Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 308 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 689 / CH: 5.1 g / Fehérje: 47.5 g / Zsír: 49.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tonhalfilét szeleteljük, csipet sóval, borsikával fűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Ezután a halat serpenyőbe áttesszük sült levével együtt, apróra vágott póréhagymával, petrezselyemzölddel, sáfránnyal megszórjuk, borral és kevés vízzel feleresztjük, és alacs...


  • kcal: 174 / CH: 20.9 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 6.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és kis rózsákra szedjük. A torzsáját meghámozzuk, és felszeleteljük. A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk. Mindkettőt 1x4 cm-es csíkokra vágjuk. A csiperkegombát megmossuk, megtisztítjuk, és félbevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és megmossuk. A zöldjét vék...


  • kcal: 125 / CH: 23.9 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldségeket megtisztítjuk, durván feldaraboljuk. A gőzölésre alkalmas edénybe tesszük az összes zöldséget kb. 3-5 cl vizet adunk hozzá, fűszerezzük, sózzuk. Lefedjük és kb. 25 perc alatt saját levében nagyon alacsony hőfokon roppanós puhára gőzöljük.


  • kcal: 469 / CH: 20.2 g / Fehérje: 31.0 g / Zsír: 27.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tojások sárgáját kikeverjük a megreszelt sajttal és a búzadarával. Sózzuk és állni hagyjuk 2-3 óráig. Ezután belekeverjük a felvert tojásfehérjét, majd nedves konyharuhába csavarjuk. Végeit, közepét összekötjük, és forrásban lévő vízbe tesszük. Ha feljött a víz tetejére, kivesszük, és a konyharuha...


  • kcal: 141 / CH: 1.0 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 9.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kis lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, és a tepsibe kis halmokat szórunk a reszelt sajtból. 6-8 perc alatt a sajt megolvad, lapos koronggá áll össze. Egy pici piros színt kapjon, akkor szedjük ki a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy k...


  • kcal: 273 / CH: 15.9 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 16.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szárazon megpirított liszthez hozzáadjuk a margarint és elkeverjük a hideg tejjel, majd összefőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, a felvert tojáshabot, reszelt sajtot, borsot, citromhéjat. Margarinnal kikent pudigformába öntjük. Főzőedénybe állítjuk a formát és annyi vizet teszün...


  • kcal: 421 / CH: 1.4 g / Fehérje: 26.0 g / Zsír: 33.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Margarinnal kikent tűzálló tálba beleöntjük a tojássárgájával elkevert, csipet sóval ízesített reszelt sajtot. Kakukkfűvel megszórjuk, beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, és előmelegített sütőben, 200 C fokon 15 perc  alatt átsütjük.


  • kcal: 308 / CH: 26.1 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 15.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet fehér színűre pirítjuk, hozzáadjuk a margarin felét, majd a tejjel összefőzzük. Amikor a massza az edény falától már elválik, akkor a tűzről levesszük, belekeverjük a reszelt sajtot, a vágott petrezselyemzöldet, a szerecsendiót, a tojássárgáját, és a kemény habbá vert fehérjét. Ezután a ma...


  • kcal: 437 / CH: 2.3 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 32.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtokat vékony metéltszerűre szeleteljük, hozzáadjuk a tejszínnel kevert, főtt, összetört tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük, majd koktélos pohárban tálaljuk.


  • kcal: 395 / CH: 2.5 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 23.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat felolvasztjuk, citromlével lelocsoljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A tojásokat felütjük, különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk, és a sajtot megreszeljük. A halat olajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben (190 fokon) 6-8 percig sü...


  • kcal: 778 / CH: 13.4 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 75.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megkenjük sajtkrémmel, paradicsomkarikákat teszünk rá. A zöld teafiltert kb. 90 fokos vízbe tesszük és 2-3 perc múlva a filtert eltávolítjuk.


  • kcal: 925 / CH: 44.7 g / Fehérje: 18.8 g / Zsír: 75.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Durva reszelőn reszeljük le a répát, vágjuk félbe a zsemlét, kenjük meg a sajtkrémmel, szórjunk rá a reszelt répát.


  • kcal: 218 / CH: 7.2 g / Fehérje: 24.7 g / Zsír: 9.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított brokkolit forró, sós vízbe tesszük úgy, hogy a szárai a vízben vannak, rózsái pedig a gőzben főnek meg. Mikor a szára is megpuhult, leszűrjük, és reszelt sajttal megszórva, forrón találjuk, hogy a sajt ráolvadjon.


