Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 37 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 555 / CH: 71.6 g / Fehérje: 13.2 g / Zsír: 20.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát felezzük el és vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát vágjuk apróra. 40 g margarinon süssük aranybarnára az egészet. A póréhagymát tisztítsuk meg, hosszában vágjuk ketté, mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk nagyon vékony szeletekre. Adjuk a ...


  • kcal: 365 / CH: 36.5 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 15.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást habosra felverem a gombaleves porral és a tejjel. Belekeverem az összezúzott fokhagymát meg a borsot. A sajtot és a gombát felszeletelem, az olajbogyót apróra vágom. A kenyérszeleteket egyenként megkenem a gombás-tojásos masszával és elosztom rajtuk a sajtot. Előmelegített, forró sütőben...


  • kcal: 307 / CH: 47.9 g / Fehérje: 12.8 g / Zsír: 5.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Csepegtessük le a babot. Tisztítsuk meg az újhagymát. A ropogósabb zöld szárát vágjuk karikákra és tegyük félre, a fehér részét vágjuk apró kockákra. Vágjuk apróra a megtisztított fokhagymát is, és a hagymával együtt olajon pároljuk üvegesre. A répát hámozzuk meg, a zellert tisztítsuk meg, és mindke...


  • kcal: 1202 / CH: 127.0 g / Fehérje: 92.3 g / Zsír: 34.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst a hagymával, a paprikával és a paradicsomon együtt ledaráljuk. Egy evőkanál olajon kevés vízzel puhára pároljuk, közben kevergetjük, hogy össze ne álljon. Fűszerezzük egy kávéskanál sóval és egy késhegynyivel a többi fűszerből.  A cukkinit meghámozzuk, keresztben kettévágjuk, k...


  • kcal: 352 / CH: 43.8 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 15.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gesztenyék tetejét keresztben bevagdossuk, hideg vízben feltesszük főni, amikor forr tegyünk e vízbe 1 ek olajat, majd a forrástól számított 5 perc múlva hideg víz alá tesszük és kinyomjuk a héjból a gesztenyeszemeket. Kissé összevagdaljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, meg...


  • kcal: 271 / CH: 4.8 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 23.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott, szárazra törött paprikát 250 °-ra előmelegített sütőben addig süssük, míg a héja hólyagos lesz. Óvatosan emeljük ki a sütőből (kifolyhat a leve, ami könnyen megégetheti a kezünket) és 5 percre csavarjuk nedves konyharuhába. Deszkán húzzuk le a héját, csumázzuk ki,&nb...


  • kcal: 179 / CH: 13.4 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 9.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Olvasszuk fel a spenótot. Főzzük meg a rizst. Forrósítsuk fel az olajat egy közepes méretű teflonserpenyőben, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a hosszában félbevágott és szeletelt póréhagymát. Pirítsuk magas hőfokon, amíg meg nem puhul (kb. 8 perc), majd tegyük félre. Melegítsük elő a süt...


  • kcal: 116 / CH: 14.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 3.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldbabot megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. 2 kanál vízen puha ropogósra pároljuk körülbelül 20 perc alatt. Egy közepes teflonserpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagym...


  • kcal: 332 / CH: 24.8 g / Fehérje: 8.3 g / Zsír: 20.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított és karikára vágott burgonyát és zöldborsót egyliternyi húsleveslébe teszem. Az összezúzott fokhagymával, a törött borssal, sóval és a felaprított rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezem, majd puhára főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Addig ...


  • kcal: 102 / CH: 12.2 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 1.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A salátát leveleire szedjük, megtisztítjuk, és darabokra tépjük. Áttörjük a túrót, és ketchuppel meg a tejföllel simára keverjük. Ízesítjük reszelt hagymával, borsikafüvet és diétás sóval. Végül a salátaleveleket a túrós öntettel összekeverjük.


  • kcal: 250 / CH: 22.4 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 16.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a burgonyát és a sót. Jól összedolgozzuk, fél órát pihenni hagyjuk, majd kinyújtjuk, köménymaggal megszórjuk, és kis rudakra vágva, ki...


  • kcal: 201 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 4.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hosszában félbevágott kiflit megkenjük az olívaolajjal, megsózzuk a csipet sóval és paradicsomkarikákat teszünk rá.


  • kcal: 166 / CH: 32.3 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hosszában félbevágott kiflit megkenjük az olívaolajjal, megsózzuk a csipet sóval és paprikakarikákat teszünk rá.


  • kcal: 196 / CH: 29.6 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 6.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük az olajjal és megszórjuk a csírával.


