Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 123 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 884 / CH: 20.0 g / Fehérje: 84.7 g / Zsír: 45.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A fácánokat megmossuk, megsózzuk, a mellüket szalonnával megtűzdeljük. A felforrósított zsírba megforgatjuk a fácánokat, hozzátesszük a sárgarépát, és a borral felöntve puhára pároljuk. Áttesszük egy tűzálló tálba, rászűrjük a levét, és a sütőben a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük. A karikár...


  • kcal: 305 / CH: 8.0 g / Fehérje: 52.5 g / Zsír: 5.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A fácánokat megtisztítjuk, besózzuk, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük. Negyven percig állni hagyjuk, majd betesszük a cserépedénybe, és ráöntjük a bort. Lefedjük, és 90 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Az egyik narancs héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A tejfölt elkeverjük a narancsl...


  • kcal: 254 / CH: 36.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 7.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.


  • kcal: 222 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 4.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.


  • kcal: 288 / CH: 38.6 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 9.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kuglófszeletet megkenjük margarinnal, hideg vagy langyos tejjel fogyasztjuk.


  • kcal: 121 / CH: 24.8 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 1.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kész réteslapot szétnyitjuk, majd tiszta konyharuhára rakjuk a vizes kézzel egyenként szétszedett lapokat. Az első lapot kinyitása után olajjal megkenjük, majd rátesszük a másik lapot is. Ezután a kimagozott, kinyomkodott meggyet a cukor felével, valamint az őrölt fahéjjal összekeverjük,...


  • kcal: 727 / CH: 136.0 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 11.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A héjában megfőtt burgonyát megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és zsiradékot. A tésztát összegyúrjuk, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Fél mokkáskanálnyi szilvalekvárt teszünk minden négyz...


  • kcal: 221 / CH: 41.4 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 4.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet a forrásban lévő vízbe szórjuk, időnként kevergetve 10-15 percig fedő alatt csendesen főzzük. Ha megpuhult, sóval ízesítjük, jól átkeverjük. Fahéjjal megszórjuk, ízlés szerint mézzel, édesítővel finomabbá tehetjük.


  • kcal: 247 / CH: 35.1 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 9.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, belekeverjük a diót, és ráöntjük a 4-szeres mennyiségű vizet. Az egészet megszórjuk a cukorral és a citromhéjjal. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a ...


  • kcal: 383 / CH: 50.1 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 15.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát a felhasználási javaslat alapján egy csipet sóval megfőzzük, leszűrjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet előbb csak pár csepp majd az egész tejjel, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Hagyjuk állni. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a zú...


  • kcal: 1803 / CH: 67.1 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 164.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A szobahőmérsékletű alapanyagokból kelt tésztát dagasztunk (míg az edény falától el nem válik). Állandó hőmérsékletű meleg helyen kétszeresére kelesztjük, majd óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd félbehajtjuk és ismét óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohá...


  • kcal: 296 / CH: 50.0 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 4.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap a levét leöntjük, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt lassú tűzön kb. 1 órán át csendesen főzzük. Kivesszük a fokhagymát, a puha belét kinyomjuk, és visszatesszük a baba. A levest alaposan...

  • adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot tegyük egy tálba, öntsünk rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi, és egész éjszaka hagyjuk ázni. Csepegtessük le a babot és tegyük egy fazékba. Öntsünk rá 7,5 dl vizet, és dobjuk bele a rozmaringot. Lassan forraljuk fel, és főzzük 30 percig. Közben távolítsuk el a szalonnáról a bőrt, és vágjuk...


  • kcal: 371 / CH: 56.9 g / Fehérje: 24.2 g / Zsír: 4.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levét leszűrjük, majd hideg vízzel felöntjük. A kakukkfűvel és a babérlevéllel főni tesszük. Lassú tűzün kb. 1 óráig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szardellát és a koc...


  • kcal: 557 / CH: 73.8 g / Fehérje: 29.6 g / Zsír: 14.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot egy éjszakai áztatás után főzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, akkor a főtt babot tegyük a turmixgép poharába, készítsünk belőle finom állagú pürét, és ezt tegyük fazékba, adjuk hozzá a tejszínt, a húslevest, sót, borsot és a vajat. Forraljuk fel, és ha szükséges fűszerezzük utána. Forr...


