-
kcal: 229 / CH: 6.9 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 16.8 g2Gyorsan elkészíthetőA zabpelyhet kevés vízbe áztassuk pár percre és szűrjük le. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájához keverjük, majd a zabpelyhet is rászórjuk és beledolgozzuk. Serpenyőt kiolajozz...
-
kcal: 101 / CH: 15.6 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 3.4 g4Gyorsan elkészíthetőAz epret megmosom, szárát leszedegetem és a turmixgép poharába rakom. Rászórom a cukrot és a sót, ráöntöm a citromlevet és a joghurtot. Pépesre összezúzom. Végül a felvert tejszínhabot is belekeverem.
-
kcal: 565 / CH: 47.9 g / Fehérje: 25.7 g / Zsír: 29.3 g6Átlagos elkészítési időA túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a darával, két tojással, a vaj felével és kevés sóval. Forrásban lévő vízbe gombócokat formálunk és kifőzzük. Amikor a felszínre jönnek a gombócok, még 1-2 percig főzzük,leszűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. Az olvasztott vajat a cukorral, a vaníli...
-
kcal: 160 / CH: 1.1 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 16.2 g12Gyorsan elkészíthetőAz apróra vágott vöröshagymát 4 ek olívaolajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk még 1 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a többi olívaolajjal és hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.
-
kcal: 381 / CH: 20.7 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.9 g4Gyorsan elkészíthetőA félbevágott hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a felforrósított olajban 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megroppantott fokhagymákat. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a 2 leveskockával készített 1 liternyi zöldséglevessel, felforraljuk, majd 5-7 percig lassú...
-
kcal: 378 / CH: 46.5 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 15.4 g4Gyorsan elkészíthetőA megtisztított és karikára vágott hagymát margarinon pároljuk üvegesre. A kenyeret vágjuk kockákra, és a hagymával együtt pirítsuk meg. Öntsük rá a levest, és egyszer forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal és borral. Öntsük előmelegített leveses csészékbe, majd szórjuk meg aprított petre...
-
kcal: 244 / CH: 9.9 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 15.0 g2Gyorsan elkészíthetőA hagymát karikára vágjuk, az olajat egy edényben felmelegítjü, a hagymát félpuhára dinszteljük. A lisztet rászórunk. Hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat, a felaprított uborkát, a pirospaprikát és a felaprított petrezselymet. Felengedjük kb. 2 dl vízzel, felforraljuk és átszűrés nélkül tálalj...
-
kcal: 424 / CH: 71.1 g / Fehérje: 19.2 g / Zsír: 8.4 g4Gyorsan elkészíthetőA hagymát összevágom (nem kell apróra) és egy kis olajon üvegesre pirítom. A paradicsomot és a paprikát összevágom, mint a lecsóhoz és hozzáadom a hagymához sülni. A konzervekről közben leöntöm a levet, majd ezeket is ráöntöm. Fűszerezem ételízesítővel, borssal. Kb. 5 percig főzöm.
-
kcal: 586 / CH: 76.4 g / Fehérje: 20.6 g / Zsír: 19.0 g2Átlagos elkészítési időA hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagy...
-
kcal: 305 / CH: 40.0 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 11.6 g2Átlagos elkészítési időA hagymát karikára vágjuk, és a vajban felhevítjük. A burgonyát feldaraboljuk, hozzáadjuk, majd sóval, majoránnával és kakukkfűvel fűszerezzük. Hozzáöntjük a levest, és fedő alatt főzzük. Szerecsendióval megszórjuk. Mixerrel krémes állagú levest készíthetünk belőle. Megkóstoljuk, és friss majorá...
-
kcal: 191 / CH: 23.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 7.7 g4Gyorsan elkészíthetőA hagymát, a cukkinit és a zöldpaprikát felkarikázzuk. Az olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, kicsit később a cukkinit. Rászórjuk a kaprot, a borsikafüvet, sózzuk és addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. (Vigyázzunk, a cukkini ne essen szét, nagyon ...
-
kcal: 264 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 9.4 g8Átlagos elkészítési időA hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A langyos tejben a cukorral simára keverjük az élesztőt és a tejet lefedve, felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a búzacsírával, az élesztővel, az áttört túróval, hagymával, olajjal és sóval. Addig dagasztj...
-
kcal: 207 / CH: 34.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 3.9 g4Átlagos elkészítési időA folyóvízben alaposan megmosott burgonyát vékonyan meghámozzuk, majd egyenlő nagyságú vastag egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. Ezután az előkészített cserép-, vagy vasedény alját kikenjük olajjal, a burgonyát belerakjuk, rá hintjük a felvágott vöröshagymát és meglocsoljuk a szójatejjel elke...
