Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 58 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 318 / CH: 60.3 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal és kicsit állni hagyjuk. Tepsibe, egymás mellé fektetük a fűszeres burgonyakarikákat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.


  • kcal: 393 / CH: 72.5 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 6.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, forrón áttörjük és kihűtjük. Az így előkészített burgonyát a cukorral habosra kevert tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a tojások kemény habbá vert fehérjéjével összedolgozzuk. A kapott masszát sütőpapírral bélelt sütőlapon 1 cm vastagon elsimítjuk....


  • kcal: 84 / CH: 11.8 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott és apróra vágott kaprot az olajjal kikent főzőedénybe tesszük, és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt megpároljuk. A párolásnál vigyázunk, hogy a kapor meg ne piruljon. Majd meghintjük liszttel, édesítjük és állandó keverés mellett pár percig pirítjuk. Ezután 6 ...


  • kcal: 207 / CH: 5.2 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 19.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mascarponét és a joghurtot egy tálban habosra keverjük egy kevés reszelt citromhéjjal, egy kávéskanál citromlével és a tojássárgájával. A krémet édesítőszerrel ízesítjük, majd 30 percig hideg helyen állni hagyjuk. Mentával díszítjük.


  • kcal: 251 / CH: 20.6 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 15.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A datolyát éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap kimagozzuk, meghámozzuk, majd turmixgépben pürésítjük. Hozzáadjuk az őrölt mogyorót és a datolya áztató vizéből annyit, hogy kenhető krémet kapjunk. Fahéjjal ízesítjük.


  • kcal: 254 / CH: 47.6 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 3.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és pépesítjük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A margarint habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, a pépesített sütőtököt, a sütőporral elkevert lisztet, és lágy tésztává gyúrjuk. A meglisztezett...


  • kcal: 457 / CH: 40.4 g / Fehérje: 19.8 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tésztát sós vízben megfőzöm és lecsöpögtetem. A túrót áttöröm. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat habosra keverem a puha vajjal, túróval, tejföllel, porcukorral, vaníliás cukorral és sóval. A fehérjékből kemény habot verek. Mazsolát megmosom, szárát leszedem. Tűzálló tálat kivajazok és behintem...


  • kcal: 263 / CH: 47.3 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 6.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát felaprítjuk és pár csepp olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Az ananászt meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, nyolc részre osztjuk, közben a szárát eltávolítjuk. A sárgarépát meghámozzuk és vékony hasábokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és léd...


  • kcal: 1317 / CH: 48.5 g / Fehérje: 10.2 g / Zsír: 119.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojások sárgáját a cukorral, darált dióval, liszttel, citromlével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, és kanállal a forró olajba szaggatjuk. Mindkét oldalát világosra sütjük.


  • kcal: 201 / CH: 19.8 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 10.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Sózzuk le a káposztát, és hagyjuk 30 percig állni. Nyomkodjuk ki, majd olívaolajon az apróra vágott hagymával és a köménnyel együtt pároljuk puhára. Ha kész, locsoljuk meg citromlével, adjunk hozzá néhány csepp édesítőt, alaposan keverjük át és a tetejét locsoljuk meg olívaolajjal.


  • kcal: 435 / CH: 19.1 g / Fehérje: 31.0 g / Zsír: 24.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és sütőben 10-12 percig süssük. Míg a hal sül, az olajat felforrósítjuk és közepes teflonserpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, míg barnára nem pirul. Egy kis tálban összekeverjük a mézet,...


  • kcal: 214 / CH: 20.1 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 11.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az édesköményt megtisztítjuk, zöldjét finomra pirítjuk, zöldséget magát pedig vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymával, citromlével, cukorral, sóval ízesített vízben - csak annyiban, amennyi éppen ellepi - puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd 1 ek. tejszínnel meg a...


  • kcal: 149 / CH: 18.1 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 7.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zöldségeket megmossuk, és megtisztítjuk. Az édesköményt félbevágjuk, majd vékonyan felcsíkozzuk. A kukoricát ferdén 4 darabba vágjuk. A sárgarépát vékony gyufaszálakra vágjuk. A spenótot szára nélkül 2 cm széles csíkokra, a paradicsomot négybe vágjuk. A lila hagymát felkarikázzuk. A fokhagymát öss...


