-
kcal: 297 / CH: 17.7 g / Fehérje: 32.2 g / Zsír: 10.1 g6Átlagos elkészítési időA tyúkot megmosok, hideg vízben feltesszük főni, lehabozzuk, bezöldségeljük. Ha megfőtt, a levesből kivesszük a húst, és a csontról lefejtjük. A zsömlét tejben áztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tyúkhússal és a külön lefőzött szárnyasmájjal finom tárcsán ledaráljuk. Tojássárgájával, sóval, reszel...
-
kcal: 539 / CH: 25.6 g / Fehérje: 17.8 g / Zsír: 39.6 g6Hosszú elkészítési időA szép ceruza babot megtisztítjuk, citromos (egyik citrom levét belecsavarva), sós vízben puhára főzzük. A léből kivéve hűtőbe tesszük. Angolszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és sütőserpenyőben átforgatjuk. A kiolvadt zsírból kiemeljük. Dresszinget készítünk: kevés víz, 2 citrom leve, ecet, olí...
-
kcal: 1012 / CH: 157.3 g / Fehérje: 53.2 g / Zsír: 18.0 g1Gyorsan elkészíthetőA tojást hideg vízben tesszük fel főni. Amikor forr a víz, lefedjük és elzárjuk a gázt. 3 percig még az edényben hagyjuk. A koktélparadicsomot félbe vagy negyedbe vágjuk. Az inkakávét 1 kanál hideg vízzel elkeverjük, és langyos vagy forró tejjel felöntjük.
-
kcal: 726 / CH: 42.8 g / Fehérje: 17.5 g / Zsír: 50.8 g1Gyorsan elkészíthetőA kenyeret megvajazzuk, a salátalevelekkel befedjük. A sárgarépát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A mogyorót jól összetörjük, és hozzákeverjük a répához. Mindkettő a friss sajthoz adjuk, és salátalevélen tálaljuk.
-
kcal: 179 / CH: 16.9 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 10.5 g4Gyorsan elkészíthetőA búzát szárazon serpenyőben megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd vizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a pirított tönkölybúzát, és kb. 5 percig enyhe tűzön hagyjuk felforrni. Egy kis ideig hűtjük, aztán az olívaolajat, a fűszereket és az 1 dl vízb...
-
kcal: 257 / CH: 43.5 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 4.8 g4Gyorsan elkészíthetőA kukoricadarát a cukros tejben megfőzzük, és cukorral ízesítjük. Fahéjjal és kakaóporral megszórjuk.
-
kcal: 1572 / CH: 46.1 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 150.1 g4Átlagos elkészítési időA laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk. A szárakat levágjuk és máshoz használjuk majd. A gombafejeket sózzuk, borsozzuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután a gombafejeket lisztbe, a felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk. A panírréteget gondosan rányomkodjuk. Az ub...
-
kcal: 132 / CH: 6.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 10.5 g4Átlagos elkészítési időA laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk és vékony szeletekre vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk és karikára vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és benne a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk. A gombaszeleteket hozzáadjuk és jól átsütjük. Borssal és sóval fűszerezzük, és még...
-
4Átlagos elkészítési időA krumplikat héjában sós vízen megfőzzük. A gombát gondosan letisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A gyöngyhagymát és fokhagymát lehámozzuk és apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a gyöngyhagymát abban üvegesre sütjük. A laskagombát és a felaprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig süt...
-
kcal: 263 / CH: 14.6 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 17.2 g4Gyorsan elkészíthetőA tormát megtisztítjuk, megreszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tormát, kis sót, a citromlét és a cukrot. Szögletes edényben a mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára. A lazacot a tálon elrendezzük, a tejszínes tormát, mint a parfét, szeletelve tálaljuk hozzá.
