Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 75 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 374 / CH: 52.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 12.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőt 200 °C-ra felmelegítjük. 125 g (1/8 l) tejet kimérünk, kis edényben felforraljuk és a grízt lassan szórjuk bele, nehogy megcsomósodjon. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Az edényt leveszik a tűzről, és a vajat belekeverjük. A darakását sütőformában a sütőbe tesszük (középre) kb. 15 perc alatt világ...


  • kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.


  • kcal: 325 / CH: 45.4 g / Fehérje: 12.3 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kemény habbá verjük a tojások fehérjét 2 ek vízzel, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját végül a búzadarát. Kivajazott, kilisztezett 2 l-es lábosba öntjük és a sütőben megsütjük. Amikor már szép piros (185 fokon kb. 15-20 perc), leöntjük a széleinél körben, forró vaníliás cukorral ízesített...


  • kcal: 108 / CH: 12.5 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást az olajjal habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 kávéskanálnyi összevágott petrezselyemzöldet és a kukoricadarát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban lévő levesbe vagy sós vízbe szaggatjuk.


  • kcal: 215 / CH: 29.9 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarin felén a megtisztított és lemosott, apróra vágott gombát a zöld petrezselyem felével, az apróra vágott vöröshagymával és az őrölt borssal, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a megszitált búzadarát, a maradék zöld petrezselymet, a margarint és a tojássárgáját. Jól elke...


  • kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzünk meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.


  • kcal: 421 / CH: 53.1 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 18.9 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A diót és mandulát, aszalt szilvát apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával és többi aszalt gyümölccsel. Meglocsoljuk a rumaromával, és éjszakára állni hagyjuk, avajat pedig kivesszük a hűtőből. A vajat habosra keverjük, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, és beleszitáljuk...


  • kcal: 358 / CH: 35.8 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 20.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, és a vajat hozzátéve jól összedörzsöljük. Hozzáadjuk az apróra morzsolt élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd apró pereceket formálunk, és a tepsibe téve tíz-tizenöt percig langyos helyen pihentetjük. K...


  • kcal: 527 / CH: 67.6 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 22.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, majd lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét, és kanalanként a lisztet. Kikent, lisztezett tortaformában középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felvágjuk és a következő töltelékkel töltjük: A dejót kevés tejjel, cukorral felfő...


  • kcal: 578 / CH: 59.2 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 31.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Lisztet, tojást és tejet simára keverünk és a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk belőle. Kb. 2 dl vizet mézzel, mazsolával összeforralunk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a dejót. Csipetnyi sóval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A palacsintákat betöltjük ezzel a mas...


  • kcal: 743 / CH: 41.3 g / Fehérje: 53.7 g / Zsír: 35.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hártyájától megtisztított, kockákra vágott húst pirítsuk meg a vajban és adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott gyöngyhagymát. Öntsük rá a bodzaszörpöt, 2 dl vizet a bor felét, és 15 percig pároljuk együtt. Ekkor keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és sózzuk, borsozzuk meg. Fedő...


  • kcal: 334 / CH: 18.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 19.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemellet rostjaira merőlegesen 3-4 vékony szeletre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. A vajat serpenyőben megforrósítjuk és a hús mindkét oldalát 5-6 perc alatt átsütjük benne. A tűzről lehúzva narancslevet öntünk alá, az edényt lefedjük, a húst így hagyjuk kihűlni. A kivit meghámozzuk, fé...


  • kcal: 315 / CH: 27.2 g / Fehérje: 9.4 g / Zsír: 18.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Tűzről levéve pirospaprikával meghintjük, kevés hideg vízzel felengedjük. Zsírjára visszapirítjuk, beletesszük az egyforma kockára vágott zöldséget, paprikát, paradicsomot é...


  • kcal: 123 / CH: 13.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 8.2 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A piskótához a tojásfehérjéket verni kezdem. Mikor már tejfehér a színe, három részletben hozzáadom a glukonont és tovább verem addig, amíg jó kemény nem lesz. A tojássárgákat egy másik edényben kikeverem, majd óvatosan a habba forgatom. Ezután kézi habverővel a lisztet is lazán beleforgatom. Papírr...


  • kcal: 219 / CH: 17.1 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 16.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Habosra keverjük a tésztához való tojássárgákat a glukononnal, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd kanalanként a lisztet, diót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett tortaformában a közepesen forró sütőben tűpróbáig sütjük (amíg a massza már nem ragad a tűr...


  • kcal: 176 / CH: 29.9 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 4.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formázunk. Forró, sós vízben kifőzzük a gombócokat, pici margarinra szedjük , és megszórjuk fahéjas édesítőszerrel.


  • kcal: 105 / CH: 27.7 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát vékonyan meghámozzuk, majd négybe vágjuk, a magházát kivesszük, és a szükséges mennyiségű hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom héjával. Amikor a kompót forrni kezd, ízesítjük édesítővel, és lehűtve tálaljuk.


  • kcal: 248 / CH: 34.6 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 9.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogyan a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent teflon bevonatú serpenyőben a palacsintákat kisütjük. Amiko...


