Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 163 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 168 / CH: 24.0 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 5.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vágjuk vékony hasábbokra a megpucolt burgonyát. Egy nagy tálban összekeverjük a burgonyát és a kukoricacsíra olajat, egy kisebb tálban pedig a Cayeni borsot, chiliport, őrölt köményt, sót és a feketeborsot. A kész fűszerkeverékkel megszórjuk a burgonyát és az egésze...


  • kcal: 195 / CH: 16.9 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 9.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsemléket félbevágjuk. A két tojást a tejjel felkeverjük, szerecsendióval és sóval ízesítjük. Ebbe beleáztatjuk a négy fél zsemlét. A Camembert sajtot vastag szeletekre vágjuk és a zsemlék alsó felére helyezzük. A zsemlék felső részét visszahelyezzük. A zsemléket olajjal kikent tűzálló tálba t...


  • kcal: 85 / CH: 7.9 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 2.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A nesscafe-t egy kevés hideg vízzel elkeverjük. A tejet megmelegítjük és felverjük, vagy felgőzöljük és egy kevés tejjel felkeverjük a kávét, majd ráöntjük a tejhabot, végül megszórjuk a kakaóporral.


  • kcal: 651 / CH: 81.2 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 33.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csokoládét megreszelem. A tejet langyosra melegítem. A vajat a cukorral, a narancshéjjal és a sóval habosra keverem, majd hozzáadom a reszelt csokoládét és a capuccinot, ezután apránként belekeverem a tejet. Kompótos tálba osztom, meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítem és hidegen tálalom....


  • kcal: 1005 / CH: 94.2 g / Fehérje: 37.2 g / Zsír: 50.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát enyhén sós vízben al dente módra főzzük. Vagyis enyhén harapható, roppanós maradjon! Közben a szalonnát felkockázzuk és egy nagyobb serpenyőben (amibe majd a tészta is belefér) enyhén lepirítjuk és zsírján hagyjuk. A nagyvonalúan leszűrt tésztát tegyük a szalonnára, kev...


  • kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.


  • kcal: 416 / CH: 29.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 29.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A finomra reszelt céklához reszeljük az almákat és jól összekeverjük.Túrómajonézzel leöntjük. Egy banánt karikára vágunk és a keverékre helyezzük. Darált mandulával hintjük meg. Túrómajonéz: a szitán áttört túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarép...


  • kcal: 210 / CH: 46.8 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 5.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát megmossuk, meghámozzuk, majd apróra daraboljuk, és annyi hideg vizet öntük rá, amennyi bőven ellepi. A cukrot, a meghámozott, fehér bundájatól is megfosztott, felszeletelt citromot, a fűszereket és a megtisztított tormát hozzáadjuk, felforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon 35-40 perc ala...


  • kcal: 276 / CH: 14.2 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 18.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát tormareszelőn lereszeljük, szétnyomott fokhagymát és darált diót, olajat, szójaszószt, köménymagot adunk hozzá. A kelkáposztalevelek vastag ereit vágjuk ki és szűrőben forrázzuk le. A kelkáposztalevelekre, mint egy csészébe helyezzük a céklát.


  • kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.


  • kcal: 203 / CH: 26.9 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 8.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cékla felét vágjuk apró kockákra, a másik felét reszeljük le, a fokhagymát összezúzzuk és pici olajon megfuttatjuk. Felengedjük vízzel, beletesszük a felkockázott céklát és a köménymagot. Forrpontig a tűzön hagyjuk. Levesszük a tűzhelyről, zabpelyhet teszünk bele és fedő alatt állni hagyjuk. E...


  • kcal: 90 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 2.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklalét összeturmixoljuk a joghurttal. Citrommal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük. Jégkockával tálaljuk.


  • kcal: 101 / CH: 11.1 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 4.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott, kis kockára vágott céklát sós, citromos, gyömbéres vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott paradicsomot. Egyet forralunk rajta. Joghurttal gadagítjuk és steviával ízesíthetjük. Tálaláskor meglocsoljuk kevés olívaolajjal és apróbbra vágott petrezselymet ...


  • kcal: 170 / CH: 17.1 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 10.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alaposan megmosott céklát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és az olajjal kiket főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval, a zeller levéllel, és a gyenge erősségű főzőfelületén fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a cékla már felpuhult, áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadva ...