  • kcal: 251 / CH: 23.8 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A burgonyát meghámozom és kis darabokra vágva annyi vízzel teszem a lábasba, amennyi csak szűken lepi el. Megsózom és puhára főzöm. Ezután levével együtt áttöröm, majd belekeverem a margarint, a tejet és a fűszereket. A tűzre téve habverővel folytonosan kevergetve felforralom. Végül a reszelt sajtot...


  • kcal: 200 / CH: 10.7 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 13.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Fazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom, és még 5 dl vizet öntök hozzá, és megsózom. A sajtot megreszelem. A tojást felverem és összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a bors...


  • kcal: 1714 / CH: 37.6 g / Fehérje: 59.2 g / Zsír: 145.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A filézett csirkemellet kissé kiverjük, besózzuk és 10 percet pihentetjük. Mindegyikbe egy-egy szelet sonkát, majd sajtot teszünk,  jól összenyomkodjuk, majd megmártjuk a citromlével felvert tojásban, a reszelt sajtban, meghintjük kevés borssal és néhány órára a hűtőbe tesszük. Beleforgatjuk a ...


  • kcal: 811 / CH: 61.2 g / Fehérje: 25.5 g / Zsír: 49.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A krumplikat sós vízben héjában megfőzzük. Majd meghámozzuk, még melegen összetörjük, ha kihűlt, a hűtőbe helyezzük 10-15 percre. A tojássárgáját, lisztet, vajat hozzáadjuk a krumplihoz, és ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és gyorsan összegyúrjuk. A gnochetti t...


  • kcal: 448 / CH: 14.6 g / Fehérje: 22.5 g / Zsír: 26.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alaposan megmosott (de nem áztatott) gombát megtisztítom a földes, homokos részeitől, és vastag szeletekre vágom. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítom. Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom, majd ráteszem a vöröshagymát. Fedő alatt üvegesre párolom. Ezután megsózom, ráteszem a gombasz...


  • kcal: 241 / CH: 23.6 g / Fehérje: 12.5 g / Zsír: 10.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a búzadarát, a sót, és jól megkeverjük, gyenge tűzün folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük. Ezután elkeverjük a tejbedarában a tojássárgáját, és szerecsendióval fűszerezzük. Hagyjuk hűlni. A masszát 1 cm vastagon, lisztezett gyúródeszkára terítjük...


  • kcal: 502 / CH: 56.9 g / Fehérje: 18.2 g / Zsír: 20.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst a margarinon üvegesre pirítom, ezután ráöntöm a ketchupot és a tejfölt. Belekeverem a reszelt sajtot, beleszórom a fűszereket, a sót és annyi vizet öntök rá, hogy a folyadék a rizs térfogatának a duplája legyen. Közben a póréhagymát karikákra vágom. A rizst fedő alatt kis lángon addig párolo...


  • kcal: 687 / CH: 10.2 g / Fehérje: 58.6 g / Zsír: 44.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alaposan kivert, besózott hússzeleteket vajban hirtelen kisültjük és forrón zsemlemorzsába forgatjuk. Kivajazott, tűzálló tálba szorosan egymás mellé és egymásra fektetjük, a közöket és a tetejét reszelt sajttal meghintjük. Tetejére simítjuk a tejfölt, és 220 C fokos sütőben addig sütjük, amíg a ...


  • kcal: 535 / CH: 35.7 g / Fehérje: 21.6 g / Zsír: 32.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A darált marhahúshoz hozzáadjuk az olajban enyhén megpirított, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, zúzott fokhagymát, tojást, reszelt sajtot, piros aranyat és zsemlemorzsát, amit jól összegyúrunk és pogácsa alakúra formázunk. A burgonyát héjában megfőzzük, hűtjük tisztítjuk és korong ...


  • kcal: 1007 / CH: 149.0 g / Fehérje: 53.2 g / Zsír: 21.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyérszelet megkenjük margarinnal, sajtszeletet és paradicsomkarikákat teszünk rá. Zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 709 / CH: 0.7 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 67.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 darabba vágjuk a krinolint, bőrüket lehúzzuk. Közepükbe lyukat fúrunk, és ebbe ceruzavastagságú sajtdarabokat teszünk. Forró olajban sütjük.


  • kcal: 289 / CH: 2.1 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 20.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgáját jól elkeverjük a sóval, 4 ek vízzel és a kevés kukoricaliszttel, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Utána kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd hozzáöntjük a sárgájához. Lazán megkeverjük, és csak az egyik felét sütjük meg.


