Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 121 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 606 / CH: 35.0 g / Fehérje: 31.5 g / Zsír: 35.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és közepes vastagságú karikákra vágjuk. A pontyfiléket bevagdaljuk, és a vágásokba vékony szalonna szeleteket helyezünk. Megsózzuk, és meghintjük pirospaprikával. Kevés forró olajban elősütjük. Mélyebb tepsit kikenünk olajjal, és az aljára karikákra vágo...


  • kcal: 287 / CH: 26.8 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 15.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított tököt félbevágjuk, kimagozzuk, és a húsát 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy tepsit vajjal kikenünk, és az aljára terítjük a tök egyharmadát. Ízesítjük sóval vegetával, paradicsom- és paprikaszeleteket rakunk rá, és tejföllel meglocsoljuk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg az anyag elfogy....


  • kcal: 625 / CH: 82.3 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 20.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk négybe, magozzuk ki és hosszában vágjuk csíkokra. A petrezselymet és a bazsalikomot mossuk meg, rázzuk szárazra, a vastag szárakat dobjuk ki, a leveleket vágjuk apróra. A tésztát bő sós vízben főzzük ki. Közben a meghámozott és négybe vágott fok...


  • kcal: 199 / CH: 15.1 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 6.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A spenótot átválogatjuk, megmossuk, a vastag ereket kivágjuk, és lecsepegtetjük. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 3 cm hosszú, vékony csíkokra szeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A zöld részből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Az epret megmoss...


  • kcal: 319 / CH: 14.1 g / Fehérje: 29.1 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztítsuk, de lehetőleg ne mossuk meg a gombát. A szárát vágjuk apróra. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát és a fokhagymát. 20 g vajon addig pároljuk, míg a hagyma üveges lesz és a gomba leve elpárolog. Hagyjuk lehűlni a gombás-hagymás keveréket. A megmosott és szá...


  • kcal: 553 / CH: 76.4 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 19.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet, a margarint, 60 g porcukrot, a tojássárgáját, a sütőport, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és a tejfölt összegyúrjuk, fél óráig pihentetjük. Közben a túrót szitán áttörjük. Simára keverjük 100 g porcukorral és 3 tojássárgájával. Forró vízzel leöblítjük a mazsolát, lecsöpögtetjük és a...


  • kcal: 372 / CH: 45.2 g / Fehérje: 15.7 g / Zsír: 14.0 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk és egy közepes-nagy kapcsos sütőforma aljára nyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Közben a töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, tojássárgájával, búzadarával, és a cukrokkal, majd felverjük a 2 tojá...


  • kcal: 411 / CH: 60.1 g / Fehérje: 23.0 g / Zsír: 6.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy kis tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. A tésztát a felhasználási javaslat alapján egy csipet sóval megfőzzük. Leszűrjük, és folyó hideg víz alá tartva lehűtjük. A rákot tisztítjuk, mossuk és egy kevés forró olajon 5-8 perc alatt átpirítjuk. A paprikát és a répát kockára ...


  • kcal: 575 / CH: 33.3 g / Fehérje: 25.9 g / Zsír: 36.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húsból szokásos módon, hagymán, majoránnával és borssal fűszerezett pörköltet készítünk. A tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk. A cseréptálat a pörkölt zsírjával kikenjük, rátesszük a tészta felét, ezt beborítjuk a pörkölttel, és letakarjuk a maradék tésztával. Meglocsoljuk a borsmentával elkevert...


  • kcal: 377 / CH: 26.4 g / Fehérje: 16.2 g / Zsír: 23.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tojás keményre főzzük. A letisztított és lemosott húst kétszer ledaráljuk, majd hozzáadjuk a reszelt almát és sárgarépát, a karikára vágott főtt tojást, az aprított vöröshagymát, a vágott kaprot, az őrölt borsot, a szerecsendiót, és jól összekeverjük. Ezután a lemosott, megtisztítot...


  • kcal: 606 / CH: 35.1 g / Fehérje: 19.2 g / Zsír: 41.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukkiniket megmossuk, a végeiket levágjuk, kislyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, akkor meg kell hámozni. A sajtot lereszeljük. A tojásokat felverjük, megsózzuk, a liszttel és a vizet hozzáadva, nem túl sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. A reszelt cukkinit hozzáadjuk. A...


  • kcal: 322 / CH: 21.9 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 16.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát meghámozzuk, kb. fél centi vastag karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. A zöldséglevest felforraljuk, a sajtot megreszeljük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a gombát és a hagymát félig egymásra fektetve, döntve&...


