Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 57 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 612 / CH: 40.1 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 46.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A réteslapokat gyúrótáblán szétterítjük, majd egy tortakarika vagy egy lába segítségével kerek lapokat vágunk belőle, ruhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A kiszabott lapok mindkét oldalát aranysárgára sütjük közepes hőmérsékletű, bő olajban. Kiszedve szitára vagy ruhár...


  • kcal: 178 / CH: 8.3 g / Fehérje: 24.7 g / Zsír: 4.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apróra felkockázzuk, lábasba tesszük, ráöntjük az olajat, a kipréselt fokhagymát, a felkockázott paprikát, és 5 percig főzzük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, és az ötcentis darabokra vágott csirkehússal együtt a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt 15-20 ...


  • kcal: 323 / CH: 10.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 27.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A napraforgómagot szárazon enyhén megpirítjuk, ízesítjük a citrom levével, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, a reszelt gyömbért, az apróra vágott bazsalikomot és összekeverjük. A paradicsom tetejét levágjuk, kikanalazzuk a belsejét, ezt hozzávegyítjük a masszához, amelyet vi...


  • kcal: 196 / CH: 29.9 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 4.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott burgonyát megmossuk, szárazra töröljük, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a burgonyát beletesszük, és közepes tűzön, időnként átforgatva aranysárgára sütjük. Szedőkanállal kivesszük a zsírból, és melegen tartjuk. Zsírját leöntjük. A napraforgóm...


  • kcal: 304 / CH: 11.0 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 23.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A napraforgómagot 2 órára beáztatjuk. A hozzávalókat egy aprítótálba tesszük és alaposan leturmixoljuk.


  • kcal: 191 / CH: 2.2 g / Fehérje: 0.2 g / Zsír: 19.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A narancsot úgy hámozzuk meg, akár az almát. Akkor jó, ha a húsán nem marad fehér hártya. Utána olyan vékony karikákra vágjuk, amilyenre csak lehet, és tálra rakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A kétféle borssal, a durvára aprított korianderrel, sóval megszórjuk, végül az olívaolajj...


  • kcal: 225 / CH: 52.9 g / Fehérje: 1.2 g / Zsír: 1.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A cukrot 7 dl vízben feloldom és sűrű szirupot főzök belőle. A narancsok és a citrom levét kipréselem, és a narancs héjából egy teáskanálnyit lereszelek. Ha a szirup kihűlt, beleöntöm a gyümölcslevet és beleszórom a reszelt narancshéjat. Az egészet jól összekeverem és lapos alufólia tálcába öntöm. A...


  • kcal: 202 / CH: 49.8 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 0.0 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A narancsot jól megmossuk, sikáljuk, meghámozzuk, feldaraboljuk és húsát pürésítjük. A héjáról a fehér belső részt kivágjuk, a héját apró kockákra vágjuk. 500 ml vizet és a cukrot 10 percig összefőzzük, majd hozzáadjuk a narancspürét és a narancshéj kockákat, Lassú tűzön (60-70 fok) 1 órán keresztül...


  • kcal: 350 / CH: 36.2 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 6.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A narancsot és citromot alaposan megmossuk, dörzsöljük. Ha lehet 1-2 órát áztassuk is és utána mossuk meg. A citrusok héját levágjuk és a fűszerekkel együtt  2 dl vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük a fűszeres vizet. A tojássárgáját cukorral habosra keverjük és a felforralt borh...


  • kcal: 36 / CH: 7.3 g / Fehérje: 1.2 g / Zsír: 0.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A narancs héját alaposan megtisztítjuk, vékonyan lehámozzuk és a héját apróra vágjuk, kevés vízben pár percig főzzük. A narancs levét kifacsarjuk. A céklát, zellert megpucoljuk, durva reszelőn lereszeljük. A sárgarépát pucoljuk és finom reszelőn hozzáreszeljük. Sózzuk, citromlével és a narancs k...


  • kcal: 484 / CH: 72.1 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 18.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 2 db 15 cm-es kerek, szétszedhető tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. (Ha csak 1 formánk van otthon, süthetjük egyszerre, de akkor 2,5x annyi ideig süssük, mintha két külön formában készítenénk.)  Hámozzuk meg és reszeljük finom...


  • kcal: 251 / CH: 13.2 g / Fehérje: 35.3 g / Zsír: 6.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy alacsony peremű tepsit kiolajozunk. A csirkemelleket a tepsi aljára fektetjük, és 30 percig sütjük. Egy közepes serpenyőt közepes lángon felforrósítunk, beleöntünk 50 ml vizet és feloldjuk benne a cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a szirup elkezd karame...


