Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 123 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 430 / CH: 75.4 g / Fehérje: 15.8 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A gabonapelyheket teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül enyhén pirítsuk meg, hogy dióra emlékeztető ízük intenzívebbé váljon. Hagyjuk az egészet kihűlni. Keverjük habosra az aludttejet és a mézet. A gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Keverjük el az aludttejjel és ...


  • kcal: 238 / CH: 24.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 13.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    2 dl vízbe 2 púpozott ek zabkorpát teszünk, láng felett besűrítjük. Ha kihűlt, bio-margarint, valamilyen gabona-mixet, szójaszószt, köménymagot, natúr vegamixet, koriandert keverünk hozzá.


  • kcal: 397 / CH: 66.3 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 9.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy tálba öntjük a kukoricalisztet, beleütjük a tojásokat, és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy a szokásos galuska tésztánál keményebb masszát kapjunk. Forró, sós vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük, és az olajjal összekeverjük.


  • kcal: 64 / CH: 6.7 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 3.3 g

    adag24
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A mandulát leforrázuk, fedő alatt 5 percig "áztatjuk", leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Lepattintjuk a héját, konyharuhára terítve 2-3 órát szikkasztjuk, megdaráljuk. A gesztenyemasszát a tejszínnel és a rummal elkeverve fellazítjuk, hozzáadjuk a mandulát és a kakaót, habosra keverjük. Púpos kiskanálnyi ...


  • kcal: 519 / CH: 64.6 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 25.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gesztenyéket hideg vízbe tesszük, amelyik feljön, az kukacos, ezért ezeket kidobjuk. A többit leszűrjük, szárazra töröljük, bevagdossuk a gömbölyű felükön keresztirányba, majd 1-2 csipet sós vízben megfőzzük (10 perc a forrástól számítva). Azonnal megtisztítjuk (hidegen már nehéz a héját leszedni)...


  • kcal: 254 / CH: 35.7 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meggyből néhány szemet a díszítésre félre teszek, a többit apróra összevágom és a gesztenyemasszához adom. A meggylevet és az olvasztott, de már nem meleg vajat hozzáöntöm, megsózom és addig keverem, amíg habos krém nem lesz belőle. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, végül a felét a hab...


  • kcal: 152 / CH: 29.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy kis fazékba 6 dl vizet öntök. Beleszórom az ételízesítőt, a tört borsot és a zúzott fokhagymát. Felforralom. Közben a kefirt simára keverem a gesztenyemasszával és 1 dl vízzel, majd belekeverem a zabpelyhet is. A keveréket a forrásban lévő levesbe öntöm, és folyamatosan kevergetve főzöm. 5 perc ...


  • kcal: 374 / CH: 57.1 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 9.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Néhány nagyobb kellevelet leforrázunk, megsózunk. A kelkáposzta többi részét apróra vágjuk, vízben megpároljuk. A gesztenyét meghámozzuk, puhára főzzük. Hagymával és vajjal meghintjük, szerecsendióval ízesítjük. A kivajazott pudingformát korpával behintjük. A leforrázott és lecsepegtetett levelekkel...


  • kcal: 444 / CH: 76.8 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vöröskáposztát letisztítom és lereszelem. Megsózom. Az almákat héjastól negyedekre vágom, magházukat  kiszedem és vékony szeletekre vágom. A héjas gesztenyét kereszt alakban bevagdosom és kuktában, sós vízben a jelzéstől számított 15 percig főzöm. Ezután meghámozom és darabokra vágom. A forró...


  • kcal: 1484 / CH: 96.2 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 115.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, kristálycukorral és kevés liszttel elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tojássárgájával, a liszttel, az olvasztott vajjal, a maradék tejjel és kevés sóval. Meleg helyen 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújt...


  • kcal: 525 / CH: 61.1 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 27.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tejben szétmorzsolom az élesztőt, majd belekeverek 1 ek cukrot, és letakarva felfuttatom. Ezután mély tálba beöntöm a lisztet. A közepébe mélyedést vájok, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a vajat, a sót, a tojássárgát. Apránként ráöntöm a tejet és jól kidolgozom. A cipóvá formált tésztát lisztte...


  • kcal: 777 / CH: 60.0 g / Fehérje: 70.9 g / Zsír: 27.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A pulykamellet kicsontozzuk, felszeleteljük, majd megtöltjük a gesztenyemasszával. Felgöngyöljük a szeleteket, és a cserépedénybe tesszük. Meglocsoljuk olvasztott margarinnal, sózzuk, fahéjjal és gyömbérrel meghintjük, s egy kevés ananászlevet öntünk hozzá. Betesszük a sütőbe 50 percre, és időnként ...


