Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 21 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 346 / CH: 44.7 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Tedd a babot egy nagy serpenyőbe, és öntsd fel annyi vízzel, amely a bab mennyiségének körülbelül kétszer-háromszorosa. Erős tűzön forrald fel és forrald két-három percig, majd vedd le a tűzről. Fedd le az edényt, és hagyd állni a babot egy órán keresztül. Majd te...


  • kcal: 407 / CH: 3.0 g / Fehérje: 37.7 g / Zsír: 29.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy kis edénykébe facsarjuk az egyik citrom levét, a másik citromot szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra. A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. ...


  • kcal: 674 / CH: 7.9 g / Fehérje: 74.9 g / Zsír: 36.4 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkecombokat a hajlatánál kettévágjuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajon körbe sütjük. Hozzátesszük az apróra vágott póréhagymát, paradicsompürét, rozmaringot és a ráöntjük a csirkehúslevest. A tűzálló tálba rakott húst és zöldséges keveréket fóliával letakarjuk és sütőben lassú tűzön páro...


  • kcal: 412 / CH: 36.9 g / Fehérje: 10.4 g / Zsír: 24.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sárgarépát felvágjuk, egy kevés olajat melegítünk, beletesszük a mustármagot, majd kis lángon tovább hevítjük az olajat, míg a mustármag el nem kezd pattogni (ne hevítsük túl, mert megég). Utána beletesszük a római köményt, a koriandert és a kurkumát, és az egészet addig melegítjük, amíg a fűszere...


  • kcal: 140 / CH: 9.2 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 10.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A forró olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt zöld paprikát, fűszerezzük sózzuk, alaposan átkeverjük és fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és pár percig nagyobb lángon pirítjuk. Amikor a szaftja jó sűrű és a paprika még ro...


  • kcal: 289 / CH: 38.7 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lencsét sóval és borsikafüvet ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a karikára vágott paprikát, 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a koriander, a római köményt, a kurkumát, és ha már érezzük az illatát, jöhet a pirospaprika...


  • kcal: 353 / CH: 29.8 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymát, sárgarépát és paradicsomot apró kockára vágjuk. A hozzávalókat - az olívaolaj és a petrezselyem kivételével - 1,5 vízzel felöntjük, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A végén az elfövő vizet pótoljuk. Tálalás előtt meglocsoljuk az olívaolajjal, ...


  • kcal: 149 / CH: 18.4 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 4.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a tisztított fokhagymát és gyömbért lereszeljük. Vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes zöldségfélét és a borsót. Sóval, borssal, curryporral, reszelt gyömbérrel ízesí...


  • kcal: 585 / CH: 86.2 g / Fehérje: 28.5 g / Zsír: 12.4 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apróra vágott hagymát, a szétnyomkodott fokhagymát, a karikára vágott erőspaprikát az olajon megfuttatjuk. A többi megtisztított zöldséget kockára vágjuk és sorra hozzáadjuk. Egy tepsiben a többi hozzávalóval együtt letakarva, megsütjük.


  • kcal: 537 / CH: 46.0 g / Fehérje: 20.7 g / Zsír: 29.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot feltesszük főni. Amikor majdnem megpuhult, megsózzuk és készre főzzük. Étolajban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, a szűrt citromlevet és a kockára vágott főtt, füstölt marhanyelvet. Pár perc után beletesszük a paradicsompürét. Sóval, borssal ...


  • kcal: 315 / CH: 4.0 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 28.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az avokádót hosszában héjastól félbe vágom, a magját óvatosan kiemelem. A húsát úgy vájom ki, hogy legalább fél centi vastag fala maradjon. A kivájt gyümölcshúst villával összetöröm. A rákhúst leszűröm, a fokhagymát megtisztítom. A rákhúst, az avokádó forgácsot, a tejfölt, a konyakot, a zúzott fokha...


  • kcal: 308 / CH: 27.6 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 16.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A krumplit és a hagymát kis kockákra vágom. A petrezselymet felaprítom, vajon üvegesre pirítom a hagymát. A vajas hagymára ráöntöm a sört és a húslevet. Felforralom, és a krumplit puhára főzöm, végül a krumplipelyhet is beleszórom. Megsózom. Ismét felforralom és a petrezselymet belekeverem. Tűzről l...


  • kcal: 469 / CH: 45.6 g / Fehérje: 17.4 g / Zsír: 22.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát egyforma vékony karikákra vágjuk, a tejet, reszelt sajtot, melegítsük addig, ameddig a sajt fel nem olvad a tejben. Húzzuk le a tűzről és ízesítsük Worcester szósszal. A lisztet keverjük el egy kis sóval, borssal. Vajjal kikent tűzálló tálba terítsünk egy réteg burgonyát, szórjuk meg ...


  • kcal: 318 / CH: 29.1 g / Fehérje: 25.5 g / Zsír: 9.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst kockákra, a megtisztított hagymát és burgonyát karikákra, a káposztát csíkokra vágjuk. Ezután magasabb falú jénaitálba rétegesen lerakjuk egymásra először a húst, majd a hagymát, aztán a burgonyát és végül a káposztát. A rétegek közé sót és borsot szórunk, végül pedig ráöntjük a húsleves és s...


  • kcal: 372 / CH: 68.9 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát 4 cikkre vágjuk, a burgonyákat nagyobb cikkekre, a sárgarépát előbb hosszában, majd nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát félbevágjuk. Tegyük bele az összes hozzávalót az alaplével és 5 dl vízzel egy nagy leveses edénybe és forraljuk fel, majd a lángot takar...


  • kcal: 550 / CH: 75.3 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 18.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    1 dl vizet melegre hevítünk. Beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk, a reszelt sárgarépára öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, fűszereket és 3 dl langyos vizet. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtódeszkát vastagon megszórjuk zabkorpával, melyen eln...


  • kcal: 321 / CH: 17.5 g / Fehérje: 22.0 g / Zsír: 17.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott zöldbab két végét levágjuk, sós vízben megfőzzük és lecsurgatjuk. Tűzálló tálba rakjuk, ráterítjük a felkarikázott paradicsomot, a karikára vágott, vajon megfuttatott hagymát és a darált csirkemellsonkát. Sózzuk, fűszerezzük, a sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük. Reszelt sajtot kí...


  • kcal: 455 / CH: 73.6 g / Fehérje: 12.9 g / Zsír: 9.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Hideg vagy langyos tejjel fogyasztjuk a buktát.


  • kcal: 337 / CH: 58.4 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 6.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szokványos módon piskótatésztát készítünk. Amikor kihűlt, kettévágjuk és belsejét lekvárral töltjük. Tetejére porcukrot szórunk.


  • kcal: 140 / CH: 18.0 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 5.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Megtisztítjuk a cukkinit, majd apró kockákra vágjuk. Felfőzünk 1,2 l vizet, beletesszük a húsleveskockát, és amikor forr, hozzáadjuk a cukkinit. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a megmosott, összekötött kaprot és 20 percig főzzük. Simára keverjük a tejfölt a liszttel, és a levest behabarjuk vele. S...


  • kcal: 479 / CH: 27.7 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 35.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát puhára főzzük, miután kihűl, meghámozzuk és felkockázzuk. Az avokádót hosszában kettévágjuk, a héját leszedjük, a magját eltávolítjuk. A megfelezett avokádót kockákra vágjuk, és citromlevet csorgatunk rá. A burgonya- és avokadókockákat egy tálban összekeverjük. A balzsamecetet, 125&n...