Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 195 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 438 / CH: 6.6 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 33.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pacalt alaposan kimossuk, megsózzuk, borsozzuk, hideg vízben feltesszük főzni. Lassú tűzön puhára pároljuk, majd csíkokra felvágjuk. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük borecettel és borral, az összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekevjük a pacalt és összepirítjuk....


  • kcal: 174 / CH: 13.3 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 11.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paprikát magozzuk, negyedeljük, a cukkinit és a tököt hosszában 0,5 cm-es rudakra vágjuk, a vöröshagymát vastag karikákra szeljük. A zöldfűszereket felaprítjuk. Előkészítjük a grillsütőt. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat és sütőben 20 percig hagyjuk pácolódni. A zöldségeket közepe...


  • kcal: 87 / CH: 20.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gyömbért meghámozom, felszelem vékony szeletekre, bedörzsölöm sóval és jól összeforgatom. Fedeles edényben, hideg helyen egy éjszakát pihentetem. Másnap leszűröm és letörölgetem a sós levet róla. Az ecetet megmelegítem (nem szabad forrnia), feloldom benne a cukrot és hozzáadok 10-12 ek vizet....

  • adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és az olajba keverjük. Az ecetet, a ketchupot, a worchestert meg a mustárt hozzáadjuk, végül a fokhagymás só, a cukor meg a morzsolt szurokfű is belekerül. A húst kissé kiverjük, inas szélét bevágjuk, majd a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrén...


  • kcal: 659 / CH: 15.6 g / Fehérje: 39.6 g / Zsír: 46.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Először páclevet készítünk. A karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a babérlevelet, borsot, az ecetet és a sót kb. 1 órán át forraljuk, majd a zsír nélküli libamellre öntjük. A húst két három napig a lében hagyjuk, kihűtve a hűtőbe tesszük. A húst kivesszük, olajban, kevés páclét hozzáadva puhára ...


  • kcal: 304 / CH: 0.2 g / Fehérje: 26.9 g / Zsír: 21.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előkészített, kb. fél cm vastag marhaszeleteket forró zsíron, mindkét oldalukon 2-3 perc alatt átsütjük, és lábasba rakjuk. Fedő alatt, kevés vízzel, őrölt borssal, sóval és reszelt vöröshagyma hozzáadásával puhára pároljuk.


  • kcal: 218 / CH: 6.4 g / Fehérje: 34.8 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. Előkészítjük a grillsütőt. Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, balzsamecetet, mézet, bazsalikomot és fokhagymát. Beletesszük a csirkemelleket és hűtőben 15-30 percig pácoljuk. Oldalanként 5 percig grillezünk a csirkéket.


  • kcal: 287 / CH: 3.7 g / Fehérje: 51.1 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sütésre előkészített halakat forró olajban körbesütjük, ha megsült kiemeljük, liszttel, fűszerekkel megszórjuk, vízzel (kb. 1 dl), ecettel, borral meglocsoljuk, csomómentesre kikeverjük, visszarakjuk a halakat és pár percig még sütjük. Ha megsült, kiemeljük, boros ecettel meglocsoljuk, vágott zöld...


  • kcal: 99 / CH: 9.6 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 5.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A padlizsán héját vékonyan lehámozzuk, karikákra, majd ujjnyi hasábokra vágjuk. Kevés olajon, fedő alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk. A végén megsózzuk.


  • kcal: 349 / CH: 22.2 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 25.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Padlizsánt meghámozzuk, darabokra szeleteljük. Az olajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval, belekeverjük a padlizsánt és kevés víz hozzáadásával lefedve 20 percig pároljuk. Végül megszórjuk finomra vágott petrezs...


  • kcal: 254 / CH: 28.3 g / Fehérje: 13.2 g / Zsír: 8.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Mossuk meg és töröljük szárazra a padlizsánokat, hosszában vékonyan szeleteljük fel és tegyük tálba. Sózzuk meg és egy-két óráig hagyjuk állni. Keresztben vágjuk ketté a paradicsomokat, helyezzük vastag aljú fazékba, öntsünk alá 1/2 pohár vizet, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, babérlevelet, a felap...


