Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 58 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 297 / CH: 17.7 g / Fehérje: 32.2 g / Zsír: 10.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tyúkot megmosok, hideg vízben feltesszük főni, lehabozzuk, bezöldségeljük. Ha megfőtt, a levesből kivesszük a húst, és a csontról lefejtjük. A zsömlét tejben áztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tyúkhússal és a külön lefőzött szárnyasmájjal finom tárcsán ledaráljuk. Tojássárgájával, sóval, reszel...


  • kcal: 539 / CH: 25.6 g / Fehérje: 17.8 g / Zsír: 39.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A szép ceruza babot megtisztítjuk, citromos (egyik citrom levét belecsavarva), sós vízben puhára főzzük. A léből kivéve hűtőbe tesszük. Angolszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és sütőserpenyőben átforgatjuk. A kiolvadt zsírból kiemeljük. Dresszinget készítünk: kevés víz, 2 citrom leve, ecet, olí...


  • kcal: 1012 / CH: 157.3 g / Fehérje: 53.2 g / Zsír: 18.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást hideg vízben tesszük fel főni. Amikor forr a víz, lefedjük és elzárjuk a gázt. 3 percig még az edényben hagyjuk. A koktélparadicsomot félbe vagy negyedbe vágjuk. Az inkakávét 1 kanál hideg vízzel elkeverjük, és langyos vagy forró tejjel felöntjük.


  • kcal: 726 / CH: 42.8 g / Fehérje: 17.5 g / Zsír: 50.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megvajazzuk, a salátalevelekkel befedjük. A sárgarépát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A mogyorót jól összetörjük, és hozzákeverjük a répához. Mindkettő a friss sajthoz adjuk, és salátalevélen tálaljuk.


  • kcal: 179 / CH: 16.9 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A búzát szárazon serpenyőben megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd vizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a pirított tönkölybúzát, és kb. 5 percig enyhe tűzön hagyjuk felforrni. Egy kis ideig hűtjük, aztán az olívaolajat, a fűszereket és az 1 dl vízb...


  • kcal: 257 / CH: 43.5 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 4.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kukoricadarát a cukros tejben megfőzzük, és cukorral ízesítjük. Fahéjjal és kakaóporral megszórjuk.


  • kcal: 1572 / CH: 46.1 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 150.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk. A szárakat levágjuk és máshoz használjuk majd. A gombafejeket sózzuk, borsozzuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután a gombafejeket lisztbe, a felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk. A panírréteget gondosan rányomkodjuk. Az ub...


  • kcal: 132 / CH: 6.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk és vékony szeletekre vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk és karikára vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és benne a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk. A gombaszeleteket hozzáadjuk és jól átsütjük. Borssal és sóval fűszerezzük, és még...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A krumplikat héjában sós vízen megfőzzük. A gombát gondosan letisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A gyöngyhagymát és fokhagymát lehámozzuk és apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a gyöngyhagymát abban üvegesre sütjük. A laskagombát és a felaprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig süt...


  • kcal: 263 / CH: 14.6 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 17.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tormát megtisztítjuk, megreszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tormát, kis sót, a citromlét és a cukrot. Szögletes edényben a mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára. A lazacot a tálon elrendezzük, a tejszínes tormát, mint a parfét, szeletelve tálaljuk hozzá.


  • kcal: 614 / CH: 0.6 g / Fehérje: 42.7 g / Zsír: 48.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fűszervajhoz alaposan kikeverjük a vajat sóval, borssal, a kétféle, felaprított zöldfűszerrel és a citromhéjjal. Alufólia darabon egy kis hurkát formázunk belőle, és szépen feltekerjük úgy, hogy teljesen be legyen csomagolva. A hűtőszekrényben hagyjuk hűlni legalább egy órán át. A lazacfiléket...


  • kcal: 571 / CH: 8.3 g / Fehérje: 40.3 g / Zsír: 40.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halféléket sóval, csipet borssal, citromlével, kevés finomra vágott kaporral ízesítjük, és félretesszük. A margarin felét felhevítjük és átfuttatjuk rajta a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Rátesszük a felszeletelt gombát és sóval, borssal ízesítve átpirítjuk. Felengedjük 1 dl vízzel és csipet v...

  • adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom. A lila hagymát megtisztítom és vékonyra karikázom, majd megsózom és jól összekeverem. Legalább 15 percig hagyom állni. Közben a majonézt összekeverem a lazac leszűrt olajával, a tejföllel, a kefirrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagy...