-
kcal: 204 / CH: 6.7 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 14.5 g3Gyorsan elkészíthetőA tofut durvára lereszeljük. A hagymát az olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tofut, a sót, a kurkumát, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk. Ha kész, meghintjük pirospaprikával.
-
kcal: 280 / CH: 44.7 g / Fehérje: 12.3 g / Zsír: 6.0 g4Átlagos elkészítési időA búzapehelyre ráöntöm a tejet, és 10 percig áztatom. Közben a túrót villával egészen simára töröm, hozzáadom a krémsajtot, a reszelt hagymát, a nagyon apróra vágott snidlinget és az összes fűszert. Végül levével együtt beleteszem az áztatott búzapelyhet, és az egészet együtt keverem még néhány perc...
-
kcal: 206 / CH: 26.5 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 7.9 g4Hosszú elkészítési időA bab levét leszűröm és félreteszem. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom és kissé megsózom, majd összekeverem. A saláta hozzávalóit mély salátástálba öntöm. A saláta mártáshoz az ecetet ugyanannyi vízzel összekeverem, beleszórom a bazsalikomot és 5 percig forralom. Ezután hozzákeverem az ...
-
kcal: 408 / CH: 5.9 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 39.3 g1Gyorsan elkészíthetőA szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben átlátszóra sütjük. Közben karikára vágjuk a hagymát és a szalonnás zsírban megfonnyasztjuk és a szalonnadarabokkal együtt enyhén megpirítjuk. A felvert tojásokat ráöntjük, összekeverjük és ízlés szerintí keménységűre sütjük. Tálaláskor pirospaprikával megszór...
-
kcal: 369 / CH: 22.0 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 24.0 g8Hosszú elkészítési időKeverjük össze a lisztet és a sót egy edényben. Tegyük hozzá az apróra morzsolt margarint. Dolgozzuk össze. Öntsünk hozzá egy felvert tojást, keverjük össze gyúrható tésztává. Ha kell, tegyünk hozzá egy kis langyos vizet is. Pihentessük körülbelül 30 percig. Pároljuk kevés olajon 10 percig a vékony ...
-
kcal: 261 / CH: 23.3 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 14.5 g4Átlagos elkészítési időA tököt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, magos belsejét kiszedjük. A zsemlét felaprítjuk és tejes vízben áztatjuk. A tepsit olajjal kikenjük és morzsával meghintjük. A tejfölt egy pici sóval átkeverjük, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a császárhúst kockákra vágj...
-
kcal: 797 / CH: 81.6 g / Fehérje: 17.3 g / Zsír: 42.9 g4Átlagos elkészítési időAz alapanyagokat összekeverjük 1/2 l vízzel. (Ha darabos hajdinából készül, úgy egy éjszaka szükséges, hogy a hajdina a vizet felvegye.) Kávéskanállal kis halmokat rakunk a tepsibe, de előzőleg korpába mártjuk a masszát és azzal a felével tesszük a sütőlemezre. 20 perc alatt készre sül. A sütemény t...
-
4Átlagos elkészítési időA hajdinát bő, sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a hajdina lisztet, és bazsalikommal fűszerezzük. A masszából kevés forró olajban kis palacsintákat sütünk, melyeket egy tepsiben rétegezünk paradicsomkarikákkal. A tetejére paradicsomot teszünk, sózzuk, és sütőben megsütjük. A zöl...
-
kcal: 521 / CH: 88.3 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 12.4 g4Hosszú elkészítési időA lenmagot 1 dl vízben főzzük, a lángról levesszük, hűlni hagyjuk. A hajdinát megfőzzük. Elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkőport (habozni fog!). A hozzávalókhoz öntjük a lenmagos masszát és másfél dl langyos vízzel összegyúrjuk a tésztát. Egy óra hosszat pihenni hagyjuk, zabkorpával hintet...
-
kcal: 361 / CH: 53.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 12.3 g4Átlagos elkészítési időA hajdinát olajon enyhén megpirítjuk, és ha már érezzük az illatát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Picit megsózzuk és puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát egy evőkanál olívaolajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk. A langyosra hűlt hajdinához hozzáad...
-
kcal: 361 / CH: 29.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 23.4 g4Átlagos elkészítési időA hajdinát forró olajban pirítjuk. Ha már érződik az illata, felöntjük a forró levessel, és alaposan összekeverjük. Felfőzzük, majd fedő alatt lassú tűzön 15 percig csendesen főzzük. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és sózzuk.
-
kcal: 466 / CH: 53.0 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 23.1 g1Gyorsan elkészíthetőA durvára őrölt hajdinát a forrásban lévő vízbe keverjük, majd letakarva, pici lángon 10 percig főzzük. A mézet és a mogyorópépet elkeverjük benne, és egy mélytányérba öntjük. A mandarint meghámozzuk, gerezdekre szedjük, koszorúként körberakjuk vele a kását. Az aludttejet a közepébe tesszük, végül m...
