-
kcal: 689 / CH: 5.1 g / Fehérje: 47.5 g / Zsír: 49.9 g5Átlagos elkészítési időA tonhalfilét szeleteljük, csipet sóval, borsikával fűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Ezután a halat serpenyőbe áttesszük sült levével együtt, apróra vágott póréhagymával, petrezselyemzölddel, sáfránnyal megszórjuk, borral és kevés vízzel feleresztjük, és alacs...
-
kcal: 174 / CH: 20.9 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 6.1 g4Gyorsan elkészíthetőA karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és kis rózsákra szedjük. A torzsáját meghámozzuk, és felszeleteljük. A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk. Mindkettőt 1x4 cm-es csíkokra vágjuk. A csiperkegombát megmossuk, megtisztítjuk, és félbevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és megmossuk. A zöldjét vék...
-
kcal: 125 / CH: 23.9 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 0.8 g4Átlagos elkészítési időA zöldségeket megtisztítjuk, durván feldaraboljuk. A gőzölésre alkalmas edénybe tesszük az összes zöldséget kb. 3-5 cl vizet adunk hozzá, fűszerezzük, sózzuk. Lefedjük és kb. 25 perc alatt saját levében nagyon alacsony hőfokon roppanós puhára gőzöljük.
-
kcal: 469 / CH: 20.2 g / Fehérje: 31.0 g / Zsír: 27.9 g4Hosszú elkészítési időA tojások sárgáját kikeverjük a megreszelt sajttal és a búzadarával. Sózzuk és állni hagyjuk 2-3 óráig. Ezután belekeverjük a felvert tojásfehérjét, majd nedves konyharuhába csavarjuk. Végeit, közepét összekötjük, és forrásban lévő vízbe tesszük. Ha feljött a víz tetejére, kivesszük, és a konyharuha...
-
kcal: 141 / CH: 1.0 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 9.2 g2Gyorsan elkészíthetőA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kis lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, és a tepsibe kis halmokat szórunk a reszelt sajtból. 6-8 perc alatt a sajt megolvad, lapos koronggá áll össze. Egy pici piros színt kapjon, akkor szedjük ki a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy k...
-
kcal: 273 / CH: 15.9 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 16.4 g2Átlagos elkészítési időA szárazon megpirított liszthez hozzáadjuk a margarint és elkeverjük a hideg tejjel, majd összefőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, a felvert tojáshabot, reszelt sajtot, borsot, citromhéjat. Margarinnal kikent pudigformába öntjük. Főzőedénybe állítjuk a formát és annyi vizet teszün...
-
kcal: 421 / CH: 1.4 g / Fehérje: 26.0 g / Zsír: 33.4 g2Gyorsan elkészíthetőMargarinnal kikent tűzálló tálba beleöntjük a tojássárgájával elkevert, csipet sóval ízesített reszelt sajtot. Kakukkfűvel megszórjuk, beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, és előmelegített sütőben, 200 C fokon 15 perc alatt átsütjük.
-
kcal: 308 / CH: 26.1 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 15.8 g4Átlagos elkészítési időA lisztet fehér színűre pirítjuk, hozzáadjuk a margarin felét, majd a tejjel összefőzzük. Amikor a massza az edény falától már elválik, akkor a tűzről levesszük, belekeverjük a reszelt sajtot, a vágott petrezselyemzöldet, a szerecsendiót, a tojássárgáját, és a kemény habbá vert fehérjét. Ezután a ma...
-
kcal: 437 / CH: 2.3 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 32.2 g8Gyorsan elkészíthetőA sajtokat vékony metéltszerűre szeleteljük, hozzáadjuk a tejszínnel kevert, főtt, összetört tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük, majd koktélos pohárban tálaljuk.
-
kcal: 298 / CH: 43.7 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 12.5 g32Átlagos elkészítési időAz édesburgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel és kevés vízben főzzük meg. Majd szűrjük le és pépesítsük. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki egy kb. 20x30 cm-es jénait. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Jól k...