  • kcal: 596 / CH: 50.5 g / Fehérje: 27.1 g / Zsír: 30.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit forró, sós vízben főzzük 2-3 percig. Két paradicsomot vastagabb karikákra vágunk. A cérnametéltet 3 percig főzzük lobogó sós vízben, majd csepegtessük le. Egy tálat rakjunk ki salátalevelekkel. Terítsünk rá egy vékony metélt réteget, majd a paradicsomkarikákat, utána a rózsákra szedet...


  • kcal: 767 / CH: 74.5 g / Fehérje: 17.9 g / Zsír: 44.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymát és a fokhagymát vágd fel. Kockázd fel a répát és az almát. A hagymákat vajon párold meg, majd add hozzá a répa- és almadarabokat. Párold, adj hozzá kis lisztet és öntsd hozzá a zöldséglevest. Főzd körülbelül 20 percig, majd sózd és turmixold össze. A felvert tojássárgáját keverd ö...


  • kcal: 657 / CH: 22.4 g / Fehérje: 43.8 g / Zsír: 42.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az áttört tehéntúrót tejföllel habosra keverjük, a tojásokat keményre főzzük, hámozzuk, villával összetörjük. A csumázott apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, snidlinggel olajon megpároljuk, fűszerezzük, a tejfölös túróval összekeverjük.


  • kcal: 198 / CH: 3.8 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A krémsajtot összekeverem a félbevágott, kimagozott és kivájt avokádóhússal, majd hozzáadom a pépesre zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott előzőleg keményre főzött tojást. Sóval, borssal ízesítem. A krémet nyomózsákból a megmosott és leszárított cikorialevelekre töltöm. Tetszés szerint dí...


  • kcal: 460 / CH: 8.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 42.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.


  • kcal: 418 / CH: 22.4 g / Fehérje: 52.1 g / Zsír: 11.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Meghámozzuk, karikára vágjuk és az olajjal kikent tepsibe tesszük a burgonyát. Megsozzuk és meghintjük a fahéj felével és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ráterítjük a felszeletelt paradicsomot, erre fektetjük a sóval, fahéjjal bedörzsölt húsdarabokat. Ráöntjük az olaj maradékát és letakarva...


  • kcal: 391 / CH: 34.7 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 23.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat habosra keverem a cukorral és a citrom héjával. Hozzáadom a tojások sárgáját és ezt is alaposan elkeverem. Belekanalazom a lisztet, majd a citrom levét, valamint a vanília kikapart belsejét. Picit meglangyosítom a tejet és a masszához keverem. Csipet sóval felverem a tojások fehérjét, ma...


  • kcal: 293 / CH: 35.5 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 12.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Üssük fel a tojásokat és válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral fehéredésig. A citrom héját reszeljük le. A fél citrom levét facsarjuk a tojássárgás keverékhez, adjuk hozzá a citromhéjat. Kézi habverővel hosszan verjük, amíg sűrű homogén krémet nem kapunk. A ...


  • kcal: 80 / CH: 16.5 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A citromlevet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a cukorral 12 dl vízben felforraljuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval habosra keverjük és a forró levesben habgaluskákat főzünk. A habgaluskákat kiszedjük a levesből és félretesszük. Majd a tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a liszte...


  • kcal: 115 / CH: 9.8 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felmelegített vajon a lisztet gyengén megpirítjuk, a hozzáadjuk a tejfölt és kis lángon addig keverjük, amíg elválik az edény falától.  Leveslével lassan, folyamatos kevergetés mellett felengedjük és mártás sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a citromlevét. ...


  • kcal: 119 / CH: 10.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 7.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet szárazon fehér színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a margarint, és a tejjel simára keverve, gyenge erősségű főzőfelületen megfőzzük. Amikor ez a besamel mártás elkészült, ízesítjük a citrom reszelt héjával, és kevés hideg vízzel a megfelelő sűrűségűre kikeverjük, majd ízesítjük a citrom...


  • kcal: 126 / CH: 1.8 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 11.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott, kimagozott avokádókat villával vagy botmixerrel pépesítsük. Hozzákeverjük a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a majonézt, majd fűszerezzük sóval és borssal.

