-
kcal: 884 / CH: 20.0 g / Fehérje: 84.7 g / Zsír: 45.7 g4Hosszú elkészítési időA fácánokat megmossuk, megsózzuk, a mellüket szalonnával megtűzdeljük. A felforrósított zsírba megforgatjuk a fácánokat, hozzátesszük a sárgarépát, és a borral felöntve puhára pároljuk. Áttesszük egy tűzálló tálba, rászűrjük a levét, és a sütőben a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük. A karikár...
-
kcal: 305 / CH: 8.0 g / Fehérje: 52.5 g / Zsír: 5.2 g6Hosszú elkészítési időA fácánokat megtisztítjuk, besózzuk, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük. Negyven percig állni hagyjuk, majd betesszük a cserépedénybe, és ráöntjük a bort. Lefedjük, és 90 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Az egyik narancs héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A tejfölt elkeverjük a narancsl...
-
kcal: 254 / CH: 36.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 7.3 g1Gyorsan elkészíthetőÖntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.
-
kcal: 222 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 4.1 g1Gyorsan elkészíthetőEgy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.
-
kcal: 288 / CH: 38.6 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 9.5 g1Gyorsan elkészíthetőA kuglófszeletet megkenjük margarinnal, hideg vagy langyos tejjel fogyasztjuk.
-
kcal: 121 / CH: 24.8 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 1.1 g4Átlagos elkészítési időA kész réteslapot szétnyitjuk, majd tiszta konyharuhára rakjuk a vizes kézzel egyenként szétszedett lapokat. Az első lapot kinyitása után olajjal megkenjük, majd rátesszük a másik lapot is. Ezután a kimagozott, kinyomkodott meggyet a cukor felével, valamint az őrölt fahéjjal összekeverjük,...
-
kcal: 727 / CH: 136.0 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 11.4 g4Gyorsan elkészíthetőA héjában megfőtt burgonyát megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és zsiradékot. A tésztát összegyúrjuk, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Fél mokkáskanálnyi szilvalekvárt teszünk minden négyz...
-
kcal: 221 / CH: 41.4 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 4.2 g2Gyorsan elkészíthetőA zabpelyhet a forrásban lévő vízbe szórjuk, időnként kevergetve 10-15 percig fedő alatt csendesen főzzük. Ha megpuhult, sóval ízesítjük, jól átkeverjük. Fahéjjal megszórjuk, ízlés szerint mézzel, édesítővel finomabbá tehetjük.
-
kcal: 247 / CH: 35.1 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 9.8 g8Átlagos elkészítési időA kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, belekeverjük a diót, és ráöntjük a 4-szeres mennyiségű vizet. Az egészet megszórjuk a cukorral és a citromhéjjal. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a ...
-
kcal: 383 / CH: 50.1 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 15.9 g4Gyorsan elkészíthetőA tésztát a felhasználási javaslat alapján egy csipet sóval megfőzzük, leszűrjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet előbb csak pár csepp majd az egész tejjel, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Hagyjuk állni. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a zú...
-
kcal: 1803 / CH: 67.1 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 164.9 g8Hosszú elkészítési időA szobahőmérsékletű alapanyagokból kelt tésztát dagasztunk (míg az edény falától el nem válik). Állandó hőmérsékletű meleg helyen kétszeresére kelesztjük, majd óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd félbehajtjuk és ismét óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohá...
-
kcal: 296 / CH: 50.0 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 4.5 g4Hosszú elkészítési időA babot éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap a levét leöntjük, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt lassú tűzön kb. 1 órán át csendesen főzzük. Kivesszük a fokhagymát, a puha belét kinyomjuk, és visszatesszük a baba. A levest alaposan...
-
6Átlagos elkészítési időA babot tegyük egy tálba, öntsünk rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi, és egész éjszaka hagyjuk ázni. Csepegtessük le a babot és tegyük egy fazékba. Öntsünk rá 7,5 dl vizet, és dobjuk bele a rozmaringot. Lassan forraljuk fel, és főzzük 30 percig. Közben távolítsuk el a szalonnáról a bőrt, és vágjuk...
-
kcal: 371 / CH: 56.9 g / Fehérje: 24.2 g / Zsír: 4.1 g6Gyorsan elkészíthetőA babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levét leszűrjük, majd hideg vízzel felöntjük. A kakukkfűvel és a babérlevéllel főni tesszük. Lassú tűzün kb. 1 óráig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szardellát és a koc...
