Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 162 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...


  • kcal: 402 / CH: 65.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és együtt puhára főzzük. Egy evőkanál olajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, megszórjuk piros...


  • kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...


  • kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...


  • kcal: 1914 / CH: 71.9 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 167.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, ma...


  • kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...


  • kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...


  • kcal: 162 / CH: 2.3 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk. 6 percig sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. 3-3 spárgát 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és grillrácson vagy grill tepsiben 10 perc alatt ropogós-pirosra sütjük. 


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 436 / CH: 11.3 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 36.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A füstöltszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk, aranysárgára pirítjuk, és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. A savanyúkáposztát - ha szükséges - átmossuk, kissé öss...


  • kcal: 296 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsömléket vékony szeletekre vágjuk, és leöntjük a felforrósított tejjel. A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A tormát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Hozzákeverjük a citromlevet, hogy ne színeződjön el. Az almát elnegyedeljük, meghámozzuk, a magházát ...


  • kcal: 693 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.2 g / Zsír: 25.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vajat, a tojássárgákat és a porcukrot simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel tésztával dagasztjuk. Belekeverjük a megmosott és leszárított szedret, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és liszttel meghintett formába öntjük...


  • kcal: 457 / CH: 19.2 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 33.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készítet...


  • kcal: 1346 / CH: 78.8 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 97.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tönkölyt mossuk meg, csepegtessük le és éjszakára áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A meghámozott almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és gyorsan keverjük el a citromlé felével. A meghámozott banánt hosszában vágjuk négybe, majd kockára, és keverjük el a többi citromlével. Kis lábasb...


  • kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...


  • kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...


  • kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsoljuk, erre egy so...


  • kcal: 388 / CH: 4.0 g / Fehérje: 26.5 g / Zsír: 27.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kockákra vágott csirkemájat forró olajon hirtelen megpirítjuk. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajon megpárolt, negyedekbe vágott sárgabarackot, átforgatjuk, és pici barackpálinkával ízesítve tálaljuk.


  • kcal: 271 / CH: 48.0 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy tálat 7 percig melegítünk. A vajat megolvasztjuk, és a kacsamelleket bőrös oldalukkal felfelé belehelyezzük. Először 4-5 percig, aztán megfordítva 6-8 percig sütjük. Mikor megpuhult a hús, kivesszük a tálból, és elkészítjük a mártást. Egy mély tálban összekeverjük a kukoricalisztet a konzervbar...


  • kcal: 1379 / CH: 251.4 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és ...


  • kcal: 607 / CH: 14.0 g / Fehérje: 50.1 g / Zsír: 34.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a...


  • kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...


  • kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...


  • kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...


  • kcal: 309 / CH: 18.2 g / Fehérje: 29.9 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A karajszeleteket folpack közé téve 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk, félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a Barbecue szószt, az ananászt és a borsot. Egy nagy, alacsony peremű tepsit kikenünk olajjal. Aljára fektetjük a karaj szeleteket és ...


  • kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 279 / CH: 29.9 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 12.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Készítsük el a palacsintatésztát, majd pihentessük. Egy lábasban pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Fedjük le és pároljuk 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt v...


  • kcal: 305 / CH: 70.4 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A banánokat pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a mézet, rumaromával ízesítjük. Kb. egy hétig hűtőszekrényben eltartható.


  • kcal: 199 / CH: 25.6 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 7.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az aszalt gyümölcsöket egy éjszakán keresztül vízben puhítjuk. Másnap a gyümölcsökből turmixgépben pürét készítünk, belekeverjük az őrölt mandulát, esetleg a puhító vízzel hígítjuk. A lekvárt csavaros üvegben néhány napig a hűtőszekrényben tároljuk.


  • kcal: 135 / CH: 1.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bazsalikom leveleit a szárról lecsipkedjük, majd a fenyőmaggal meg a megtisztított fokhagymával, sóval, merülőmixerrel fölaprítjuk. Először az olajat, majd közvetlenül tálaláskor a sajtot is belekeverjük és kissé megsózzuk. Fontos, ha a sajttal sokáig áll, besűrűsödik, ezért keverjük bele csak a v...