  • kcal: 145 / CH: 20.7 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 3.9 g

    adag16
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk és sütőben megsütjük (kb. 40 perc 200 fokon). Hagyjuk kihűlni. A lisztet, a fűszereket, a fehérjeport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, ebbe tesszük a mézet, a tejet, joghurtot, olajat és a sütőtököt (héj nélkül), összekeverjük, hogy homogén nem túl kem...


  • kcal: 67 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.4 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A külső leveleitől megtisztított fejessalátát leveleire szétszedve, folyóvízben alaposan megmossuk, megszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, és salátástálba tesszük. Ezután a megmosott metélőhagymát szintén megmossuk, apróra vágva a salátához keverjük a gyömbérrel és a cukorból, ecetből, ví...


  • kcal: 187 / CH: 10.7 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 12.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást keményre főzzük, a megtisztított fejes salátát leveleire szedjük. Az ecettel, citromlével, 1 dl vízzel, sóval, cukorral salátalevet készítünk, amelyhez hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, tökmagolajat, reszelt főtt tojást és reszelt márványsajtot. A fejessaláta-levelek...


  • kcal: 195 / CH: 10.2 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 14.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A jól megtisztított salátákat négybevágjuk, üveg tányérra helyezzük. Erre rátesszük a kapros öntetet, amely tejfölből, olívaolajból, sóból, citromléből és finomra vágott kaporból áll. Tálaláskor a tetejére friss kaprot teszünk.


  • kcal: 228 / CH: 28.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 8.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot kevés sós vízben majdnem puhára pároljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és lédús zöld részével együtt apróra vágjuk. A borsikaleveleket letépkedjük és félretesszük, szárukat apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk. Az újhagymát és a borsikaszárakat közepes hőfokon, állandó keverés m...


  • kcal: 226 / CH: 29.8 g / Fehérje: 10.4 g / Zsír: 6.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot kifejtjük, majd megmossuk. Ezután az olajjal kikent főzőedénybe tesszük a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a babot, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, ízesítjük a fokhagymával, a pritaminnal, a tárkonnyal, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a bab már puha, a lisztből...


  • kcal: 258 / CH: 18.4 g / Fehérje: 41.0 g / Zsír: 1.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Nagyon kevés zsiradékkal, kevés sóval megsütjük a csirkemellet. A babot szűrjük le. Egy közepes tálban összekeverjük a salsa szósszal és borssal. Egy közepes teflonserpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a salsas babot és 5-6 perc alatt átforrósítjuk, közben kanállal vagy...


  • kcal: 117 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal ízes...


  • kcal: 373 / CH: 25.1 g / Fehérje: 23.0 g / Zsír: 19.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A feketegyökeret megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon, kevés vízen csaknem egészen puhára pároljuk. Kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a hagymás feketegyökeret, a korpát, a búzacsírát, a túrót, a kaprot. Minden rétegre tegyünk egy pici sót is. Tetejére vajdarabkákat s...


  • kcal: 140 / CH: 5.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 12.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fekete retket alaposan megmossuk, meghámozzuk, és hajszálvékonyra gyaluljuk. Sóval, frissen facsart citromlével, Tökmagolajjal elkeverve legalább fél órát érleljük. A tökmagot mozsárban összetörjük és az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, kevés citromlével mártással keverjü...


  • kcal: 446 / CH: 17.5 g / Fehérje: 42.7 g / Zsír: 22.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kacsamellről a bőrt lefejtjük, majd a húst megsózzuk, megborsozzuk. Vékonyan bekenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Sütéskor a húst egy kevés forró olajon, erős tűzön hirtelen "megkapatjuk", majd jó forró sütőben (kb. 200°C) oldalanként 10-10 percig süt...


