Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 33 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 73 / CH: 12.2 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az összes zöldséget megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk, lazán összekeverjük és megszórjuk az apróra vagdalt zöldekkel. A szétzúzott fokhagymát összekeverjük a többi hozzávalóval és a zöldségekre locsoljuk.


  • kcal: 155 / CH: 28.7 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 1.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott tököt kb. 3 centiméteres kockákra vágjuk és annyi sós vízben, hogy ellepje, a leveskockával együtt 10 percig főzzük. Sót, borsot teszünk bele, és szójaszósszal ízesítjük.


  • kcal: 181 / CH: 10.5 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 13.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A padlizsánt héjastól karikára vágjuk, megsózzuk és az olajban mindkét oldalát 2 percig sütjük. A meghámozott spárgát és sárgarépát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálban elrendezzük a háromféle zöldséget, 2 dl vízben feloldjuk a leveskockát, összeforraljuk az...


  • kcal: 549 / CH: 34.1 g / Fehérje: 37.8 g / Zsír: 27.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket forró vízben néhány percig forrázzuk. A rizst tisztítjuk, kevés olajon átforrósítjuk és dupla mennyiségű enyhén sózott vízzel felengedjük, lassú forrással megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Sóval, borsikával, kakukkfűvel fűszerezzük és a darált hússal össze...


  • kcal: 245 / CH: 15.1 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csírákat megmossuk és jól lecsepegtetjük. Az almalevet felforraljuk, ebben hagyjuk állni 10 percig a filteres almateát. A filtert kidobjuk, a teát a sóval, a borssal, a tejszínnel, az ecetet és az olajjal elkeverjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, szárazra rázzuk és darabokra tépkedjük. Az ős...


  • kcal: 75 / CH: 4.2 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 3.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra. Annyi vegetás, enyhén sózott vízben, ami kb. 1 ujjnyival ellepi, megfőzzük, majd összeturmixoljuk. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy nagy tálban összekeverjük a zellerpürét a rózsáira szedett brokkolival, reszelt sajttal, majd egy...


  • kcal: 247 / CH: 37.8 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 6.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A joghurtot alaposan felrázzuk, és ehetjük együtt, vagy egymás után.


  • kcal: 116 / CH: 6.0 g / Fehérje: 8.7 g / Zsír: 6.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A joghurtot benedvesített szűrőruhával kibélelt szűrőn át 2-3 órán át csepegtetjük, és a végén is kinyomkodjuk a benne maradt nedvességet. A paprikát megmossuk, csumázzuk, egészen apró kockára vágjuk. A mentaleveleket felaprítjuk. A joghurtot lecsepegtetés után a túróval összekeverjük. A f...


  • kcal: 52 / CH: 8.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 1.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát kockákra vágva megfőzzük és leszűrjük. A joghurtot az apróra vágott metélőhagymát, őrölt köményt, sót, kevés citromlevet összekeverjük és ráöntjük a céklára. Hűtőben érleljük.


  • kcal: 168 / CH: 15.5 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 1.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A joghurtot simára keverjük a citrom lereszelt héjával és a kifacsart levével. Porcukorral ízesítjük és hűtve tálaljuk.


  • kcal: 108 / CH: 15.9 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 2.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukkinit megmossuk, nem hámozzuk, 2/3-ad részét vékony karikára gyaluljuk 1/3-át apró kockára vágjuk, ez utóbbit félretesszük. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a cukkiniszeleteket, néhány percig saját levében fedő alatt pároljuk, sózzuk, majd aláöntünk kb, 3/4&nb...


  • kcal: 151 / CH: 10.8 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A salátát megmosom és megszárítom, darabokra tépkedem. A szezámmagot szárazon, serpenyőben megpirítom, majd a sajttal együtt belekeverem a joghurtba. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezem és ráöntöm a darabokra tépkedett salátára.


  • kcal: 204 / CH: 33.1 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A narancsot és az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, a gyümölcsök húsát apró kockákra vágjuk. A joghurtot összeturmixoljuk a porcukorral és a narancsszörppel. A gyümölcs darabkákkal összekeverve máris asztalra adjuk.


  • kcal: 590 / CH: 78.6 g / Fehérje: 11.6 g / Zsír: 23.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat jól összeturmixoljuk. Poharakba töltjük és tejszínhabbal, mandulával feldíszítve tállaljuk


  • kcal: 108 / CH: 18.1 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 2.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tedd a málnát süteményestányérra vagy tálkába. Keverd össze a vaníliakivonatot és a joghurtot, majd kanalazd a keveréket a gyümölcsre. Erre szórj cukrot, majd nagyon forró grillsütőben karamellizáld 2 percig, vagy amíg meg nem pirul. Hagyd kihűlni és tálald.


  • kcal: 211 / CH: 34.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 6.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Óvatosan az alaplébe ...


  • kcal: 624 / CH: 80.0 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 28.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az összes hozzávalót kimérem. A tojást mély keverőtálba ütöm. A meggyet megmosom és kimagozom. A sütőport a liszttel összekeverem. A tepsit kikenem és a morzsával meghintem. A tojást a sóval és a cukorral fehéredésig keverem, majd felváltva öntöm bele a joghurtot, az olajat és a lisztet. Ha a tészta...


