Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 111 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 195 / CH: 3.8 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 15.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet kevés vízbe áztassuk pár percre és szűrjük le. A tojások sárgáját a citromhéjjal és a vaníliával habosra keverjük. A tojásfehérjét csipet sóval és kevés édesítőszerrel kemény habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájához keverjük, majd a zabpelyhet is rászórjuk és beledolgozzuk. Serp...


  • kcal: 101 / CH: 15.6 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 3.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az epret megmosom, szárát leszedegetem és a turmixgép poharába rakom. Rászórom a cukrot és a sót, ráöntöm a citromlevet és a joghurtot. Pépesre összezúzom. Végül a felvert tejszínhabot is belekeverem.


  • kcal: 160 / CH: 1.1 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 16.2 g

    adag12
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az apróra vágott vöröshagymát 4 ek olívaolajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk még 1 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a többi olívaolajjal és hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. 


  • kcal: 381 / CH: 20.7 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A félbevágott hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a felforrósított olajban 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megroppantott fokhagymákat. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a 2 leveskockával készített 1 liternyi zöldséglevessel, felforraljuk, majd 5-7 percig lassú...


  • kcal: 368 / CH: 46.2 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 15.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított és karikára vágott hagymát margarinon pároljuk üvegesre. A kenyeret vágjuk kockákra, és a hagymával együtt pirítsuk meg. Öntsük rá a levest, és egyszer forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal és borral. Öntsük előmelegített leveses csészékbe, majd szórjuk meg aprított petre...


  • kcal: 325 / CH: 13.4 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 22.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát karikára vágjuk, lisztet szórunk rá. Hozzáadjuk az olajbogyót, a felaprított uborkát, a paprikát és a petrezselymet. Felengedjük vízzel, felforraljuk és átszűrés nélkül tálaljuk.


  • kcal: 424 / CH: 71.2 g / Fehérje: 19.2 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát összevágom (nem kell apróra) és egy kis olajon üvegesre pirítom. A paradicsomot és a paprikát összevágom, mint a lecsóhoz és hozzáadom a hagymához sülni. A konzervekről közben leöntöm a levet, majd ezeket is ráöntöm. Fűszerezem ételízesítővel, borssal. Kb. 5 percig főzöm. 


  • kcal: 586 / CH: 76.4 g / Fehérje: 20.6 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagy...


  • kcal: 305 / CH: 40.0 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 11.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát karikára vágjuk, és a vajban felhevítjük. A burgonyát feldaraboljuk, hozzáadjuk, majd sóval, majoránnával és kakukkfűvel fűszerezzük. Hozzáöntjük a levest, és fedő alatt főzzük. Szerecsendióval megszórjuk. Mixerrel krémes állagú levest készíthetünk belőle. Megkóstoljuk, és friss majorá...


  • kcal: 191 / CH: 23.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 7.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát, a cukkinit és a zöldpaprikát felkarikázzuk. Az olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, kicsit később a cukkinit. Rászórjuk a kaprot, a borsikafüvet, sózzuk és addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. (Vigyázzunk, a cukkini ne essen szét, nagyon ...


  • kcal: 264 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 9.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apró kockákra vágom, az olajon megfonnyasztom, majd hagyom, hogy kihűljön. A langyos tejben a cukorral simára keverem az élesztőt és a tejet lefedve, felfuttatom. A lisztet összemorzsolom a búzacsírával, a felfuttatom élesztővel, az áttört túróval, hagymával, olajjal és sóval. Addig dagasz...


  • kcal: 207 / CH: 34.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 3.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben alaposan megmosott burgonyát vékonyan meghámozzuk, majd egyenlő nagyságú vastag egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. Ezután az előkészített cserép-, vagy vasedény alját kikenjük olajjal, a burgonyát belerakjuk, rá hintjük a felvágott vöröshagymát és meglocsoljuk a szójatejjel elke...


  • kcal: 204 / CH: 6.7 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 14.5 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tofut durvára lereszeljük. A hagymát az olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tofut, a sót, a kurkumát, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk. Ha kész, meghintjük pirospaprikával.


  • kcal: 255 / CH: 23.3 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tököt meghámozom, ujjnyi vastag karikákra vágom, magos belsejét kiszedem. A zsemléket felaprítom, leöntöm tejjel és összekeverem. A tepsit olajjal kikenem és morzsával behintem. A tejfölt megsózom, a vöröshagymát finomra aprítom, a császárhúst kockákra vágom. A tejes zsemlét összemorzsolom, m...


