Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 180 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 152 / CH: 16.9 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 7.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajat összekeverjük a tojásfehérjével, egy evőkanál vízzel és az apróra vágott petrezselyemmel. Őrölt gyömbérrel, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a nagyon apróra összetört pászkát, és félórán át pihentetjük. Végül vizes kézzel gombócokat formázunk és forró vízben megfőzzük.


  • kcal: 479 / CH: 68.4 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 14.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tejet a cukor felével és az egyik csomag vaniliáscukorral felforraljuk. Közben kevés porcukorral felverjük a tojásfehérjéket. A habot beleszaggatjuk a tejbe, ha a tej ismét felforrt, átfordítjuk a habgaluskákat, majd szűrőkanállal átszedjük egy tálba. A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a...


  • kcal: 247 / CH: 36.1 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 8.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztbe egy kis mélyedésbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kis cukorral, 20 g vizet hintsünk rá és takarjuk be liszttel. Hagyjuk egy fél órát pihenni, majd a maradék hozzávalókkal és 180 g vízzel dagasszuk meg a kenyértésztát, a végén gyúrjuk bele a magokat. Olajozzunk be azt a fo...


  • kcal: 447 / CH: 39.4 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 22.5 g

    adag10
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A diót, mogyorót és mandulát darabosra törjük, majd a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük. Jól záródó edényben vagy zacskóban tároljuk.


  • kcal: 373 / CH: 49.8 g / Fehérje: 12.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, melyre pár csepp citrom levét csepegtetünk (ez felfuttatja a szódabikarbónát). 1 dl kézmeleg vízben keverás közben felfuttatjuk a borkőport, ráöntjük a lisztre. A fűszereket, az olajat, 3 dl meleg vizet, a sót hozzáadjuk a liszthez, és jól kidolgozzuk a...


  • kcal: 216 / CH: 17.5 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 13.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apróra vágott hagymát az olaj felén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Kicsit megpároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, vegetával. Ízlés szerint zöldfűszert aprítunk bele. Felöntjük kb. 1 l vízzel, beletesszük a rózsáira szedett ka...


  • kcal: 335 / CH: 47.0 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Felhevítjük az olajat és rádobjuk a kölest. Kicsit megpirítjuk, pirospaprikát hintünk rá, és elkeverjük. Azonnal ráöntjük az időközben felforralt vizet (6-7 dl), és ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával és hagymával. Felforraljuk és lefedve, mérsékelt lángon puhára párol...


  • kcal: 293 / CH: 20.2 g / Fehérje: 15.3 g / Zsír: 16.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Zsíron megsütjük a májat úgy, hogy ne legyen kemény. Megdaráljuk, hozzákeverjük a tojássárgákat (a fehérjéből habot verünk), a sót, a borsot, az apróra vágott zöldpetrezselymet és a zsemlemorzsát. Végül a tojások habját is belekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe téve közepes lángnál meg...


  • kcal: 435 / CH: 28.3 g / Fehérje: 29.8 g / Zsír: 22.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat vékonyan levágjuk. A paradicsomokat kivájjuk, belülről sózzuk, borsozzuk. A gyümölcshúst és a kalapokat összevágjuk. A parajpürét kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. A csirkemájat ...


  • kcal: 616 / CH: 38.4 g / Fehérje: 77.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkét megtisztítjuk, de a bőrét rajtahagyjuk, besózzuk, és félretesszük. A rizst félig megfőzzük, és hűlni hagyjuk. Megfőzzük a tojásokat is, ha kihűlt hámozzuk és kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük az apró kockára vágott májat. Ízesítjük apróra vágot...


  • kcal: 201 / CH: 25.7 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 7.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyérszeletet megkenjük a májkrémmel, paradicsomkarikákkal díszítjük. Zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 312 / CH: 42.1 g / Fehérje: 12.7 g / Zsír: 10.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret enyhén megpirítjuk és megkenjük a májkrémmel. Tetejére retekkarikákat teszünk.


  • kcal: 221 / CH: 33.9 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 7.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A félbevágott kiflit megkenjük a májkrémmel, uborkakarikákkal díszítjük. Zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 189 / CH: 0.2 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 19.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásfehérjéket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szűrt citromlevet, állandó keverés mellett óvatosan, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, ezután már gépi habverést is alkalmazhatunk. Az így készített majonéz hígabb is habosabb lesz, mint a hagyományos tojássárgájával készített. Hűtőben tároljuk. ...