  • kcal: 430 / CH: 35.6 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    25 dkg mascarponét alaposan keverjünk össze 1,5 dl tjoghurtttal, 10 dkg reszelt parmezánnal, szerecsendióval, őrölt feketeborssal, sóval és 2 gerezd átnyomott fokhagymával. A pórét és a vöröshagymát karikázzuk fel. A póréhagymát és 2 vöröshagymát keverjük a krémbe. Vajazzunk ki egy tűzálló ...


  • kcal: 475 / CH: 49.5 g / Fehérje: 37.3 g / Zsír: 13.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét megsózzuk, és félretesszük. A halászlékockát fél liter vízben megfőzzük. A rizst olajon megpirítjuk, és a cseréptálba öntjük. Rátesszük a halfiléket, és tejföllel kevert halászlével meglocsoljuk. A 200 fokos sütőbe tesszük, és 30 percig lefedve, 10 percig fedő nélkül sütjük.


  • kcal: 658 / CH: 47.9 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 27.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kelbimbót sós vízben megfőzzük és lecsurgatjuk. A csontról lefejtett húst és bőrt a hagymával, fokhagymával együtt ledaráljuk, és a vajban kevés vízzel puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zabkorpával, lerakjuk a kelbimbót, a zabpelyhet, a húst. Sózzuk, fűszerezzük. A húsle...


  • kcal: 506 / CH: 52.4 g / Fehérje: 20.7 g / Zsír: 21.3 g

    adag3
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjával megmossuk, megtisztítjuk és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd lehűtjük és meghámozzuk. Közben megfőzzük a tojásokat, és azokat is meghámozzuk. A kolbászt hideg víz alatt megmossuk - így könnyebb lehúzni a bőrét – felkarikázzuk. Előkészítjük a jénait, kizsírozzuk és rizsliszt...


  • kcal: 513 / CH: 28.2 g / Fehérje: 44.6 g / Zsír: 23.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előző nap zúzott fokhagymás vízbe áztatott pulykamell szeleteket sóval beszórjuk, a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tűzálló edény alját kibéleljük szalonnával, ráfektetjük a bepanírozott pulykamell szeleteket. Betakarjuk a füstölt tarjával, ismét pulykam...


  • kcal: 338 / CH: 29.8 g / Fehérje: 21.9 g / Zsír: 15.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst 2 dl sós, forró vízbe öntjük, és 10 percig fedő alatt főzzük, majd lefedve hagyjuk, míg a vizet teljesen felszívja. A tojást megfőzzük, a sajtot lereszeljük. A spárgát meghámozzuk, megmossuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük....


  • kcal: 557 / CH: 20.6 g / Fehérje: 62.0 g / Zsír: 25.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csontról lefejtett húst és bőrt ledaráljuk, a vajban kevés vízzel puhára pároljuk. A spárgát meghámozzuk, kisujjnyi darabokra vágjuk, majd sós, cukros vízben megfőzzük és lecsurgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a spárgát, ráterítjük a húst. Megszórjuk az ...


  • kcal: 649 / CH: 91.1 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 20.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tarhonyát 2 ek olajban rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A megmaradt olajat felmelegítjük, belekeverjük a paprikát, felengedjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a liszttel elkevert tejf...


  • kcal: 471 / CH: 65.0 g / Fehérje: 11.6 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tejet, szódavizet és a csipetnyi sót. Olajjal kikent teflonedényben vastagabb palacsintákat sütünk, és amint egyet kicsúsztattunk a tálra, azonnal megkenjük a lekvárral, erre csúsztatjuk a következő palacs...


  • kcal: 584 / CH: 61.5 g / Fehérje: 37.3 g / Zsír: 19.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombákat 1 l langyos vízben áztassuk puhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk. Lábasban alacsony lángon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymagerezdeket és gyömbért. Kevergetve pároljuk 4-5 percen keresztül. Az alaplevünket (amiben a gomba ázott) s...


  • kcal: 242 / CH: 29.6 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 10.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan 1 ek vizet adunk hozzá. Belekeverjük a tököt, sózzuk. kb. 20 percig fedő alatt, időnként átkevergetve, kis lángon, saját levében megfőzzük. Hozzá adjuk az apróra vágott kaprot, és még 1-2 percig egy...


  • kcal: 2131 / CH: 115.3 g / Fehérje: 24.0 g / Zsír: 171.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hideg camembert duplán bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli, majd megint tojás és prézli), a krumplit tisztítjuk és hasábokra vágjuk. Külön-külön a sajtot és a krumplit forró, bő olajban megsütjük. Tálaláskor az áfonyalekvárt külön kínáljuk mellé.