-
kcal: 557 / CH: 73.8 g / Fehérje: 29.6 g / Zsír: 14.8 g4Átlagos elkészítési időA babot egy éjszakai áztatás után főzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, akkor a főtt babot tegyük a turmixgép poharába, készítsünk belőle finom állagú pürét, és ezt tegyük fazékba, adjuk hozzá a tejszínt, a húslevest, sót, borsot és a vajat. Forraljuk fel, és ha szükséges fűszerezzük utána. Forr...
-
kcal: 145 / CH: 20.7 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 3.9 g16Átlagos elkészítési időA sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk és sütőben megsütjük (kb. 40 perc 200 fokon). Hagyjuk kihűlni. A lisztet, a fűszereket, a fehérjeport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, ebbe tesszük a mézet, a tejet, joghurtot, olajat és a sütőtököt (héj nélkül), összekeverjük, hogy homogén nem túl kem...
-
kcal: 67 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.4 g3Átlagos elkészítési időA külső leveleitől megtisztított fejessalátát leveleire szétszedve, folyóvízben alaposan megmossuk, megszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, és salátástálba tesszük. Ezután a megmosott metélőhagymát szintén megmossuk, apróra vágva a salátához keverjük a gyömbérrel és a cukorból, ecetből, ví...
-
kcal: 187 / CH: 10.7 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 12.1 g6Gyorsan elkészíthetőA tojást keményre főzzük, a megtisztított fejes salátát leveleire szedjük. Az ecettel, citromlével, 1 dl vízzel, sóval, cukorral salátalevet készítünk, amelyhez hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, tökmagolajat, reszelt főtt tojást és reszelt márványsajtot. A fejessaláta-levelek...
-
kcal: 195 / CH: 10.2 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 14.2 g4Gyorsan elkészíthetőA jól megtisztított salátákat négybevágjuk, üveg tányérra helyezzük. Erre rátesszük a kapros öntetet, amely tejfölből, olívaolajból, sóból, citromléből és finomra vágott kaporból áll. Tálaláskor a tetejére friss kaprot teszünk.
-
kcal: 228 / CH: 28.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 8.0 g4Hosszú elkészítési időA babot kevés sós vízben majdnem puhára pároljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és lédús zöld részével együtt apróra vágjuk. A borsikaleveleket letépkedjük és félretesszük, szárukat apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk. Az újhagymát és a borsikaszárakat közepes hőfokon, állandó keverés m...
-
kcal: 226 / CH: 29.8 g / Fehérje: 10.4 g / Zsír: 6.7 g4Átlagos elkészítési időA babot kifejtjük, majd megmossuk. Ezután az olajjal kikent főzőedénybe tesszük a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a babot, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, ízesítjük a fokhagymával, a pritaminnal, a tárkonnyal, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a bab már puha, a lisztből...
-
kcal: 258 / CH: 18.4 g / Fehérje: 41.0 g / Zsír: 1.9 g4Átlagos elkészítési időNagyon kevés zsiradékkal, kevés sóval megsütjük a csirkemellet. A babot szűrjük le. Egy közepes tálban összekeverjük a salsa szósszal és borssal. Egy közepes teflonserpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a salsas babot és 5-6 perc alatt átforrósítjuk, közben kanállal vagy...
-
kcal: 117 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 6.9 g4Átlagos elkészítési időA retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal ízes...
-
kcal: 373 / CH: 25.1 g / Fehérje: 23.0 g / Zsír: 19.6 g4Átlagos elkészítési időA feketegyökeret megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon, kevés vízen csaknem egészen puhára pároljuk. Kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a hagymás feketegyökeret, a korpát, a búzacsírát, a túrót, a kaprot. Minden rétegre tegyünk egy pici sót is. Tetejére vajdarabkákat s...
-
kcal: 140 / CH: 5.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 12.4 g4Átlagos elkészítési időA fekete retket alaposan megmossuk, meghámozzuk, és hajszálvékonyra gyaluljuk. Sóval, frissen facsart citromlével, Tökmagolajjal elkeverve legalább fél órát érleljük. A tökmagot mozsárban összetörjük és az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, kevés citromlével mártással keverjü...
-
kcal: 446 / CH: 17.5 g / Fehérje: 42.7 g / Zsír: 22.2 g4Átlagos elkészítési időA kacsamellről a bőrt lefejtjük, majd a húst megsózzuk, megborsozzuk. Vékonyan bekenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Sütéskor a húst egy kevés forró olajon, erős tűzön hirtelen "megkapatjuk", majd jó forró sütőben (kb. 200°C) oldalanként 10-10 percig süt...