  • kcal: 388 / CH: 17.1 g / Fehérje: 33.0 g / Zsír: 20.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat 4 darabra vágom, mindkét felét megsózom, és mindkét felét lisztbe mártva félreteszem. A narancslevet összekeverem a narancshéjjal, gyömbérrel, borssal és a sóval, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felével. Hozzáadom a lisztet, a tejfölt, a tejszínt és jól összekeverem...


  • kcal: 374 / CH: 12.2 g / Fehérje: 54.7 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pisztrángokat megtisztítjuk, kifilézzük, és kiolajozott lapos serpenyőbe fektetjük. Meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, szerecsendióval, sóval fűszerezzük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk 30 percig. Az idő letelte után lefedjük, és 6-8 percig főzzük. Eközben meghámozzuk a narancsokat...


  • kcal: 234 / CH: 35.0 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A répát megpucoljuk, felszeleteljük és a felszeletelt póréhagymával együtt, gyakori kevergetés mellett kb. 10 percig pároljuk olívaolajon. Másfél liter vízzel (a vegamix és a só hozzáadásával) felengedjük és puhára főzzük. Összeturmixolás után adjuk hozzá a többi fűszert és a tejfölt, és forral...


  • kcal: 796 / CH: 36.3 g / Fehérje: 43.9 g / Zsír: 35.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csülköt félig megfőzöm, majd felszeletelem és a bőrös oldalával felfelé tűzálló tálba állítom. 3 narancsot meghámozok, belső fehér héját gondosan leszedem, a gerezdeket kockákra vágom. A sonkát körbe rakom narancskockákkal. A megmaradt két narancsot félbe vágom, levét kifacsarom és összekeverem a ...


  • kcal: 248 / CH: 43.5 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 4.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A répát és a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, feltesszük főni. A megtisztított és apróra vágott gyömbért, valamint a curry-t hozzáadjuk, és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a narancslevet.


  • kcal: 266 / CH: 30.6 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 15.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük és 30-40 perc alatt 200 fokos sütőben megsütjük. A héjáról lekaparjuk és villával alaposan szétnyomkodva pürésítjük. Felolvasztjuk a vajat a lábosban, ráreszeljük a gyömbért, rászórjuk a reszelt narancshéjat és egy kicsit együtt pirítjuk. Rádobjuk a sütőtökpüré...


  • kcal: 450 / CH: 94.3 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 3.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gesztenyék tetejét keresztben bevagdossuk, hideg vízben feltesszük főni, amikor forr tegyünk e vízbe 1 ek olajat, majd a forrástól számított 5 perc múlva hideg víz alá tartjuk és kinyomjuk a héjából. Összekeverjük a narancslét 5 dl vízzel, a citromlével, a mézzel és a befőtt-tartós...


  • kcal: 806 / CH: 127.0 g / Fehérje: 20.8 g / Zsír: 26.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat lereszeljük. A hozzávalókat egy tálban 1 ek friss, reszelt gyömbérrel összekeverjük, tíz-tizenöt percig pihentetjük, majd olajozott tepsibe öntjük, és 160 °C-on 20 perc alatt megsütjük.


  • kcal: 184 / CH: 32.5 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 3.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy húsán fehér hártya ne maradjon, majd vékony karikákra vágjuk. Tálban a joghurttal meg a narancslekvárral összekeverjük. Jól behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.


  • kcal: 152 / CH: 36.8 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 0.0 g

    adag20
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A naspolyalekvárhoz teljesen érett gyümölcsöt válasszunk. Jó alaposan mossuk meg, és egészben tegyük fel főni kb. 6 dl vízzel. Fakanállal nyomkodjuk szét a gyümölcsöket, és 20-30 percig főzzük, majd passzírozzuk, törjük át, hogy a magvától, héjától megszabadítsuk. A sűrű gyümölcsprést a cu...


  • kcal: 516 / CH: 26.2 g / Fehérje: 51.1 g / Zsír: 21.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húsokból, a csontból és a többi hozzávalóból tartalmas húslevest főzünk. Amikor a húsok megfőttek, kivesszük a levesből, és apró kockákra vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a zöldségeket is. Rámerjük a megszűrt forró levest és beletesszük a káposzta gombócokat. Káposzta gombóc elkészítése: A leresz...


  • kcal: 300 / CH: 1.2 g / Fehérje: 28.6 g / Zsír: 19.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott húst bedörzsöljük borsikával és a pirospaprikával. Mély tűzálló tálban 4 percig melegítjük az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Letakarva sütjük gyenge-közepes lángon 25 percig. Sütés után megsózzuk, alufóliába csomagoljuk, és 8 percig pi...