  • kcal: 288 / CH: 16.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát kis darabokra vágjuk és azonnal leöntjük citromlével, és krémesre mixeljük. Azután hozzáadjuk a rizstejet, borsikafüvet, az apróra vágott kaporral és sóval ízesítjük. Tovább turmixoljuk, míg habos, krémszerű levest nem kapunk. Csészékben, alap...


  • kcal: 190 / CH: 22.6 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 7.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...


  • kcal: 284 / CH: 40.4 g / Fehérje: 10.4 g / Zsír: 7.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, majd ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba a burgonyakarikákat beleforgatom. C...


  • kcal: 144 / CH: 20.0 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 5.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A zöldségeket vékonyra gyaluljuk, sóval elkeverjük. 5 dl vízzel elvegyítjük a citromlevet, az olajat, és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk őrölt köménnyel, lazán összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk.


  • kcal: 405 / CH: 11.5 g / Fehérje: 50.8 g / Zsír: 15.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A tisztított vöröshagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot karikára vágjuk. Egy fazékba tesszük a csirkehúst, a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Hozzáöntjük az olajat, sózzuk, és meghintjük a paprikával. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy épp...


  • kcal: 116 / CH: 3.1 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 10.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    3 dkg vajat felolvasztok. Rászórom a lisztet és habzásig hevítem. Ezután a tűzről lehúzom, ráöntöm a tejet, majd simára keverem és a tűzre visszateszem. Folyamatos keverés közben kis lángon addig főzöm, amíg a massza besűrűsödik. Beleszórom a kakaóport és az ízlés szerinti édesítőt. Simára kavarom, ...


  • kcal: 845 / CH: 117.3 g / Fehérje: 18.0 g / Zsír: 31.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Meglangyosítunk 2,5 dl vizet, ezzel dolgozzuk össze a tésztához való összetevőket, majd beolajozott kézzel egy kikent tepsibe nyomkodjuk. A tésztát ezután előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. A mártáshoz a felaprított hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vízzel fel...


  • kcal: 646 / CH: 130.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 5.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megszitált búzadarát a forrásban lévő vizes tejbe tesszük állandó keverés mellett. Majd a leggyengébb erősségű főzőfelületén forrásig főzve, ízesítjük a margarin felével, a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve, a kihűtött masszába keverjük a megmosott és k...


  • kcal: 186 / CH: 26.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a nyírfacukor kivételével, egy kisebb tálban pedig a mandulatejet az almapéppel és a cukorral. Végül lassan, kevergetve öntsük bele a folyékony keveréket a lisztes keverékbe, és robotgéppel keverjük egynemű...


  • kcal: 217 / CH: 32.3 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zsiradékon kevés sóval puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét, sárgarépát  és az apróra vágott petrezselymet. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm kevés vízzel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm...


  • kcal: 422 / CH: 77.7 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 8.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olívaolajon egyszerre átpirítjuk a rizspelyhet és a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, hogy egyik se égjen meg. Felöntjük kb. 8 dl vízzel, sózzuk és megszórjuk bazsalikommal. Lassú tűzön nagyon puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel krémesítjük és ha szükséges, utánaízesítjük. Tálalásnál ...


  • kcal: 196 / CH: 18.1 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 9.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajon kevés sók hozzáadásával megfuttatjuk az előzőleg lereszelt zellert és az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a  zúzott fokhagymát, a fűszereket, hintsük meg pirospaprikával, és pici víz hozzáadásával rövid ideig még kevergessük, majd öntsük fel körülbelül 1 l vízzel. Ha a víz forr...


  • kcal: 262 / CH: 10.9 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 16.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A darált húst a megmosott rizzsel, aprított petrezselyemmel, fűszerkeverékkel, sóval, zsiradékkal, tojásfehérjével jól összedolgozzuk. Amikor a massza kész, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő gyengén sózott vízben puhára főzzük.


  • kcal: 206 / CH: 18.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 10.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot mossuk, szárítjuk, felaprítjuk. A zöldbabot mossuk, lecsepegtetjük, végeit letördeljük és felaprítjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, a kapor egy részét megfuttatjuk benne, sóval ízesítjük, belekeverjük a zöldbabot, kis lángon fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kicsit megpirítjuk, végül hozzá...


  • kcal: 507 / CH: 91.3 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, sót és kb. 2,5 dl vizet kemény tésztával gyúrjuk és elfelezzük. A két cipó tetejét kevés olajjal megkenjük és 20 percig pihentetjük. Gyúródeszkán egy mm vastagságúra nyújtjuk, hagyjuk szikkadni, majd kb. 5x15 cm-es lapokat vágunk belőle. Bő, enyhén sós, forró vízben kifőzzük. A vizet...


  • kcal: 246 / CH: 40.6 g / Fehérje: 19.9 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pár órára beáztatott lencsét egy ujjal több vízzel, mint ami ellepi, babérlevéllel, egészben hagyott fokhagymagerezddel, fedő alatt puhára főzzük. A mustárral átkeverjük, és már fogyaszthatjuk is. A Fokhagymát tehetjük fűszertartóba, és aki nem szereti, a mustár bekeverése előtt vegye ki a ba...