-
kcal: 614 / CH: 0.6 g / Fehérje: 42.7 g / Zsír: 48.0 g4Átlagos elkészítési időA fűszervajhoz alaposan kikeverjük a vajat sóval, borssal, a kétféle, felaprított zöldfűszerrel és a citromhéjjal. Alufólia darabon egy kis hurkát formázunk belőle, és szépen feltekerjük úgy, hogy teljesen be legyen csomagolva. A hűtőszekrényben hagyjuk hűlni legalább egy órán át. A lazacfiléket...
-
kcal: 571 / CH: 8.3 g / Fehérje: 40.3 g / Zsír: 40.9 g4Átlagos elkészítési időA halféléket sóval, csipet borssal, citromlével, kevés finomra vágott kaporral ízesítjük, és félretesszük. A margarin felét felhevítjük és átfuttatjuk rajta a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Rátesszük a felszeletelt gombát és sóval, borssal ízesítve átpirítjuk. Felengedjük 1 dl vízzel és csipet v...
-
4Hosszú elkészítési időA héjában főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom. A lila hagymát megtisztítom és vékonyra karikázom, majd megsózom és jól összekeverem. Legalább 15 percig hagyom állni. Közben a majonézt összekeverem a lazac leszűrt olajával, a tejföllel, a kefirrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagy...
-
kcal: 640 / CH: 44.2 g / Fehérje: 20.0 g / Zsír: 41.8 g4Átlagos elkészítési időA tésztát megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és olajjal összekeverem. A lazacot levével együtt villával összetöröm, a paradicsomot kis kockákra aprítom. A snidlinget finomra metélem. A majonézt, a joghurtot, a tejet, a citromlevet, a kaviárt és a fűszereket simára keverem. A kukoricát, a paradicsomot,...
-
kcal: 257 / CH: 4.3 g / Fehérje: 20.3 g / Zsír: 18.6 g4A tojásokat habosra verem. A vegetát és a borsot belekeverem. A hagymát finomra vágom, a citromot felszeletelem. A lazac olaját nagy serpenyőbe szűröm és addig hevítem, amíg az összes folyadék elpárolog belőle és a tiszta olaj serceg az edényben. A hagymát üvegesre fonnyasztom rajta, majd a ...
-
kcal: 436 / CH: 7.0 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 28.4 g4Átlagos elkészítési időAz előkészített, mosott lazacszeleteket olajjal áthúzott sütőpapírba helyezzük, sóval, borsikafűvel fűszerezzük, mindegyik filé tetejére egy kis margarint teszünk, és sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. 2-3 dkg lazacfiléből metélőhagymával citrommal, borsikafűvel, pici só...
-
kcal: 390 / CH: 4.5 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 29.0 g4Átlagos elkészítési időA kétféle bőr nélküli lazacot kis lyukú tárcsán ledaráljuk. Az olajjal és a citromlével összekeverjük, megsózzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a kaporral együtt és a halhoz adjuk, kissé megborsozzuk. Hűtőben legalább 1 órát érleljük tálalás előtt.
-
kcal: 465 / CH: 84.0 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 7.9 g4Átlagos elkészítési időKevés olajon megpirítjuk a kisebb darabokra tört lebbencstésztát, felengedjük vízzel, és fűszerezzük vegetával, sóval és pirospaprikával. Hozzá adjuk a karikára szeletelt répát, a hagymát egészben, a nagyobb darabokra vágott paprikát, a fél paradicsomot, a zellert és a kockákra vágott burgonyát. For...
-
kcal: 376 / CH: 47.0 g / Fehérje: 15.0 g / Zsír: 9.1 g2Átlagos elkészítési időA szójakockát feltesszük főni (kb. 1 l vízben), amikor még nem főtt meg teljesen, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és addig főzzük, amíg a szójakocka és a paprika meg nem főtt. Akkor hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot és hagymát, egy két percig főzzük és beletesszük a pirospaprikát, valamin...
-
kcal: 364 / CH: 5.9 g / Fehérje: 24.7 g / Zsír: 25.7 g5Átlagos elkészítési időA marhahúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb lábasban félretesszük. Apró kockákra vágjuk a szalonnát és a vöröshagymát. A megmaradt pecsenyelében kisütjük a szalonnakockák zsírját és benne üvegesre fonnyasztjuk az apróra összevágo...