  • kcal: 640 / CH: 44.2 g / Fehérje: 20.0 g / Zsír: 41.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tésztát megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és olajjal összekeverem. A lazacot levével együtt villával összetöröm, a paradicsomot kis kockákra aprítom. A snidlinget finomra metélem. A majonézt, a joghurtot, a tejet, a citromlevet, a kaviárt és a fűszereket simára keverem. A kukoricát, a paradicsomot,...


  • kcal: 257 / CH: 4.3 g / Fehérje: 20.3 g / Zsír: 18.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A tojásokat habosra verem. A vegetát és a borsot belekeverem. A hagymát finomra vágom, a citromot felszeletelem. A lazac olaját nagy serpenyőbe szűröm és addig hevítem, amíg az összes folyadék elpárolog belőle és a tiszta olaj serceg az edényben. A hagymát üvegesre fonnyasztom rajta, majd a ...


  • kcal: 436 / CH: 7.0 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 28.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előkészített, mosott lazacszeleteket olajjal áthúzott sütőpapírba helyezzük, sóval, borsikafűvel fűszerezzük, mindegyik filé tetejére egy kis margarint teszünk, és sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. 2-3 dkg lazacfiléből metélőhagymával citrommal, borsikafűvel, pici só...


  • kcal: 390 / CH: 4.5 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 29.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle bőr nélküli lazacot kis lyukú tárcsán ledaráljuk. Az olajjal és a citromlével összekeverjük, megsózzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a kaporral együtt és a halhoz adjuk, kissé megborsozzuk. Hűtőben legalább 1 órát érleljük tálalás előtt.


  • kcal: 465 / CH: 84.0 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 7.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kevés olajon megpirítjuk a kisebb darabokra tört lebbencstésztát, felengedjük vízzel, és fűszerezzük vegetával, sóval és pirospaprikával. Hozzá adjuk a karikára szeletelt répát, a hagymát egészben, a nagyobb darabokra vágott paprikát, a fél paradicsomot, a zellert és a kockákra vágott burgonyát. For...


  • kcal: 376 / CH: 47.0 g / Fehérje: 15.0 g / Zsír: 9.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szójakockát feltesszük főni (kb. 1 l vízben), amikor még nem főtt meg teljesen, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és addig főzzük,  amíg a szójakocka és a paprika meg nem főtt. Akkor hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot és hagymát, egy két percig főzzük és beletesszük a pirospaprikát, valamin...


  • kcal: 364 / CH: 5.9 g / Fehérje: 24.7 g / Zsír: 25.7 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A marhahúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb lábasban félretesszük. Apró kockákra vágjuk a szalonnát és a vöröshagymát. A megmaradt pecsenyelében kisütjük a szalonnakockák zsírját és benne üvegesre fonnyasztjuk az apróra összevágo...


  • kcal: 129 / CH: 12.3 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 7.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A patisszont meghámozzuk, kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A patisszon húsát ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A zöldpaprikát kimagozzuk, húsát csíkokra szeljük. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, héjukat lehúzzuk, és feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk. Kevés olajban világosra pirítjuk a hag...


  • kcal: 1185 / CH: 25.1 g / Fehérje: 35.7 g / Zsír: 103.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy tojást felverünk, összekeverjük a liszttel, sóval, kevés borssal. A meghámozott patisszont vastag cikkekre vágjuk, a magos belsejét kidobjuk, megmártjuk a lisztes tojásban, és olajban kisütjük. A húst lefejtjük a csontról és a bőrével együtt ledaráljuk. Az apróra vágott szalonnán és hagymán...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A libamájat ereitől megtisztítom, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágom. Ráöntöm a tejet és félórán keresztül áztatom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. A hagymás zsírra ráteszem a megm...


  • kcal: 530 / CH: 79.1 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 18.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst átmossuk, lecsepegtetjük, kevés olajon felhevítjük, sózzuk, majd felengedjük két és félszeres mennyiségű meleg vízzel. Letakarjuk és betesszük a sütőbe 30-40 percre, kb. 150 °-on. Közben lecsót készítünk. A szeletelt hagymát megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a karikákra vágott paprikát, a ...