  • kcal: 518 / CH: 40.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 33.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A héjában főtt, meghámozott, kihűlt burgonyát kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágom és kevés, forrásban lévő vízbe teszem, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm, ezután leszűröm. A majonézt simára keverem a kefirrel, a szétzúzott fokhagymával, a kapribogyó...


  • kcal: 370 / CH: 7.4 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 33.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halkonzerv levét leszűröm és félreteszem. Mély tálba öntöm a tejfölt, a majonézt, a hal olaját, a mustárt és a citromlevet. A fűszereket ráhintem, jól összekeverem. A paradicsomot félbe vágom és a belsejét kikaparom. A halakat villával beletöröm a majonézes mártásba. A krémszerű masszát megpúpozva...


  • kcal: 928 / CH: 29.3 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 73.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A pulykamellet vegetás vízben megfőzzük (de használhatunk maradék főtt pulykahúst is). A diót durvára, a többi hozzávalót gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A majonézt a citromlével meg a porcukorral ízesítjük, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés ananászlével (a konz...


  • kcal: 673 / CH: 56.5 g / Fehérje: 24.8 g / Zsír: 37.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A sonkát, az uborkát és a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselymet finomra vágjuk. A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összeke...


  • kcal: 365 / CH: 2.1 g / Fehérje: 29.7 g / Zsír: 25.4 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Felaprítjuk a hagymát és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húsdarabokat és erős lángon pirítjuk. Ízesítjük diétás sóval, borsikafűvel, majoránnával, majd zsírjára sütjük. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt rövid lében pároljuk. Amikor a hús puha, a főzőlével elkeverjük a tejföl...


  • kcal: 334 / CH: 15.5 g / Fehérje: 20.3 g / Zsír: 21.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajban megpirítjuk a csíkokra vágott hagymát. Rátesszük a csíkokra vágott tofut. Kissé átsütjük, majd rászórjuk a paprikát, borsot, sót, majorannát. Ezután beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá és 10 percig pároljuk. Várandósok az őrölt b...


  • kcal: 131 / CH: 10.7 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az összes zöldségfélét megtisztítom, megmosom. A salátát és a spenót levelet apróra tépkedem. A retket az almareszelőn lereszelem. A metélőhagymát finomra vágom. Az egészet megsózom és jól összekeverem. A mártáshoz az alapanyagokat összekeverem, majd a mártást ráöntöm a zöldségre. Legalább egy órára...


  • kcal: 528 / CH: 63.8 g / Fehérje: 13.3 g / Zsír: 23.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. Ízesítjük sóval, vaníliás cukorral, 2 ek. cukorral. Ha egy kicsit hűlt, hozzkeverjük a darált mákot, a citromlevet. A tojásfehérjét pici sóval habosra verjük. A tojássárgákat 2 ek. cukorral fehéredésig verjük. Előbb a tojássárgáját adjuk a m...


  • kcal: 788 / CH: 113.1 g / Fehérje: 22.6 g / Zsír: 26.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük, hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, felhígítjuk a maradék tejjel. Jól kikeverjük, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és lassan sütjük. 15 percig 180 fokon, majd 15-20 percig 150 fokon, tűpróbáig süs...


  • kcal: 327 / CH: 11.8 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 25.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük borssal, majoránnával, reszelt citromhéjjal, vágott petrezselyemzölddel, megszórjuk egy kevés liszttel, majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú forralással főzzük, b...


  • kcal: 123 / CH: 15.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 4.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Felforralunk 8 dl vizet. A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a forró vízbe tesszük. Közben a póréhagymát és a gombát felszeleteljük. A burgonyát tíz perc forralás után szűrjük le, a vizet tegyük félre. Adjunk hozzá 1 csésze hideg vizet a burgonyához (a turmixgépbe ne teljes...


  • kcal: 267 / CH: 4.2 g / Fehérje: 37.3 g / Zsír: 10.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

     A fél csirkemelleket úgy vágjuk félbe, hogy széthajtható legyen, de ne essen két darabra. Kissé kiklopfoljuk őket és gyengéden megsózzuk. A páchoz összekeverjük a joghurtot, a zúzott fokhagymát, a gyömbérport és a reszelt citromhéjat majd a húst alaposan megforgatjuk benne. Letakarva, hű...