  • kcal: 316 / CH: 3.5 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 18.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított és lemosott, felszeletelt nyúlhúst alaposan bedörzsöljük az 1 ek olajban elkevert kakukkfű, gyömbér, őrölt babérlevél és pirospaprika keverékével. Ezután a lisztbe megforgatva, az olajjal kikent teflonbevonatú serpenyőben a hússzeleteket hirtelen, mindké...


  • kcal: 555 / CH: 11.1 g / Fehérje: 68.5 g / Zsír: 26.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A spárgákat vékonyan meghámozzuk. Ötöt-hatot összekötünk, a szárukat egyforma hosszúra vágjuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, a kötegeket kibontjuk, és a spárgaszálakat kivajazott jénaiba rakjuk. A tejfölhöz keverjük a t...


  • kcal: 228 / CH: 29.4 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 5.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fejes salátát és a paradicsomot megtisztítjuk és daraboljuk. A salátástálra először a salátát tesszük, majd a paradicsomot, végül a csírákat. Megszórjuk a magokkal és meglocsoljuk salátaöntettel (só, ecet és 2 dl víz keverékéből készítjük).


  • kcal: 484 / CH: 9.3 g / Fehérje: 43.2 g / Zsír: 29.3 g

    adag2
    elkészítési idő

    A kivert, besózott karajszeletek mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és a felforrósított olajban rózsaszínűre sütjük.


  • kcal: 685 / CH: 13.3 g / Fehérje: 43.8 g / Zsír: 49.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk és megforgatjuk a kukoricalisztben. A felhevített olajon a hússzeleteket kisütjük.


  • kcal: 277 / CH: 2.1 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 21.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított és leöblíted sertéshúst besózzuk, majd lisztben megforgatva, az olajjal kikent főzőedényben mindkét oldalán hirtelen világos színűre sütjük, ezután egy-két evőkanálnyi vizet hozzáadva fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk.


  • kcal: 498 / CH: 16.9 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 41.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gyümölcsöt megmosom, letörölgetem, kimagozom és kis kockákra vágom. A sajtot ugyancsak felkockázom. A majonézt, a kefirt, baracklevet, mustárt, sót, borsot mártássá keverem, majd a sajtot és a gyümölcsöt hozzáadom. Jól átforgatom, és 1-2 órára behűtöm.


  • kcal: 244 / CH: 21.9 g / Fehérje: 17.3 g / Zsír: 8.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, 2-3 evőkanál vízben egy csipet sóval megpároljuk, majd lehűtjük. A tojást keményre főzzük. A krumplikat negyedeljük és egy csipet sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A paradicsomot apró kockára vágjuk. A tonhalról leöntjük a levét és vil...


  • kcal: 362 / CH: 70.7 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 2.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel, hogy ne túl lágy szaggatható tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és 1-2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel gyorsan átöblítjük.


  • kcal: 210 / CH: 40.5 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kölest háromszoros mennyiségű vízben, kis lángon, fedő alatt 20 percig főzzük, majd további 20 percig fedő alatt hagyjuk puhulni. Majd a hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel és 3 csipet sóval, hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Jól dolgozzuk össze és lobogó sós vízbe szokta...


  • kcal: 393 / CH: 15.1 g / Fehérje: 46.7 g / Zsír: 14.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megmosott csirkét szárazra töröljük, majd kívül-belül sóval, őrölt szegfűborssal és majoránnával bedörzsöljük. Az almát meghámozva, kockára vágva a csirke hasüregébe tömködjük, majd összevarrjuk. A csirke mellét és combját szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és hűtőbe tesszük legalább 1 napra. Te...


  • kcal: 582 / CH: 21.3 g / Fehérje: 65.6 g / Zsír: 23.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megmosott, feldarabolt csirkét szárazra töröljük, és a vaj felén aranysárgára pirítjuk, majd az edényből kivéve félretesszük. A maradék vajon megpirítjuk a gyöngyhagymát és a felszeletelt gombát. Amikor a gomba levet enged, hozzátesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk, paprikával megszórjuk, ...


  • kcal: 346 / CH: 33.1 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 17.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot sós vízben megfőzzük, leszűrjük és egy tűzálló tálba. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és a babra rétegezzük. A csíkokra vágott császárhúst kicsit kiolvasztjuk, megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicso...


  • kcal: 501 / CH: 61.1 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 22.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A gyümölcsöket meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Lazán összekeverjük a mézzel, a citromlével, a narancslikőrrel és tapos poharakba osztjuk. A negyedekbe tört dióbelet megforgatjuk a felolvasztott, karamellizált kristálycukorban, kihűtjük és a mazsolaszemekkel együtt a gyümölcskok...