  • kcal: 368 / CH: 48.8 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 12.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az újburgonyákat hosszában kettévágjuk. Az apró kockára vágott szalonnán megfuttatjuk az ugyancsak apróra vágott hagymát és zöldpaprikát, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a burgonyát és a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, és 10 percig pároljuk. Felöntjük annyi vízzel...


  • kcal: 391 / CH: 59.8 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 10.5 g

    adag1
    elkészítési idő

    A kakaós kalácsot megkenjük egy kevés vajjal és lekvárral. A tejet langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.


  • kcal: 994 / CH: 171.2 g / Fehérje: 45.8 g / Zsír: 13.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyérszeletet megkenjük a margarinnal, lekvárt kenünk rá és zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 1096 / CH: 179.6 g / Fehérje: 51.6 g / Zsír: 18.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megkenjük vajjal, lekvárral és egy pohár tejjel fogyasztjuk.


  • kcal: 257 / CH: 28.3 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 11.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben főzzük puhára. Az olívaolajon csipet só hozzáadásával fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a chilit. Keverjük bele a kockára vágott paradicsomot, főzzük kb. 15 percig, amíg össze nem áll...


  • kcal: 627 / CH: 48.3 g / Fehérje: 34.6 g / Zsír: 33.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lencse levét leszűrjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paprika magházát eltávolítjuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és abban a paprikát 3 percig pároljuk. Meghintjük curryval, beleöntjük a lecsepegtetett lencsét, és jól összekeverj...


  • kcal: 248 / CH: 37.3 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 4.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lencsét éjszakára áztassuk be. A hagymát dinszteljük meg az olajon, majd tegyük hozzá a lencsét és pároljuk át. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük meg a babérlevéllel és a fűszerekkel. Tűzről levéve, vegyük ki a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk össze. (Ha túl sok rajta...


  • kcal: 307 / CH: 34.7 g / Fehérje: 24.1 g / Zsír: 8.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Tegyük bele a lencsét és a vizet. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük lassú tűzön 1 óráig, időnként kevergetve. Sózzuk meg. Hagyjuk kihűlni. Vágjuk vékonyra a gombát pirítsuk meg kevés margarinban. Adjuk a lencséhez a felvert tojásokat, sót, szójaszószt és az...


  • kcal: 292 / CH: 39.6 g / Fehérje: 17.9 g / Zsír: 7.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lencsét kávédarálón őröljük meg, majd négyszeres mennyiségű sós, babérleveles vízben főzzük meg. Olívaolajon, kevés só hozzáadásával pároljuk meg a vékonyra szelt hagymát, adjuk hozzá leveshez, préseljük bele fokhagymát, locsoljuk meg citromlével, keverjük hozzá a római köményt és forrón, pet...


  • kcal: 549 / CH: 86.4 g / Fehérje: 25.5 g / Zsír: 59.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lencsét átmossuk és 1 éjszakára beáztatjuk. Megfőzzük sós, babérleveles, vegetás vízben, kb. 15 perc alatt. Ha kész, akkor fokhagymával, sörélesztővel, szójaszósszal ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tepsi aljára terítünk egy sort. Kevés sóval és majoránnával me...


  • kcal: 738 / CH: 73.0 g / Fehérje: 18.5 g / Zsír: 41.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst és a lencsét előző nap beáztatjuk. Másnap megfőzzük mindkettőt. A lencséről leöntjük a felesleges vizet, összekeverjük a rizzsel, hozzáadjuk a majoránnát a 1/2 dl olajon megfuttatott vöröshagymát, a reszelt, nyers gyömbért, a 2 és fél mk sót. A 3 ek lenmagot 1 dl vízben megfőzzük. Ki...


  • kcal: 480 / CH: 44.1 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 21.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított lencsét előző este beáztatjuk. Másnap tűzálló tálban annyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyi magasan ellepje. Összekeverjük a karikákra vágott kolbásszal, az apróra vágott hagymával, a tört fokhagymával, az olvasztott zsírral és a piros arany krémmel. Sózzuk, felforraljuk, majd az edén...


  • kcal: 335 / CH: 53.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 6.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sót és a 4 evőkanál lenmagot és az olajat. Ragacsos tésztát készítünk belőle megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával.  Megfelelő méretű tepsit, vagy sütőformát vékonyan kiolajozzuk, és sütőben a közepesnél kicsit melegebb sütőben kb. egy órán át s...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Öblítsük le is töröljük szárazra a halat, enyhén sózzuk be és kenjük meg citromlével. 10 percig pihentessük. A szezámmagokat zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk aranybarnára és hűtsük ki. A tejföllel, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és a szezámmaggal elkeverve verjük fel a tojást. Sózzuk é...

  • adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A levescsontot hideg vízzel lemossuk, egy fazékba tesszük, 1 l vizet öntünk rá és felforraljuk. Ezután lefedve gyenge tűzön fél óráig még lassan főzzük. Eközben megtisztítjuk a répákat meg a hagymát. Mindezt a csirkecombbal, a szegfűborssal, a babérlevéllel és a borsszemekkel együtt hozzáadjuk a ...


  • kcal: 274 / CH: 23.2 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 16.6 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Közvetlenül a megszitált lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy tojást, 1 tk sót és annyi kefírt, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk - nem szükséges nagyon kidolgozni. Cipót formálunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk. A darált tepertőt elkeverjük 1 csapott ek sóval és 1 tk f...


  • kcal: 536 / CH: 34.2 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 35.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Hideg vízben mossuk meg és alaposan csepegtessük le a hajdinát. Evőkanálnyi olajon állandóan kevergetve pirítsuk addig, amíg enyhe dióillata lesz. Öntsük fel 150 ml zöldséglével, rotyogtassuk 15 percig, majd 30 percig hagyjuk állni. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára a hagymát. A ...


  • kcal: 439 / CH: 41.4 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 24.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát vágjuk apró kockákra, a megtisztított fokhagymát vágjuk egészen apróra. Forró olívaolajba mindkettőt pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a  tönkölyt, és kevergetve pirítsuk 2 percig. A levest öntsük rá, és ízesítsük vegetával is. Ismét forraljuk fel, majd gyengén melegítve duzzasszuk&...


  • kcal: 257 / CH: 40.7 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 5.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsül elő a sütőt 230 °C-ra. Öntsük az olajat a tepsibe, tegyük bele a fokhagymákat és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a feldarabolt paprikát és a rozmaringot. Rázogassuk jól össze. Tegyük be a sütőbe és süssük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). A meghámozott, fe...


  • kcal: 100 / CH: 17.8 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megszitált lisztet a tojássárgájával és a szerecsendióval jól összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálva legalább 15 percig állni hagyjuk. Lisztezett gyúródeszkán késhegy vékonyságúra kinyújtjuk, a kinyújtott tésztát félbe, negyedbe, végül nyolcadba vágjuk. Ezeket a darabokat liszte...


  • kcal: 1690 / CH: 24.0 g / Fehérje: 74.0 g / Zsír: 142.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és lassú tűzön készre főzzük. Tálaláskor a zöldségeket csíkokra vágjuk, és lúdgégetésztával tálaljuk. Legvégül finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


  • kcal: 865 / CH: 13.5 g / Fehérje: 36.4 g / Zsír: 70.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előkészített libacombokat feltesszük főni, amikor habját feladta, lehabozzuk, főzzük még 40 percig és hozzáadjuk a megtisztított és felvágott zöldségeket, sóval, borsikával, zsályával fűszerezzük. és készre főzzük.


  • kcal: 409 / CH: 10.2 g / Fehérje: 59.6 g / Zsír: 16.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A pácléhez a zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, 1 l vízben pár szem borssal, sóval, babérlevéllel, borókabogyóval félpuhára főzzük. Utoljára hozzá öntünk egy-két kanál ecetet, és ezt a levet a húsra öntjük. Hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, a húst néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst...


  • kcal: 418 / CH: 42.9 g / Fehérje: 44.7 g / Zsír: 7.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A libamellet kicsontozzuk, megsózzuk, majoránnával meghintjük, és 20 percnyi pihentetés után bőrös oldalával lefelé fordítva tepsibe tesszük. Sütőben, 180°C-on kb. 40 percig sütjük. A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, pirospaprikával, majoránnával és a...


  • kcal: 250 / CH: 19.9 g / Fehérje: 8.3 g / Zsír: 14.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A héjas burgonyát megmosom, majd megfőzöm. Még melegen meghámozom és kis kockákra vágom. A hagymát tisztítás után hajszál vékonyra karikázom, a karikákat meg felkockázom. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem néhány percre, hogy kissé "megszelídüljön". Koszorú vagy tetszés szerinti formát folpack ...


  • kcal: 81 / CH: 11.5 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát felkarikázzuk, majd a többi hozzávalóból öntetet készítünk, és az egészet összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.