  • kcal: 546 / CH: 3.8 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 53.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymát összeaprítjuk, szétnyomkodjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a bazsalikommal, a darált dióval, megsózzuk és hozzákeverjük az étolajat.


  • kcal: 730 / CH: 13.5 g / Fehérje: 79.6 g / Zsír: 34.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét megmossuk, 8 részre vágjuk és besózva kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a lisztben megforgatjuk és a fölolvasztott vajon körös-körül megpirítjuk. A húsdarabokat kiemeljük, a visszamaradó vajon a fölaprított hagymát megfuttatjuk. A paradicsompürét belekeverjük, a bort és 2 dl vizet ráöntünk...


  • kcal: 538 / CH: 97.2 g / Fehérje: 22.0 g / Zsír: 6.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tisztítsuk meg a hagymát, fokhagymát, mossuk meg a koktélparadicsomot és a bazsalikomot. A hagymát, fokhagymát vágjuk durván apróra, a bazsalikomlevelek felét nagyobb darabokra, a paradicsomot félbe. A sajtot reszeljük meg. Tegyünk fel 1 l vizet főni, sózzuk, borsozzuk, és a finomra vágott chilipap...


  • kcal: 851 / CH: 152.8 g / Fehérje: 30.1 g / Zsír: 13.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük ki a tésztát lobogó, sós vízben. Süssük meg egy serpenyőben margarinon az apróra vágott hagymát. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk párolódni néhány percig. Öntsük a mártást a tésztára. 


  • kcal: 424 / CH: 19.4 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A paradicsomokat megmossuk. A tetejükből egy vékony szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kikaparjuk, a húshoz keverjük, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsa...


  • kcal: 244 / CH: 29.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük, majd az olajon kevergetve megfuttatjuk mindkettőt. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megforgatjuk a hagymás olajban. A paradicsom héját lehúzzuk, a szemeket földaraboljuk és a burgonyához adjuk. Kb. 8 d...

  • adag30
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gesztenyemasszát mély tálba tesszük, hozzáadjuk a mascarponet, a tejszínt és a rumot. Beleszitáljuk a porcukorral összekevert kakaót, habosra kikeverjük. A mogyorós csókokat megreszeljük, arányosan elosztva a mignyontálkák aljára szórjuk. A masszát nyomózsákba szedjük, csillagbetétes csőrrel minde...


  • kcal: 381 / CH: 17.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 29.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sampinyont és a si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozva apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne, a fokhagymát és a gom...


  • kcal: 805 / CH: 43.2 g / Fehérje: 22.7 g / Zsír: 61.7 g

    adag4
    elkészítési idő

    A pácolt heringet gerinccsontjától, farkától és uszonyától megtisztítjuk, majd kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. A savanyított káposztát apróra vágjuk. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk, a babot lecsepegtetjük. Az előkészített anyagokat egy tálba tesszük. Az öntethez valókat alaposan ös...


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 1347 / CH: 144.1 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 71.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez a darált mákot leforrázom a tejszínnel, majd belekeverem a porcukrot, a megtisztított mazsolát, sót, és éppen csak összemelegítem. Ezután elkeverem benne a zsemlemorzsát és a sárgabarack lekvárt, és már veszem is le a tűzről. 2 dkg vajat hozzáadok és 15 percig pihentetem. A réteslapot ...


  • kcal: 555 / CH: 39.5 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 33.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici ...


  • kcal: 561 / CH: 58.6 g / Fehérje: 43.2 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst feldaraboljuk. Forró olajban a finomra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk és rátesszük a csirkedarabokat. Megsózzuk, majd amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott répákat, a zellert és a zöldborsót. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a vékony...


  • kcal: 233 / CH: 23.5 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 7.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy kisebb lábosban 2 ek zabkorpát szárazon megpirítunk. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk és 1 ek olajon átpirítjuk. Összekeverjük a zabkorpával és kb. 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. Közben a karalábét és a répát lereszeljük. A tofut fe...