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bodzavirágot párszor belemártjuk tiszta vízbe, lecsöpögtetjük, óvatosan lerázogatjuk. Leszedjük a virágokat a száráról és a turmixedénybe tesszük. Megszórjuk a porcukorral és 30-40 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlét, a zabtejet és 2 evőkanál diétás vanília fagylaltot, amit előző nap elké...


  • kcal: 374 / CH: 14.8 g / Fehérje: 30.8 g / Zsír: 19.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a margarint, a kakukkfüvet 1 perig pirítjuk benne, majd beletesszük a hússzeleteket és oldalanként 5 percig sütjük. Mikor kész, a húst kivesszük, félretesszük. A lisztet a léhez keverjük, folyamatos kevergetés mellett megbarnítjuk. F...


  • kcal: 310 / CH: 8.7 g / Fehérje: 36.3 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkéket bedörzsöljük oreganóval, sóval, borssal. Egy nagy serpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat, beletesszük a filét, és egyik felét világosbarnára sütjük - körülbelül 3 perc alatt. Megfordítjuk, tetejükre rátesszük a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, a reszelt citromh...


  • kcal: 108 / CH: 9.4 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 6.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat egy serpenyőben 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A cukkinit megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a vajra helyezzük, megsózzuk, és a citromlevével meglocsoljuk. Fedő alatt, gyenge-közepes lángon 6-8 percig pároljuk, utána előmelegített tányérokra tesszük, és apróra vágott ...


  • kcal: 146 / CH: 8.0 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 11.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított gombát összevágjuk, majd az olajjal kikent főzőedénybe tesszük az apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemzölddel, és pár percig pirítjuk. Ezután meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk, és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. A g...


  • kcal: 270 / CH: 6.1 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 9.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A félbevágott citromot meghámozzuk óvatosan, és a megtisztított és lemosott halakat és citromhéjával jól bedörzsöljük. 1 ek olajból, a gyömbérből, a szerecsendióból, a babérlevélből és a citromfűből ízesítőt készítünk, és a halakat jól bekenjük. Ezután lisztben meg...


  • kcal: 155 / CH: 5.5 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A leöblített halat kiengedjük, majd sózzuk és az olaj felével elkevert petrezselyemzölddel, szerecsendióval a halszelet mindkét oldalát bekenjük. Ezután beleforgatjuk a lisztbe, és az olajjal kikent tűzálló edénybe a halszeleteket egy más mellé lerakjuk. A vékonyra vágott citromk...


  • kcal: 188 / CH: 15.1 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 10.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk és belenyomkodjuk egy kiolajozott tortaformába. 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Míg a tészta sül, a krémet is elkészítjük. A joghurtot egy robotgéppel eldolgozzuk a tojásokkal (egyesével) és a többi hozzávalót is alaposan belekeverjük a mas...


  • kcal: 94 / CH: 6.4 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 7.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet a főzőedényben világos színűre megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és az apróra vágott kaprot. Ezután jól összekeverjük, és a szükséges mennyiségű hideg vízzel elkeverve, sózzuk, és jól összefőzzük. Amikor a leves már megfőtt, ízesítjük a citrom levével és a citromhéjjal. Ízlés szer...


  • kcal: 332 / CH: 0.8 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 26.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A nyelvet a gégerészektől és minden hártyától jól letisztítjuk, forró vízbe tesszük, tíz-tizenöt percig főzzük, utána kiszedjük és vastag rétegét lehúzzuk. Ezután tovább főzzük (kb. 2 óra hosszat), annyi forró sós vízben, hogy ellepje, míg olyan puha lesz, hogy a villa könnyen belemegy. Ugyanis a...


  • kcal: 726 / CH: 13.3 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 63.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felmelegített olajon átfuttatjuk a felkockázott húst. Tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, petrezselyemmel, készre főzzük. Tűzről levéve önt...


  • kcal: 154 / CH: 6.0 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban keverjük össze a citromlét, zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. Tegyük bele a halfiléket és lefedve, hűtőben 15 percig pácoljuk. A cukkinit vágjuk vékony szeletekre.Vegyük ki a halat a pácból, a páclevet tegyük félre. Egy 30x30 cm-es alufóliát ...