  • kcal: 280 / CH: 44.7 g / Fehérje: 12.3 g / Zsír: 6.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A búzapehelyre ráöntöm a tejet, és 10 percig áztatom. Közben a túrót villával egészen simára töröm, hozzáadom a krémsajtot, a reszelt hagymát, a nagyon apróra vágott snidlinget és az összes fűszert. Végül levével együtt beleteszem az áztatott búzapelyhet, és az egészet együtt keverem még néhány perc...


  • kcal: 206 / CH: 26.5 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 7.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A bab levét leszűröm és félreteszem. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom és kissé megsózom, majd összekeverem. A saláta hozzávalóit mély salátástálba öntöm. A saláta mártáshoz az ecetet ugyanannyi vízzel összekeverem, beleszórom a bazsalikomot és 5 percig forralom. Ezután hozzákeverem az ...


  • kcal: 525 / CH: 6.3 g / Fehérje: 13.7 g / Zsír: 47.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben átlátszóra sütjük. Közben karikára vágjuk a hagymát és a szalonnás zsírban megfonnyasztjuk és a szalonnadarabokkal együtt enyhén megpirítjuk. A felvert tojásokat ráöntjük, összekeverjük és ízlés szerintí keménységúra sütjük. Tálaláskor pirospaprikával megszór...


  • kcal: 339 / CH: 22.0 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 21.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a sót egy edényben. Tegyük hozzá az apróra morzsolt margarint. Dolgozzuk össze. Öntsünk hozzá egy felvert tojást, keverjük össze gyúrható tésztává. Ha kell, tegyünk hozzá egy kis langyos vizet is. Pihentessük körülbelül 30 percig. Pároljuk 10 percig a vöröshagymát. Nyújts...


  • kcal: 348 / CH: 25.5 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 21.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Akkora tűzálló tálat, amelyben a vöröshagymák elférnek, olajjal kikenek és morzsával behintem. 4 hagymát tisztítás után egészben, forrásban lévő vízbe dobom, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm. Leszűröm és a közepüket úgy vájom ki, hogy a hagyma fala legalább 1 cm maradjon. Kis serpenyőb...


  • kcal: 797 / CH: 81.6 g / Fehérje: 17.3 g / Zsír: 42.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alapanyagokat összekeverjük 1/2 l vízzel. (Ha darabos hajdinából készül, úgy egy éjszaka szükséges, hogy a hajdina a vizet felvegye.) Kávéskanállal kis halmokat rakunk a tepsibe, de előzőleg korpába mártjuk a masszát és azzal a felével tesszük a sütőlemezre. 20 perc alatt készre sül. A sütemény t...


  • kcal: 410 / CH: 65.4 g / Fehérje: 9.9 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk és rátesszük a kiválogatott, megmosott hajdinát. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük 750 ml előmelegített vízzel. Sót, ételízesítőt adunk hozzá és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (forrástól számítva kb. 20 perc). Az utolsó percekben hozzákeverjük a fel...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hajdinát bő, sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a hajdina lisztet, és bazsalikommal fűszerezzük. A masszából kevés forró olajban kis palacsintákat sütünk, melyeket egy tepsiben rétegezünk paradicsomkarikákkal. A tetejére paradicsomot teszünk, sózzuk, és sütőben megsütjük. A zöl...


  • kcal: 521 / CH: 88.3 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 12.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lenmagot 1 dl vízben főzzük, a lángról levesszük, hűlni hagyjuk. A hajdinát megfőzzük. Elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkőport (habozni fog!). A hozzávalókhoz öntjük a lenmagos masszát és másfél dl langyos vízzel összegyúrjuk a tésztát. Egy óra hosszat pihenni hagyjuk, zabkorpával hintet...


  • kcal: 361 / CH: 53.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hajdinát olajon enyhén megpirítjuk, és ha már érezzük az illatát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Picit megsózzuk és puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát egy evőkanál olívaolajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk. A langyosra hűlt hajdinához hozzáad...