-
kcal: 395 / CH: 2.5 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 23.1 g4Átlagos elkészítési időA halat felolvasztjuk, citromlével lelocsoljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A tojásokat felütjük, különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk, és a sajtot megreszeljük. A halat olajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben (190 fokon) 6-8 percig sü...
-
kcal: 778 / CH: 13.4 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 75.5 g1Gyorsan elkészíthetőA kenyeret megkenjük sajtkrémmel, paradicsomkarikákat teszünk rá. A zöld teafiltert kb. 90 fokos vízbe tesszük és 2-3 perc múlva a filtert eltávolítjuk.
-
kcal: 925 / CH: 44.7 g / Fehérje: 18.8 g / Zsír: 75.7 g1Gyorsan elkészíthetőDurva reszelőn reszeljük le a répát, vágjuk félbe a zsemlét, kenjük meg a sajtkrémmel, szórjunk rá a reszelt répát.
-
kcal: 218 / CH: 7.2 g / Fehérje: 24.7 g / Zsír: 9.9 g5Gyorsan elkészíthetőA megtisztított brokkolit forró, sós vízbe tesszük úgy, hogy a szárai a vízben vannak, rózsái pedig a gőzben főnek meg. Mikor a szára is megpuhult, leszűrjük, és reszelt sajttal megszórva, forrón találjuk, hogy a sajt ráolvadjon.
-
kcal: 251 / CH: 23.8 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 12.6 g4A burgonyát meghámozom és kis darabokra vágva annyi vízzel teszem a lábasba, amennyi csak szűken lepi el. Megsózom és puhára főzöm. Ezután levével együtt áttöröm, majd belekeverem a margarint, a tejet és a fűszereket. A tűzre téve habverővel folytonosan kevergetve felforralom. Végül a reszelt sajtot...
-
kcal: 200 / CH: 10.7 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 13.4 g4Átlagos elkészítési időFazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom, és még 5 dl vizet öntök hozzá, és megsózom. A sajtot megreszelem. A tojást felverem és összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a bors...
-
kcal: 1714 / CH: 37.6 g / Fehérje: 59.2 g / Zsír: 145.7 g4Hosszú elkészítési időA filézett csirkemellet kissé kiverjük, besózzuk és 10 percet pihentetjük. Mindegyikbe egy-egy szelet sonkát, majd sajtot teszünk, jól összenyomkodjuk, majd megmártjuk a citromlével felvert tojásban, a reszelt sajtban, meghintjük kevés borssal és néhány órára a hűtőbe tesszük. Beleforgatjuk a ...
-
kcal: 811 / CH: 61.2 g / Fehérje: 25.5 g / Zsír: 49.8 g2Átlagos elkészítési időA krumplikat sós vízben héjában megfőzzük. Majd meghámozzuk, még melegen összetörjük, ha kihűlt, a hűtőbe helyezzük 10-15 percre. A tojássárgáját, lisztet, vajat hozzáadjuk a krumplihoz, és ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és gyorsan összegyúrjuk. A gnochetti t...
-
kcal: 448 / CH: 14.6 g / Fehérje: 22.5 g / Zsír: 26.8 g4Átlagos elkészítési időAz alaposan megmosott (de nem áztatott) gombát megtisztítom a földes, homokos részeitől, és vastag szeletekre vágom. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítom. Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom, majd ráteszem a vöröshagymát. Fedő alatt üvegesre párolom. Ezután megsózom, ráteszem a gombasz...
-
kcal: 241 / CH: 23.6 g / Fehérje: 12.5 g / Zsír: 10.0 g8Átlagos elkészítési időMegmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a búzadarát, a sót, és jól megkeverjük, gyenge tűzün folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük. Ezután elkeverjük a tejbedarában a tojássárgáját, és szerecsendióval fűszerezzük. Hagyjuk hűlni. A masszát 1 cm vastagon, lisztezett gyúródeszkára terítjük...