  • kcal: 208 / CH: 33.4 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 5.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük az olajjal és paradicsomkarikákkal megrakjuk.


  • kcal: 448 / CH: 7.4 g / Fehérje: 18.0 g / Zsír: 37.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A jól megmosott, kemény paradicsomokat felszeleteljük karikákra. A sajtot kb. hasonló nagyságúra, de kockákra vágjuk. Salátás tányérra rakjuk, körben. Azaz egy paradicsom karika, arra félig egy sajtszelet, majd erre félig ismét a paradicsom karika… Végül az egészet behintjük sóval, törött ...


  • kcal: 1394 / CH: 119.5 g / Fehérje: 49.2 g / Zsír: 73.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az élesztőt kevés langyos vízbe morzsoljuk és egy evőkanál liszttel langyos helyen felfuttatjuk. Ezt a kovászt a liszthez keverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy az edény falától elváljék (kb. 1 dl). A tésztát kevés olajjal megkenjük és langyos helyen 30-40 perc al...


  • kcal: 233 / CH: 9.3 g / Fehérje: 13.0 g / Zsír: 15.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsomokat feldaraboljuk, és az olívaolajon sóval, borssal és a bazsalikommal együtt megrottyantjuk. A tojást felverjük egy csipet sóval és serpenyőben omlettet sütünk. (Palacsinta szerűen sütjük meg.) A kész omlettet tányérra csúsztatjuk és ráhalmozzuk a fűszeres paradicsomot.


  • kcal: 724 / CH: 3.6 g / Fehérje: 58.0 g / Zsír: 53.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Lecsepegtetem a csirkecombokat, összezúzom a fokhagymákat, egy kis tálba rakom, hozzáadom a puha vajat, a füszereket, borsot, sót. Ezt masszává keverem. A csirkecombokat bekenegetem a masszával és belefektetem egy jénaiba. A Gyros fűszerkeveréket 1 dl vízzel elkeverem, felmelegítem, ezután ráönt...


  • kcal: 288 / CH: 42.2 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 11.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alapanyagokat annyi vízzel keverjük össze, hogy kemény, de formázható tésztát kapjunk. 1 órát pihenni hagyjuk, majd formára vágjuk és előmelegített sütőben 175 fokon aranysárgára sütjük.


  • kcal: 543 / CH: 40.4 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 39.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A mártáshoz a majonézt összekeverem az almalével, mézzel, mustárral, sóval, borssal és végül a zúzott fokhagymával ízesítem. Belekeverem a rozspelyhet, és félreteszem. Az almát megmosom, kicsumázom, kis kockákra vágom. A megtisztított és ugyancsak felkockázott hagymával együtt belekeverem a mártásba...


  • kcal: 459 / CH: 11.3 g / Fehérje: 54.1 g / Zsír: 20.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A jól megmosott húst és csontot 2,5 liter hideg vízben a fűszerekkel együtt főni tesszük. Amikor félig megfőtt, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket, a gyökereket hosszában hasítva, a hagymát egészben. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással gyöngyözve főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Addi...


  • kcal: 722 / CH: 24.6 g / Fehérje: 45.3 g / Zsír: 47.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A pulykamellet enyhén sós vízben megfőzzük és ha kihűlt, vékony metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a héjában főtt, megtisztított burgonyát, a főtt zellert és a hámozott almát. Az összevágott anyagokhoz adjuk a majonézt, a mustárt, porcukorral, sóval és tárkonyecettel ízesítjük. Lazán összekeverjü...


  • kcal: 441 / CH: 62.0 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 13.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, megmossuk, és a torzsája nélkül durván feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A  zellert, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy fazékban vajat hevítünk, puhára p...


  • kcal: 432 / CH: 17.5 g / Fehérje: 36.0 g / Zsír: 22.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A füstölt szalonnát kis kockára vágjuk és az olajban ropogósra sütjük. A kisebb hagymát meghámozzuk és apróra vágva a szalonnazsírban világosbarnára sütjük. A húsokat megmossuk, leszárítjuk, és nem túl kicsi kockákra vágjuk. A húst a fazékba tesszük, és rövid ideig pirítjuk. A gombát megtisztít...


  • kcal: 544 / CH: 39.5 g / Fehérje: 37.4 g / Zsír: 19.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előző este beáztatott lencsét lecsöpögtetem. Annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzöm. Az uborkát és a húst kockákra vágom, az utóbbit a forró olajban megpirítom. Meghintem az ételízesítővel, borsozom, ráöntöm a vörösbort. A húst a borban puhára főzöm. Ha elkészült, az uborkakockák...