  • kcal: 149 / CH: 25.1 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 4.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    4 dl vízben kevés fahéjjal ízesítve szétfőzzük a felszeletelt, alaposan megtisztított citromot. Ezután félretesszük és ha kihűlt, összeturmixoljuk a kimagozott szilvákkal. Hozzáadjuk a mézet, a joghurtot és újra átturmixoljuk. Leveses csészékbe öntjük és behűtve tálaljuk.


  • kcal: 59 / CH: 8.6 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A salátákat alaposan megmossuk és falatnyi darabokra tépkedjük. A kígyóuborkát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A joghurtok, a tormát, a citromlevet, a snidlinget, a sót jól összekeverjük, és beleforgatjuk a salátát. Rövid ideig jégbe hűtjük.


  • kcal: 151 / CH: 19.0 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 5.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hideg joghurtot simára keverjük, az uborkát lereszeljük, a kaprot és a petrezselymet apróra vágjuk. A joghurttal összekeverjük az uborkát és a fűszereket, és tálalásig hűtőbe tesszük.


  • kcal: 125 / CH: 18.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 4.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk. Az apróra vágott snidlinget, tárkony, bazsalikomot összekeverjük a joghurttal. Kevés citromlével pikánsabbá tesszük. Az alaposan kinyomkodott uborkát belekeverjük a joghurtmártásba, majd jól lehűtjük.


  • kcal: 1316 / CH: 33.9 g / Fehérje: 53.5 g / Zsír: 106.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkemellfiléket hosszában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd besózzuk. A joghurtot a tisztított, zúzott fokhagymával, borssal, a curry- és gyömbérporral fűszerezzük, enyhén megsózzuk, majd a húst beleforgatjuk úgy, hogy az ízes keverék mindenhol bevonj...


  • kcal: 926 / CH: 47.5 g / Fehérje: 63.2 g / Zsír: 54.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csülköt hideg vízben jól megmossuk. A babot beáztatjuk, majd a csülökkel és a zöldségekkel együtt felrakjuk főni. Ha már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kolbászokat, ízesítjük, és rántással sűrítjük. Jól kiforraljuk. A főtt kolbászokat megsütjük. A tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és ráhelyezzük a...


  • kcal: 773 / CH: 45.6 g / Fehérje: 27.8 g / Zsír: 51.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sós vízben, héjában megfőtt burgonyát megtisztítjuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a vaj felét, megsózzuk és annyi lisztet keverünk bele, hogy középkemény tésztát kapjunk. Kizsírozott asztalkendőbe tesszük, szorosan összekötjük, sós vízben 1 óráig ...


  • kcal: 164 / CH: 8.5 g / Fehérje: 7.6 g / Zsír: 10.9 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikákat félbevágjuk, a magházat és az ereket eltávolítjuk, húsát vékony csíkokra metéljük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A kecske feta sajtot ugyancsak felkockázzuk. Az olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az édesítőt, a sót, majd végül a borsikafüvet, és alaposan ö...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A juhsajtot feldarabolom. A paradicsomot negyedekre vágom, a hagymát vékonyra karikázom. Az olajat simára keverem a szardellapasztával és a citromlével, majd borssal ízesítem és a tejfölbe keverem. A juhsajtot összekeverem a paradicsommal és a hagymával, a leszűrt szardíniával, rászórom az olajbogyó...


  • kcal: 286 / CH: 23.8 g / Fehérje: 12.8 g / Zsír: 15.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sajt egyharmadát kockára vágom, a többit szétnyomkodom. A szőlőszemeket lehúzom a szárakról. A szétnyomkodott sajtot simára keverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, borssal, kis sóval ízesítem, majd a mártásba forgatom a gyümölcsöt és a sajtkockákat. Befedem és behűtöm.


  • kcal: 512 / CH: 29.4 g / Fehérje: 16.0 g / Zsír: 34.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A szalonnát felkockázzuk, és saját zsírján üvegesre sütjük. A meghámozott és cikkekre vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük a burgonyát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ráöntjük a tejfölt, majd sütőben közepes lángon (200 fok) addig sütjük, amíg a...


  • kcal: 562 / CH: 45.1 g / Fehérje: 18.8 g / Zsír: 33.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tojásokat és az olvasztott, de már meghűlt margarint jó habosra keverem. Beleszórom a vegetát és a borsot, végül belekeverem a búzadarát. Legalább 1 órán keresztül pihentetem, addigra a búzadara az összes nedvességet beszívja. A kefirben simára keverem az olajat, a kapor apróra vágott felé...


  • kcal: 323 / CH: 6.8 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 29.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a juhtúróval és margarinnal,  végül a tejföllel. Sóval, pirospaprikával, köménymaggal, mustárral, borssal ízesítjük. 


  • kcal: 803 / CH: 59.0 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 49.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A juhtúrót a tojássárgájával és a vajjal habosra keverjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Gombócokat formálunk, és sós vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk, beleforgatjuk a gombócokat, leöntjük tejföllel, és azonnal tálaljuk.


  • kcal: 563 / CH: 52.5 g / Fehérje: 21.5 g / Zsír: 27.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A teljfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsit kikenjük rámával és rászeleteljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (jóval előtte ...


  • kcal: 549 / CH: 45.4 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 18.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a juhtúróval, a só felével, olajjal, és  200 ml kefirrel. Fél cm vastagra kinyújtjuk és derelye metszővel rudakat vágunk. Megkenjük a maradék kefirrel és megszórjuk a maradék sóval és a köménymaggal. Sütőben közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt pir...