  • kcal: 934 / CH: 56.5 g / Fehérje: 43.9 g / Zsír: 57.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk és fa törtfokhagymás tejben 2 órára beáztatjuk. Lemossuk és hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bepanírozzuk, és forró olajban közepes lángon kb. 10-15 perc alatt kisütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük és azonnal tálaljuk.


  • kcal: 1552 / CH: 45.0 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 146.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cukkinit meghámozzuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk. Ha nagyobb cukkinit sikerült beszereznünk, kettévágjuk, a belsejét kiszedjük, és felkarikázzuk. A cukkini karikákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A bepanírozott cukkinikarikákat forró, bő olajban kisütjük. Nem kell ...


  • kcal: 341 / CH: 29.7 g / Fehérje: 34.8 g / Zsír: 8.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy mély tányérban felverjük a tojásokat. Egy másik tányérba lisztet teszünk, egy harmadikba pedig összekeverjük a kakukkfüvet, sót, borsikát és zsemlemorzsát. A halfiléket megforgatjuk a lisztben, tojásban és a fűszeres zsemlemorzsában. Egy tepsi kiolajozunk é...


  • kcal: 1629 / CH: 79.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 136.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét tisztítás után egyforma vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. A tojást habosra keverjük. A nedves karalábészeleteket bepanírozzuk, és forró olajban szép világos barnára sütjük. Papírtörölközőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, és azonnal tálaljuk.


  • kcal: 606 / CH: 25.3 g / Fehérje: 14.8 g / Zsír: 48.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott kelkáposztát kettévágjuk és sós vízben 3-4 percig főzzük, majd jól lecsurgatjuk és kkétujjnyi szeletekre vágjuk. Előbb a sózott, fűszerezett lisztbe mártjuk, majd a tejjel felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban, takarékon, mindkét oldalá...


  • kcal: 1643 / CH: 54.3 g / Fehérje: 38.9 g / Zsír: 139.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamell filét folpack alatt kiklopfoljuk, csipet sóval bedörzsöljük. Hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bepanírozzuk, és forró olajban közepes lángon kb. 15-20 perc alatt kisütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük és azonnal tálaljuk.


  • kcal: 1755 / CH: 39.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 168.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A nyers füstölt húst nagyon vékonyra szeleteljük, és 3 órán keresztül tejben áztatjuk. Utána szárazra töröljük, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán megsütjük.


  • kcal: 843 / CH: 21.6 g / Fehérje: 19.3 g / Zsír: 74.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hússzeleteket kiverjük, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk, és az olajban kisütjük.


  • kcal: 248 / CH: 15.4 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tofut négy szeletre vágjuk, és besózzuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tepsibe alufóliát fektetünk, olajjal bekenjük. A bepanírozott tofut beletesszük, majd forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


  • kcal: 2332 / CH: 70.1 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 215.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott tököt hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a magházát, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és besózzuk. A krémsajtot és a juhtúrót összekeverjük a szétzúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel. Ezzel a masszával két-két tökszeletet összeragasztunk. A lisztet összekeverjük 1-1 késhegynyi sóv...


  • kcal: 851 / CH: 22.6 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 78.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tököt vékonyan meghámozom, belét kivájom és hasábokra vágom. Megsózom és félreteszem. A tojást habosra verem és beleszórom a vegetát, borssal fűszerezem. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverem. A tökhasábokat lisztbe mártom, tojásba forgatom, majd a sajtos morzsában meghempergetem. Bő, f...


  • kcal: 1495 / CH: 54.0 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 136.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tököt két ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd lisztben, a megsózott felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. A szeleteket bő, forró olajban ropogósra sütjük.


  • kcal: 732 / CH: 53.8 g / Fehérje: 32.2 g / Zsír: 40.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát megtisztítom, és az egyik felét karikákra, a másik felét apró kockákra vágom. A baconszalonnát felaprítom, a tojásokat a tejjel habosra keverem. A kenyeret lapjában félbevágom. A forró olajon kisütöm a baconszalonna zsírját, ezen megfonnyasztom a hagymakockákat, majd vegetával és borss...


  • kcal: 209 / CH: 22.3 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 9.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajban megpirítjuk a csíkokra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és pár percig pároljuk. Beletesszük a karikára vágott parikát, a kockára vágott cukkinit és padlizsánt. Rászórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett készre pároljuk....


