Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 250 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 42.4 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 14.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A bulgurt összekeverjük a sóval, leöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt az összes vizet felszívja. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, és a beáztatott bulgurra öntjük. Kanállal könnyedén összeforgatjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt h...


  • kcal: 394 / CH: 6.1 g / Fehérje: 27.9 g / Zsír: 27.3 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst megdaráljuk, beleaprítjuk a hagymát és a zöldpetrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk, és virsliszerű rudakat formázunk belőle. A jénaitálat kikenjük olajjal, beletesszük a kaftákat, és leöntjük paradicsomlével. A tálat lefedjük, és sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Ez...


  • kcal: 918 / CH: 109.6 g / Fehérje: 26.5 g / Zsír: 39.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A túrót átpasszírozzuk, és mély tálba tesszük. Az almát apró kockára vágjuk és egy kevés cukros vízen megpároljuk. A sárgabarackbefőttet is apróra vágjuk. Beletesszük a túróba a darát, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a vegyes gyümölcsöt, 1 tojássárgáját és 0,5 dl tejfölt. Ezután...


  • kcal: 592 / CH: 46.8 g / Fehérje: 39.6 g / Zsír: 26.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockákra vágott húst. Megsózzuk, fedővel letakarva pároljuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor a hús már majdnem puha, ...


  • kcal: 367 / CH: 13.4 g / Fehérje: 40.4 g / Zsír: 15.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst felszeleteljük, az érméket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztben megforgatott szűzérméket, és a hagymával együtt pirosra sütjük. Beletesszük a karikákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, zúzott...


  • kcal: 393 / CH: 27.3 g / Fehérje: 33.4 g / Zsír: 16.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsírtalanított sertéshúst és szárnyas húst apró kockákra vágjuk, a zöldségféléket szintén. Az apróra vágott vöröshagymával együtt vajon pároljuk (15-20 percig), hozzáadjuk a finom kockára vágott vegyes zöldséget, gombát. Rátesszük a paradicsompürét, zöldpaprikát, paradicsomot. Meghintjük piro...


  • kcal: 333 / CH: 33.1 g / Fehérje: 3.0 g / Zsír: 22.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tápiókagyöngyöt egy kis lábasba kanalazzuk, ráöntünk 2 dl vizet, és pár percet állni hagyjuk, amíg felszívja a vizet. A kókusztejet a tápiókára öntjük, és gyenge tűzön kevergetve főzni kezdjük. Gyorsan elkészül, de folyamatosan kevergetnünk kell, hamar besűrűsödik, kocsonyásodik. Ha szükséges...


  • kcal: 525 / CH: 1.1 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 49.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A libaaprólékot a húsleveslében megfőzöm. A főtt, kicsontozott aprólékot nagyon apróra összevágom. Tűzálló tálba szórom a pirított tarhonyát, ráöntök a leszűrt levesből 5 decilitert, belekeverem a pirospaprikát, tejfölt, zúzott fokhagymát, ételízesítőt és a libahúst. Az ételt felforralom, és a tálat...


  • kcal: 290 / CH: 25.8 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 18.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A puhára főzött, kihűlt rizst keverjük össze a krémsajttal, a tejszínnel és a vegyes zöldfűszerrel. A metélőhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, a mogyorót forró vajon enyhén pirítsuk meg, majd aprítsuk fel. Vizezett kézzel formáljunk a rizses masszából 12-15 golyót. Forgassuk meg a golyókat a m...


  • kcal: 115 / CH: 7.4 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 5.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Legyaluljuk héjastól az uborkát, kis kockákra vágjuk a hagymát, karikára a paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát és a virslit. Összekeverjük az ecetes-sós-cukros páclével és néhány óráig hidegre tesszük. Ekkor levének többségét leöntjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Keménytojás karikákkal díszí...


  • kcal: 430 / CH: 0.7 g / Fehérje: 28.6 g / Zsír: 33.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst felszeleteljük, kiverjük, tárkonnyal, sóval, borsikával ízesítjük. A szeletek mindkét oldalát megkenjük olajjal, és egy agyagtálba sorba lerakjuk, majd aláöntünk 1 dl vizet. 210 fokos sütőben 40 percig sütjük. A margarinnal elkeverjük a citromlevet, és tálaláskor a hú...