  • kcal: 490 / CH: 83.5 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 10.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kifliket karikára vágjuk és egy nagy tálba tesszük. A tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük és még melegen (nem forrón) a kiflikarikákra öntjük. Óvatosan átforgatjuk, amíg a kifli felveszi az összes tejet. Egy nagyobb jénait olajjal kikenünk, az aljára kiflikarikákat teszünk, megszórjuk a cukro...


  • kcal: 321 / CH: 40.8 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A töretlen mákot vízben egy éjszakán át áztassuk. A mákból kevés vízzel készítsünk sűrű pasztát. A piros chilit és a hagymát és az egészben hagyott erős paprikát olajon pirítsuk meg, ezt követően adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, s keverjük jól össze. Pirítsuk és fűszerezzü...


  • kcal: 396 / CH: 44.5 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 18.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kukoricadarát kétszeres mennyiségű forrásban lévő sós vízbe tesszük. Folytonos kevergetés mellett 4-5 percig főzzük, ezután lefedjük, levesszük a tűzről, és 5-6 percig pihentetjük. Utána 1 ek mézet, és 30 g (mosott) mazsolát és a fahéjat hozzákeverjünk. Olajozott tortaformába öntjük és előmel...


  • kcal: 580 / CH: 104.6 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 12.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kukoricadarát kb. háromszoros mennyiségű vízben, csipetnyi sóval és cukorral ízesítve megfőzzük. Olajos kanállal egy tepsibe szaggatjuk, és sütőben 200 fokon kb. 5-10 percig sütjük. A tányérokba elosztjuk, és a porcukorral elkevert darált mákkal meghintjük.


  • kcal: 410 / CH: 61.4 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 14.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Egy lábasban felforralunk két bögre vizet sóval és fél citrom levével. Egy másik edényben olajon illatosra pirítjuk a darált mákot. Hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és a rizst, nagy lángon pár percig lobogtatva forraljuk. Ezután kisebbre vesszük a lángot, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főz...


  • kcal: 313 / CH: 48.1 g / Fehérje: 8.7 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mazsolát lábosba teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom és 1 percig főzöm, ezután a saját levében hagyom kihűlni. A pudingot elkészítem és még melegen belekeverem a leszűrt mazsolát. Hozzáadom a reszelt citromhéjat és a citrom levét, valamint a mákot. Vízzel kiöblített...


  • kcal: 405 / CH: 4.1 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 34.3 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát egészen vékony szeletekre vágjuk. A halkonzervet egy tálba tesszük, a konzervből az olajat ízesítjük mustárral, citromlével, pici sóval, belekeverjük a hagymaszeleteket, majd a halakra öntjük. Hűtőben összeérleljük.


  • kcal: 163 / CH: 34.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 1.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A málnát szűrőbe téve folyó vízben átmossuk, a felét üvegtálba tesszük és összetörjük, hozzákeverjük a gyenge lángon a pudingporral éppen csak besűrített tejet, és ízesítjük a vaníliás cukorral és a rumaromával. Majd óvatosan összekeverjük az egészben hagyott málnával és lehűtve tálaljuk.


  • kcal: 204 / CH: 46.6 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk fahéjjal és szegfűszeggel, 1 csipet sóval és egy kanál ecettel. Pár percig kis lángon főzzük, majd a fűszereket kivesszük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett 15 percig főzzük. Cserétába töltjük, és habverővel kemény ha...


  • kcal: 590 / CH: 79.3 g / Fehérje: 11.6 g / Zsír: 23.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tejet a cukorral együtt egy 3 literes edénybe öntjük, és lefedve felfőzzük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a tejhez keverjük. Húsz percig kis lángon, lefedve főzzük. Félidőben egyszer megkeverjük, majd kihűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A hab háromnegyed rész...


  • kcal: 458 / CH: 66.8 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 19.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához. A babapiskótákat mártogassunk bele a málnasszörpbe, tegyük egy üvegt...


  • kcal: 54 / CH: 7.6 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 1.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklét előző nap puhára főzzük. Turmixgép segítségével keverjük pépesre a durvára aprított céklát, 5 dkg málnát és a vörösáfonya levet. A pépet szűrjük át egy nagyobb tálba. Keverjük hozzá joghurt nagyrészét. A turmixot töltsük négy pohárba, és kanalazzuk a tetejére a maradék joghurtot. ...