  • kcal: 395 / CH: 68.3 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 9.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert lereszelem, a köménygumót megtisztítom és nagyságától függően kettő vagy négy részre vágom. Lábosba teszem. A rizst vegetás vízben megfőzöm. A tejfölt a liszttel simára keverem. Olajon megpirítom a zellert, ráteszem a fokhagymát, majd felöntöm a ketchuppal és a tejjel. Fűszerezem vegetával...


  • kcal: 402 / CH: 59.6 g / Fehérje: 11.2 g / Zsír: 16.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az édesköménygumót meghámozzuk, négyfelé vágjuk, megmossuk. A felaprított hagymával, a felszeletelt  sárgarépával kevés vízen megpároljuk. Megolajozzuk, megsózzuk, ráöntjük a kefírt, és kb 1 l vízzel felöntjük, összeforraljuk és végül meghintjük petrezselyemmel.


  • kcal: 256 / CH: 35.9 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 9.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az édeskömény zöldjét levágjuk, megtisztítjuk, mossuk és lerázzuk, majd felaprítjuk. A megtisztított édesköményt félbevágjuk (a torzsát ék alakban kivágjuk), megmossuk, és mint a burgonyát, durva kockákra vágjuk. Mindkettő beletesszük egy fazékba. A zöldséglevessel felöntjük, sózzuk, főzzük...


  • kcal: 207 / CH: 37.9 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 3.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zöldségeket és a barackot megmossuk. Az édesköményt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot négybe vágjuk. A csírát és a zsombort külön lecsepegtetjük. A barackot kimagozzuk, és cikkekre szeljük. A fűszerolajat, a narancslevet és az édesköményt felforraljuk ...


  • kcal: 178 / CH: 14.9 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 12.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény gumóját megmossuk, a foltos, fekete helyeket kivagdossuk, és a gumót apróra vágjuk. A burgonyát és a köménydarabokat a beleszórt köménymaggal együtt két evőkanál vízben egy kis fazékban, forrástól számítva mintegy 12-15 pe...


  • kcal: 226 / CH: 35.8 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 7.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olívaolajon, kevés só hozzáadásával megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott édesköményt, beletesszük a zúzott fokhagymát. Felengedjük körülbelül fél liter vízzel, beleszórjuk az apróra vágott mentát. Körülbelül 10 percig főzzük, majd botmixerrel krémes állagúra turmix...


  • kcal: 200 / CH: 47.1 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 2.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az egresszemek mindkét végét lecsípjük, alaposan megmossuk. Egy liternyi, cukorral és szegfűszeggel ízesített vízben felforraljuk. Ha bogyók kissé megrepedtek, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, még egyszer átforraljuk, majd tálalás előtt jól behűtjük.


  • kcal: 133 / CH: 19.4 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 5.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az egrest a citromhéjjal 1,5 l vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Felforraljuk, lehűtjük és néhány órára hűtőbe tesszük.


  • kcal: 116 / CH: 26.5 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 2.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított egrest folyó vízben lemossuk, majd langyos vízbe feltesszük főni. A víz mennyisége csak annyi legyen, hogy a gyümölcs éppen ellepje. Amikor a mártás már forr, sűrítjük a keményítőből és vízből simára kevert sűrítőanyaggal, ízesítjük cukorral, és összefőzzük.


  • kcal: 105 / CH: 14.5 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 3.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felmelegített zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Közben a paprikát és paradicsomot mossuk, darabokra vágjuk. (Ha a paradicsom héjára érzékenység áll fent, akkor a paradicsomot egészben forró vízbe mártjuk és gyorsan lehúzzuk a héját.) A ha...


  • kcal: 271 / CH: 36.5 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 11.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A zsiradékon puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét és sárgarépát kevés sóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm a tejjel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm.


  • kcal: 233 / CH: 18.7 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát megdaráljuk, és mézzel, valamint 4 dl meleg vízzel turmixgépben elkeverjük.