  • kcal: 337 / CH: 29.6 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 21.3 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A túrót áttöröm, a margarint egy nagylyukú szitán átnyomom. Az összes anyagot egy nagy tálba teszem és gyorsan összegyúrom. Cipóba formálom, folpack fóliában 2 órán át pihentetem a hűtőszekrényben. A kinyújtott tészta, a linzer tésztához hasonlóan használható fel. Készíthető belőle túrós- és almás-l...


  • kcal: 409 / CH: 62.3 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pritaminpaprikát és a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon, csipet só hozzáadásával puhára dinszteljük, ezután vízzel szósz sűrűségre turmixoljuk. A zellert és a sárgarépát finomra reszeljük, olaj és egy kevés víz hozzáadásával megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, megsózzuk és felöntjük a ...


  • kcal: 277 / CH: 2.1 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 21.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított és leöblíted sertéshúst besózzuk, majd lisztben megforgatva, az olajjal kikent főzőedényben mindkét oldalán hirtelen világos színűre sütjük, ezután egy-két evőkanálnyi vizet hozzáadva fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk.


  • kcal: 261 / CH: 13.9 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 20.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, a tűzről levesszük és elkeverjük benne a paradicsompürét, amit azután 7 dl csontlével felengedünk. Ezután beletesszük a zellert és a hagymát. Diétás sóval és nyírfacukorral ízesítjük, és jól kiforraljuk. Amikor kész, a zellert és a hagymát eltávolí...


  • kcal: 517 / CH: 37.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 38.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt előző este mossuk, beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot 5-6 dl vizet és a nyírfacukrot. Megrottyantjuk és beletesszük a leszűrt árpagyöngyöt, babérlevelet és zellerleveleket. Lassú tűzön 20-30 perc alatt puhára főzzük az...


  • kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...


  • kcal: 434 / CH: 27.5 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 20.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A káposzta torzsáját kivágjuk és a káposztát csíkokra szeletelve sós vízben megfőzzük. Közben a kicsontozott és kivert hússzeleteket, a margarinban ropogós pirosra sütjük. Margarinnal kikent tűzálló tál aljára öntjük a káposzta felét, befedjük a hússzeletekkel erre ismét káposztát terítünk. A hús pe...


  • kcal: 469 / CH: 21.9 g / Fehérje: 53.3 g / Zsír: 19.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Csirkemelleket leöblítjük, szárazra töröljük és megsózzuk, megborsozzuk. Egy tányérban kikeverjük a tojásokat. A lisztet és a zsemlemorzsát is tányérra öntjük. A csirkemelleket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, de nem barnítju...


  • kcal: 84 / CH: 10.4 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 4.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A rebarbarát lehéjazzuk, az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zabtejet, a sót, összefőzzük, beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, aromát és az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zabtejszínt, az édesítőt, és amikor kicsit kihűlt a citroml...


  • kcal: 80 / CH: 17.0 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 0.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben alaposan lemosott gyümölcsöt szűrőkanálba tesszük, majd gőz felé tartjuk 3-4 percig, és a gyümölcs héját lehúzzuk, kiemeljük a magot, és a fűszerekkel ízesített, forrásban lévő (5dl) vízbe tesszük. Ezután édesítjük, majd felforralás után turmixoljuk és hozzáadjuk a rizsl...


  • kcal: 84 / CH: 7.7 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 5.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A letisztított spárgát leöblítjük, majd egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a spárga már puha, turmixgépben kevés víz hozzáadásával pépesítjük. Ezután a főzőedénybe ...


  • kcal: 116 / CH: 10.1 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük az apróra vágott sárga és fehér répát és a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Sózzuk, rászórjuk a vegatát, és egy-két percig kevergetjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzz...


  • kcal: 294 / CH: 49.8 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 11.6 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

     A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Tetejét gazdagon megrakjuk félbevágott szilvával és fahéjas cukorral megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 45 percig sütjük tűpróbáig.


  • kcal: 144 / CH: 14.5 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 7.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpát enyhén sós vízben megfőzzük (kb. 30 perc). Az apróra vágott hagymát olajon pirítjuk, végén a zúzott fokhagymát is 1 percre hozzáadjuk, majd a pirospaprikát is. Ezalatt a szóját sós, ételízesítős vízbe áztatjuk, végül kinyomkodva egy mélye tálba tesszük. Hozzáadjuk az árpát, a...


  • kcal: 770 / CH: 5.7 g / Fehérje: 62.0 g / Zsír: 55.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pisztrángot megmossuk és gyorsan megszárítgatjuk. A savanyított káposztát apróra vágott kaporral, sóval és borssal megfűszerezzük. A pisztrángot sóval, borssal és citromlével kívül és belül enyhén megízesítjük, és beletöltjük a savanyított káposztát. A halat alaposan kivajazott fóliára fektetj...


  • kcal: 353 / CH: 49.0 g / Fehérje: 23.4 g / Zsír: 12.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az össze hozzávalót összekeverjük és kivajazott, rizsliszttel megszórt tortaformába, vagy tepsibe tesszük. 1 órán keresztül 160 fokos sütőben sütjük.