-
kcal: 186 / CH: 31.8 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 4.3 g4Átlagos elkészítési időEgy csészényi átöblített hajdinát kétszer annyi vízben feltesszük főni, kevés tengeri só és vegamix hozzáadásával, forrástól számított 20 perc múlva kész. (Vastag falú lábasban a legkisebb fokozaton kell főzni, fedő alatt.) Melegen találjuk és tálaláskor öntünk rá egy kevés oliva olajat és megszórju...
-
4Gyorsan elkészíthető1 l vízhez négy evőkanál hajdinát teszünk babérlevéllel és vöröshagymával és fedő alatt puhára főzzük (kb. 20 perc). Egy kávéskanál étolajba teszünk egy kiskanál pirospaprikát, egy kiskanál zabpehelylisztet, ezeket kikavarjuk és hozzáöntjük a puhára főtt hajdinához. Vegetával vagy tengeri sóval...
-
kcal: 261 / CH: 43.5 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.3 g4Gyorsan elkészíthetőA hozzávalókat összekeverjük kb. 250 ml vízzel. A gofrisütőt felmelegítjük, mindkét oldalát olajozzuk, és adagonként kisütjük a tésztát.
-
kcal: 307 / CH: 47.6 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 8.4 g4Átlagos elkészítési időA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a répát karikákra vágjuk, majd feltesszük főni. Kb. 15 perccel azelőtt, hogy a zöldségek a kívánt puhaságot elérik, beletesszük a levesbe a fűszereket és a hajdinát. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük az olajat, az apróra vágott ha...
-
kcal: 626 / CH: 109.7 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 10.5 g4Gyorsan elkészíthetőA liszteket keverjük össze, adjunk hozzá annyi vizet, hogy krémleves sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, megsózzuk és újra átkeverjük. Rövid ideig állni hagyjuk. Sütéskor elegendő általában, ha csak az első palacsinta alatt talál...
-
kcal: 1119 / CH: 45.8 g / Fehérje: 52.2 g / Zsír: 77.4 g4Átlagos elkészítési időA csülökről lefejtjük a húst és nagyobb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felengedjük. Beletesszük a csülökhúst, és fedő alatt rövid lére pároljuk. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a savanyúkáposztát és a ...
-
4Átlagos elkészítési időA száraztésztát 0,5 l víz és 0,5 tej keverékében puhára főzzük, leszűrjük és olvasztott margarinba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaniliáscukorral elkeverjük, dúsítjuk a tojások felvert fehérjével. Összekeverjük a tésztával. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
-
kcal: 196 / CH: 22.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 5.1 g4Hosszú elkészítési időA héjában főtt burgonyát meghámozom, lereszelem és hozzáteszem a dobozból kibontott halat, az összes szósszal együtt. Citromlével, citromhéjjal, zúzott fokhagymával, törött borssal ízesítem, majd az egészet addig keverem, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Megmosott, kierezett és kicsumázott papri...
-
kcal: 355 / CH: 33.0 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 18.7 g4Átlagos elkészítési időAz összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverék hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a marga...
-
kcal: 598 / CH: 12.2 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 13.4 g4Átlagos elkészítési időA halat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy kicsit pihentetjük. A cukkinit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a felszeletelt paradicsommal és újhagymával együtt megfuttatjuk a vajon. Beletesszük a pépesített fokhagymát, pár perc alatt összerotyogtatjuk. A halat kikent tűzálló tálba rakjuk, majd e...
-
kcal: 164 / CH: 8.0 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 7.8 g4Gyorsan elkészíthetőTurmixoljuk össze az összes hozzávalót. 4 kerámia vagy üveg felfújtformát kenjünk ki olajjal, oszlassuk el bennük egyenletesen a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. A zabpehelylisztet magunk készítsük gluténmentes zabpehely megőrlésével. Ez az étel a Healthpointe élet...
-
kcal: 358 / CH: 12.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 28.6 g4Gyorsan elkészíthetőA paprikákat a szárukkal együtt hosszában kettészeljük, és kimagozzuk. A főtt tojást kis kockákra vagdaljuk, a halhúst apró darabokra tördeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítjük. Megtöltjük a paprikáka...
-
kcal: 303 / CH: 9.9 g / Fehérje: 41.9 g / Zsír: 10.5 g6Hosszú elkészítési időA halat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A fejéből, az uszonyokból, valamint a maradék haldarabokból készítjük a halászlé alaplevét. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. Egy nagy fazék aljára tesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rá...
-
kcal: 306 / CH: 11.4 g / Fehérje: 28.2 g / Zsír: 15.4 g2Átlagos elkészítési időA megtisztított és lemosott halat igen apróra vágjuk, hozzákeverjük a rizstejben áztatott lisztet, tojássárgáját, a kemény habbá vert fehérjét, a sót, a szerecsendiót, a vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját. Az alapanyagokat óvatosan összekeverjük, az olajjal kikent pudingformába...