-
kcal: 419 / CH: 63.4 g / Fehérje: 19.1 g / Zsír: 10.1 g5Hosszú elkészítési időA feles borsót 1 napig áztassuk, majd csepegtessük le. Tegyük egy nagy fazékba, öntsük le annyi vízzel amennyi ellepi. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10 percig. Szeleteljük fel vékonyan a hagymát. A póréhagyma gyökerét és zöld részét vágjuk le, majd karikázzuk fel vékonyan. A hagymát és a póréha...
-
kcal: 3082 / CH: 89.0 g / Fehérje: 135.8 g / Zsír: 232.4 g4Hosszú elkészítési időA burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A húst daráljuk meg, a sajtot reszeljük le. A padlizsán szárát vágjuk le, a húsát vágjuk kb. 5 mm-es szeletekre, sózzuk be és 10 percig hagyjuk állni. Öblítsük le, töröljük szárazra, és forró olajban süssük barnára a szele...
-
kcal: 155 / CH: 23.0 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 6.3 g4Átlagos elkészítési időHámozzuk meg a karórépát, a zsenge sárgarépát és a cukkinit. Vágjuk közepes, azonos méretű kockákra. Az előkészített zöldséget egy nagy fazékba tesszük, adjuk hozzá a porcukrot, a sót, valamint a margarint. Majd öntsünk rá 4 dl vizet. Közepes lángon forraljuk fel. Fedő nélkül főzzük 15-20 percig. Am...
-
kcal: 145 / CH: 17.9 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 6.6 g6Átlagos elkészítési időFőzzünk meg gőzben a sárgarépát. Vágjuk apróra a hagymát és egy kis margarinon pirítsuk meg egy serpenyőben. Zúzzuk a répát pürévé. Sózzuk, borsozzuk. Sűrítsük be a tejet a kukoricadarával. Keverjük a répához és hagyjuk kihűlni; tegyük bele az előzőleg felvert tojást, az összezúzott fokhagymát és a ...
-
kcal: 429 / CH: 57.6 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 20.7 g8Hosszú elkészítési időKeverjük össze egy edényben a kétféle lisztet és az apró darabokra morzsolt margarint. Adjuk hozzá a sót és egy kis hideg vizet. Gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük hűvös helyen 30 percig. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét, és rakjuk egy 24 cm-es kerek tortaforma aljába. Tegyük rá a lehámozott, nagyon...
-
kcal: 379 / CH: 7.7 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 32.3 g4Átlagos elkészítési időA paprikát sütőpapíron sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Közben párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek. Még melegen lehúzzuk a héját és kicsumázzuk. A csuma helyére hosszúkás alakúra vágott sajtot teszünk a paprika teljes hosszában. Tűzálló tálra fektetjük a kész paprikákat, ...
-
8Átlagos elkészítési időÖntsük a portóit és a bort egy rozsdamentes edénybe, adjuk hozzá a fahéjat, kardamom magot, szegfűszeget, narancshéjat és a mandulát. Fedjük le, és lassú tűzön forraljuk. Tegyük a cukrot egy edénybe, és keverjük hozzá a vodka felét. Ezután közepes lángon melegítsük, amíg a cukor fel nem oldódik, sz...
-
kcal: 1587 / CH: 47.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 144.7 g4Átlagos elkészítési időA cukkinit ferdén vágjuk fel, hogy minél nagyobb, ovális karikákat kapjunk. A felszeletelt cukkinit 4-5 percre besózzuk, majd a nedvességet papírtörölközőben leitatjuk róla. A sonkát és a sajtot hajszálvékonyra szeleteljük. Egy cukkinikarikára egy szelet sajtot, egy szelet sonkát, maj...
-
kcal: 172 / CH: 24.3 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 5.9 g5Hosszú elkészítési időA káposztát csíkokra vágva gyengén besózzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd az almával együtt kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. Összekeverjük a kefirt a zsírszegény tejföllel, majd ízesítjük mustárral, sóval, borssal, citromlével. Káposztából kinyomkodjuk a leve...
-
kcal: 107 / CH: 17.2 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 2.9 g3Gyorsan elkészíthetőA fodros kelt megmossuk, a vastagabb szárat levágjuk, kissé felaprítjuk, és az almalével, 2 dl vízzel, lenmaggal és chia maggal együtt alaposan összeturmixoljuk.
-
kcal: 330 / CH: 12.3 g / Fehérje: 30.3 g / Zsír: 17.5 g4Átlagos elkészítési időA kifilézett fogast kisebb darabokra vágjuk, majd roston megsütjük. Közben a megtisztított zöld spárgát ízesített lében megpároljuk (só, fehér bors, fehérbor). A léből kiszedjük. Mártást készítünk, a vajat megolvasztjuk, lisztet beleszórjuk átkeverjük, fél perc múlva felöntjük fehérborral ...