  • kcal: 456 / CH: 31.1 g / Fehérje: 38.0 g / Zsír: 18.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apróra vágott vöröshagymát 2 ek. zsiradékon üvegesre pároltam, hozzáadtam a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig kevertem. A sárgarépát apró kockákra vágtam és a húshoz adtam. Sóztam, borssal meghintettem, tárkonyt adtam hozzá és alaposan átkevertem. Ezután vízzel felöntöttem, beletettem a...


  • kcal: 1177 / CH: 19.6 g / Fehérje: 52.9 g / Zsír: 39.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. Közben sóval, tárkonnyal, borsikával, snidlinggel fűszerezzük, majd egy kevés alaplével felöntjük. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az előre elkészített haldarabokat és megfőzzük. Ezután kivesszük, és a levest tejföllel elkevert tojássárgájával ...


  • kcal: 1230 / CH: 6.6 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 127.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A majonézbe finomra vágott tárkonyt keverünk, tejszínnel, borral hígítjuk, sóval, cukorral, borsikával, citromlével ízesítjük.


  • kcal: 71 / CH: 8.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 3.0 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paradicsomot vékony karikára vágjuk. Páclevet készítünk ecetből és édesítőszerből, ízesítjük sóval és tárkonnyal. Ráöntjük a paradicsomra és a tetejére olivaolajat csorgatunk. Hűtőben összeérleljük.


  • kcal: 175 / CH: 3.7 g / Fehérje: 15.2 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fürjtojásokat 5 perc alatt megfőzzük, hámozzuk. Közben 1,5 dl hideg vízbe keverjük a citromlevet és a citrom reszelt héját, a tárkonyecetet, a finomra vágott tárkony leveleket, sót, zúzott kapribogyót, az olívaolajat és a kisebb darabokra vágott rákhúst. Hűtőben pihentetjük. Ma...


  • kcal: 197 / CH: 24.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát karikára, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra. Olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk a zöldségeket és kicsit sózzuk. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és a petrezselyem kivételével a fűszereket. Kevés víz hozzáadásáv...


  • kcal: 222 / CH: 29.6 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, rátesszük az összevágott zöldpaprikát, majd a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockára vágott zellert, majd pirospaprikával megszórjuk, és 1 kanál vizet teszünk hozzá. Kicsit megpároljuk, beletesszük a kölest, ezzel is tovább pirítjuk, majd fe...


  • kcal: 30 / CH: 5.6 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 0.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tarlórépát meghámozzuk és legyaluljuk. A sárgarépát lereszeljük, a birsalmát negyedeljük. Az egészet összekeverjük sóval és meglocsoljuk citromlével. Pár napig hűtőben érleljük.


  • kcal: 600 / CH: 11.0 g / Fehérje: 32.9 g / Zsír: 46.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt, és leöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje. A jénaira rárakjuk a tetejét és 1-2 napra, hűtőszekrénybe tesszük.  Az érlelt húsról leöntjük az olajat, ledaráljuk, ...


  • kcal: 659 / CH: 39.6 g / Fehérje: 83.5 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst nagyobb szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk és a vajban mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Ráhalmozzuk a zöldborsót, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből, meglocsoljuk a citromlével, hoz...


  • kcal: 213 / CH: 15.8 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 10.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megkenjük vajjal, rátesszük a sajtot és a retek szeleteket. Gyümölcsteával fogyasztjuk - cukor nélkül.


  • kcal: 578 / CH: 89.4 g / Fehérje: 17.3 g / Zsír: 48.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst margarinon hevítjük, enyhén sózzuk, és felengedjük kb. kétszeres mennyiségű vízzel. Sűrű kevergetés mellett majdnem puhára főzzük, közben adagoljuk hozzá a folyadékot, hogy mindig szaftos maradjon. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük, és együtt készre főzzük. Kevés tejszínnel is dús...


  • kcal: 475 / CH: 56.5 g / Fehérje: 25.2 g / Zsír: 15.1 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olaj felén megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, összepirítjuk a kockákra vágott hússal, ízesítjük sóval, borsikával, rozmaringgal. Kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor félig puha, beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót, majd tovább pároljuk. A maradé...


  • kcal: 267 / CH: 34.2 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárga fás részét levágjuk és a szárakat meghámozzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, az újhagymát a zöldjével együtt feldaraboljuk, és az olajban éppen csak megforgatjuk. Beletesszük a darabolt spárgát, a fejtett zöldborsót, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát. Ráö...