  • kcal: 673 / CH: 59.8 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 31.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtos pogácsáka a következő módon készített tejeskávéval fogyasztjuk: az inkakávét 1 kanál hideg vízzel elkeverjük, és langyos vagy forró tejjel felöntjük, ízlés szerint édesítjük.


  • kcal: 528 / CH: 47.5 g / Fehérje: 17.6 g / Zsír: 28.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánt megmosom, ujjnyi vastag karikákra vágom. Mindkét oldalán megsózom, és 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot felkarikázom. A rizst többször váltott vízben megmosom. A lecsöpögtetett rizst egy ...


  • kcal: 668 / CH: 37.6 g / Fehérje: 30.0 g / Zsír: 42.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjában főtt, meghámozott burgonyát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a burgonya szeleteket, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát egyenletesen elosztjuk rajta. A burgonyát közepes tűzön fedő...


  • kcal: 264 / CH: 20.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kelkáposztáról letisztítom a külső fonnyadt részeket, majd leveleire szedem, és forrásban lévő sós vízben 3 percig főzöm. Ezután leszűröm és félreteszem. A hagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, a sajtot megreszelem. A zabkorpát összekeverem az egyik tojással, megsózom, borsozom, hozzáadom a...


  • kcal: 479 / CH: 8.3 g / Fehérje: 27.6 g / Zsír: 36.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az egész tojásokat elkeverjük tejföllel, sóval, szerecsendióval, szójaliszttel. Az öt adagra osztott masszát 1-1 dkg vajon külön-külön megsütjük az egyik oldalán és nem fordítjuk meg. A tűzről levével reszelt sajttal felgöngyölítjük és forrón tálaljuk.


  • kcal: 193 / CH: 6.1 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy apró kockákra vágjuk), a tofut villával szétnyomkodjuk. Összekeverjük az összes hozzávalót. Dolgozzuk össze masszává. Olajozzunk ki egy tepsit, formázzunk pogácsákat, tegyük a tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15 percig. Melegen,...


  • kcal: 287 / CH: 5.2 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 23.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, a sajtot lereszeljük. A salátát kisebb levelekre tépkedjük, megmossuk és megszikkasztjuk. A retket megtisztítjuk, hajszálvékony karikákra vágjuk, a főtt tojást ugyancsak fölkarikázzuk. A salátát meg a retket az ecettel és az olajjal összekeverjük, négy tán...


  • kcal: 1593 / CH: 46.8 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 147.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert meghámozom, és félujjnyi vastag karikákra vágom. Megsózom, és 10 percre félreteszem. Közben a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a tejfölt és az egyik habosra felvert tojást összekeverem. Sóval és borssal fűszerezem. A zellerkarikákat megkenem a sajtos krémmel, és egyet-egyet egymásra borítva, ...


  • kcal: 190 / CH: 9.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 14.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet összekeverem a tejföllel, a hagymával, a mustárral, a sóval, a borssal és a pirospaprikával. 15 percig pihentetem. Közben a margarint habosra keverem a reszelt sajttal, majd a fűszeres zabpelyhet is hozzáadva, egészen addig keverem tovább, amíg egynemű, habos massza nem lesz belőle. (Me...


  • kcal: 485 / CH: 11.6 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 38.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    6 dkg vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott kaprot, jól átforrósítjuk, és felengedjük 1,2 l hideg vízzel. Megsózzuk, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük az előzőleg a maradék vajban átpirított, apró kockákra vágott sajtot, még néhány percig fő...


  • kcal: 616 / CH: 85.0 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 21.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsd elő a sütőt közepes lángra. Melegíts olajat, majd a hagymát és a paprikát pirítsd meg. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, de tovább ne, mert a fokhagyma könnyen megkeseredik. Add hozzá a rizst és a zöldséglevest, majd a felkockázott paradicsomot, és ízlé...


  • kcal: 144 / CH: 8.5 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 8.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt °C-ra. Kenjünk ki vékonyan zsiradékkal egy 23x13 cm-es sütőformát, béleljük ki az alját zsírpapírral, majd azt is kenjük ki. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy teflonserpenyőben közepes hőfokon. Adjuk hozzá a kb. 1 cm-es darabokra karikázott póréhagymát és a zúzott fokha...


  • kcal: 481 / CH: 49.9 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 24.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kukoricát még fagyosan 3 dl, forrásban lévő vízbe teszem, és az újraforrástól számított 8 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a margarint habzásig forrósítom egy lábosban, rászórom a lisztet és addig hevítem, amíg a liszt is habzani kezd. Ekkor beleöntöm a főtt kukorica levét, a tejszínt és a ...