  • kcal: 199 / CH: 49.4 g / Fehérje: 1.2 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megmosott ringlót 8 dl vízbe teszem és felforralom. 3 percnyi forralás után citromlével és a fűszerekkel ízesítem és a gyümölcs puhulásáig főzöm. Ezután leszűröm és a ringlót kimagozva visszateszem a levébe. A gesztenyemasszát kevés ringlólébe folyósra keverem, majd a forrásban lévő levest állandó...


  • kcal: 232 / CH: 29.5 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojássárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Sárgáját megsózzuk hozzákeverjük a lisztet és hígítjuk a tejjel és szükség szerint szódavízzal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztához keverjük. Kisütjük kevés olajban.


  • kcal: 270 / CH: 29.4 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 10.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk a kukoricalisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és lágyan, óvatosan hozzákeverjük. Margarinnal kikent és kukoricaliszttel bőven meghintett sütőformába öntjük, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütjük.


  • kcal: 361 / CH: 19.4 g / Fehérje: 30.5 g / Zsír: 17.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet durav lisztté őröljük. A túrót a tojásokkal finomra keverjük, hozzáadunk 3 púpos evőkanál zabpehely lisztet, egy csipet sót, és legalább 1 órát állni hagyjuk.  Egy lábosban vizet forralunk, 2 csipet sót teszünk bele, és gyöngyözőre vissza vesszük a hőt. Ebbe tesszük...


  • kcal: 427 / CH: 59.1 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. Majd a tészta hozzávalóit masszává keverjük. A szószhoz a fokhagymát zúzzuk, a zsályát aprítjuk, és forró margarinon megpároljuk. A gnocchi masszájából ujjnyi rudacskákat formázunk, amelyeket sajtres...


  • kcal: 478 / CH: 57.0 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 22.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Megtisztított burgonyát kockákra vágjuk, nagyobb lábasba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy ujjnyira ellepje. Amikor a burgonya megfőtt, áttörjük, rászórjuk a lisztet. Fakanállal addig keverjük, amíg a burgonya felveszi a lisztet, és kásaszerűvé válik. Az apróra vágott hagymát zsírban arany...


  • kcal: 630 / CH: 21.8 g / Fehérje: 64.4 g / Zsír: 28.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkét kicsontozzuk, szárnyait levágjuk, a hátán végig vágjuk a bőrt, majd óvatosan, éles csontozókéssel lefejtjük a húst a csontról. Végül a combokat is kicsontozzuk. A töltelékhez a beáztatott, kinyomkodott zsemlékhez adjuk a tojásokat, a külön-külön már párolt zöldborsót, a kockákra vágott go...


  • kcal: 501 / CH: 52.2 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 27.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az alapanyagokat jól elkeverjük és azután adjuk hozzá a vizet. Állni hagyjuk kb. 1 órahosszat. Nokedli sűrűségűre kavarjuk. Gofrisütőben kisütjük. Olajos maggal, karobkrémmel fogyasztjuk.


  • kcal: 367 / CH: 14.7 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 24.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztítsuk, de ne mossuk meg a gombát, hanem konyharuhával dörzsöljük át, majd vágjuk vékony szeletekre. A megtisztított hagymát vágjuk kockára, és nagy serpenyőben a vajon és az olajon pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, őröljük rá a borsot, és éppen csak forgassuk át. Öntsük rá a b...


  • kcal: 130 / CH: 6.8 g / Fehérje: 9.9 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A finomra vágott petrezselyemzöldet, tisztított szeletelt gombát kevés olajon pároljuk, majd csipet sóval, borsikával, kakukkfűvel, citromlével ízesítjük, és az egészet puhára pároljuk.


  • kcal: 188 / CH: 7.5 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 11.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apró gombák homokos talpát levágjuk, de a szárakat a fejeken hagyjuk. Jól megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Az olajat, bort meg a paradicsompürét egy mély serpenyőben vagy lábasban simára keverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, korianderrel, babérlevéllel fűszerezzük, a cukrot be...


  • kcal: 198 / CH: 19.5 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 8.3 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítom és vastag szeletekre vágom. A zöldséget és a hagymát tisztítás után vékonyra karikázom. A citromot forró vízben megmosom és félbe vágom. Az egyik felének a sárga héjából egy darabkát levágok és nagyon finomra metélem, a levét pedig kifacsarom. A citrom másik felét felkarikázom....