  • kcal: 219 / CH: 10.0 g / Fehérje: 15.4 g / Zsír: 12.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és karikára szeljük. Egy tálba rétegezzük az ugyancsak karikára vágott retekkel és megszórjuk a felaprított zöldekkel. A joghurtot összekeverjük a sóval, borssal, citromlével, ráöntjük, behűtjük.


  • kcal: 375 / CH: 16.9 g / Fehérje: 43.1 g / Zsír: 13.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A galambokat megtisztítjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldséget, a rizst, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, még egyszer felforraljuk. A forró levest a tojássárgákra merjük, elkeve...


  • kcal: 724 / CH: 92.7 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 26.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a sóval felforraljuk, a darát beleszórjuk és kb. öt percig kevergetve főzzük. A mézet és a durvára vágott diót hozzáadjuk (kisgyermek esetén daráljuk a diót). A szilvát apróra vágjuk és a tejföllel együtt elkeverjük a tejbedarában. Forrón vagy hidegen tálaljuk.


  • kcal: 198 / CH: 35.2 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 3.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tejet cukorral megédesítjük, és feltesszük főni. Annyi búzadarát tegyünk bele, amennyivel sűrű tejbegrízt tudunk főzni. Egy hosszúkás, magas falú formasütő aljába félbevágott epreket sorakoztattam, megszórtam a tört pekándióval, a szeletelt mandulával, és a készre főzött tejbegríz felét egyen...


  • kcal: 335 / CH: 7.3 g / Fehérje: 49.0 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk. A felforrósított margarinon átsütjük a szeleteket, és margarinnal kikent jénai tálba tesszük. A tejet felmelegítjük és a leveskockát elkeverjük benne. Leöntjük a húst annyi leveskockával ízesített tejjel, hogy éppen ellepje. Beletesszük a ...


  • kcal: 341 / CH: 55.3 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyákat nyersen meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk és vajjal kikent felfújtformába rakjuk. A tejet, vajat, sót, turbolyát összekeverjük, a burgonyára öntjük, és az egészet egy-másfél órán át 180 C fokos sütőben sütjük.


  • kcal: 361 / CH: 58.2 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Mossuk meg a rizst, csöpögtessük le, és adjuk a forrásban lévő tejhez a vaníliarúddal együtt. Ha a rizs megfőtt, tegyük bele a cukrot. Eközben áztassuk be az aszalt szilvát a rumba. Ha a rizs langyos, tegyük bele a tojássárgát, a jól lecsöpögtetett és feldarabolt aszaltszilvát és a kemény habbá vert...


  • kcal: 546 / CH: 90.9 g / Fehérje: 19.3 g / Zsír: 10.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat 2 dl vízzel a szokásos módon összekeverjük, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük. Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.


  • kcal: 628 / CH: 90.9 g / Fehérje: 21.9 g / Zsír: 18.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztből a tejjel, a tojással, kevés porcukorral és a vaníliás cukor palacsintatésztát készítünk. Olajjal kikent, magas falú tepsibe öntjük, és forró, 210 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Felvágjuk, forró baracklekvárral leöntve tálaljuk.


  • kcal: 213 / CH: 34.4 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 4.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az átöblített zabpelyhet vastag aljú edénybe tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt pár perc alatt puhára főzzük.


  • kcal: 472 / CH: 46.9 g / Fehérje: 14.0 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A nyers burgonyát megtisztítom, egyforma kockákra vágom és beleterítem egy tepsibe. Megsózom és félreteszem. A gombát gondosan megmosom, földes szárától megtisztítom és vékony szeletkékre vagdalom. A felforrósított olajon kiolvasztom az apróra metélt füstölt szalonna zsírját, majd ráteszem a gomb...


  • kcal: 247 / CH: 34.2 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 7.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az újkrumplit lekapargatjuk, lesikáljuk, és megmossuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, beleszórjuk a burgonyát, és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló edényt. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a rozmaringot leöblítjük, levél...


  • kcal: 378 / CH: 47.4 g / Fehérje: 15.9 g / Zsír: 12.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Felhevítjük az olajat, és átpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Meghintjük pirospaprikával, és felengedjük 1,5 liter hideg vízzel. Beletesszük a babot, a hasábokra vágott vegyes zöldséget. Sóval, finomra vágott fokhagymával és cseresznyepaprikával ízesítve puhára főzzük. A tejföllel simára keve...