-
kcal: 129 / CH: 12.3 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 7.1 g4Átlagos elkészítési időA patisszont meghámozzuk, kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A patisszon húsát ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A zöldpaprikát kimagozzuk, húsát csíkokra szeljük. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, héjukat lehúzzuk, és feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk. Kevés olajban világosra pirítjuk a hag...
-
kcal: 1185 / CH: 25.1 g / Fehérje: 35.7 g / Zsír: 103.1 g6Átlagos elkészítési időEgy tojást felverünk, összekeverjük a liszttel, sóval, kevés borssal. A meghámozott patisszont vastag cikkekre vágjuk, a magos belsejét kidobjuk, megmártjuk a lisztes tojásban, és olajban kisütjük. A húst lefejtjük a csontról és a bőrével együtt ledaráljuk. Az apróra vágott szalonnán és hagymán...
-
4Átlagos elkészítési időA libamájat ereitől megtisztítom, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágom. Ráöntöm a tejet és félórán keresztül áztatom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. A hagymás zsírra ráteszem a megm...
-
kcal: 530 / CH: 79.1 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 18.9 g4Átlagos elkészítési időA rizst átmossuk, lecsepegtetjük, kevés olajon felhevítjük, sózzuk, majd felengedjük két és félszeres mennyiségű meleg vízzel. Letakarjuk és betesszük a sütőbe 30-40 percre, kb. 150 °-on. Közben lecsót készítünk. A szeletelt hagymát megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a karikákra vágott paprikát, a ...
-
kcal: 368 / CH: 48.8 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 12.9 g6Átlagos elkészítési időAz újburgonyákat hosszában kettévágjuk. Az apró kockára vágott szalonnán megfuttatjuk az ugyancsak apróra vágott hagymát és zöldpaprikát, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a burgonyát és a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, és 10 percig pároljuk. Felöntjük annyi vízzel...
-
kcal: 391 / CH: 59.8 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 10.5 g1A kakaós kalácsot megkenjük egy kevés vajjal és lekvárral. A tejet langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
-
kcal: 994 / CH: 171.2 g / Fehérje: 45.8 g / Zsír: 13.5 g1Gyorsan elkészíthetőA kenyérszeletet megkenjük a margarinnal, lekvárt kenünk rá és zöld teával fogyasztjuk.
-
kcal: 1096 / CH: 179.6 g / Fehérje: 51.6 g / Zsír: 18.2 g1Gyorsan elkészíthetőA kenyeret megkenjük vajjal, lekvárral és egy pohár tejjel fogyasztjuk.
-
kcal: 257 / CH: 28.3 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 11.1 g4Átlagos elkészítési időAz előzőleg beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben főzzük puhára. Az olívaolajon csipet só hozzáadásával fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a chilit. Keverjük bele a kockára vágott paradicsomot, főzzük kb. 15 percig, amíg össze nem áll...
-
kcal: 627 / CH: 48.3 g / Fehérje: 34.6 g / Zsír: 33.4 g2Gyorsan elkészíthetőA lencse levét leszűrjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paprika magházát eltávolítjuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és abban a paprikát 3 percig pároljuk. Meghintjük curryval, beleöntjük a lecsepegtetett lencsét, és jól összekeverj...
-
kcal: 248 / CH: 37.3 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 4.5 g4Átlagos elkészítési időA lencsét éjszakára áztassuk be. A hagymát dinszteljük meg az olajon, majd tegyük hozzá a lencsét és pároljuk át. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük meg a babérlevéllel és a fűszerekkel. Tűzről levéve, vegyük ki a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk össze. (Ha túl sok rajta...