  • kcal: 419 / CH: 63.4 g / Fehérje: 19.1 g / Zsír: 10.1 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A feles borsót 1 napig áztassuk, majd csepegtessük le. Tegyük egy nagy fazékba, öntsük le annyi vízzel amennyi ellepi. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10 percig. Szeleteljük fel vékonyan a hagymát. A póréhagyma gyökerét és zöld részét vágjuk le, majd karikázzuk fel vékonyan. A hagymát és a póréha...


  • kcal: 3082 / CH: 89.0 g / Fehérje: 135.8 g / Zsír: 232.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A húst daráljuk meg, a sajtot reszeljük le. A padlizsán szárát vágjuk le, a húsát vágjuk kb. 5 mm-es szeletekre, sózzuk be és 10 percig hagyjuk állni. Öblítsük le, töröljük szárazra, és forró olajban süssük barnára a szele...


  • kcal: 155 / CH: 23.0 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 6.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Hámozzuk meg a karórépát, a zsenge sárgarépát és a cukkinit. Vágjuk közepes, azonos méretű kockákra. Az előkészített zöldséget egy nagy fazékba tesszük, adjuk hozzá a porcukrot, a sót, valamint a margarint. Majd öntsünk rá 4 dl vizet. Közepes lángon forraljuk fel. Fedő nélkül főzzük 15-20 percig. Am...


  • kcal: 145 / CH: 17.9 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 6.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzünk meg gőzben a sárgarépát. Vágjuk apróra a hagymát és egy kis margarinon pirítsuk meg egy serpenyőben. Zúzzuk a répát pürévé. Sózzuk, borsozzuk. Sűrítsük be a tejet a kukoricadarával. Keverjük a répához és hagyjuk kihűlni; tegyük bele az előzőleg felvert tojást, az összezúzott fokhagymát és a ...


  • kcal: 429 / CH: 57.6 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 20.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Keverjük össze egy edényben a kétféle lisztet és az apró darabokra morzsolt margarint. Adjuk hozzá a sót és egy kis hideg vizet. Gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük hűvös helyen 30 percig. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét, és rakjuk egy 24 cm-es kerek tortaforma aljába. Tegyük rá a lehámozott, nagyon...


  • kcal: 379 / CH: 7.7 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 32.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paprikát sütőpapíron sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Közben párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek. Még melegen lehúzzuk a héját és kicsumázzuk. A csuma helyére hosszúkás alakúra vágott sajtot teszünk a paprika teljes hosszában. Tűzálló tálra fektetjük a kész paprikákat, ...

  • adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Öntsük a portóit és a bort egy rozsdamentes edénybe, adjuk hozzá a fahéjat, kardamom magot, szegfűszeget, narancshéjat és a mandulát. Fedjük le, és lassú tűzön forraljuk. Tegyük a cukrot egy edénybe, és keverjük hozzá a vodka felét. Ezután közepes lángon melegítsük, amíg a cukor fel nem oldódik, sz...


  • kcal: 1587 / CH: 47.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 144.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukkinit ferdén vágjuk fel, hogy minél nagyobb, ovális karikákat kapjunk. A felszeletelt cukkinit 4-5 percre besózzuk, majd a nedvességet papírtörölközőben leitatjuk róla. A sonkát és a sajtot hajszálvékonyra szeleteljük. Egy cukkinikarikára egy szelet sajtot, egy szelet sonkát, maj...


  • kcal: 172 / CH: 24.3 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 5.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A káposztát csíkokra vágva gyengén besózzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd az almával együtt kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. Összekeverjük a kefirt a zsírszegény tejföllel, majd ízesítjük mustárral, sóval, borssal, citromlével. Káposztából kinyomkodjuk a leve...


  • kcal: 107 / CH: 17.2 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 2.9 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fodros kelt megmossuk, a vastagabb szárat levágjuk, kissé felaprítjuk, és az almalével, 2 dl vízzel, lenmaggal és chia maggal együtt alaposan összeturmixoljuk.


  • kcal: 330 / CH: 12.3 g / Fehérje: 30.3 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kifilézett fogast kisebb darabokra vágjuk, majd roston megsütjük. Közben a megtisztított zöld spárgát ízesített lében megpároljuk (só, fehér bors, fehérbor). A léből kiszedjük. Mártást készítünk, a vajat megolvasztjuk, lisztet beleszórjuk átkeverjük, fél perc múlva felöntjük fehérborral ...