-
kcal: 502 / CH: 56.9 g / Fehérje: 18.2 g / Zsír: 20.9 g4Átlagos elkészítési időA rizst a margarinon üvegesre pirítom, ezután ráöntöm a ketchupot és a tejfölt. Belekeverem a reszelt sajtot, beleszórom a fűszereket, a sót és annyi vizet öntök rá, hogy a folyadék a rizs térfogatának a duplája legyen. Közben a póréhagymát karikákra vágom. A rizst fedő alatt kis lángon addig párolo...
-
kcal: 687 / CH: 10.2 g / Fehérje: 58.6 g / Zsír: 44.5 g4Átlagos elkészítési időAz alaposan kivert, besózott hússzeleteket vajban hirtelen kisültjük és forrón zsemlemorzsába forgatjuk. Kivajazott, tűzálló tálba szorosan egymás mellé és egymásra fektetjük, a közöket és a tetejét reszelt sajttal meghintjük. Tetejére simítjuk a tejfölt, és 220 C fokos sütőben addig sütjük, amíg a ...
-
kcal: 535 / CH: 35.7 g / Fehérje: 21.6 g / Zsír: 32.6 g6Hosszú elkészítési időA darált marhahúshoz hozzáadjuk az olajban enyhén megpirított, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, zúzott fokhagymát, tojást, reszelt sajtot, piros aranyat és zsemlemorzsát, amit jól összegyúrunk és pogácsa alakúra formázunk. A burgonyát héjában megfőzzük, hűtjük tisztítjuk és korong ...
-
kcal: 1007 / CH: 149.0 g / Fehérje: 53.2 g / Zsír: 21.2 g1Gyorsan elkészíthetőA kenyérszelet megkenjük margarinnal, sajtszeletet és paradicsomkarikákat teszünk rá. Zöld teával fogyasztjuk.
-
kcal: 709 / CH: 0.7 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 67.2 g4Gyorsan elkészíthető4 darabba vágjuk a krinolint, bőrüket lehúzzuk. Közepükbe lyukat fúrunk, és ebbe ceruzavastagságú sajtdarabokat teszünk. Forró olajban sütjük.
-
kcal: 289 / CH: 2.1 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 20.6 g4Gyorsan elkészíthetőA tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgáját jól elkeverjük a sóval, 4 ek vízzel és a kevés kukoricaliszttel, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Utána kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd hozzáöntjük a sárgájához. Lazán megkeverjük, és csak az egyik felét sütjük meg.
-
kcal: 673 / CH: 59.8 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 31.4 g1Gyorsan elkészíthetőA sajtos pogácsáka a következő módon készített tejeskávéval fogyasztjuk: az inkakávét 1 kanál hideg vízzel elkeverjük, és langyos vagy forró tejjel felöntjük, ízlés szerint édesítjük.
-
kcal: 528 / CH: 47.5 g / Fehérje: 17.6 g / Zsír: 28.0 g4Átlagos elkészítési időA padlizsánt megmosom, ujjnyi vastag karikákra vágom. Mindkét oldalán megsózom, és 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot felkarikázom. A rizst többször váltott vízben megmosom. A lecsöpögtetett rizst egy ...
-
kcal: 668 / CH: 37.6 g / Fehérje: 30.0 g / Zsír: 42.8 g4Átlagos elkészítési időA héjában főtt, meghámozott burgonyát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a burgonya szeleteket, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát egyenletesen elosztjuk rajta. A burgonyát közepes tűzön fedő...
-
kcal: 264 / CH: 20.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 14.4 g4Átlagos elkészítési időA kelkáposztáról letisztítom a külső fonnyadt részeket, majd leveleire szedem, és forrásban lévő sós vízben 3 percig főzöm. Ezután leszűröm és félreteszem. A hagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, a sajtot megreszelem. A zabkorpát összekeverem az egyik tojással, megsózom, borsozom, hozzáadom a...
-
kcal: 479 / CH: 8.3 g / Fehérje: 27.6 g / Zsír: 36.3 g4Gyorsan elkészíthetőAz egész tojásokat elkeverjük tejföllel, sóval, szerecsendióval, szójaliszttel. Az öt adagra osztott masszát 1-1 dkg vajon külön-külön megsütjük az egyik oldalán és nem fordítjuk meg. A tűzről levével reszelt sajttal felgöngyölítjük és forrón tálaljuk.
