Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 214 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 331 / CH: 23.5 g / Fehérje: 28.0 g / Zsír: 13.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kacsamellről a bőrt lehúzzuk. A páchoz a chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeljük, és szétnyomkodjuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk. Mindkettőt elkeverjük a mézzel, a szójaszósszal és a citromlével. A kacsamellet csíkokra vágjuk. Elkeverjük a páclével, és ...


  • kcal: 520 / CH: 65.6 g / Fehérje: 22.9 g / Zsír: 17.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst hideg folyóvíz alatt tisztára mossuk, és kb. 6 dl hideg vízben 15-30 percig duzzadni hagyjuk. Fazékban felforraljuk, majd megkeverjük és gyenge tűzön lefedve puhára pároljuk. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, és kb. másfél centiméteres kockákra vágjuk. A mentát és a metélőhagymát megmos...


  • kcal: 654 / CH: 7.3 g / Fehérje: 44.9 g / Zsír: 48.0 g

    adag10
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított pecsenyekacsát feldaraboljuk, besózzuk. A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, paradicsompürét, majd a megmosott, sózott kacsát, a lecsót, zúzott fokhagymát. A kacsát átforgatva puhára pároljuk.


  • kcal: 226 / CH: 41.1 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 3.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Megpirítjuk a kenyeret, egy kevés zsírral megkenjük és hagymakarikákat teszük rá. Egy csipet sóval megsózzuk.


  • kcal: 391 / CH: 10.5 g / Fehérje: 19.6 g / Zsír: 22.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kagylókat folyó vízben alaposan mossuk meg, csepegtessük le, a sérült kagylókat dobjuk ki. Forrásban lévő bő, sós vízben főzzük pár percig. Amelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki. A meghámozott gyöngyhagymát vágjuk apró kockákra, és forró vajban pároljuk üvegesre. Hat evőkanál bort ...


  • kcal: 595 / CH: 80.6 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 15.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy kizsírozott kerek tálba tesszük. A kagylót kis lábosban összekeverjük a citrom kifacsart levével, a kukoricával és 10 dkg reszelt sajttal. Összefőzzük (2-3 perc), majd hozzákeverjük a tésztához, és együtt további 10 percig l...


  • kcal: 437 / CH: 15.6 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 40.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban szintén jól elkeverjük a margarint, beleszórjuk a kakaóport, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, és kb. 5 percig keverjük.


  • kcal: 370 / CH: 56.3 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 9.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a vaniliarúddal felforraljuk. Összekeverjük a tojást a cukorral, beletesszük a lisztet, a kakaóport és habosra keverjük. Nagyon óvatosan állandó keveréssel beleöntjük a forró tejbe, majd gyenge tűzön kevergetve sűrűre főzzük.


  • kcal: 307 / CH: 47.9 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 10.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, szódabikarbóna, kakaópor, cukor, só) jól összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük és összekeverjük a nedves hozzávalókat is (olaj, kb. 1 dl víz, méz). Az egészet összeöntjük, és alaposan összedolgozzuk.  A kapott tésztát evőkanalanként sütőpapírral b...


  • kcal: 287 / CH: 21.4 g / Fehérje: 30.3 g / Zsír: 8.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst a pörköltnél szokásosnál kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, a hagymát egészben hagyjuk. Kevés olajban átforgatjuk a húst, hozzátesszük a nyers zöldségeket, rövid ideig együtt pirítjuk, majd megszórjuk liszttel. Felengedjük vízzel, sóval, ételízesítővel fűszerez...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát alaposan megmossuk, és megtisztítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet és a kakukkfüvet felaprítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A citrom héját vékonyan lereszeljük, a levét kipréseljük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A vöröshagymát és a ...


  • kcal: 390 / CH: 80.8 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 2.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kalácsot egy kicsit megpirítjuk, és lekvárral megkenjük.


  • kcal: 165 / CH: 28.3 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 1.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kalácsszeletet enyhén megpirítjuk. A tormát vékonyan rákenjük, erre helyezzük a sonkaszeletet. Zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 286 / CH: 39.3 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 8.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kalácsszeletet megkenjük margarinnal. Az inkakávét egy kanál hideg vízzel, felöntjük forró tejjel és ízlés édesítjük.