  • kcal: 361 / CH: 29.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 23.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hajdinát forró olajban pirítjuk. Ha már érződik az illata, felöntjük a forró levessel, és alaposan összekeverjük. Felfőzzük, majd fedő alatt lassú tűzön 15 percig csendesen főzzük. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és sózzuk.


  • kcal: 466 / CH: 53.0 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 23.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A durvára őrölt hajdinát a forrásban lévő vízbe keverjük, majd letakarva, pici lángon 10 percig főzzük. A mézet és a mogyorópépet elkeverjük benne, és egy mélytányérba öntjük. A mandarint meghámozzuk, gerezdekre szedjük, koszorúként körberakjuk vele a kását. Az aludttejet a közepébe tesszük, végül m...


  • kcal: 186 / CH: 31.8 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 4.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy csészényi átöblített hajdinát kétszer annyi vízben feltesszük főni, kevés tengeri só és vegamix hozzáadásával, forrástól számított 20 perc múlva kész. (Vastag falú lábasban a legkisebb fokozaton kell főzni, fedő alatt.) Melegen találjuk és tálaláskor öntünk rá egy kevés oliva olajat és megszórju...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vízhez négy evőkanál hajdinát teszünk babérlevéllel és vöröshagymával és fedő alatt puhára főzzük (kb. 20 perc). Egy kávéskanál étolajba teszünk egy kiskanál pirospaprikát, egy kiskanál zabpehelylisztet, ezeket kikavarjuk és hozzáöntjük a puhára főtt hajdinához. Vegetával vagy tengeri sóval...


  • kcal: 261 / CH: 43.5 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat összekeverjük kb. 250 ml vízzel. A gofrisütőt felmelegítjük, mindkét oldalát olajozzuk, és adagonként kisütjük a tésztát.


  • kcal: 307 / CH: 47.6 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a répát karikákra
vágjuk, majd feltesszük főni. Kb. 15 perccel azelőtt, hogy a zöldségek a kívánt puhaságot elérik, beletesszük a levesbe a fűszereket és a hajdinát. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük az olajat, az apróra vágott ha...


  • kcal: 626 / CH: 109.7 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A liszteket keverjük össze, adjunk hozzá annyi vizet, hogy krémleves sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, megsózzuk és újra átkeverjük. Rövid ideig állni hagyjuk. Sütéskor elegendő általában, ha csak az első palacsinta alatt talál...


  • kcal: 1119 / CH: 45.8 g / Fehérje: 52.2 g / Zsír: 77.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csülökről lefejtjük a húst és nagyobb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felengedjük. Beletesszük a csülökhúst, és fedő alatt rövid lére pároljuk. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a savanyúkáposztát és a ...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A száraztésztát 0,5 l víz és 0,5 tej keverékében puhára főzzük, leszűrjük és olvasztott margarinba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaniliáscukorral elkeverjük, dúsítjuk a tojások felvert fehérjével. Összekeverjük a tésztával. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.


  • kcal: 196 / CH: 22.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozom, lereszelem és hozzáteszem a dobozból kibontott halat, az összes szósszal együtt. Citromlével, citromhéjjal, zúzott fokhagymával, törött borssal ízesítem, majd az egészet addig keverem, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Megmosott, kierezett és kicsumázott papri...


  • kcal: 384 / CH: 33.2 g / Fehérje: 16.8 g / Zsír: 20.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverék hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a marga...


  • kcal: 598 / CH: 12.2 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 13.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy kicsit pihentetjük. A cukkinit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a felszeletelt paradicsommal és újhagymával együtt megfuttatjuk a vajon. Beletesszük a pépesített fokhagymát, pár perc alatt összerotyogtatjuk. A halat kikent tűzálló tálba rakjuk, majd e...


  • kcal: 248 / CH: 7.5 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Turmixoljuk össze a tofut a nyers halfilével. Tegyük bele a finomra vágott gyöngyhagymát és a felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk. Formáljunk kis pogácsákat, forgassuk meg zsemlemorzsában. Hevítsük fel az olajat egy kis serpenyőben, és süssük meg a pogácsák mindkét oldalát 5 perc alatt.


  • kcal: 388 / CH: 12.9 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 30.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikákat a szárukkal együtt hosszában kettészeljük, és kimagozzuk. A főtt tojást kis kockákra vagdaljuk, a halhúst apró darabokra tördeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítjük. Megtöltjük a paprikáka...