-
kcal: 193 / CH: 6.1 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 12.0 g4Gyorsan elkészíthetőA sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy apró kockákra vágjuk), a tofut villával szétnyomkodjuk. Összekeverjük az összes hozzávalót. Dolgozzuk össze masszává. Olajozzunk ki egy tepsit, formázzunk pogácsákat, tegyük a tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15 percig. Melegen,...
-
kcal: 287 / CH: 5.2 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 23.3 g4Gyorsan elkészíthetőA tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, a sajtot lereszeljük. A salátát kisebb levelekre tépkedjük, megmossuk és megszikkasztjuk. A retket megtisztítjuk, hajszálvékony karikákra vágjuk, a főtt tojást ugyancsak fölkarikázzuk. A salátát meg a retket az ecettel és az olajjal összekeverjük, négy tán...
-
kcal: 1593 / CH: 46.8 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 147.6 g4Átlagos elkészítési időA zellert meghámozom, és félujjnyi vastag karikákra vágom. Megsózom, és 10 percre félreteszem. Közben a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a tejfölt és az egyik habosra felvert tojást összekeverem. Sóval és borssal fűszerezem. A zellerkarikákat megkenem a sajtos krémmel, és egyet-egyet egymásra borítva, ...
-
kcal: 366 / CH: 14.6 g / Fehérje: 29.7 g / Zsír: 19.8 g3Gyorsan elkészíthetőEgy tálban a 25 dkg túrót villával törjük át, majd keverjük össze, a 2 tojással, a reszelt sajt felével, egy marék apróra vágott petrezselyemmel és egy nagy csipet sóval. Adjuk hozzá a 3 púpos evőkanál lisztet és alaposan keverjük át. Forró vízbe formázzunk gombócokat a masszá...
-
kcal: 190 / CH: 9.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 14.8 g4Gyorsan elkészíthetőA zabpelyhet összekeverem a tejföllel, a hagymával, a mustárral, a sóval, a borssal és a pirospaprikával. 15 percig pihentetem. Közben a margarint habosra keverem a reszelt sajttal, majd a fűszeres zabpelyhet is hozzáadva, egészen addig keverem tovább, amíg egynemű, habos massza nem lesz belőle. (Me...
-
kcal: 447 / CH: 46.1 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 23.8 g4Átlagos elkészítési időA vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a vajjal és a joghurttal. Az összeállított tésztát kb. fél cm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kiss...
-
kcal: 485 / CH: 11.6 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 38.7 g4Gyorsan elkészíthető6 dkg vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott kaprot, jól átforrósítjuk, és felengedjük 1,2 l hideg vízzel. Megsózzuk, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük az előzőleg a maradék vajban átpirított, apró kockákra vágott sajtot, még néhány percig fő...
-
kcal: 616 / CH: 85.0 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 21.6 g4Átlagos elkészítési időMelegítsd elő a sütőt közepes lángra. Melegíts olajat, majd a hagymát és a paprikát pirítsd meg. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, de tovább ne, mert a fokhagyma könnyen megkeseredik. Add hozzá a rizst és a zöldséglevest, majd a felkockázott paradicsomot, és ízlé...
-
kcal: 144 / CH: 8.5 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 8.4 g12Átlagos elkészítési időMelegítsük elő a sütőt °C-ra. Kenjünk ki vékonyan zsiradékkal egy 23x13 cm-es sütőformát, béleljük ki az alját zsírpapírral, majd azt is kenjük ki. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy teflonserpenyőben közepes hőfokon. Adjuk hozzá a kb. 1 cm-es darabokra karikázott póréhagymát és a zúzott fokha...
-
kcal: 481 / CH: 49.9 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 24.1 g4Gyorsan elkészíthetőA kukoricát még fagyosan 3 dl, forrásban lévő vízbe teszem, és az újraforrástól számított 8 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a margarint habzásig forrósítom egy lábosban, rászórom a lisztet és addig hevítem, amíg a liszt is habzani kezd. Ekkor beleöntöm a főtt kukorica levét, a tejszínt és a ...
