-
kcal: 438 / CH: 6.6 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 33.1 g4Átlagos elkészítési időA pacalt alaposan kimossuk, megsózzuk, borsozzuk, hideg vízben feltesszük főzni. Lassú tűzön puhára pároljuk, majd csíkokra felvágjuk. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük borecettel és borral, az összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekevjük a pacalt és összepirítjuk....
-
kcal: 174 / CH: 13.3 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 11.7 g8Átlagos elkészítési időA paprikát magozzuk, negyedeljük, a cukkinit és a tököt hosszában 0,5 cm-es rudakra vágjuk, a vöröshagymát vastag karikákra szeljük. A zöldfűszereket felaprítjuk. Előkészítjük a grillsütőt. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat és sütőben 20 percig hagyjuk pácolódni. A zöldségeket közepe...
-
kcal: 87 / CH: 20.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 0.2 g6Hosszú elkészítési időA gyömbért meghámozom, felszelem vékony szeletekre, bedörzsölöm sóval és jól összeforgatom. Fedeles edényben, hideg helyen egy éjszakát pihentetem. Másnap leszűröm és letörölgetem a sós levet róla. Az ecetet megmelegítem (nem szabad forrnia), feloldom benne a cukrot és hozzáadok 10-12 ek vizet....
-
4Hosszú elkészítési időA hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és az olajba keverjük. Az ecetet, a ketchupot, a worchestert meg a mustárt hozzáadjuk, végül a fokhagymás só, a cukor meg a morzsolt szurokfű is belekerül. A húst kissé kiverjük, inas szélét bevágjuk, majd a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrén...
-
kcal: 659 / CH: 15.6 g / Fehérje: 39.6 g / Zsír: 46.0 g4Hosszú elkészítési időElőször páclevet készítünk. A karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a babérlevelet, borsot, az ecetet és a sót kb. 1 órán át forraljuk, majd a zsír nélküli libamellre öntjük. A húst két három napig a lében hagyjuk, kihűtve a hűtőbe tesszük. A húst kivesszük, olajban, kevés páclét hozzáadva puhára ...
-
kcal: 304 / CH: 0.2 g / Fehérje: 26.9 g / Zsír: 21.0 g4Átlagos elkészítési időAz előkészített, kb. fél cm vastag marhaszeleteket forró zsíron, mindkét oldalukon 2-3 perc alatt átsütjük, és lábasba rakjuk. Fedő alatt, kevés vízzel, őrölt borssal, sóval és reszelt vöröshagyma hozzáadásával puhára pároljuk.
-
kcal: 218 / CH: 6.4 g / Fehérje: 34.8 g / Zsír: 5.1 g4Átlagos elkészítési időA bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. Előkészítjük a grillsütőt. Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, balzsamecetet, mézet, bazsalikomot és fokhagymát. Beletesszük a csirkemelleket és hűtőben 15-30 percig pácoljuk. Oldalanként 5 percig grillezünk a csirkéket.
-
kcal: 287 / CH: 3.7 g / Fehérje: 51.1 g / Zsír: 6.8 g4Gyorsan elkészíthetőA sütésre előkészített halakat forró olajban körbesütjük, ha megsült kiemeljük, liszttel, fűszerekkel megszórjuk, vízzel (kb. 1 dl), ecettel, borral meglocsoljuk, csomómentesre kikeverjük, visszarakjuk a halakat és pár percig még sütjük. Ha megsült, kiemeljük, boros ecettel meglocsoljuk, vágott zöld...
-
kcal: 99 / CH: 9.6 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 5.4 g1Gyorsan elkészíthetőA padlizsán héját vékonyan lehámozzuk, karikákra, majd ujjnyi hasábokra vágjuk. Kevés olajon, fedő alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk. A végén megsózzuk.
-
kcal: 349 / CH: 22.2 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 25.5 g4Átlagos elkészítési időPadlizsánt meghámozzuk, darabokra szeleteljük. Az olajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval, belekeverjük a padlizsánt és kevés víz hozzáadásával lefedve 20 percig pároljuk. Végül megszórjuk finomra vágott petrezs...
-
kcal: 273 / CH: 28.3 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 10.2 g4Hosszú elkészítési időMossuk meg és töröljük szárazra a padlizsánokat, hosszában vékonyan szeleteljük fel és tegyük tálba. Sózzuk meg és egy-két óráig hagyjuk állni. Keresztben vágjuk ketté a paradicsomokat, helyezzük vastag aljú fazékba, öntsünk alá 1/2 pohár vizet, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, babérlevelet, a felap...