-
kcal: 307 / CH: 34.7 g / Fehérje: 24.1 g / Zsír: 8.7 g6Hosszú elkészítési időPirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Tegyük bele a lencsét és a vizet. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük lassú tűzön 1 óráig, időnként kevergetve. Sózzuk meg. Hagyjuk kihűlni. Vágjuk vékonyra a gombát pirítsuk meg kevés margarinban. Adjuk a lencséhez a felvert tojásokat, sót, szójaszószt és az...
-
kcal: 292 / CH: 39.6 g / Fehérje: 17.9 g / Zsír: 7.9 g4Gyorsan elkészíthetőA lencsét kávédarálón őröljük meg, majd négyszeres mennyiségű sós, babérleveles vízben főzzük meg. Olívaolajon, kevés só hozzáadásával pároljuk meg a vékonyra szelt hagymát, adjuk hozzá leveshez, préseljük bele fokhagymát, locsoljuk meg citromlével, keverjük hozzá a római köményt és forrón, pet...
-
kcal: 549 / CH: 86.4 g / Fehérje: 25.5 g / Zsír: 59.7 g4Átlagos elkészítési időA lencsét átmossuk és 1 éjszakára beáztatjuk. Megfőzzük sós, babérleveles, vegetás vízben, kb. 15 perc alatt. Ha kész, akkor fokhagymával, sörélesztővel, szójaszósszal ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tepsi aljára terítünk egy sort. Kevés sóval és majoránnával me...
-
kcal: 738 / CH: 73.0 g / Fehérje: 18.5 g / Zsír: 41.8 g2Átlagos elkészítési időA rizst és a lencsét előző nap beáztatjuk. Másnap megfőzzük mindkettőt. A lencséről leöntjük a felesleges vizet, összekeverjük a rizzsel, hozzáadjuk a majoránnát a 1/2 dl olajon megfuttatott vöröshagymát, a reszelt, nyers gyömbért, a 2 és fél mk sót. A 3 ek lenmagot 1 dl vízben megfőzzük. Ki...
-
kcal: 480 / CH: 44.1 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 21.0 g4Hosszú elkészítési időA megtisztított lencsét előző este beáztatjuk. Másnap tűzálló tálban annyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyi magasan ellepje. Összekeverjük a karikákra vágott kolbásszal, az apróra vágott hagymával, a tört fokhagymával, az olvasztott zsírral és a piros arany krémmel. Sózzuk, felforraljuk, majd az edén...
-
kcal: 335 / CH: 53.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 6.4 g12Átlagos elkészítési időA liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sót és a 4 evőkanál lenmagot és az olajat. Ragacsos tésztát készítünk belőle megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával. Megfelelő méretű tepsit, vagy sütőformát vékonyan kiolajozzuk, és sütőben a közepesnél kicsit melegebb sütőben kb. egy órán át s...
-
4Átlagos elkészítési időÖblítsük le is töröljük szárazra a halat, enyhén sózzuk be és kenjük meg citromlével. 10 percig pihentessük. A szezámmagokat zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk aranybarnára és hűtsük ki. A tejföllel, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és a szezámmaggal elkeverve verjük fel a tojást. Sózzuk é...
-
4Hosszú elkészítési időA levescsontot hideg vízzel lemossuk, egy fazékba tesszük, 1 l vizet öntünk rá és felforraljuk. Ezután lefedve gyenge tűzön fél óráig még lassan főzzük. Eközben megtisztítjuk a répákat meg a hagymát. Mindezt a csirkecombbal, a szegfűborssal, a babérlevéllel és a borsszemekkel együtt hozzáadjuk a ...
-
kcal: 274 / CH: 23.2 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 16.6 g16Hosszú elkészítési időKözvetlenül a megszitált lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy tojást, 1 tk sót és annyi kefírt, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk - nem szükséges nagyon kidolgozni. Cipót formálunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk. A darált tepertőt elkeverjük 1 csapott ek sóval és 1 tk f...