  • kcal: 335 / CH: 4.3 g / Fehérje: 39.8 g / Zsír: 17.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított, előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A margarint barnára hevítjük, majd a halszeletek tetejére öntjük.


  • kcal: 291 / CH: 20.2 g / Fehérje: 8.3 g / Zsír: 19.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A fokhagymagumót úgy hámozzuk meg, hogy külső héjukat eltávolítjuk, és a gerezdek szabadon legyenek. A fokhagymafejeket egyesével alufóliába csomagoljuk és sütőlapra rakjuk. A sütő középső rácsára helyezzük és 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C, 2-3-as gázfokozat) megközelítően 1 órát sü...


  • kcal: 483 / CH: 25.1 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 37.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon megpirítjuk. Amikor már kissé üveges, rátörjük a fokhagymát - egy pár gerezdet egyben hagyva félreteszünk. A lisztet rászórjuk, megpirítjuk kissé, majd felöntjük a húslével és a tejszínnel. A félretett egész gerezdeket most adjuk ...


  • kcal: 427 / CH: 31.1 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 28.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük, összeturmixoljuk. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal megszórjuk és forró sütőben me...


  • kcal: 495 / CH: 43.2 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 28.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymát tisztítás után összezúzom. A kenyérszeletkéken elosztom a reszelt sajtot. A petrezselymet felaprítom. A lisztet a tejszínnel simára keverem. A húslét felforralom, majd folyamatosan kevergetve beleöntöm a lisztes tejszínt, ízesítem vegetával és a zúzott fokhagymával. Ismét felforralo...


  • kcal: 1578 / CH: 45.8 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 147.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karfiolt megtisztítom és egyforma rózsáira szedem. A tojást habosra verem, majd összekeverem a tejjel, az olajjal és beleszórom az összes fűszert, finomra vágott petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a megtisztított és finomra vágott gombát, majd annyi liszttel keverem össze, hogy t...


  • kcal: 299 / CH: 55.1 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.6 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütemény száraz hozzávalóit keverjük össze. A sütemény nedves hozzávalóit (tojás, olaj, tej) és a vanília kivonatot egy edényben folyamatos turmixolás közben közepes hőfokon 1 percig főzzük, majd a száraz hozzávalókkal együtt homogén tésztává keverjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk, rászó...


  • kcal: 397 / CH: 5.6 g / Fehérje: 32.8 g / Zsír: 25.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd papírtörlővel megszárítom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzom, majd elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök 2 ek vizet és a tűzre visszahúzom. Azonnal ráteszem a húsdar...


  • kcal: 549 / CH: 41.3 g / Fehérje: 30.7 g / Zsír: 28.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot egy kis jénaiba helyezzük. A fokhagyma gerezdeket hosszúkás csíkokra vágjuk, és a camembert sajtba tűzdeljük. A sajt tetejét egész szemű rózsaborssal és őrölt fekete borssal megszórjuk. A megmosott leszárítgatott és leszemezett szőlőt egy másik kis...


  • kcal: 123 / CH: 2.6 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 1.2 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halszeleteket besózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd szeletenként alufóliára fektetve beborítjuk a zöldpaprika és paradicsom karikákkal. Lazán becsomagoljuk, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kibontva közvetlenül tányérokra csúsztatjuk.


  • kcal: 428 / CH: 56.4 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzük puhára a krumplit és a fokhagymát a tejben. Miután annyi vizet engedtünk hozzá, hogy ellepje a burgonyát és a fokhagymát, tegyük bele az olívaolajat, a sót, a borsot és a szercsendiót, majd törjük simára. Köretként tálaljuk.


  • kcal: 96 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 8.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mangold levelet megmosom, leszárítom, és durván felaprítom. Az olajon gyengén megpirítom a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd belekeverem a mangoldleveleket és fedő alatt 5 percig enyhe tűzün megpárolom.


  • kcal: 204 / CH: 13.3 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 13.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bébiparaj leveleket megmossuk, megszárítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, majd az olívaolajban 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, és 5 percig pároljuk.