-
kcal: 160 / CH: 9.0 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 10.8 g6Átlagos elkészítési időA felkarikázott, mindkét oldalán megsózott, 20 percig állni hagyott, ezután lemosott, lecsepegtetett padlizsán karikákat serpenyőben, olajon, mindkét oldalán átsütöm. Turmixgépben pépesre zúzom. Hozzáadom a felvert tojást és a tejszínt. Megborsozom és a zúzott fokhagymát belekeverem. A masszát kiken...
-
kcal: 154 / CH: 12.2 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 10.4 g4Hosszú elkészítési időA padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. 3 ek olajon megfuttatjuk, felengedjük pici vízzel, beletesszük a kockára aprított padlizsánt, pici sót. 10 percig pároljuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tárkonyt, a citrom levét, és a hűtős...
-
kcal: 232 / CH: 21.9 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 13.7 g4Hosszú elkészítési időA padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró sütőben 30 percig héjastól sütöm. Közben a paradicsomot egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártom, a héját lehúzom és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és a hámozott sült padlizsánt megtisztítom, kis kockákra vágom. A vöröshagymát az olajon sárgár...
-
kcal: 124 / CH: 10.6 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 7.7 g12Átlagos elkészítési időA padlizsánokat megmossuk és kicsit megszurkáljuk, a sütőrácsra alufóliát teszünk, erre helyezzük a padlizsánokat. 200-220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja szinte megég - kb. 30-40 perc - (ettől lesz igazán finom "füstös" íze). Amikor megsült, és kihűlt, kettévágjuk és a belsejét kanállal ...
-
kcal: 191 / CH: 29.0 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 4.0 g4Átlagos elkészítési időA zsenge padlizsánt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, hagyjuk állni. Leöblítjük, jól kinyomkodjuk, tepsibe fektetjük őket, és 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (25-30 perc), majd hagyjuk langyosra hűlni. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és a meghámozo...
-
kcal: 263 / CH: 10.6 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 22.9 g4Átlagos elkészítési időA padlizsánt és a paprikát a sütőben, alufóliában megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, paprikának kidobjuk a magját. A padlizsánt magostól a paprika húsával, a reszelt hagymával és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk.
-
kcal: 380 / CH: 63.7 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 6.1 g4Hosszú elkészítési időA padlizsánt megmossuk, hámozatlanul apró kockákra vágjuk, besózzuk, hogy kesernyés izét kioldjuk belőle. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Utána szitán keresztül leöblítjük és jól kinyomkodjuk. Közben a jól megmosott burgonyákat héjában megfőzzük. A kicsumázott és kockára vágott paprikákat és a padlizsá...
-
kcal: 614 / CH: 17.7 g / Fehérje: 52.5 g / Zsír: 35.2 g4Átlagos elkészítési időA padlizsánt megmossuk, megtöröljük, a szárát levágjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Kockákat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A paradicsom héját lehúzzuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a szárát eldobjuk. A vöröshagymát meg a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A pulykamellet szá...
-
kcal: 262 / CH: 20.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 16.8 g4Átlagos elkészítési időAz apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, beletesszük a meghámozott és magostul kockára vágott padlizsánt, a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, a sót és pirospaprikát. Lefedve puhára pároljuk. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott kaporral, 2-3 dl vízzel és összeforraljuk az étellel....
-
kcal: 133 / CH: 5.4 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 11.5 g8Átlagos elkészítési időA megmosott padlizsánokat és paprikákat tepsibe tesszük, és sütőben egészen addig sütjük, amíg a héjuk feketedni kezd. Kihűtjük, majd a padlizsán szárát és héját, a paprika héját és csumáját eltávolítjuk, a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Jól behűtve kínáljuk.
-
kcal: 241 / CH: 16.6 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 16.9 g4Hosszú elkészítési időMossunk meg és töröljünk szárazra 4 padlizsánt. Vágjuk le a szárukat, és helyezzük őket 180 fokos sütőbe 25-30 percre. Vegyük ki, és hagyjuk hűlni. Vágjuk ketté, és kanál segítségével kaparjuk ki a húsukat. A padlizsánhúst tegyük salátás tálba, adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, egy cit...
-
kcal: 249 / CH: 13.0 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 19.8 g4Hosszú elkészítési időA padlizsánt villával több helyen megszurkáljuk. 200 °-ra melegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, majd a héját eltávolítjuk. Padlizsán húsát egy tálban robotgéppel finom péppé verjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, és jól összekeverjük. Sózzuk,...
-
kcal: 294 / CH: 19.2 g / Fehérje: 13.1 g / Zsír: 17.5 g8Hosszú elkészítési időA padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, felszeleteljük, a szeleteket fél órára besózzuk. Sós vízben puhára főzzük a felaprított zöldbabot, hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott cukkinit, az egészet puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a ...