  • kcal: 303 / CH: 9.9 g / Fehérje: 41.9 g / Zsír: 10.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A halat megtisztítom és szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból, valamint a maradék haldarabokból készítem a halászlé alaplevét. A hagymát megtisztítom és karikára vágom, a fokhagymát finomra aprítom. Egy nagy fazék aljára teszem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ráhelyzem a halaprólékot és a...


  • kcal: 293 / CH: 11.4 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 14.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított és lemosott halat igen apróra vágjuk, hozzákeverjük a rizstejben áztatott lisztet, tojássárgáját, a kemény habbá vert fehérjét, a sót, a szerecsendiót, a vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját. Az alapanyagokat óvatosan összekeverjük, az olajjal kikent pudingformába...


  • kcal: 178 / CH: 6.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsomos halat leszűröm. A haldarabokat félreteszem, ez lesz a leves tetején. Az olajos-paradicsomos levet kis fazékba öntöm. Hozzáöntök 6 dl vizet, beleszórom a vegetát és beleteszem a halászlékockát. Borssal és citromhéjjal fűszerezem. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem. A...


  • kcal: 371 / CH: 7.6 g / Fehérje: 18.7 g / Zsír: 6.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított halfilét és zöldségféléket felszeleteljük, és az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt a zsírral kikent főzőedénybe tesszük. Ezután sózzuk, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára főzzük. Amikor a hal és a zöldségfélék már felpuhultak,...


  • kcal: 522 / CH: 36.1 g / Fehérje: 29.8 g / Zsír: 28.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felaprított petrezselyemzöldet és a hagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálkátlanított halat, sózzuk, borsikával fűszerezzük, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg pépes lesz. A keverékkel megtöltjük a korábban megsütött palacsintákat, és a kivajazott, szerecsendióval meghintett cseréptálba t...


  • kcal: 516 / CH: 10.8 g / Fehérje: 33.6 g / Zsír: 35.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat öblítsük le, töröljük szárazra, sózzuk és a fehér borssal borsozzuk meg, majd kenjük be kevés citromlével. A kelleveleket bő sós vízben éppen csak 1 percig blansírozzuk. Hideg vízzel öblítsük át és csepegtessük le, és az ereivel lefelé terítsük szét több réteg konyhai papír tö...


  • kcal: 382 / CH: 50.1 g / Fehérje: 26.8 g / Zsír: 7.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kelleveleket sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A rizst készre főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk. A halhúst apró darabokra tördeljük, a rizzsel, a hagymával és a fűszerekkel óvatosan összekeverjük. A tölteléket a kelleveleken elosztjuk, felgöngyüljük és egyenként alufóliába ...


  • kcal: 163 / CH: 11.9 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 3.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A jól letisztított halat folyóvízben lemossuk, majd forrásban lévő, gyengén sós vízbe téve puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és lehűtvel, éles késsel egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Közben az almát, sárgarépát megtisztítjuk, és szintén alaposan lemosva, lereszeljük és besózzuk. Jól...


  • kcal: 151 / CH: 0.5 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 11.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy teflonserpenyőt vékonyan megkenünk olajjal, felmelegítjük, beleteszük a sonkaszeleteket és mindkét oldalát 1-1 percig pirítjuk, majd ráütjük a tojást és fedő alatt, közepes lángon 2 percig sütjük, majd a fedőt levéve még egy percig pirítjuk. Óvatosan tányérra csúsztatjuk.


  • kcal: 586 / CH: 102.8 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 12.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mazsolát átmossuk, lecsepegtetjük és annyi szűrt szőlőlébe áztatjuk, amennyi ellepi. A többi szőlőlébe belecsavarjuk a citrom levét, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, és forrástól számítva 1-2 percig főzzük. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és citromhéjat reszelünk b...


  • kcal: 39 / CH: 9.5 g / Fehérje: 0.8 g / Zsír: 0.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felfőzzük.


  • kcal: 48 / CH: 8.4 g / Fehérje: 1.8 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alaposan lemosott zöldségféléket megtisztítjuk, leöblítjük. Ezután a zöldségfélét hosszanti irányban szétvágjuk, míg a spárgatököt a belsejének kiszedése nélkül a szükséges mennyiségű hideg vízbe feltesszük főni. Közben a levest ízesítjük a sóval, a borsikafűvel, a pritaminnal és a ...