  • kcal: 148 / CH: 8.9 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 9.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felkarikázott, mindkét oldalán megsózott, 20 percig állni hagyott, ezután lemosott, lecsepegtetett padlizsán karikákat serpenyőben, olajon, mindkét oldalán átsütöm. Turmixgépben pépesre zúzom. Hozzáadom a felvert tojást és a tejszínt. Megborsozom és a zúzott fokhagymát belekeverem. A masszát kiken...


  • kcal: 154 / CH: 12.2 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 10.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. 3 ek olajon megfuttatjuk, felengedjük pici vízzel, beletesszük a kockára aprított padlizsánt, pici sót. 10 percig pároljuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tárkonyt, a citrom levét, és a hűtős...


  • kcal: 232 / CH: 21.9 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró sütőben 30 percig héjastól sütöm. Közben a paradicsomot egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártom, a héját lehúzom és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és a hámozott sült padlizsánt megtisztítom, kis kockákra vágom. A vöröshagymát az olajon sárgár...


  • kcal: 124 / CH: 10.6 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 7.7 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánokat megmossuk és kicsit megszurkáljuk, a sütőrácsra alufóliát teszünk, erre helyezzük a padlizsánokat. 200-220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja szinte megég - kb. 30-40 perc - (ettől lesz igazán finom "füstös" íze). Amikor megsült, és kihűlt, kettévágjuk és a belsejét kanállal ...


  • kcal: 191 / CH: 29.0 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 4.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsenge padlizsánt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, hagyjuk állni. Leöblítjük, jól kinyomkodjuk, tepsibe fektetjük őket, és 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (25-30 perc), majd hagyjuk langyosra hűlni. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és a meghámozo...


  • kcal: 716 / CH: 126.8 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 8.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A padlizsánt megmossuk, hámozatlanul apró kockákra vágjuk, besózzuk, hogy kesernyés izét kioldjuk belőle. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Utána szitán keresztül leöblítjük és jól kinyomkodjuk. Közben a jól megmosott burgonyákat héjában megfőzzük. A kicsumázott és kockára vágott paprikákat az olajban...


  • kcal: 614 / CH: 17.7 g / Fehérje: 52.5 g / Zsír: 35.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánt megmossuk, megtöröljük, a szárát levágjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Kockákat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A paradicsom héját lehúzzuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a szárát eldobjuk. A vöröshagymát meg a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A pulykamellet szá...


  • kcal: 262 / CH: 20.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 16.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, beletesszük a meghámozott és magostul kockára vágott padlizsánt, a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, a sót és pirospaprikát. Lefedve puhára pároljuk. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott kaporral, 2-3 dl vízzel és összeforraljuk az étellel....


  • kcal: 133 / CH: 5.4 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 11.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott padlizsánokat és paprikákat tepsibe tesszük, és sütőben egészen addig sütjük, amíg a héjuk feketedni kezd. Kihűtjük, majd a padlizsán szárát és héját, a paprika héját és csumáját eltávolítjuk, a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Jól behűtve kínáljuk.


  • kcal: 241 / CH: 16.6 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 16.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Mossunk meg és töröljünk szárazra 4 padlizsánt. Vágjuk le a szárukat, és helyezzük őket 180 fokos sütőbe 25-30 percre. Vegyük ki, és hagyjuk hűlni. Vágjuk ketté, és kanál segítségével kaparjuk ki a húsukat. A padlizsánhúst tegyük salátás tálba, adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, egy cit...


  • kcal: 249 / CH: 13.0 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 19.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A padlizsánt villával több helyen megszurkáljuk. 200 °-ra melegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, majd a héját eltávolítjuk. Padlizsán húsát egy tálban robotgéppel finom péppé verjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, és jól összekeverjük. Sózzuk,...


  • kcal: 309 / CH: 19.3 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 18.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, felszeleteljük, a szeleteket fél órára besózzuk. Sós vízben puhára főzzük a felaprított zöldbabot, hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott cukkinit, az egészet puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a ...


  • kcal: 622 / CH: 50.8 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 43.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport a vaníliás cukrot és lassú lángon elkezdtem hevíteni, pár alkalommal átkevergettem. Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem. Mikor kissé meghűlt, tálkákba ...


  • kcal: 408 / CH: 26.9 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 24.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csíkokra vágott főtt marhanyelvet, félkarikára vágott friss uborkát, hónapos retket, durvára vágott diót összekeverjük. Ecetből, cukorból, citromléből, olajból salátaecetet készítünk. Fejes saláta alapra rakjuk, és főtt tojással, paradicsommal, petrezselyemlevéllel díszítjük.