  • kcal: 407 / CH: 61.2 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 14.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, beleszórjuk a curryt, a kurkumát, és puhára főzzük, pároljuk. Belekeverjük az olívaolaj felét, és kihűtjük. Közben a cukkini és az uborka belsejét kikaparjuk, húsát hosszú, vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. A paprikát, a paradicsomot...


  • kcal: 349 / CH: 18.7 g / Fehérje: 38.4 g / Zsír: 12.1 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tyúkot feldaraboljuk és kb. 3 l vízben, sóval, az egészben hagyott paprikával és paradicsommal, a hámozatlan hagymával, ha lehet kuktafazékban, feltesszük főni. Teatojásba melle tesszük a két gerezd fokhagymát, az egész borsot, a koriander, a kakukkfüvet, a gyömbért, és a szerecsendiót. Takar...


  • kcal: 909 / CH: 0.8 g / Fehérje: 45.2 g / Zsír: 77.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az angolnát horogra akasztjuk, a fejénél a bőrt körbe vágjuk, majd lassan lehúzzuk. Fejét levágjuk, belsejét eltávolítjuk. Nagyon jól megmossuk és szárazra itatjuk. Kívül-belül megsózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. Kevés olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd az előkészített halat ...


  • kcal: 400 / CH: 9.7 g / Fehérje: 36.1 g / Zsír: 27.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tisztított parajt és a kockára vágott póréhagymát kevés olajon néhány percig pároljuk, a nyelvhalszeleteket felengedjük, sütéshez előkészítjük, lisztbe mártjuk. A citromhéját lereszeljük, levét kipréseljük. A turbolya levelet, friss tárkonyt apróra vágjuk. A serpenyőben kevés olajon a nyelvhalf...


  • kcal: 58 / CH: 11.3 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megmosott céklát meghámozzuk és lehetőleg műanyag reszelővel apróra reszeljük, majd néhány órát pihenni hagyjuk. Utána gézen vagy vékony vásznon átnyomkodva levét kipréseljük. Ezt a levet szűrt citromlével és mézzel ízesítjük.


  • kcal: 326 / CH: 19.8 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 22.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az érett paradicsomokat - miután a szárukat kimetszettük - 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk, magjukat kikaparjuk, húsukat fölaprítjuk. Az uborkát meghámozzuk, az egyiket csinos kis kockákra vágjuk és a tálaláshoz félretesszük, a másikat földaraboljuk. A kétféle paprik...


  • kcal: 315 / CH: 8.6 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 26.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajat pohárkába öntjük, belekeverjük az áttört fokhagymát. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre gyaluljuk, azonnal meghintjük citromlével. A hagymát és a zellerszárat megtisztítjuk, felkarikázzuk, a zellerzöldet finomra vágjuk. Egy mélyebb tálban elkeverjük a borecetet a mustárral, ízlés sz...


  • kcal: 517 / CH: 10.6 g / Fehérje: 16.5 g / Zsír: 43.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A bimbókat negyedekbe vágjuk és kevés sóval, reszelt fokhagymával összekeverjük. Jól becsomagolva egy napra hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük: akkor igazán jó ha a levelei kissé hajlékonyak. Beleforgatjuk a salátaöntetbe, és rövid időre ismét hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A salátaö...


  • kcal: 105 / CH: 13.5 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 3.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zellert lereszeljük, a zellerleveleket felaprítjuk. A paradicsomot pépesítjük, majd a zellerrel, a citromlével és a tojássárgájával alaposan összekeverjük.


  • kcal: 280 / CH: 40.1 g / Fehérje: 0.7 g / Zsír: 6.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gyümölcsöt megtisztítjuk, a háromnegyed részét áttörjük, és a porcukorral, a tejszínnel, a citromlével - habverővel - simára keverjük. A bort beleöntjük, csipetnyit megsózzuk, és vízzel 1 literre kiegészítjük. A maradék gyümölcsöt a tetejére szórva, jégbe hűtve tálaljuk.


  • kcal: 103 / CH: 20.2 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 0.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymának, vörös káposztának a külső leveleit leszedjük, és folyóvízben alaposan lemossuk. A sárgarépát tisztítjuk, mossuk, az almát és a leveleire szétszedett fejes salátát szintén folyóvízben alaposan megmossuk. Ezután a az almát, a sárgarépát lereszeljük, a káposztát és salátát vékony...


  • kcal: 272 / CH: 9.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 24.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A nyersen lereszelt zöldségeket a margarinnal és sóval összekeverjük. (Kenyérre vagy zöldségchipsre kenve fogyaszthatjuk.)