-
kcal: 536 / CH: 34.2 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 35.4 g4Átlagos elkészítési időHideg vízben mossuk meg és alaposan csepegtessük le a hajdinát. Evőkanálnyi olajon állandóan kevergetve pirítsuk addig, amíg enyhe dióillata lesz. Öntsük fel 150 ml zöldséglével, rotyogtassuk 15 percig, majd 30 percig hagyjuk állni. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára a hagymát. A ...
-
kcal: 439 / CH: 41.4 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 24.4 g4Átlagos elkészítési időA hagymát vágjuk apró kockákra, a megtisztított fokhagymát vágjuk egészen apróra. Forró olívaolajba mindkettőt pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a tönkölyt, és kevergetve pirítsuk 2 percig. A levest öntsük rá, és ízesítsük vegetával is. Ismét forraljuk fel, majd gyengén melegítve duzzasszuk&...
-
kcal: 257 / CH: 40.7 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 5.9 g4Átlagos elkészítési időMelegítsül elő a sütőt 230 °C-ra. Öntsük az olajat a tepsibe, tegyük bele a fokhagymákat és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a feldarabolt paprikát és a rozmaringot. Rázogassuk jól össze. Tegyük be a sütőbe és süssük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). A meghámozott, fe...
-
kcal: 166 / CH: 21.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 3.7 g4A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát kockára vágjuk, a sárgarépát megreszeljük. 1 ek olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, átkeverjük és felöntjük 1 l vízzel. Beletesszük a babérlevelet és alacsony hőfokon fedő alatt 7...
-
kcal: 100 / CH: 17.8 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.6 g4Átlagos elkészítési időA megszitált lisztet a tojássárgájával és a szerecsendióval jól összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálva legalább 15 percig állni hagyjuk. Lisztezett gyúródeszkán késhegy vékonyságúra kinyújtjuk, a kinyújtott tésztát félbe, negyedbe, végül nyolcadba vágjuk. Ezeket a darabokat liszte...
-
kcal: 695 / CH: 12.9 g / Fehérje: 30.6 g / Zsír: 57.1 g12Hosszú elkészítési időA libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, sózzuk és legalább 1 órát lassú tűzön főzzük. Majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és ismét lassú tűzön készre főzzük. Tálaláskor a zöldségeket csíkokra vágjuk, és lúdgégetésztával tálaljuk. Legvégül finomra vág...
-
kcal: 865 / CH: 13.5 g / Fehérje: 36.4 g / Zsír: 70.5 g4Hosszú elkészítési időAz előkészített libacombokat feltesszük főni, amikor habját feladta, lehabozzuk, főzzük még 40 percig és hozzáadjuk a megtisztított és felvágott zöldségeket, sóval, borsikával, zsályával fűszerezzük. és készre főzzük.
-
kcal: 409 / CH: 10.2 g / Fehérje: 59.6 g / Zsír: 16.6 g4Hosszú elkészítési időA pácléhez a zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, 1 l vízben pár szem borssal, sóval, babérlevéllel, borókabogyóval félpuhára főzzük. Utoljára hozzá öntünk egy-két kanál ecetet, és ezt a levet a húsra öntjük. Hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, a húst néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst...
-
kcal: 418 / CH: 42.9 g / Fehérje: 44.7 g / Zsír: 7.5 g6Hosszú elkészítési időA libamellet kicsontozzuk, megsózzuk, majoránnával meghintjük, és 20 percnyi pihentetés után bőrös oldalával lefelé fordítva tepsibe tesszük. Sütőben, 180°C-on kb. 40 percig sütjük. A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, pirospaprikával, majoránnával és a...
-
kcal: 250 / CH: 19.9 g / Fehérje: 8.3 g / Zsír: 14.5 g6Hosszú elkészítési időA héjas burgonyát megmosom, majd megfőzöm. Még melegen meghámozom és kis kockákra vágom. A hagymát tisztítás után hajszál vékonyra karikázom, a karikákat meg felkockázom. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem néhány percre, hogy kissé "megszelídüljön". Koszorú vagy tetszés szerinti formát folpack ...