-
kcal: 316 / CH: 52.4 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 6.7 g3Gyorsan elkészíthetőKlasszikus palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. Az almát megmossuk, megszárítjuk és kb. 3-4 mm vastag karikákra vágjuk. A forró kiolajozott tepsibe öntünk vastag palacsintára való tésztamennyiséget, azonnal belenyomjuk az almakarikákat és közepes tűzön megsütjük a tésztát. Gyors mozdulattal f...
-
kcal: 622 / CH: 50.8 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 43.6 g3Átlagos elkészítési időA tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport a vaníliás cukrot és lassú lángon elkezdtem hevíteni, pár alkalommal átkevergettem. Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem. Mikor kissé meghűlt, tálkákba ...
-
kcal: 553 / CH: 45.4 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 33.4 g4Gyorsan elkészíthetőAz aszalványokat 1 dl vízbe áztassuk be, kb. 15-20 percre, így újra puha lesz. A zabpelyhet, az összeaprított kesudiót, a mézet, a lecsepegtetett és összevágott aszalványokat összekeverjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és tetszés szerint kókuszreszelékbe, aprított mogyor...
-
kcal: 422 / CH: 49.4 g / Fehérje: 10.7 g / Zsír: 20.0 g4Gyorsan elkészíthetőMinden hozzávalót összekeverünk, hogy csomómentes tésztát kapjunk. Egy serpenyőt egy kis olajjal felforrósítunk és kb. fél deciliternyi adagokat teszünk bele. Süssük meg mind a két oldalukat, majd fahéjjal összekevert szatmári szilvalekvárral csorgassuk le.
-
kcal: 262 / CH: 44.1 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 6.5 g8Átlagos elkészítési időAz élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a csipet sóval, cukorral és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük az élesztős tejet és sima felületű gombóccá gyúrjuk. Letakarjuk és meleg helyre tesszük pihenni 40 percre. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkán át...
-
kcal: 328 / CH: 68.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.7 g12Átlagos elkészítési időA tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, lefedjük és felfuttatjuk. Közben a lisztet összeszitáljuk a csipet sóval. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Ha felfutott az élesztő, akkor egy nagy tálban mindent összegyúrunk, lefedjük, és kétszeresére kelesztjük. A megkelt tészt...
-
kcal: 424 / CH: 26.9 g / Fehérje: 19.4 g / Zsír: 25.6 g8Gyorsan elkészíthetőA csíkokra vágott főtt marhanyelvet, félkarikára vágott friss uborkát, hónapos retket, durvára vágott diót összekeverjük. Ecetből, cukorból, citromléből, olajból salátaecetet készítünk. Fejes saláta alapra rakjuk, és főtt tojással, paradicsommal, petrezselyemlevéllel díszítjük.
-
kcal: 55 / CH: 8.8 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 0.7 g2Gyorsan elkészíthetőFolyóvízben alaposan megmossuk a zöldpaprikát, a megtisztitott vöröshagymát, valamint a petrezselyemleveleket. Ezután a zöldpaprikát félbevágjuk, ereitől megtisztítjuk, és a vöröshagymával együtt igen vékony szeletekre vágva, porcelán tálba rakjuk: hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet,...
-
kcal: 334 / CH: 7.5 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 30.7 g4Gyorsan elkészíthetőA paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pépesítjük. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és egy kevés olajon megpároljuk. A paprikakrém kétharmadát a hagymához adjuk, megsózzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslevessel felöntjük, néhány percig forraljuk. A tűzről lehúzzuk, megborso...
-
kcal: 71 / CH: 12.6 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 2.4 g2Gyorsan elkészíthetőA paprikát megdaráljuk, elkeverjük a pirospaprikával, sóval, citromlével.
-
kcal: 562 / CH: 33.6 g / Fehérje: 15.5 g / Zsír: 39.1 g6Átlagos elkészítési időMelegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Béleljünk ki a tésztával egy 22 cm tortaformát. Szurkáljuk meg villával a tészta alját. 8 percig süssük, majd vegyük ki a sütőbe. Állítsuk a sütőt 160 °C-ra. Egy nagy teflon serpenyőben, közepes hőfokon forrósítsd fel az olajat. Tegyük bele az apróra vágott hagymát,...
-
kcal: 193 / CH: 3.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 19.6 g4Gyorsan elkészíthetőA metélőhagymát megmossuk. A paprika szárát és magját eltávolítjuk. A megmosott paprikát és a metélőhagymát egyforma kis darabokra vágjuk. Az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és az olajat összekeverjük, a paprikára és a metélőhagymára öntjük, átforgatjuk a salátát, majd lefedve 10 percig állni hag...