  • kcal: 488 / CH: 38.0 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 23.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymákat megtisztítjuk, majd az aljukból (hogy a tepsiben könnyebben megálljanak) egy vékonyabb, a tetejükből pedig egy vastagabb szeletet levágunk, utóbbi lesz a kalapjuk. Ezután belsejüket karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy körülbelül 1 cm vastag faluk maradjon. A hagymaforgácsból egy...


  • kcal: 102 / CH: 7.3 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 6.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A répákat karikákra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Olajon, csípet só hozzáadásával megpároljuk az apróra vágott kétféle hagymát, majd rátesszük a karikára vágott zöldségeket, és puhára pároljuk. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, ízesítjük borsikafűvel, ételízesítővel, pici...


  • kcal: 801 / CH: 65.5 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 41.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szalonnát apróra vágom. A hagymát tisztítás után kis kockákra aprítom. A lencsét előzőleg néhány órára beáztatom. A mazsolát megmosom. A szalonna kiolvasztott zsírján megpirítom a hagymát, majd ráteszem a darált húst. A hús fehéredéséig tovább pirítom. Hozzáadom a leszűrt lencsét és a mazsolát, ma...


  • kcal: 278 / CH: 65.5 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 3.3 g

    adag2
    elkészítési idő

    A répát és az almát pucold meg, majd reszeld le. Facsard rá a citrom levét, és keverd el benne a mézet. Fogyaszd frissen!


  • kcal: 103 / CH: 5.2 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 8.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Fölolvasztjuk a vajat. A lisztet belekeverjük - de nem pirítjuk meg - , és kevergetve 4 dl vízzel meg a tejföllel fölöntjük. Megsózzuk, ízlés szerint édesítjük és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Szüntelenül kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről leh...


  • kcal: 226 / CH: 11.6 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 17.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Szárazon pirítjuk meg a lisztet világos színűre, majd hozzákeverjük a hideg olajat, kaprot és elkeverjük 2,5 dl vízzel. Ízesítjük sóval és összefőzzük. Óvatosan belekeverjük a tejfölt és átforraljuk. A tűzről levéve belecsepegtetjük a citromot. Melegen tálaljuk.


  • kcal: 152 / CH: 12.6 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 10.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a finomra vágott kaprot, átpirítjuk, és felengedjük a csontlével. Diétás sóval ízesítjük, és jól kiforraljuk. Ecettel és édesítővel ízesítjük, majd kefirrel simára keverjük.


  • kcal: 727 / CH: 19.5 g / Fehérje: 56.4 g / Zsír: 45.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkecombokat a forgóknál ketté vágom. A sonkát felaprítom, a vöröshagymát finomra vágom, a savanyú káposztát - ha szükséges - átmosom és felaprítom. Közepes tepsit kikenek olajjal és beszórom morzsával. A tejfölbe keverem az ételízesítőt, a pirospaprikát, a csombort és a lisztet. A kikent tepsib...


  • kcal: 621 / CH: 91.8 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 19.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A káposztát lereszelem és sóval összekeverem, 10 percig hagyom állni. Közben a kenyeret apró kockákra vágom és 1 evőkanálnyi olajon piros barnára sütöm. 3 evőkanál olajra teszem a sós káposztát (nem kell kicsavarni) és befedve saját levén üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte rászórom a cukrot és a b...


  • kcal: 0 / CH: 0.0 g / Fehérje: 0.0 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Nagyon finomra reszeljük vagy daráljuk a káposztát, így szabadul ki belőle a legtöbb hatóanyag. Felöntjük 1 l vízzel, összerázzuk, ízlés szerint esetlegesen sózzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük. Másnap ruhán átszűrjük, és így fogyasztjuk.


  • kcal: 475 / CH: 37.2 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 19.0 g

    adag10
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst felszeletelem. A káposztát szükség szerint átmosom, és ízlés szerint cukorral, törött borssal fűszerezem. Fedő alatt saját levében félpuhára párolom. Közben az almákat megmosom, kicsumázom és felkarikázom. A hagymát tisztítás után ugyancsak felkarikázom. A felszeletelt húsok mindkét oldalát f...