-
kcal: 335 / CH: 4.3 g / Fehérje: 39.8 g / Zsír: 17.3 g4Gyorsan elkészíthetőA megtisztított, előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A margarint barnára hevítjük, majd a halszeletek tetejére öntjük.
-
kcal: 291 / CH: 20.2 g / Fehérje: 8.3 g / Zsír: 19.7 g4Hosszú elkészítési időA fokhagymagumót úgy hámozzuk meg, hogy külső héjukat eltávolítjuk, és a gerezdek szabadon legyenek. A fokhagymafejeket egyesével alufóliába csomagoljuk és sütőlapra rakjuk. A sütő középső rácsára helyezzük és 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C, 2-3-as gázfokozat) megközelítően 1 órát sü...
-
kcal: 483 / CH: 25.1 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 37.8 g3Átlagos elkészítési időKockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon megpirítjuk. Amikor már kissé üveges, rátörjük a fokhagymát - egy pár gerezdet egyben hagyva félreteszünk. A lisztet rászórjuk, megpirítjuk kissé, majd felöntjük a húslével és a tejszínnel. A félretett egész gerezdeket most adjuk ...
-
kcal: 427 / CH: 31.1 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 28.5 g6Átlagos elkészítési időA fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük, összeturmixoljuk. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal megszórjuk és forró sütőben me...
-
kcal: 495 / CH: 43.2 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 28.5 g4Gyorsan elkészíthetőA fokhagymát tisztítás után összezúzom. A kenyérszeletkéken elosztom a reszelt sajtot. A petrezselymet felaprítom. A lisztet a tejszínnel simára keverem. A húslét felforralom, majd folyamatosan kevergetve beleöntöm a lisztes tejszínt, ízesítem vegetával és a zúzott fokhagymával. Ismét felforralo...
-
kcal: 1578 / CH: 45.8 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 147.8 g4Gyorsan elkészíthetőA karfiolt megtisztítom és egyforma rózsáira szedem. A tojást habosra verem, majd összekeverem a tejjel, az olajjal és beleszórom az összes fűszert, finomra vágott petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a megtisztított és finomra vágott gombát, majd annyi liszttel keverem össze, hogy t...
-
kcal: 299 / CH: 55.1 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.6 g12Átlagos elkészítési időA sütemény száraz hozzávalóit keverjük össze. A sütemény nedves hozzávalóit (tojás, olaj, tej) és a vanília kivonatot egy edényben folyamatos turmixolás közben közepes hőfokon 1 percig főzzük, majd a száraz hozzávalókkal együtt homogén tésztává keverjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk, rászó...
-
kcal: 397 / CH: 5.6 g / Fehérje: 32.8 g / Zsír: 25.2 g6Átlagos elkészítési időA bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd papírtörlővel megszárítom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzom, majd elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök 2 ek vizet és a tűzre visszahúzom. Azonnal ráteszem a húsdar...
-
kcal: 549 / CH: 41.3 g / Fehérje: 30.7 g / Zsír: 28.1 g2Gyorsan elkészíthetőA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot egy kis jénaiba helyezzük. A fokhagyma gerezdeket hosszúkás csíkokra vágjuk, és a camembert sajtba tűzdeljük. A sajt tetejét egész szemű rózsaborssal és őrölt fekete borssal megszórjuk. A megmosott leszárítgatott és leszemezett szőlőt egy másik kis...
-
kcal: 123 / CH: 2.6 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 1.2 g5Átlagos elkészítési időA halszeleteket besózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd szeletenként alufóliára fektetve beborítjuk a zöldpaprika és paradicsom karikákkal. Lazán becsomagoljuk, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kibontva közvetlenül tányérokra csúsztatjuk.
-
kcal: 428 / CH: 56.4 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 15.5 g4Gyorsan elkészíthetőFőzzük puhára a krumplit és a fokhagymát a tejben. Miután annyi vizet engedtünk hozzá, hogy ellepje a burgonyát és a fokhagymát, tegyük bele az olívaolajat, a sót, a borsot és a szercsendiót, majd törjük simára. Köretként tálaljuk.
-
kcal: 96 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 8.8 g3Gyorsan elkészíthetőA mangold levelet megmosom, leszárítom, és durván felaprítom. Az olajon gyengén megpirítom a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd belekeverem a mangoldleveleket és fedő alatt 5 percig enyhe tűzün megpárolom.
-
kcal: 204 / CH: 13.3 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 13.3 g2Gyorsan elkészíthetőA bébiparaj leveleket megmossuk, megszárítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, majd az olívaolajban 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, és 5 percig pároljuk.