-
kcal: 604 / CH: 47.2 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 35.8 g4Átlagos elkészítési időA vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát zúzzuk, a paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon előbb a vöröshagymát dinszteljük, pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, 2 kanál vizet. Vissza...
-
kcal: 272 / CH: 13.8 g / Fehérje: 18.6 g / Zsír: 14.6 g4Átlagos elkészítési időA paradicsomok tetejéről vágjunk le egy vékony szeletet, a belsőket vájjuk ki, sózzuk meg, majd lefelé fordítva, papírtörlőre téve csepegtessük le őket. Mossuk meg a spenótot, tegyük egy nagy serpenyőbe, fedjük le, és pároljuk, amíg összeesik. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki v...
-
kcal: 186 / CH: 17.7 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 11.8 g4Gyorsan elkészíthetőOlajjal, liszttel, 3/4 l vízzel, sóval, oregánóval mártást készítünk. A szeletekre vágott paradicsomot rövid ideig főzzük a mártásban.
-
kcal: 172 / CH: 31.1 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 3.9 g4Gyorsan elkészíthetőA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a kocsányát kivágjuk. A hagymát meghámozzuk, a hegyes csípős paprikát kettévágjuk, a magjait eltávolítjuk és megmossuk. A narancsot és a citromot kifacsarjuk. A levet a paradicsommal, a hagymával, a hegyes csípős paprikával és az olajjal együtt mixerben finom p...
-
kcal: 55 / CH: 10.0 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 0.5 g4Gyorsan elkészíthetőA paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is aprítsd fel. Ha felforrt az 1 l víz, az egészet tedd bele, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a levest a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd turmixold össze. Csak ez...
-
kcal: 365 / CH: 52.1 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 12.1 g4Átlagos elkészítési időA rizst az összevágott hagymával 1,5 l vízben megfőzzük. Kivajazott, korpával meghintett felfújtformába soronként felváltva rakunk egy-egy sor rizst, vastagon szeletelt paradicsomot, petrezselyemzöldet, addig, míg a forma megtelik. Az egészet tejföllel leöntjük. Legfelülre a rizst, erre a sajtot ...
-
kcal: 172 / CH: 19.0 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 8.6 g5Gyorsan elkészíthetőOlajból és lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felengedjük 1 l vízzel, amelyben előzőleg megfőztük a vöröshagymát és a zellert. Sóval, édesítővel ízesítve jól összeforraljuk.
-
kcal: 409 / CH: 66.7 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 7.9 g6Gyorsan elkészíthetőA tésztát a szokásos módon, kevés sóval megfőzzük. A hagymát 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsit megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított sonkát, egy kicsit ezt is megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk. Végül folyamatos keverés mellett a paradicsomko...
-
kcal: 373 / CH: 47.1 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 13.8 g4Átlagos elkészítési időA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk és megmossuk, majd az egészet kis kockákra vágjuk. A paradicsomokat rövid ideig előfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd szár tövek és magok nélkül felaprózzuk. Az olajat egy széles, félmagas főzőedényben felhe...
-
kcal: 247 / CH: 37.5 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.9 g4Átlagos elkészítési időA meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábasba rakom. Annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi, és megsózva puhára főzöm. Közben az olajon világos zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd a tűzről lehúzva felöntöm a 2 dl vízzel összekevert sűrített paradicsommal, és simára keverem. Ezutá...
-
kcal: 238 / CH: 28.0 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 11.2 g4Gyorsan elkészíthetőA megtisztított burgonyát annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi. Megsózzuk, és belerakjuk az egész fej hagymát. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a paradicsomlét és a tejfölt. A paradicsomos rántásba tesszük a főtt burgonyát a levével együtt,...
-
kcal: 106 / CH: 22.2 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 0.2 g4Átlagos elkészítési időA burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. Finom lyukú reszelőn lereszelem, majd a paradicsomlével összekeverem. Beleteszem a finomra metélt zellerzöldet, megsózom és megborsozom. Jó hidegen öntöm a megmosott, lecsurgatott és csíkokra vágott fejes salátára.
-
kcal: 264 / CH: 31.2 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 12.0 g8Hosszú elkészítési időAz előző este beáztatott csicseriborsót sós, kakukkfüves, babérleveles vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk. A csicseriborsóhoz hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, majd összeforgatjuk az öntettel. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. ...
-
kcal: 212 / CH: 48.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 0.9 g4Gyorsan elkészíthetőA mangót hámozzuk, durvára összevágjuk, a paradicsomot meghámozzuk (pillanatra forró vízbe mártjuk, úgy könnyebb hámozni), félbevágjuk és kicsumázzuk. A dinnyét magozzuk és felaprítjuk. Az egész narancsot fél cm-es karikákra vágjuk. Turmixgép segítségével simára keverjük a mangót, a...