  • kcal: 334 / CH: 52.9 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 8.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát megtisztítjuk, héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük. Közben a káposztát lereszeljük és besózzuk. A burgonyát hagyjuk kihűlni, majd a liszttel, tojással, csipet sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és metéltre vágjuk. A káposztát a só...


  • kcal: 752 / CH: 103.2 g / Fehérje: 20.8 g / Zsír: 28.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és félretesszük. A káposztát lereszeljük, besózzuk és egy kevés ideig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk és zsírban lepirítjuk, ízesítjük egy kevés borssal, majd a kifőzött csuszával összekeverjük és forrón tálaljuk.


  • kcal: 534 / CH: 102.9 g / Fehérje: 19.8 g / Zsír: 4.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk és kb. fél órát pihentetjük. Kinyomkodjuk, majd zsíradékban megbarnított kevéske cukorra öntjük, hogy aztán folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Ekkor összekeverjük a tésztával, borsozzuk és tá...


  • kcal: 1277 / CH: 21.2 g / Fehérje: 112.2 g / Zsír: 79.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kibelezett, megtisztított kacsa hasüregét bedörzsöljük sóval, majoránnával, megtöltjük a cikkekre vágott almával, és közepes tűzön (200 fok), sütőben gyakran locsolgatva sütjük. Amikor a hús már félig puha, körberakjuk savanyú káposztával, amelybe kevés majoránnát, kaprot és bazsalikomot kevertünk...


  • kcal: 2367 / CH: 183.0 g / Fehérje: 41.1 g / Zsír: 160.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A káposztát lereszeljük, olajon kevés sóval enyhén megdinszteljük, a burgonyát héjában megfőzzük. A tönkölylisztből, az összetört (vagy burgonyanyomón átnyomott) főtt burgonyából, az élesztőből, a szójajoghurt volt és a dinsztelt káposztából borsikafűvel és sóval könnyű tésztát készítünk, amit jól k...


  • kcal: 290 / CH: 44.3 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 8.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt hagymát. Adjuk hozzá a reszelt káposztát, a reszelt répát, és rövid ideig pároljuk. Sózzuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a lisztet, adjuk hozzá a vizet és a felvert tojásokat, és közep...


  • kcal: 782 / CH: 104.8 g / Fehérje: 18.5 g / Zsír: 28.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát megtisztítjuk, majd lereszeljük, esetleg aprítógépen pépesítjük. A lereszelt burgonyához sót, borsot adunk és elkeverjük liszttel. A tészta olyan sűrű legyen, hogy a fakanál álljon meg benne, az állaga jól szaggatható legyen. A krumpli milyenségtől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. ...


  • kcal: 401 / CH: 17.3 g / Fehérje: 14.0 g / Zsír: 30.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított káposztát vagy lereszelem, vagy nagyon vékony csíkokra vágom. Megsózom és 5 percre félreteszem. Közben a tojásokat habosra verem. A sós káposztát két evőkanál olajon fedő alatt, saját levében megpárolom, majd a cukorral meghintve már fedő nélkül addig pirítom, amíg szép piros-barna n...


  • kcal: 174 / CH: 8.6 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A káposztát megmossuk és igen finomra gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és szintén finomra gyaluljuk. A káposztát és hagymát egy tálban összekeverjük, sóval és borssal megszórjuk. Letakarva 2 órán át állni hagyjuk. A si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk és vékony szeletekre...


  • kcal: 396 / CH: 7.2 g / Fehérje: 44.4 g / Zsír: 20.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkemell filét vékony szeletekre vágom, enyhén sózom, majoránnával fűszerezem és kevés olajon mindkét oldálán 6-8 perc alatt átsütöm. Ha kihűlt, vékony csíkokra vágom. Az ecetből, olajból, sóval, cukorral, mustárral, borssal és a kapribogyó leszűrt levével mártást keverek. A hagymát vékony karik...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron zsemleszínűre pirí...


  • kcal: 159 / CH: 13.0 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajon megpároljuk a karikára vágott póréhagymát, rátesszük a kockára vágott cukkinit, megszórjuk a barna rizsliszt felével és kissé lepirítjuk. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a sót, a curryt, a borsikafüvet és puhára főzzük. (Ne főzzük szét!) Végül kevés főzővízzel a maradék lisztet sim...


  • kcal: 291 / CH: 19.4 g / Fehérje: 26.3 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét felengedjük, lecsöpögtetjük és beáztatott, jó kifacsart zsemlével együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egész tojást, kevés sót, őrölt borsot és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk. Másfél liter vizet felforralunk, megsózzuk, majd a halas masszából nedve...


  • kcal: 282 / CH: 12.8 g / Fehérje: 39.6 g / Zsír: 8.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, lebőrözött, ragura vágott csirkemellet a kókuszzsíron fehéredésig sütjük, sóval és kaporral ízesítjük, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a rizsliszttel elkevert kefirt, és újra átforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön.


  • kcal: 272 / CH: 48.0 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 2.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott sárgaborsót az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és az ételízesítővel kb. 1,5 l vízben puhára főzzük. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Tegyük vissza a tűzre és keverjük bele a joghurtot. Ha szükséges, barnarizs liszt és víz keverékével áll...


  • kcal: 319 / CH: 16.9 g / Fehérje: 13.0 g / Zsír: 21.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított kelbimbót forró vízben 10-15 percig főzzük (figyelve, hogy szét ne essen). A kelbimbóból 1/4-ed részt elveszünk mielőtt feltennénk a többit főzni, mivel ezt a részt összeaprítjuk és nyersen együtt fogyasztjuk a főtt ízesített kelbimbóval. Az olajat megolvasztjuk, beletesszük ...


  • kcal: 282 / CH: 4.6 g / Fehérje: 32.9 g / Zsír: 14.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, kiolajozott cserépedénybe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és a citromlével meglocsoljuk. Felkockázzuk a hagymát, és a kakukkfűvel együtt a halra terítjük. Alufóliával lefedve, 200 fokon 25 percig sütjük. Mikor kész, megszórjuk a kaporral, és tá...


  • kcal: 266 / CH: 14.2 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 19.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A jól megmosott, lecsurgatott salátát csíkokra vagdaljuk és vajon megpároljuk a sóval, a szódabikarbónával és az összezúzott fokhagymával. Az apróra vágott kaprot elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd összeforraljuk a salátával.


  • kcal: 219 / CH: 29.2 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Közepes méretű lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a durvára aprított hagymát, valamint a zúzott fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a levesalapot, a répát és a kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 40 perc)....


  • kcal: 250 / CH: 15.3 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 10.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A túrót, tojást, lisztet, sót és a finomra vágott kaprot jól összegyúrjuk, nedves kézzel kis gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós vízben kifőzzük. Kapor díszítéssel tálaljuk.


  • kcal: 112 / CH: 3.9 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 6.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megmosott kaprot finomra vágom. Az összes hozzávalót simára keverem és jól lehűtöm. Fagyasztható.


  • kcal: 303 / CH: 3.3 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 27.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tofut villával összetörjük, majd a margarinnal simára keverjük. Sóval, valamit az apróra vágott kaporral és zöldhagymával ízesítjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk.


  • kcal: 414 / CH: 58.1 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 12.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tejet meglangyosítjuk, 1 dl-et kimerünk belőle, a kristálycukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és langyos helyen kb. 15 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, a tejes élesztőt beleöntjük. Ide kerül a porcukor, az olvasztott vaj, a tojássárgája és a só ...

  • adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombafejeket megtisztítjuk. A túrót összedolgozzuk a finomra vágott kaporral, sóval, borssal és habosra keverjük a tejföllel. A gombakalapok mélyedésébe helyezünk kb. egy csapott evőkanálnyi túrókrémet és szemben ráhelyezzük a másik gombafejet. (Célszerű fogpiszkálóval összetűzni.) Így panírozz...


  • kcal: 142 / CH: 6.4 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 9.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajat megmelegítjük, a lisztet világosra pirítjuk a finomra vágott kapor felét beletesszük. Felengedjük vízzel és felforraljuk. Az uborkát felszeleteljük és a levesbe főzzük. Összeturmixoljuk. Sózzuk, újra forraljuk. A túrót a tejföllel simára keverjük és tányérokba adagoljuk. Rámerjük a forr...