  • kcal: 55 / CH: 8.8 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 0.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Folyóvízben alaposan megmossuk a zöldpaprikát, a megtisztitott vöröshagymát, valamint a petrezselyemleveleket. Ezután a zöldpaprikát félbevágjuk, ereitől megtisztítjuk, és a vöröshagymával együtt igen vékony szeletekre vágva, porcelán tálba rakjuk: hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet,...


  • kcal: 334 / CH: 7.5 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 30.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pépesítjük. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és egy kevés olajon megpároljuk. A paprikakrém kétharmadát a hagymához adjuk, megsózzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslevessel felöntjük, néhány percig forraljuk. A tűzről lehúzzuk, megborso...


  • kcal: 71 / CH: 12.6 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 2.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikát megdaráljuk, elkeverjük a pirospaprikával, sóval, citromlével.


  • kcal: 545 / CH: 33.6 g / Fehérje: 14.2 g / Zsír: 37.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Béleljünk ki a tésztával egy 22 cm tortaformát. Szurkáljuk meg villával a tészta alját. 8 percig süssük, majd vegyük ki a sütőbe. Állítsuk a sütőt 160 °C-ra. Egy nagy teflon serpenyőben, közepes hőfokon forrósítsd fel az olajat. Tegyük bele az apróra vágott hagymát,...


  • kcal: 193 / CH: 3.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 19.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A metélőhagymát megmossuk. A paprika szárát és magját eltávolítjuk. A megmosott paprikát és a metélőhagymát egyforma kis darabokra vágjuk. Az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és az olajat összekeverjük, a paprikára és a metélőhagymára öntjük, átforgatjuk a salátát, majd lefedve 10 percig állni hag...


  • kcal: 604 / CH: 47.2 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 35.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát zúzzuk, a paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon előbb a vöröshagymát dinszteljük, pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, 2 kanál vizet. Vissza...


  • kcal: 233 / CH: 13.7 g / Fehérje: 15.5 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paradicsomok tetejéről vágjunk le egy vékony szeletet, a belsőket vájjuk ki, sózzuk meg, majd lefelé fordítva, papírtörlőre téve csepegtessük le őket. Mossuk meg a spenótot, tegyük egy nagy serpenyőbe, fedjük le, és pároljuk, amíg összeesik. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki v...


  • kcal: 186 / CH: 17.7 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 11.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajjal, liszttel, 3/4 l vízzel, sóval, oregánóval mártást készítünk. A szeletekre vágott paradicsomot rövid ideig főzzük a mártásban.


  • kcal: 172 / CH: 31.1 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 3.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a kocsányát kivágjuk. A hagymát meghámozzuk, a hegyes csípős paprikát kettévágjuk, a magjait eltávolítjuk és megmossuk. A narancsot és a citromot kifacsarjuk. A levet a paradicsommal, a hagymával, a hegyes csípős paprikával és az olajjal együtt mixerben finom p...


  • kcal: 55 / CH: 10.0 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 0.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is aprítsd fel. Ha felforrt az 1 l víz, az egészet tedd bele, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a levest a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd turmixold össze. Csak ez...


  • kcal: 365 / CH: 52.1 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst az összevágott hagymával 1,5 l vízben megfőzzük. Kivajazott, korpával meghintett felfújtformába soronként felváltva rakunk egy-egy sor rizst, vastagon szeletelt paradicsomot, petrezselyemzöldet, addig, míg a forma megtelik. Az egészet tejföllel leöntjük. Legfelülre a rizst, erre a sajtot ...


  • kcal: 172 / CH: 19.0 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 8.6 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajból és lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felengedjük 1 l vízzel, amelyben előzőleg megfőztük a vöröshagymát és a zellert. Sóval, édesítővel ízesítve jól összeforraljuk.


  • kcal: 409 / CH: 66.7 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 7.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát a szokásos módon, kevés sóval megfőzzük. A hagymát 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsit megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított sonkát, egy kicsit ezt is megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk. Végül folyamatos keverés mellett a paradicsomko...