  • kcal: 105 / CH: 11.1 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajból és lisztből híg rántást készítünk, simára keverjük a paradicsomlével, ha kell vízzel hígítjuk. Sózzuk, és ízesítjük borssal, cukorral, beletesszük a babérlevelet és pár zellerlevelet.  Felfőzzük, pár percig kis lángon fedő alatt főzzük, kivesszük belőle a babérlevelet és a ze...


  • kcal: 590 / CH: 43.7 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 28.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát folyó víz alatt kefével alaposan megsikáljuk, majd sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hosszában kettévágjuk, és vágot oldalukkal fölfelé tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. Mindegyikre egy vékony szelet sajtot fektetünk, és az apróra vágott metélőhagymával meg petrezsel...


  • kcal: 439 / CH: 69.3 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 10.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot a zöldségalaplében lefedve 6 órára beáztatjuk. Ezután felforraljuk, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten hozzávetőleg 1 óra hosszat főzzük. Közben a burgonyát és az almát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Mindkét fajta paprikát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, közben magjukat eltávolítj...


  • kcal: 859 / CH: 54.9 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 63.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat összekeverjük, az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. Amikor már elég forró az olaj, a kezünket beolajozzuk és evőkanálnyi tésztából, a megszokottnál kisebb és vékonyabb lángosokat formázunk. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, lecsepegtetjük és azonnal fogyasztju...


  • kcal: 460 / CH: 40.3 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 27.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a köményt. Adjuk hozzá az olajat, majd 4 dl vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. 180 fokon kb. 50 percig süssük.

  • adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hajdinát finomra őröljük. A lisztet, a fermentált gabonát, a hajdinát, a tökmagot és a sót beletesszük egy nagy edénybe és összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést formálunk, majd belehelyezzük az élesztőt és 7,5 dl vizet, ezután az egészet összekeverjük és összegyúrjuk. A tésztából csom...


  • kcal: 182 / CH: 13.4 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az endíviát kettévágjuk, megmossuk, aprítjuk, rövid időre leforrázuk. Az apróra vágott hagymát az olajban megmelegítjük, az endíviát hozzáadjuk, fél l vízzel 20 percig pároljuk. Hozzákeverjük a lisztet, a fűszerekkel és a sóval ízesítjük.


  • kcal: 894 / CH: 63.8 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 65.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet simára keverjük a tojássárgájával, parányi sóval és kevés tejjel, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közbe...


  • kcal: 266 / CH: 60.0 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    elkészítési idő

    Vágjuk kisebb darabokra az alaposan megmosott eperszemeket, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá az egy centis kockákra felvágott vöröshagymát, a vékony csíkokra felmetélt gyömbért, a megmosott mazsolát, a mustármagot és a felkarikázott chili paprikát. Szórjuk rá a cukrot, curry-t, ízesíts...


  • kcal: 588 / CH: 72.5 g / Fehérje: 14.0 g / Zsír: 26.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, összevagdalt gyümölcsöt meghintjük 5 dkg cukorral, összekeverjük a tojássárgáját a többi cukorral, a dióval, a liszttel, a sütőporral, a tejföllel és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, végül beleforgatjuk a gyümölcsöt. Kivajazott tűzálló tálba öntjük, forró sü...


  • kcal: 297 / CH: 51.0 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 4.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Előző nap elkészítem a tejberizst. A tejszínt kemény habbá verem, majd a habfixálót előírásszerűen hozzáadom. A tejberizst csipetnyi sóval, kevés cukorral, eperszörppel és triple sec-kel összekeverem. Az epret vékony csíkokra vagdalom. A tejberizst összeforgatom az epres joghurttal, majd belekeverem...


  • kcal: 114 / CH: 23.8 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Mossuk és szárítsuk meg az epret, tisztítsuk meg a szárától. Turmixoljuk össze a citromlével. Cukrozzuk meg. Verjük fel kemény habbá a tojásokat, valamint a tejszínt. Óvatosan keverjük az eperbe előbb a tojásfehérje egyik felét, majd a tejszínhabot, végül a tojásfehérje másik felét. Tegyük 2-3 órára...