  • kcal: 255 / CH: 54.8 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A zabpehelyre ráöntöm a rostos ivólevet, és 15 percig hagyom pihenni. Közben a gyümölcsöt megmosom, kimagozom és kis kockákra vágom. Összekeverem a zabpehellyel, a tejföllel, a gyümölccsel és a sárgabarackdzsemmel. Sózom, és négy kompótos tálkába töltöm. Befedem, és a hűtőszekrényben legalább fél na...


  • kcal: 128 / CH: 8.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 9.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A feketeretkeket meghámozzuk, megreszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, mézet, majoránnát, sót. Fakanállal megkeverjük, fogyasztás előtt állni hagyjuk 1-2 óráig. (Diétánknak megfelelően ehető nyers zöldséghez kínáljuk.)


  • kcal: 67 / CH: 4.1 g / Fehérje: 1.8 g / Zsír: 4.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hónapos retket megmossuk, lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, mézet, aprított majoránnát, sót. Fakanállal megkeverjük, fogyasztás előtt állni hagyjuk 1 órát.


  • kcal: 177 / CH: 16.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 9.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított és felaprított zöldbabot kevés sóval, babérlevéllel ízesítve 1,2 l vízben puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel, kevés vízzel, rizsliszttel simára keverjük, és behabarjuk vele a levest, ecettel ízesítjük, majd lehűtjük. Közben az apróra vágott hagymát vajon aranysárgára pirítjuk, és ...


  • kcal: 493 / CH: 66.1 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 17.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst megmossuk, leszűrjük, a zsírban megforgatjuk, sózzuk, és felöntjük vízzel. A hagymát meghámozzuk, és egészben beletesszük, majd fedő alatt megpároljuk. Közben a sajtot megreszeljük. Mikor a rizs megpuhult, a hagymát kivesszük. Kivajazunk egy tepsit, az aljára terítünk egy réteg rizst, m...


  • kcal: 91 / CH: 7.2 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpehelyre ráöntöm a tejfölt, és 10 percig pihentetem. Ezután belekeverem a reszelt sajtot, megsózom, megborsozom, és szikkadt barnakenyér-szeleteket megkenek a keverékkel. Az előmelegített sütőben 190 C fokon addig sütöm, amíg világosbarna nem lesz.


  • kcal: 491 / CH: 30.2 g / Fehérje: 39.1 g / Zsír: 22.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A malackarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Megsózzuk, meghintjük borsikafűvel, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban, pirosra sütjük mindkét oldalát. A sütésből visszamaradt zsiradékba betesszük a friss zöldborsót, meghintjük vágott petrezselyemmel, és néhány percig pároljuk. Rászó...


  • kcal: 294 / CH: 49.3 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 7.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a zabpehellyel kis lábasba öntjük, és közepes tűzön felforraljuk. 1 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve 3-4 percig dagadni hagyjuk. Közben az almát folyóvízben alaposan megmossuk, megtöröljük és meghámozzuk. Almareszelőn finomra reszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabkásába,...


  • kcal: 381 / CH: 55.8 g / Fehérje: 15.4 g / Zsír: 10.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet felforraljuk. Cukorral, reszelt citromhéjjal és kevés sóval ízesítjük. Serpenyőben szárazon, minden zsiradék hozzáadása nélkül lisztet pirítunk, enyhén rózsaszínűre. Amikor a tej felforrt, állandó kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és néhány percig forraljuk. Végül beletesszük a lebbencstésztá...


  • kcal: 458 / CH: 46.7 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fele vajból liszttel rántást készítünk. Felengedjük tejjel, kevés mézzel ízesítjük, kiforraljuk. Közben két tojássárgáját a mézzel, a maradék vajjal kikeverünk, hozzáadjuk a kukoricadarát. Összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Beleszaggatjuk a forrásban lévő le...


  • kcal: 193 / CH: 22.4 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 11.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A birsalmát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. 7 dl vízbe tesszük, a fűszereket, cukroz hozzáadjuk és felforralva 5 percig főzzük. A forró levesbe belekeverjük a búzapelyhet és a tejszínt, majd fedő alatt hagyjuk a pelyhet duzzadni-puhulni. 10 percnyi várakozás után az eg...


  • kcal: 361 / CH: 23.0 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 24.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát folyóvízben, a karfiolt állóvízben alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat apró darabokra tördeljük. A burgonyát meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A tejet a tejszínnel lábasban felforrósítjuk, beletesszük a burgonyát és a karfiolt. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. A főzeléket hőtar...