-
kcal: 178 / CH: 6.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 11.9 g4Gyorsan elkészíthetőA paradicsomos halat leszűröm. A haldarabokat félreteszem, ez lesz a leves tetején. Az olajos-paradicsomos levet kis fazékba öntöm. Hozzáöntök 6 dl vizet, beleszórom a vegetát és beleteszem a halászlékockát. Borssal és citromhéjjal fűszerezem. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem. A...
-
kcal: 371 / CH: 7.6 g / Fehérje: 18.7 g / Zsír: 6.9 g1Átlagos elkészítési időA megtisztított halfilét és zöldségféléket felszeleteljük, és az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt a zsírral kikent főzőedénybe tesszük. Ezután sózzuk, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára főzzük. Amikor a hal és a zöldségfélék már felpuhultak,...
-
kcal: 493 / CH: 35.9 g / Fehérje: 27.4 g / Zsír: 26.0 g4Átlagos elkészítési időA felaprított petrezselyemzöldet és a hagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálkátlanított halat, sózzuk, borsikával fűszerezzük, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg pépes lesz. A keverékkel megtöltjük a korábban megsütött palacsintákat, és a kivajazott, szerecsendióval meghintett cseréptálba t...
-
kcal: 516 / CH: 10.8 g / Fehérje: 33.6 g / Zsír: 35.1 g4Átlagos elkészítési időA halat öblítsük le, töröljük szárazra, sózzuk és a fehér borssal borsozzuk meg, majd kenjük be kevés citromlével. A kelleveleket bő sós vízben éppen csak 1 percig blansírozzuk. Hideg vízzel öblítsük át és csepegtessük le, és az ereivel lefelé terítsük szét több réteg konyhai papír tö...
-
kcal: 382 / CH: 50.1 g / Fehérje: 26.8 g / Zsír: 7.6 g2Átlagos elkészítési időA kelleveleket sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A rizst készre főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk. A halhúst apró darabokra tördeljük, a rizzsel, a hagymával és a fűszerekkel óvatosan összekeverjük. A tölteléket a kelleveleken elosztjuk, felgöngyüljük és egyenként alufóliába ...
-
kcal: 163 / CH: 11.9 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 3.6 g2Átlagos elkészítési időA jól letisztított halat folyóvízben lemossuk, majd forrásban lévő, gyengén sós vízbe téve puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és lehűtvel, éles késsel egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Közben az almát, sárgarépát megtisztítjuk, és szintén alaposan lemosva, lereszeljük és besózzuk. Jól...
-
kcal: 34 / CH: 0.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 2.7 g1Gyorsan elkészíthetőEgy teflonserpenyőt vékonyan megkenünk olajjal, felmelegítjük, beleteszük a sonkaszeleteket és mindkét oldalát 1-1 percig pirítjuk, majd ráütjük a tojást és fedő alatt, közepes lángon 2 percig sütjük, majd a fedőt levéve még egy percig pirítjuk. Óvatosan tányérra csúsztatjuk.
-
kcal: 586 / CH: 102.8 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 12.8 g2Gyorsan elkészíthetőA mazsolát átmossuk, lecsepegtetjük és annyi szűrt szőlőlébe áztatjuk, amennyi ellepi. A többi szőlőlébe belecsavarjuk a citrom levét, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, és forrástól számítva 1-2 percig főzzük. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és citromhéjat reszelünk b...
-
kcal: 39 / CH: 9.5 g / Fehérje: 0.8 g / Zsír: 0.1 g1Gyorsan elkészíthetőA hozzávalókat összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felfőzzük.
-
kcal: 48 / CH: 8.4 g / Fehérje: 1.8 g / Zsír: 0.5 g1Átlagos elkészítési időAz alaposan lemosott zöldségféléket megtisztítjuk, leöblítjük. Ezután a zöldségfélét hosszanti irányban szétvágjuk, míg a spárgatököt a belsejének kiszedése nélkül a szükséges mennyiségű hideg vízbe feltesszük főni. Közben a levest ízesítjük a sóval, a borsikafűvel, a pritaminnal és a ...
-
kcal: 528 / CH: 79.6 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 20.0 g8Átlagos elkészítési idő2 dl tejben felfőzünk 50 dkg kristálycukrot. Majd belekerünk 10 dkg lisztet és kevergetve továbbfőzzük. Utána belekeverünk 1 csomag vaniliacukrot, és 20 dkg darált diót. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihülni. Amikor langyos akkor 5 dkg vajat adunk hozzá. Kihűtjük és amikor a széle cukrosodni kezd...