  • kcal: 121 / CH: 12.9 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 5.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. Zöldséglében 5-8 perc alatt megfőzzük. Ezután belekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és az édesítőt. Ízlés szerint sózzuk


  • kcal: 503 / CH: 96.8 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 8.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított rebarbarát darabokra törjük, 2 dl vízben 35 dkg cukorral puhára pároljuk, majd a levét lecsurgatva, összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a maradék cukorral habosra kevert tojások sárgáját és a keményre felvert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a lisztet, és margarinnal kikent...


  • kcal: 1239 / CH: 205.7 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 43.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kukoricalisztet a margarinnal összemorzsoljuk, beletesszük a porcukrot, csipetnyi sót és a citrom reszelt héját. Egy csészében felfuttatunk 3 dkg élesztőt a 3 evőkanál vízzel és egy kávéskanálnyi porcukorral. Hozzákeverjük a kukoricalisztet, az egész tojást és gyorsan összegyúrjuk. Fél óráig pihen...


  • kcal: 589 / CH: 87.9 g / Fehérje: 18.4 g / Zsír: 15.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjastul vízben puhára főzzük, meghámozzuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. Sóval, tojással, liszttel és zsályával összegyúrjuk. Vékony csíkokat formálunk, ezeket ferde darabokra vágjuk, és a forró, sós vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg a felszínre nem emelkednek. Tésztaszűrővel k...


  • kcal: 1543 / CH: 185.0 g / Fehérje: 27.1 g / Zsír: 74.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A töltelékhez a 25 dkg cukrot egy edényben 2 dl vízzel felfőzzük. Belekeverünk 25 dkg darált diót, 8 dkg mazsolát és a citrom reszelt héját. Ha kihűlt, a tésztára kenjük. A kukoricalisztet, a margarint és a cukrot összemorzsoljuk, a tojássárgájával és az egész tojással, kevés tejben felfuttatott él...


  • kcal: 181 / CH: 26.3 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 5.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A joghurtba keverem a gabonapelyhet, búzakorpát, mézet és sót. Lefedve legalább egy órán keresztül hagyom állni a hűtőszekrényben. Közben az epret megmosom, lecsumázom. Néhány szép szemet a díszítéshez félreteszek, a többi felét apróra vágom, a másik felét összetöröm. A joghurtos keverékbe forgatom ...


  • kcal: 234 / CH: 27.6 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 10.4 g

    adag10
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Rakjunk egy kisebb edénybe 6 cl vizet, a kókuszolajat, a mézet és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben melegítsük fel, míg a méz teljesen felolvad. Amíg hűl, keverjük össze a száraz hozzávalókat. A tojásokat verjük habosra a cukorral és öntsük a száraz hozzávalókra. Ha kihűlt...


  • kcal: 323 / CH: 23.7 g / Fehérje: 12.0 g / Zsír: 19.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az összetevőket csomómentesen összekeverjük, és legalább egy órát állni hagyjuk. A szokásosnál sűrűbb tésztát kapunk. A sütéshez teflonserpenyőt használjunk, az első palacsinta előtt picit ki kell kenni az edényt olajjal. Vastagabb palacsintákat süssünk és alacsonyabb hőfokon, mint klasszikus palacs...


  • kcal: 144 / CH: 22.1 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.1 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hozzávalókat annyi vízzel, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, alaposan összekeverjük. A tésztába esetleg nagyon kicsi olajat lehet tenni, de nagyon-nagyon pici olajat minden palacsinta alá tegyünk, mert ez a fajta liszt-zabkorpa keverési arány kicsit nehezebben kezelhet...


  • kcal: 155 / CH: 22.2 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 4.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mézet a tojássárgájával habosra keverjük, beleforgatjuk a korpás lisztet és a burgonyapelyhet, végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. A keveréket a vajjal kikent, meglisztezett tortaformába töltjük, és 40-50 percig közepesen meleg, 180 fokos sütőben sütjük.


  • kcal: 346 / CH: 50.7 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 12.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kukoricalisztet tálba tesszük, közepébe beleöntjük a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, és a tálat letakarjuk. 2-3 óráig állni hagyjuk, majd 1,5 dl langyos vízzel az egészet összedolgozzuk úgy, hogy közben két evőkanál olajat is a tésztához adagolunk. Letakarjuk, ...


  • kcal: 902 / CH: 116.6 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 42.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot összedolgozzuk a margarinnal, a tojással, a kukoricaliszttel, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk, különböző formákat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.