  • kcal: 136 / CH: 5.0 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 9.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A gombákat megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk, vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük és nagyon finomra vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk és reszeljük. A vajat egy lábosban felforrósítjuk, a gyöngyhagymát kissé megsütjük benne, a felvágott gombát hozzáadva addig pároljuk, míg a ...


  • kcal: 200 / CH: 25.2 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szárított shiitake gombát alaposan megmossuk, és 1/2 órán át 1 liter forró vízben áztatjuk. A csiperkegombát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és apróra szeletelt ...


  • kcal: 97 / CH: 5.1 g / Fehérje: 3.0 g / Zsír: 7.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát finomra szeleteljük, egy evőkanál olajban megpirítjuk, majd rátesszük a gombát. Felengedjük 1,5 l vízzel, egy evőkanál delikáttal ízesítjük, és enyhén borsozzuk. Jó fél óráig főzzük. Az olaj másik felével és a liszttel rántást ...


  • kcal: 398 / CH: 30.6 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 26.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A laskagombát megtisztítjuk, és darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben forrósítjuk, a hagymát benne üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és addig sütjük, míg a levet elfő. A paprikát és lisztet rászórjuk és belekeverjük. A zöldséglevest hozzáöntjük, a k...


  • kcal: 241 / CH: 17.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 13.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, fűszerpaprikát, paradicsomot, gombát, fokhagymát és a borsikafűvet. 0,5-1 dl meleg vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk.


  • kcal: 148 / CH: 9.8 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzárakjuk a kockára vágott hagymát, a megpucolt, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Néhány perc párolás után hozzátesszük a megpucolt, karikára vágott cukkinit és a fokhagymát, összekeverjük felöntjük a fehérborral és zöldséglével,&nb...


  • kcal: 1701 / CH: 54.5 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 157.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát hasábbokra vágjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk kockára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. A hasábburgonyát öss...


  • kcal: 692 / CH: 39.3 g / Fehérje: 40.1 g / Zsír: 40.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hátszínt ceruzavastag csíkokra szeljük, a hagymát karikákra, a gombát cikkekre, a burgonyát apró kockára vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk öt kanál olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, és kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, a gombát, a burgonyát és a hagymát, megsózzuk, az egészet a jénai...


  • kcal: 359 / CH: 56.8 g / Fehérje: 18.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A hagymát kockára vágjuk és mindkettőt olajon, fedő nélkül megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra metélt petrezselymet, a borsot, sót, vegetát és fedő alatt puhára pároljuk. Közben megfőzzük a spagettit, leszűrjük. A gombát összekeverjük a spagettivel és hozzáadjuk...


  • kcal: 381 / CH: 28.8 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 15.5 g

    adag8
    elkészítési idő

    A káposzta külső, illetve sérült leveleit eltávolítjuk, torzsáját széles pengéjű, hegyes késsel 5-6 helyen mélyen körbevágjuk, hogy a leveleket majd le tudjuk hántani. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük (a víz annyi legyen, hogy a káposztafejet teljesen ellepje). 15 perc múlva, favilla segítsé...


  • kcal: 408 / CH: 53.2 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 15.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    100 g lisztből, az élesztőből és egy csésze langyos vízből kovászt készítünk és lefedve, meleg helyen félórán át kelni hagyjuk. Ezután a többi lisztet, a szárított fűszert, sót, olívaolajat és annyi vizet keverünk a tésztához, hogy az porhanyós, de ne túl puha legyen. A tésztát ismét befedve 20 perc...


  • kcal: 338 / CH: 6.6 g / Fehérje: 41.4 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd megpároljuk benne a felszeletelt gombát. Egy jénaitálban a gombát és a halat rétegesen lerakjuk, sózzuk és a tetején egyenletesen elkenjük a tejfölt. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk, közben egyszer megforgatju...


  • kcal: 370 / CH: 50.4 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 13.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és forró olajban üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és kevergetve néhány percig együtt pároljuk. A 1/4 l vizet hozzáöntjük, felforraljuk, majd kislángon 30-35 percig duzzasztjuk. A főzési idő felében a szétmorzsolt zöldségleveskockát és a zöldborsót hozzáadjuk...