  • kcal: 373 / CH: 47.1 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 13.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk és megmossuk, majd az egészet kis kockákra vágjuk. A paradicsomokat rövid ideig előfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd szár tövek és magok nélkül felaprózzuk. Az olajat egy széles, félmagas főzőedényben felhe...


  • kcal: 247 / CH: 37.5 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábasba rakom. Annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi, és megsózva puhára főzöm. Közben az olajon világos zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd a tűzről lehúzva felöntöm a 2 dl vízzel összekevert sűrített paradicsommal, és simára keverem. Ezutá...


  • kcal: 238 / CH: 28.0 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 11.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított burgonyát annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi. Megsózzuk, és belerakjuk az egész fej hagymát. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a paradicsomlét és a tejfölt. A paradicsomos rántásba tesszük a főtt burgonyát a levével együtt,...


  • kcal: 106 / CH: 22.2 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. Finom lyukú reszelőn lereszelem, majd a paradicsomlével összekeverem. Beleteszem a finomra metélt zellerzöldet, megsózom és megborsozom. Jó hidegen öntöm a megmosott, lecsurgatott és csíkokra vágott fejes salátára.


  • kcal: 264 / CH: 31.2 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előző este beáztatott csicseriborsót sós, kakukkfüves, babérleveles vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk. A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, majd összeforgatjuk az öntettel. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. ...


  • kcal: 212 / CH: 48.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 0.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mangót hámozzuk, durvára összevágjuk, a paradicsomot meghámozzuk (pillanatra forró vízbe mártjuk, úgy könnyebb hámozni), félbevágjuk és kicsumázzuk. A dinnyét magozzuk és felaprítjuk. Az egész narancsot fél cm-es karikákra vágjuk.  Turmixgép segítségével simára keverjük a mangót, a...


  • kcal: 622 / CH: 113.6 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 10.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy lábasban finomra vágott káposztára öntjük a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot, és az apróra vágott hagymával, sóval, borssal ízesítve megfőzzük. A felhevített olajon a lisztet világosra pirítjuk, és hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a paradicsomos káposztához, összeforraljuk, és cukorr...


  • kcal: 1081 / CH: 78.1 g / Fehérje: 35.1 g / Zsír: 68.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A leszűrt kukorica levét ráöntöm az árpapehelyre. A majonézt mély tálba öntöm a kefirrel, majd a mézzel, a citromlével, a sóval és a borssal ízesítem. Hozzákeverem a megmosott, leszárított, finomra aprított kaprot és petrezselyemzöldet, és belekeverem az árpapelyhet, levével együtt. Ezután beleöntöm...


  • kcal: 904 / CH: 96.5 g / Fehérje: 33.5 g / Zsír: 40.1 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet a tojásokkal, az olajjal, a sóval és 2-4 evőkanál vízzel nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha túl száraz még, adagoljunk hozzá vizet cseppenként. Gombócot formálunk belőle, pergamenpapírba csomagoljuk, és 1 órára pihenni hagyjuk. A paradicsom héját lehúzva szeletekre vágjuk, a kocsányát ...


  • kcal: 395 / CH: 40.7 g / Fehérje: 18.6 g / Zsír: 16.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyérszeleteket olajjal megkenjük és sütőben megpirítjuk. A paradicsomot, a mozzarellát és a hagymát vékonyan felszeleteljük. A kenyérre a paradicsomot, erre a sajtszeletet, majd hagymakarikákat fektetünk, egy kevés ecetet spriccelünk rá, és bazsalikommal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.


  • kcal: 134 / CH: 21.2 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 3.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Meghámozzuk, és félcentis darabokra vágjuk a padlizsánt. Megsózzuk és lisztbe megmártva az olajban lesütjük. Forró tálra szedjük, melegen tartjuk. A maradék olajon saját levében puhára pároljuk a nyolcrészt vágott paradicsomot, megsózzuk, áttörjük és sűrűre főzzük. A padlizsánra öntjük, tetejét össz...


  • kcal: 395 / CH: 44.2 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem. Ha szárazra szikkadt, a felforrósított vajon üvegesre futtatom. Térfogatának megfelelően dupla mennyiségű vízzel felöntöm, hozzáadom az ételízesítőt, az őrölt fekete borsot és a curryt. Fedő alatt kis lángon puhára párolom, majd hozzákeverem a...