  • kcal: 338 / CH: 28.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 19.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Langyos tejben elmorzsolom az élesztőt, belekeverem a cukrot és felfuttatom. Közben a margarint szétmorzsolom a liszttel, hozzáadom a felfutott élesztőt, tojást, juhtúrót, tejfölt, a reszelt sajt felét, sót és borsot, majd jól összegyúrom, lisztezett, mély tálba teszem. A tetejét is belisztezem, let...


  • kcal: 332 / CH: 14.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 25.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zabpelyhet finomra daráljuk. Gyúrótáblára öntjük a zabpehellyel, a fűszerekkel és a sütőporral elkevert lisztet, mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleütjük a tojássárgákat, és belekanalazzuk a tejfölt. Ezután beleszórjuk a 15 dkg reszelt sajtot és a darabokra vágott marg...


  • kcal: 678 / CH: 67.3 g / Fehérje: 27.8 g / Zsír: 31.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a fűszereket, és hozzáadjuk a kefir felét, az olajat és a lereszelt sajtot. Összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk, rudacskákat készítünk belőle. Kivajazott tepsibe téve, a tetejüket megkenjük a kefir maradékával, és megszórjuk szezámmaggal. Közepes...


  • kcal: 225 / CH: 18.0 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 12.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásokat kb. 8 percig főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A herbateát leforrázzuk vízzel és 10 percig állni hagyjuk. Összekeverjük az ecettel, a mustárral, a sóval, a borssal és az olajjal. Mindkét salátafélét megtisztítjuk, megmossuk, és kis darabokra tépkedjük. A gombát meg...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikát felszeletelem, és a mogyoróval együtt ledarálom, majd szardellapasztával, citromlével és cukorral ízlés szerint fűszerezem. Az összes zöldséget egyforma darabra aprítom, a zöldhagymát zöldjével együtt felkarikázom. A mogyorós mártást ráöntöm a darabolt zöldségekre, jól átforgatom, és b...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fürjtojásokat lobogó sós vízben 4 perc alatt keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat és vágjuk őket ketté. Tisztítsuk meg a zöldbabot, és lobogó sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk arra, hogy még ropogós maradjon (max. 5 perc főzés). Vágjuk ketté az avokádót, emelj...


  • kcal: 204 / CH: 5.6 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 19.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásokat megfőzzük. A megmosott spárgát a fejtől a szára felé haladva vékonyan hámozzuk meg. A spárgák végéből vágjunk le kb. 1 cm-t. A spárgákat tegyük hosszúkás edényben, sózzuk meg, tegyünk rá csipetnyi cukrot, majd borítsuk be a spárgafejeket vajforgáccsal. Öntsünk rá negyed li...


  • kcal: 146 / CH: 9.0 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A külső leveleitől megtisztított salátát levelenként folyóvízben alaposan lemossuk a kaporral együtt. Ezután a salátaleveleket vékony csíkokra vágva, az apróra vágott kaporral együtt az olajjal kiken főzőedénybe tesszük, ízesítjük citromfűvel, szerecsendió reszelékkel, a citromhéjával, maj...


  • kcal: 288 / CH: 31.7 g / Fehérje: 8.5 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A jól megmosott salátákat kettészeljük, és vékony metéltre vágjuk. A kockákra vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni, amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk a salátát és a burgonya puhulásáig főzzük. Olajjal és liszttel vékony rántást készítünk, amelyben zúzott fokhagymát pirítunk, majd ...


  • kcal: 194 / CH: 15.6 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A salátába kerülő zöldségeket vágjuk 1 cm-es kockára. A fokhagymát pépesre zúzzuk, sózzuk, majd állni hagyjuk. A levet leöntjük. A mártáshoz a zöldségeket apróra vágjuk, sóval, cukorral, citromlével, olívaolajjal meglocsoljuk, őrölt zöldborssal ízesítjük. Mikor kevés levet engedett, az egészet ös...


  • kcal: 604 / CH: 82.3 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 21.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk. Vékony szeletekre vágjuk. A hagymát, fokhagymagerezdet meghámozzuk és finomra aprítjuk. A vaj felét lábosban felforrósítjuk, a hagymát megsütjük benne. A gombaszeleteket és fokhagymát hozzáadjuk, és keverés közben addig sütjük, míg a gomba l...


  • kcal: 603 / CH: 54.6 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 36.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zselatinlapokat beáztatjuk és félretesszük. A hámozott, kimagozott sárgabarackokat kevés cukorral és a citromlével 5 percig pároljuk. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a gyümölcshöz és összeturmixoljuk. Kihűlés után a kemény habbá vert, cukrozott tejszín fel...