  • kcal: 237 / CH: 40.0 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gyümölcstorta formát kivajazzuk, lisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük az apránként hozzáadogatott liszttel, cukorral, sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot. Formába öntjük, elsimítjuk. A 175 fokra előmelegített sütő...


  • kcal: 270 / CH: 17.8 g / Fehérje: 30.6 g / Zsír: 9.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A paradicsom héját lehúzom, félbevágom, magjait kikaparom és felparítom. A hagymát hámozás után finomra metélem. A halat darabokra vágom. A citrom levét kinyomom, sárga héjából egy keveset hajszálvékony csíkokra vágok. Fazékba öntöm az olajat, majd felforrósítom. Ráteszem a hagymát és a fokhagymát, ...


  • kcal: 132 / CH: 5.7 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 9.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A káposztát leveleire szedjük és egyforma kis kockákra vágjuk. A szalonnát nagyon apró darabokra vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük. F...


  • kcal: 529 / CH: 26.5 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 41.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott paprika kalapját levágom, kicsumázom, erezem. A paradicsomokat meghámozom, kimagozom. A hagymát felaprítom. Tálban összekeverem a töltelék hozzávalóit: hagymát, zúzott fokhagymát, apróra vágott olajbogyót, vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, paradicsomot, kapribogyót, az összetört sz...


  • kcal: 445 / CH: 17.1 g / Fehérje: 48.8 g / Zsír: 17.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A filéket hosszában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd besózzuk. A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, a mandarint megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a csirkemell szeleteket megsütjük benne. (Vigyázzunk, nehogy kiszá...


  • kcal: 207 / CH: 3.8 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 17.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatjuk és 1 liter vízzel fölengedjük. Sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük és körülbelül 10 percig főzzük. Ezután turmixoljuk vagy szitán áttörjük és tálalás előtt a tejfölt meg a joghurtot is belekeverjük...


  • kcal: 369 / CH: 41.9 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 16.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott héjas burgonyát megfőzöm, majd meghámozom és még melegen összetöröm. Hozzáöntöm a tejet, a gyengén felvert tojásokat, az összes fűszert, valamint a megreszelt vöröshagymát. Beledolgozom a sütőport és annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Nedves kézzel hosszúkás kroketteket (uj...


  • kcal: 1637 / CH: 16.3 g / Fehérje: 63.5 g / Zsír: 146.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A filézett csirkemellet kissé kiverjük, gyengén sózzuk, fél órára félretesszük. Lisztbe, felvert tojásba és a durvára vágott mandulával összevegyített zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Itatós papírra szedjük, citrom karikával, valamint petrezselyemlevéllel díszítjük.


  • kcal: 448 / CH: 34.4 g / Fehérje: 23.9 g / Zsír: 22.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Keverjük jól el a túrót a tejszínnel, míg krémszerűvé nem válik. Tegyük bele a cukrot, a mazsolát, a mandula 2/3 részét, melyet megdaráltunk. Öntsük talpas pohárba, díszítsük a megmaradt és durvára darabolt mandulával. Hidegen tálaljuk.


  • kcal: 208 / CH: 13.4 g / Fehérje: 12.7 g / Zsír: 11.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajat megforrósítjuk, beledobjuk a mandulát, megpirítjuk, és külön edénybe tesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a rózsáira szedett brokkolit, karfiolt és a csíkokra vágott káposztát. Aláöntünk egy kevés vizet, a citrom levét és a szójaszószt. Fedő alatt készre pároljuk, és a végén rá...


  • kcal: 229 / CH: 8.4 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 16.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csírákat és a héjától megtisztított darált mandulát turmixoljuk össze 2 dl vízzel, majd szűrjük le. A levét ízesítsük mézzel, majd a mandulatej egy kis részét az őrölt vaníliával összefőzzük, hogy jól átvegye a vanília ízét, majd elkeverjük a többi mandulatejjel.


  • kcal: 212 / CH: 22.1 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 9.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát meghámozzuk (forró vízbe dobjuk, utána könnyen lejön a héja) megdaráljuk, a mézzel együtt a forró tejhez adjuk. A fél liter hideg vízzel elkevert kukoricalisztet hozzáelegyítjük. Felforraljuk és 3-4 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt.