-
kcal: 331 / CH: 23.5 g / Fehérje: 28.0 g / Zsír: 13.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A kacsamellről a bőrt lehúzzuk. A páchoz a chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeljük, és szétnyomkodjuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk. Mindkettőt elkeverjük a mézzel, a szójaszósszal és a citromlével. A kacsamellet csíkokra vágjuk. Elkeverjük a páclével, és ...
-
kcal: 520 / CH: 65.6 g / Fehérje: 22.9 g / Zsír: 17.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A rizst hideg folyóvíz alatt tisztára mossuk, és kb. 6 dl hideg vízben 15-30 percig duzzadni hagyjuk. Fazékban felforraljuk, majd megkeverjük és gyenge tűzön lefedve puhára pároljuk. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, és kb. másfél centiméteres kockákra vágjuk. A mentát és a metélőhagymát megmos...
-
kcal: 654 / CH: 7.3 g / Fehérje: 44.9 g / Zsír: 48.0 g10
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított pecsenyekacsát feldaraboljuk, besózzuk. A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, paradicsompürét, majd a megmosott, sózott kacsát, a lecsót, zúzott fokhagymát. A kacsát átforgatva puhára pároljuk.
-
kcal: 226 / CH: 41.1 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 3.6 g1
Gyorsan elkészíthető
Megpirítjuk a kenyeret, egy kevés zsírral megkenjük és hagymakarikákat teszük rá. Egy csipet sóval megsózzuk.
-
kcal: 318 / CH: 10.6 g / Fehérje: 33.9 g / Zsír: 13.8 g6
Átlagos elkészítési idő
A fokhagymát zúzzuk, daraboljuk és félretesszük kb. 10 percre. Ezalatt megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, és olajon megdinszteljük. Közben a zúzát is megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Hozzáadjuk a hagymához a fokhagymát, kicsit együtt pirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, ...
-
kcal: 391 / CH: 10.5 g / Fehérje: 19.6 g / Zsír: 22.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A kagylókat folyó vízben alaposan mossuk meg, csepegtessük le, a sérült kagylókat dobjuk ki. Forrásban lévő bő, sós vízben főzzük pár percig. Amelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki. A meghámozott gyöngyhagymát vágjuk apró kockákra, és forró vajban pároljuk üvegesre. Hat evőkanál bort ...
-
kcal: 595 / CH: 80.6 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 15.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy kizsírozott kerek tálba tesszük. A kagylót kis lábosban összekeverjük a citrom kifacsart levével, a kukoricával és 10 dkg reszelt sajttal. Összefőzzük (2-3 perc), majd hozzákeverjük a tésztához, és együtt további 10 percig l...
-
kcal: 437 / CH: 15.6 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 40.7 g4
Gyorsan elkészíthető
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban szintén jól elkeverjük a margarint, beleszórjuk a kakaóport, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, és kb. 5 percig keverjük.
-
kcal: 370 / CH: 56.3 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 9.5 g2
Gyorsan elkészíthető
A tejet a vaniliarúddal felforraljuk. Összekeverjük a tojást a cukorral, beletesszük a lisztet, a kakaóport és habosra keverjük. Nagyon óvatosan állandó keveréssel beleöntjük a forró tejbe, majd gyenge tűzön kevergetve sűrűre főzzük.
-
kcal: 83 / CH: 12.7 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 1.6 g2
Gyorsan elkészíthető
A leírásnak megfelelően készítsük el az instant tofu porból a keveréket. 1,8 dl forró vízzel gyorsan keverjük át, adjuk hozzá a kakaót, azzal is keverjük át. Hagyjuk meghűlni és a hűtőben megdermedni. Szedjük tányérokra és már fogyaszthatjuk is.
-
kcal: 307 / CH: 47.9 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 10.3 g8
Átlagos elkészítési idő
A száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, szódabikarbóna, kakaópor, cukor, só) jól összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük és összekeverjük a nedves hozzávalókat is (olaj, kb. 1 dl víz, méz). Az egészet összeöntjük, és alaposan összedolgozzuk. A kapott tésztát evőkanalanként sütőpapírral b...
-
kcal: 322 / CH: 22.4 g / Fehérje: 31.2 g / Zsír: 11.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A húst a pörköltnél szokásosnál kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, a hagymát egészben hagyjuk. Kevés olajban átforgatjuk a húst, hozzátesszük a nyers zöldségeket, rövid ideig együtt pirítjuk, majd megszórjuk liszttel. Felengedjük vízzel, sóval, ételízesítővel fűszerez...
-
4
Átlagos elkészítési idő
A gombát alaposan megmossuk, és megtisztítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet és a kakukkfüvet felaprítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A citrom héját vékonyan lereszeljük, a levét kipréseljük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A vöröshagymát és a ...
-
kcal: 390 / CH: 80.8 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 2.3 g1
Gyorsan elkészíthető
A kalácsot egy kicsit megpirítjuk, és lekvárral megkenjük.
-
kcal: 165 / CH: 28.3 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 1.7 g1
Gyorsan elkészíthető
A kalácsszeletet enyhén megpirítjuk. A tormát vékonyan rákenjük, erre helyezzük a sonkaszeletet. Zöld teával fogyasztjuk.
-
kcal: 286 / CH: 39.3 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 8.6 g1
Gyorsan elkészíthető
A kalácsszeletet megkenjük margarinnal. Az inkakávét egy kanál hideg vízzel, felöntjük forró tejjel és ízlés édesítjük.
-
kcal: 488 / CH: 38.0 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 23.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A hagymákat megtisztítjuk, majd az aljukból (hogy a tepsiben könnyebben megálljanak) egy vékonyabb, a tetejükből pedig egy vastagabb szeletet levágunk, utóbbi lesz a kalapjuk. Ezután belsejüket karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy körülbelül 1 cm vastag faluk maradjon. A hagymaforgácsból egy...
-
kcal: 102 / CH: 7.3 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 6.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A répákat karikákra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Olajon, csípet só hozzáadásával megpároljuk az apróra vágott kétféle hagymát, majd rátesszük a karikára vágott zöldségeket, és puhára pároljuk. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, ízesítjük borsikafűvel, ételízesítővel, pici...
-
kcal: 801 / CH: 65.5 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 41.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A szalonnát apróra vágom. A hagymát tisztítás után kis kockákra aprítom. A lencsét előzőleg néhány órára beáztatom. A mazsolát megmosom. A szalonna kiolvasztott zsírján megpirítom a hagymát, majd ráteszem a darált húst. A hús fehéredéséig tovább pirítom. Hozzáadom a leszűrt lencsét és a mazsolát, ma...
-
kcal: 278 / CH: 65.5 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 3.3 g2
A répát és az almát pucold meg, majd reszeld le. Facsard rá a citrom levét, és keverd el benne a mézet. Fogyaszd frissen!
-
kcal: 103 / CH: 5.2 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 8.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Fölolvasztjuk a vajat. A lisztet belekeverjük - de nem pirítjuk meg - , és kevergetve 4 dl vízzel meg a tejföllel fölöntjük. Megsózzuk, ízlés szerint édesítjük és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Szüntelenül kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről leh...
-
kcal: 226 / CH: 11.6 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 17.4 g2
Gyorsan elkészíthető
Szárazon pirítjuk meg a lisztet világos színűre, majd hozzákeverjük a hideg olajat, kaprot és elkeverjük 2,5 dl vízzel. Ízesítjük sóval és összefőzzük. Óvatosan belekeverjük a tejfölt és átforraljuk. A tűzről levéve belecsepegtetjük a citromot. Melegen tálaljuk.
-
kcal: 152 / CH: 12.6 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 10.9 g4
Gyorsan elkészíthető
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a finomra vágott kaprot, átpirítjuk, és felengedjük a csontlével. Diétás sóval ízesítjük, és jól kiforraljuk. Ecettel és édesítővel ízesítjük, majd kefirrel simára keverjük.
-
kcal: 727 / CH: 19.5 g / Fehérje: 56.4 g / Zsír: 45.3 g4
Hosszú elkészítési idő
A csirkecombokat a forgóknál ketté vágom. A sonkát felaprítom, a vöröshagymát finomra vágom, a savanyú káposztát - ha szükséges - átmosom és felaprítom. Közepes tepsit kikenek olajjal és beszórom morzsával. A tejfölbe keverem az ételízesítőt, a pirospaprikát, a csombort és a lisztet. A kikent tepsib...
-
kcal: 621 / CH: 91.8 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 19.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A káposztát lereszelem és sóval összekeverem, 10 percig hagyom állni. Közben a kenyeret apró kockákra vágom és 1 evőkanálnyi olajon piros barnára sütöm. 3 evőkanál olajra teszem a sós káposztát (nem kell kicsavarni) és befedve saját levén üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte rászórom a cukrot és a b...
-
kcal: 0 / CH: 0.0 g / Fehérje: 0.0 g / Zsír: 0.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Nagyon finomra reszeljük vagy daráljuk a káposztát, így szabadul ki belőle a legtöbb hatóanyag. Felöntjük 1 l vízzel, összerázzuk, ízlés szerint esetlegesen sózzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük. Másnap ruhán átszűrjük, és így fogyasztjuk.
-
kcal: 475 / CH: 37.2 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 19.0 g10
Hosszú elkészítési idő
A húst felszeletelem. A káposztát szükség szerint átmosom, és ízlés szerint cukorral, törött borssal fűszerezem. Fedő alatt saját levében félpuhára párolom. Közben az almákat megmosom, kicsumázom és felkarikázom. A hagymát tisztítás után ugyancsak felkarikázom. A felszeletelt húsok mindkét oldalát f...
-
kcal: 334 / CH: 52.9 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 8.0 g6
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát megtisztítjuk, héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük. Közben a káposztát lereszeljük és besózzuk. A burgonyát hagyjuk kihűlni, majd a liszttel, tojással, csipet sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és metéltre vágjuk. A káposztát a só...
-
kcal: 752 / CH: 103.2 g / Fehérje: 20.8 g / Zsír: 28.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és félretesszük. A káposztát lereszeljük, besózzuk és egy kevés ideig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk és zsírban lepirítjuk, ízesítjük egy kevés borssal, majd a kifőzött csuszával összekeverjük és forrón tálaljuk.
-
kcal: 534 / CH: 102.9 g / Fehérje: 19.8 g / Zsír: 4.5 g8
Hosszú elkészítési idő
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk és kb. fél órát pihentetjük. Kinyomkodjuk, majd zsíradékban megbarnított kevéske cukorra öntjük, hogy aztán folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Ekkor összekeverjük a tésztával, borsozzuk és tá...
-
kcal: 1277 / CH: 21.2 g / Fehérje: 112.2 g / Zsír: 79.5 g4
Hosszú elkészítési idő
A kibelezett, megtisztított kacsa hasüregét bedörzsöljük sóval, majoránnával, megtöltjük a cikkekre vágott almával, és közepes tűzön (200 fok), sütőben gyakran locsolgatva sütjük. Amikor a hús már félig puha, körberakjuk savanyú káposztával, amelybe kevés majoránnát, kaprot és bazsalikomot kevertünk...
-
kcal: 2367 / CH: 183.0 g / Fehérje: 41.1 g / Zsír: 160.8 g4
Hosszú elkészítési idő
A káposztát lereszeljük, olajon kevés sóval enyhén megdinszteljük, a burgonyát héjában megfőzzük. A tönkölylisztből, az összetört (vagy burgonyanyomón átnyomott) főtt burgonyából, az élesztőből, a szójajoghurt volt és a dinsztelt káposztából borsikafűvel és sóval könnyű tésztát készítünk, amit jól k...
-
kcal: 290 / CH: 44.3 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 8.0 g4
Átlagos elkészítési idő
Egy evőkanál olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt hagymát. Adjuk hozzá a reszelt káposztát, a reszelt répát, és rövid ideig pároljuk. Sózzuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjünk bele 15 dkg hajdina lisztet, adjunk hozzá 2 felvert tojást, és annyi vizet, hogy k...
-
kcal: 782 / CH: 104.8 g / Fehérje: 18.5 g / Zsír: 28.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát megtisztítjuk, majd lereszeljük, esetleg aprítógépen pépesítjük. A lereszelt burgonyához sót, borsot adunk és elkeverjük liszttel. A tészta olyan sűrű legyen, hogy a fakanál álljon meg benne, az állaga jól szaggatható legyen. A krumpli milyenségtől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem...
-
kcal: 401 / CH: 17.3 g / Fehérje: 14.0 g / Zsír: 30.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított káposztát vagy lereszelem, vagy nagyon vékony csíkokra vágom. Megsózom és 5 percre félreteszem. Közben a tojásokat habosra verem. A sós káposztát két evőkanál olajon fedő alatt, saját levében megpárolom, majd a cukorral meghintve már fedő nélkül addig pirítom, amíg szép piros-barna n...
-
kcal: 174 / CH: 8.6 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 14.4 g4
Hosszú elkészítési idő
A káposztát megmossuk és igen finomra gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és szintén finomra gyaluljuk. A káposztát és hagymát egy tálban összekeverjük, sóval és borssal megszórjuk. Letakarva 2 órán át állni hagyjuk. A si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk és vékony szeletekre...
-
kcal: 396 / CH: 7.2 g / Fehérje: 44.4 g / Zsír: 20.7 g4
Hosszú elkészítési idő
A csirkemell filét vékony szeletekre vágom, enyhén sózom, majoránnával fűszerezem és kevés olajon mindkét oldálán 6-8 perc alatt átsütöm. Ha kihűlt, vékony csíkokra vágom. Az ecetből, olajból, sóval, cukorral, mustárral, borssal és a kapribogyó leszűrt levével mártást keverek. A hagymát vékony karik...
-
4
Átlagos elkészítési idő
A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron zsemleszínűre pirí...
-
kcal: 159 / CH: 13.0 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 10.6 g4
Gyorsan elkészíthető
Olajon megpároljuk a karikára vágott póréhagymát, rátesszük a kockára vágott cukkinit, megszórjuk a barna rizsliszt felével és kissé lepirítjuk. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a sót, a curryt, a borsikafüvet és puhára főzzük. (Ne főzzük szét!) Végül kevés főzővízzel a maradék lisztet sim...
-
kcal: 291 / CH: 19.4 g / Fehérje: 26.3 g / Zsír: 12.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A halfilét felengedjük, lecsöpögtetjük és beáztatott, jó kifacsart zsemlével együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egész tojást, kevés sót, őrölt borsot és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk. Másfél liter vizet felforralunk, megsózzuk, majd a halas masszából nedve...
-
kcal: 282 / CH: 12.8 g / Fehérje: 39.6 g / Zsír: 8.1 g1
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított, lebőrözött, ragura vágott csirkemellet a kókuszzsíron fehéredésig sütjük, sóval és kaporral ízesítjük, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a rizsliszttel elkevert kefirt, és újra átforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön.
-
kcal: 272 / CH: 48.0 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 2.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Az előzőleg beáztatott sárgaborsót az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és az ételízesítővel kb. 1,5 l vízben puhára főzzük. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Tegyük vissza a tűzre és keverjük bele a joghurtot. Ha szükséges, barnarizs liszt és víz keverékével áll...
-
kcal: 319 / CH: 16.9 g / Fehérje: 13.0 g / Zsír: 21.7 g2
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított kelbimbót forró vízben 10-15 percig főzzük (figyelve, hogy szét ne essen). A kelbimbóból 1/4-ed részt elveszünk mielőtt feltennénk a többit főzni, mivel ezt a részt összeaprítjuk és nyersen együtt fogyasztjuk a főtt ízesített kelbimbóval. Az olajat megolvasztjuk, beletesszük ...
-
kcal: 282 / CH: 4.6 g / Fehérje: 32.9 g / Zsír: 14.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, kiolajozott cserépedénybe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és a citromlével meglocsoljuk. Felkockázzuk a hagymát, és a kakukkfűvel együtt a halra terítjük. Alufóliával lefedve, 200 fokon 25 percig sütjük. Mikor kész, megszórjuk a kaporral, és tá...
-
kcal: 266 / CH: 14.2 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 19.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A jól megmosott, lecsurgatott salátát csíkokra vagdaljuk és vajon megpároljuk a sóval, a szódabikarbónával és az összezúzott fokhagymával. Az apróra vágott kaprot elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd összeforraljuk a salátával.
-
kcal: 219 / CH: 29.2 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 8.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Közepes méretű lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a durvára aprított hagymát, valamint a zúzott fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a levesalapot, a répát és a kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 40 perc)....
-
kcal: 250 / CH: 15.3 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 10.5 g2
Gyorsan elkészíthető
A túrót, tojást, lisztet, sót és a finomra vágott kaprot jól összegyúrjuk, nedves kézzel kis gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós vízben kifőzzük. Kapor díszítéssel tálaljuk.
-
kcal: 112 / CH: 3.9 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 6.2 g4
Gyorsan elkészíthető
A megmosott kaprot finomra vágom. Az összes hozzávalót simára keverem és jól lehűtöm. Fagyasztható.
-
kcal: 303 / CH: 3.3 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 27.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A tofut villával összetörjük, majd a margarinnal simára keverjük. Sóval, valamit az apróra vágott kaporral és zöldhagymával ízesítjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk.
-
kcal: 414 / CH: 58.1 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 12.4 g12
Átlagos elkészítési idő
A tejet meglangyosítjuk, 1 dl-et kimerünk belőle, a kristálycukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és langyos helyen kb. 15 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, a tejes élesztőt beleöntjük. Ide kerül a porcukor, az olvasztott vaj, a tojássárgája és a só ...