  • kcal: 252 / CH: 6.1 g / Fehérje: 31.4 g / Zsír: 11.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert a kókuszzsíron megpirítjuk, majd annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a zöldségágyra helyezzük a megtisztított, mind...


  • kcal: 187 / CH: 10.1 g / Fehérje: 9.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A gombát gondosan megtisztítom a földes szárától, megmosom és vastag szeletekre vágom. A füstölt szalonnát apróra metélem, zsírját kisütöm, majd rádobom a megtisztított és finomra vagdalt hagymát meg a zúzott fokhagymát. Majd hozzá teszem a gombát. Megsózom, borsozom, jól összekeverem. Fedő alatt, s...


  • kcal: 188 / CH: 14.5 g / Fehérje: 23.4 g / Zsír: 3.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztogasd meg a csirkealkatrészeket, majd tedd 2-3 ujjnyival több vizet, mint ami ellepi, és tedd fel főni. Közben pucold meg a répát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát és a zellert. Amikor már egy kicsit elszíneződött a hús, szedd le a habot, dobd mellé a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, ...


  • kcal: 92 / CH: 7.6 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt hé...


  • kcal: 255 / CH: 39.9 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és ovális szeletekre vágjuk, és olajjal kikent tepsibe terítjük. Sóval, borsikafűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ráöntjük a citromlé felét, a tetejét megspricceljük olajjal, majd forró sütőben kb. 30 percig sütjük, a végén ráöntjük a maradék citromlevet.


  • kcal: 141 / CH: 25.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megfőtt céklát meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, és még melegen megsózzuk. A reszelt citromhéjat és citromlevet elkeverjük a céklával. Az apróra vágott snidlinget, tárkonyt, citromfüvet és a reszelt tormát hozzákeverjük a joghurthoz, és ráöntjük a céklára. Egy órára hűtőbe tesszük.


  • kcal: 285 / CH: 27.4 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 17.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Szobahőmérsékletű vajat kézi habverővel keverjük ki a cukorral, míg krémes nem lesz. Verjük tovább és adjuk hozzá a villával felvert tojásokat és a vaníliát. Keverjük a szódabikarbónát és a sót a liszthez, majd az egészet szitáljuk át. Ezt adjuk a vajas krémhez. Jól dolgozzuk össze, apránként öntsük...


  • kcal: 449 / CH: 18.3 g / Fehérje: 43.6 g / Zsír: 21.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A 4 szeletre vágjuk a mellet, és fél centi vastagra kiklopfoljuk. Minden szeletre egy sonkát és egy szelet sajtot teszünk, összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük.  Megolvasztjuk a margarint, megforgatjuk benne a csirkét, majd sózott lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepa...


  • kcal: 635 / CH: 49.8 g / Fehérje: 16.2 g / Zsír: 40.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet gyúródeszkára tesszük, a vajat kisebb darabokra osztva hozzáadjuk, megsózzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújtható, nem kemény tészta keletkezzék. Jól átgyúrjuk, majd fóliába csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövi...


  • kcal: 82 / CH: 10.8 g / Fehérje: 8.7 g / Zsír: 3.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spenótot és a csalánleveleket leforrázzuk, majd leöblítjük hideg vízzel. Póréhagymát vékony karikára vágjuk és olívaolajon, csipet só hozzáadásával üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az összevágott csalán- és spenótleveleket, és még egy-két percig kevergetjük. Megszórjuk liszttel, ...


  • kcal: 515 / CH: 43.9 g / Fehérje: 36.8 g / Zsír: 29.1 g

    adag4
    elkészítési idő

    A csalánt óvatosan, kesztyűvel leszedjük. Alaposan megmossuk, forró vízzel leöntjük, és 2-3 órát állni hagyjuk. Többször váltott hideg vízben leöblítjük, majd lábasba szórva 1 liter húslevest öntünk rá. A meghámozott, apróra vágott burgonyát hozzáadjuk és fölforraljuk. Lefödve, kis lángon kb. 30 ...


  • kcal: 523 / CH: 86.7 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásfehérjét habbá verjük, az alapanyagokat 3 dl vízzel összekeverjük, kevés margarinon, sütőlapon addig sütjük, amíg a tészta össze nem állt. Ekkor lapáttal összetörjük, és tovább sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem készül a morzsa. Baracklekvárral fogyasztjuk.