-
kcal: 338 / CH: 28.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 19.9 g8Hosszú elkészítési időLangyos tejben elmorzsolom az élesztőt, belekeverem a cukrot és felfuttatom. Közben a margarint szétmorzsolom a liszttel, hozzáadom a felfutott élesztőt, tojást, juhtúrót, tejfölt, a reszelt sajt felét, sót és borsot, majd jól összegyúrom, lisztezett, mély tálba teszem. A tetejét is belisztezem, let...
-
kcal: 332 / CH: 14.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 25.6 g8Átlagos elkészítési időA zabpelyhet finomra daráljuk. Gyúrótáblára öntjük a zabpehellyel, a fűszerekkel és a sütőporral elkevert lisztet, mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleütjük a tojássárgákat, és belekanalazzuk a tejfölt. Ezután beleszórjuk a 15 dkg reszelt sajtot és a darabokra vágott marg...
-
kcal: 678 / CH: 67.3 g / Fehérje: 27.8 g / Zsír: 31.2 g4Átlagos elkészítési időA lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a fűszereket, és hozzáadjuk a kefir felét, az olajat és a lereszelt sajtot. Összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk, rudacskákat készítünk belőle. Kivajazott tepsibe téve, a tetejüket megkenjük a kefir maradékával, és megszórjuk szezámmaggal. Közepes...
-
kcal: 225 / CH: 18.0 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 12.7 g6Gyorsan elkészíthetőA tojásokat kb. 8 percig főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A herbateát leforrázzuk vízzel és 10 percig állni hagyjuk. Összekeverjük az ecettel, a mustárral, a sóval, a borssal és az olajjal. Mindkét salátafélét megtisztítjuk, megmossuk, és kis darabokra tépkedjük. A gombát meg...
-
4Gyorsan elkészíthetőA paprikát felszeletelem, és a mogyoróval együtt ledarálom, majd szardellapasztával, citromlével és cukorral ízlés szerint fűszerezem. Az összes zöldséget egyforma darabra aprítom, a zöldhagymát zöldjével együtt felkarikázom. A mogyorós mártást ráöntöm a darabolt zöldségekre, jól átforgatom, és b...
-
4Átlagos elkészítési időA fürjtojásokat lobogó sós vízben 4 perc alatt keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat és vágjuk őket ketté. Tisztítsuk meg a zöldbabot, és lobogó sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk arra, hogy még ropogós maradjon (max. 5 perc főzés). Vágjuk ketté az avokádót, emelj...
-
kcal: 160 / CH: 5.8 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 13.8 g4Gyorsan elkészíthetőA tojásokat megfőzzük. A megmosott spárgát a fejtől a szára felé haladva vékonyan hámozzuk meg, ha szükséges. A spárgák végéből vágjunk le 1-2 cm-nyit, amennyi szükséges. A spárgákat tegyük hosszúkás edényben, öntsünk rá negyed liter vizet, és főzzük kb. 10 percig. Akkor jó, ha ...
-
kcal: 146 / CH: 9.0 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 10.5 g4Átlagos elkészítési időA külső leveleitől megtisztított salátát levelenként folyóvízben alaposan lemossuk a kaporral együtt. Ezután a salátaleveleket vékony csíkokra vágva, az apróra vágott kaporral együtt az olajjal kiken főzőedénybe tesszük, ízesítjük citromfűvel, szerecsendió reszelékkel, a citromhéjával, maj...
-
kcal: 288 / CH: 31.7 g / Fehérje: 8.5 g / Zsír: 13.1 g4Átlagos elkészítési időA jól megmosott salátákat kettészeljük, és vékony metéltre vágjuk. A kockákra vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni, amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk a salátát és a burgonya puhulásáig főzzük. Olajjal és liszttel vékony rántást készítünk, amelyben zúzott fokhagymát pirítunk, majd ...