  • kcal: 291 / CH: 29.3 g / Fehérje: 17.9 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sajtgombóchoz a tojásokat habosra felverem egy evőkanál kefirrel, majd összekeverem egy evőkanál liszttel, a búzadarával és a reszelt sajttal. Megsózom és 15 percig pihentetem. Közben a megtisztított zöldségeket vékony csíkokra aprítom és a megmosott gombát felszeletelem. A megmaradt lisztet 1/2 d...


  • kcal: 275 / CH: 19.4 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 17.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit kiszedjük. Nyolc paprikát félreteszünk, egyet pedig egészen apróra vágunk. A többi paprika csumájáról leszedett kis paprika forgácsot hozzátesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk és a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk ...


  • kcal: 487 / CH: 80.7 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a margarinban puhára pároljuk. Rádobjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és alaposan lepirítjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Húsát apró kockákra vágjuk. A piruló gombához adjuk, sóval, borssal,...


  • kcal: 355 / CH: 50.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 11.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tarhonyát 2 ek olajon megpirítom. 1 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem a gondosan megmosott, földes tönkjétől lehámozott és nagyon apróra vágott gombát. Meghintem a finomra metélt petrezselyemzölddel és kevés sóval, majd saját levében pu...


  • kcal: 337 / CH: 50.9 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, és a megtisztított, felszeletelt gombával együtt dinszteljük. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, pirospaprikával, borssal. Kevés vizet teszünk rá. Egyet forralunk rajta és tejföllel elke...


  • kcal: 283 / CH: 4.6 g / Fehérje: 19.3 g / Zsír: 19.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Pirítsuk meg 2 tk olajon a megtisztított és vékonyra felszeletelt gombát. Verjük fel egy tálban a tojásokat, tegyük bele a túrót és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Majd adjuk hozzá a kissé kihűlt gombát. Olajozzunk ki egy tűzálló tálat. Szórjuk meg feldarabolt földimogyoróval és a reszelt ...


  • kcal: 280 / CH: 43.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 8.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és azonnal pépet keverünk belőle 1 ek vajjal és fél dl tejjel. A megtisztított gombát ledaráljuk, 1 ek vajon megfuttatjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejet és a villával áttört gesztenyemasszát. Sózzuk, borsozzuk és ...


  • kcal: 201 / CH: 2.7 g / Fehérje: 11.2 g / Zsír: 15.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A teflonserpenyőt megkenjük az olajjal és a vékonyra szelt szalonnacsíkokat ropogósra sütjük, majd félretesszük. A tojásokat egy tálba ütjük és a sóval felverjük. A gombát tisztítás után feldaraboljuk és a szalonna zsírjában, kis lángon, fedő alatt pár perc alatt megpároljuk, majd ráöntjük a tojást ...


  • kcal: 496 / CH: 60.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 18.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, megmossuk felső harmadukat hosszában levágjuk, az alsó részek belsejét kivájjuk. A hagymát hámozás után finomra vágjuk és egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott petrez...


  • kcal: 342 / CH: 19.0 g / Fehérje: 22.3 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy nagyobb cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjait kiskanállal kivájjuk. Majd a húsából is kivájunk, és a kivájt darabokhoz adunk 30 dkg apróra vágott csiperkegombát. 1 kockára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztunk és rátesszük a gombás cukkinit, 1-2 gerezd felaprított fokhagymát, ...


  • kcal: 253 / CH: 30.6 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 7.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tököt hosszban kb. 2/3 1/3 arányban vágjuk el, a magját kivájjuk. A húsából lekapirgálunk egy keveset. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és vajon mindkettőt megpároljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Mindezt összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a fűs...


  • kcal: 307 / CH: 32.4 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 16.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    1 gerezd fokhagymát 1 ek olajon futtatjuk, 1 kk köménymagot teszünk hozzá és 5 dl vízzel felöntjük, majd forraljuk. Gombóc: 2 ek zabkorpát, 3 ek zablisztet, lestyánt, borsikafüvet, zellermagot, natúr vega-mixet, őrölt köménymagot, szegfűborsot, 1 ek olajat elkeverünk, a forrásban levő vízből an...


  • kcal: 949 / CH: 23.6 g / Fehérje: 44.2 g / Zsír: 30.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vágott vegyes zöldségből vékony metéltet vágunk. A vékonyra lapított halfiléket ezekkel a zöldségekkel megtöltjük és rolád alakra formáljuk. Alufóliába göngyöljük. Az előkészített alaplében szépen elhelyezzük és fedő alatt megpároljuk, kb. 20 perc alatt. (Alaplé: zöldségalaplé babérlevél...