  • kcal: 673 / CH: 33.8 g / Fehérje: 23.2 g / Zsír: 47.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sertéshúst vékony csíkokra vágva megsütjük egy kevés olajon sóval, borssal. A két burgonyát héjában megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, akkor szétesik). A tojásokat megfőzzük. A főtt burgonyát, a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát, az uborkát, a főtt tojást és a nyelvet gyufaszáln...


  • kcal: 285 / CH: 46.5 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 3.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot előző nap beáztatjuk. Hideg, sós vízben a babérlevéllel együtt feltesszük főni. A megfőtt, kihűtött babot tálba tesszük, a főzővíz felével felöntjük és hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Az ecetből, olajból, kevés vízből borssal, fokhagymával, cukorral ízesített öntetet készítünk, majd az eg...


  • kcal: 259 / CH: 16.3 g / Fehérje: 23.2 g / Zsír: 8.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A letisztított, lemosott vadhúst egyenlő nagyságú kockákra vágjuk, majd egy porcelán tálba téve bepácoljuk a szerecsendió, a zúzott fokhagyma, a szeletelt vöröshagyma, a kakukkfű, a vékony karikára szelt sárgarépa és fehérrépa keverékkel. Ezután ráöntönk 1 ek olajat és 3 ek&...


  • kcal: 139 / CH: 17.0 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 5.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Jól keverjük ki a joghurtot az áttört fokhagymával, tökmagolajjal, citromlével, mézzel, apróra vágott kaporral, sóval és borssal. A cukkinit, a répát és a karalábét durva reszelőn lereszeljük, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. A zöldségeket helyezzük egy nagy s...


  • kcal: 162 / CH: 32.9 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 2.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a leturmixolt gyümölcspépet. 2 dl vízben addig főzzük a kukoricakeményítőt, míg puding állagú nem lesz. Amikor kihűlt, robotgéppel a gyümölcspéphez keverjük. Tálakba rakjuk és lehűtjük.


  • kcal: 113 / CH: 28.2 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 0.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben lemosott őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, majd a fél barackokat a főzővízbe tételig citromlével ízesített vízbe tesszük - a víz csak annyi legyen, hogy a barackokat ellepje. Amikor az összes barackot megtisztítottuk, 5 dl vízben feltesszük főni. A levest ízesítjük a citromhéj...


  • kcal: 89 / CH: 21.2 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 0.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított őszibarackot kockákra vágjuk, a fűszerekkel, az édesítővel és 1,5 liter vízzel feltesszük főni. Amikor megfőtt (kb. 15 perc), a fahéjat és a szegfűszeget kivesszük, a tejet elkeverjük a pudingporral, ezzel besűrítjük, majd citromlével után ízesíthetjük.  Lehűtjük, és szobahőm...


  • kcal: 266 / CH: 11.3 g / Fehérje: 39.9 g / Zsír: 6.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított csirkét leöblítjük, majd besózzuk. Közben a megmosott őszibarackot meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a keménytojást apróra lereszelve, a beáztatott és kinyomkodok zsemlét, a sót, a szerecsendiót, a gyömbért, majd jól összedolgozzuk. Ezután a csirke bőre alá töltjük, és ...


  • kcal: 547 / CH: 45.5 g / Fehérje: 12.7 g / Zsír: 34.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mandulát egy pillanatra forró vízbe dobjuk, leszűrjük és a héját lehúzzuk, majd megdaráljuk. A lisztből, vajból, mandulaőrleményből, cukorból, tojásból, likőrből 5 perc alatt tésztát gyúrunk, majd kivajazott tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük. Ezután a tortát ...


  • kcal: 506 / CH: 3.8 g / Fehérje: 56.9 g / Zsír: 27.6 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat felszeleteljük, megsózzuk, borssal meghintjük, és a vajjal kikent tálba tesszük. A gombát felszeleteljük, vajon megpirítjuk, majd a halszeletekre halmozzuk. Mindegyik szeletre egy-egy sonkát és sajtot teszünk. Ráöntjük a bort, lefedjük, és 25-30 percig 180-190 fokon sütjük.


  • kcal: 890 / CH: 38.4 g / Fehérje: 32.0 g / Zsír: 65.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kockára vágott őzhúst leforrázzuk, majd hideg vízben jó lemossuk, kevés zsírban feltesszük párolni,  5 dkg sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, gyömbérrel ízesítjük. A megtisztított, előkészített, hasábra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, kockára vágott gombát, zöldbor...