  • kcal: 123 / CH: 14.2 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A citrom levét kifacsarom, a héját - a fehér része nélkül - vékony csíkokra vágom. Az epret felszeletelem, negyed részét kis fazékba rakom és 8 dl vizet ráöntök. Hozzáadom a fűszereket és a citromhéjat, beleöntöm a citrom levet és felforralom. A forrástól számított 5 percig főzöm. A félre tett ...


  • kcal: 460 / CH: 49.1 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 23.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, mandulával, szódabikarbónával. Beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és a lisztet. Vajazott, lisztezett nagy torta formában megsütjük. A pudingport összekeverjük a tejjel, a cukorral, néhány szem híján az összevagdalt eperrel. A kihűlt tortára h...


  • kcal: 211 / CH: 29.0 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 7.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.


  • kcal: 182 / CH: 27.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 4.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.


  • kcal: 186 / CH: 8.5 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az epret lecsumázom és gondosan megmosom. A nagyobb szemeket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjékből habot verek. A tojássárgákat 1 evőkanálnyi porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olvasztott margarint és a sót. A tojássárgás masszát a liszttel váltogatva hozzáadom a toj...


  • kcal: 425 / CH: 58.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 16.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk. A négy legszebb szemet a díszítéshez félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót szitán áttörjük, vagy villával nagyon jól összetörjük. A tejföllel, a citromlével meg a porcukorral kikeverjük és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük...


  • kcal: 322 / CH: 38.8 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 9.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az áttört túrót összekeverem a habosra felvert tojással, búzadarával, sóval és porcukorral. Hűtőszekrényben 3-4 órán keresztül pihentetem. Nagy diónyi gombócokat formálok a masszából és mindegyik közepébe teszek egy szem megmosott epret. Forrásban lévő sós vízben 15 percig főzöm a gombócokat, majd l...


  • kcal: 919 / CH: 130.3 g / Fehérje: 32.0 g / Zsír: 31.4 g

    adag4
    elkészítési idő

    Fektessük a piskótalapot megfelelő méretű, zsírpapírral bélelt tepsibe, majd zsírpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogassunk köré. Kenjük meg eperlekvárral. A túrót szitán törjük át, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben oldjuk fel, langyosítsuk ...


  • kcal: 337 / CH: 31.8 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 18.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés olajon megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter zöldségalaplével. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát és fedő alatt 15 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt...


  • kcal: 195 / CH: 8.0 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 13.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított, felaprított gombát egy evőkanálnyi borecettel együtt vízben pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a kakukkfüvet apróra vágjuk. 2 dl vizet ízesítik a maradék borecettel, édesítővel, diétás sóval, babérlevéllel. Az olajat is hozzáadjuk, és végül a hagymás gombár...


  • kcal: 416 / CH: 16.3 g / Fehérje: 49.1 g / Zsír: 14.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vaddisznócombot annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje. Sóval, egész borssal fűszerezzük, és hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket. Letakarva a húst puhára pároljuk (kb. 2 óra alatt), majd kivesszük, fenyőmaggal megszórjuk, és sütőben még néhány percig sütjük, hogy a húst színt kapjon. A g...


  • kcal: 99 / CH: 19.2 g / Fehérje: 0.0 g / Zsír: 0.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy közepes serpenyőben felforralunk 1 dl vizet a cukrral. Hozzáadjuk a citromlét, aprított mentalevelet, vaníliaaromát, és összekeverjük. Belekeverjük az erdei gyümölcsöket és lassú tűzön 10 percig főzzük.


  • kcal: 577 / CH: 93.3 g / Fehérje: 35.8 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy éjjelen át áztatjuk a babot, másnap sós vízben puhára főzzük. Majd a tűzről levéve, levét sóval, ecettel, cukorral salátalének ízesítjük és abban hagyjuk kihűlni. Simára keverjük a tojássárgákat tejföllel és egy kevés páclével. Vékony karikákra vágjuk a hagymát és a leszűrt babhoz keverjük az eg...