-
kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g3
Gyorsan elkészíthető
A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...
-
kcal: 374 / CH: 27.1 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 19.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A kenyeret érdemes napokkal korábban megvenni, hogy kellően megszikkadjon. Kb. 3 cm-es kockára vágjuk a kenyeret, és félretesszük. 1,5 l vízbe beletesszük a kakukkfüvet és felforraljuk. A petrezselymet, fokhagymát, sót mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és még ezzel is...
-
kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...
-
kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g6
Gyorsan elkészíthető
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...
-
kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...
-
kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g20
Átlagos elkészítési idő
A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...
-
kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...
-
kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g8
Hosszú elkészítési idő
A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...
-
kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g5
Gyorsan elkészíthető
Az alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk.
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2
Hosszú elkészítési idő
Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.
-
kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...
-
kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g6
Hosszú elkészítési idő
A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...
-
kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!
-
kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...
-
kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...
-
kcal: 321 / CH: 11.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 29.9 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát hámozás és csumázás után lereszelem, majd az összes többi hozzávalót simára keverem. Jól behűtve tálalom.
-
kcal: 352 / CH: 17.5 g / Fehérje: 40.5 g / Zsír: 13.0 g2
Átlagos elkészítési idő
A csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt si...
-
kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g1
Gyorsan elkészíthető
Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.
-
kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g8
Átlagos elkészítési idő
Az aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.
-
8
Gyorsan elkészíthető
Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...
-
kcal: 317 / CH: 42.2 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 14.1 g4
Gyorsan elkészíthető
Az ananászkonzerv levét leszűrjük, félre tesszük. Hagyjuk lecsöpögni! Egy nagy fazékba beleteszünk 1 ek cukrot, elkezdjük karamellizálni majd hozzáadjuk az ananász kockákat és együtt karamellizáljuk. Felöntjük 1 l vízzel és az ananász levével, citromhéjat teszünk bele és felforraljuk, majd...
-
kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.
-
kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g8
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...
-
kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...
-
kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g6
Átlagos elkészítési idő
Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...
-
kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g2
Átlagos elkészítési idő
Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...
-
kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük - ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...
-
kcal: 173 / CH: 23.6 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.0 g6
Átlagos elkészítési idő
A megmosott, leszárazott articsókát vékony karikákra vágjuk és megfőzzük annyi sós, citromos vízben, hogy ellepje. Az apróra vágott petrezselymet és reszelt gyömbért elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd a főzelékkel összeforraljuk.
-
kcal: 809 / CH: 68.2 g / Fehérje: 43.3 g / Zsír: 37.5 g4
Hosszú elkészítési idő
A bárányhúst kisebb darabokra vágjuk, majd felhevített vajon hirtelen elősütjük. Ráöntjük a méz felét, sózzuk, behintjük az őrült fűszerekkel, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, aláöntünk egy pohár vizet, és lefedve majdnem teljesen puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kevés vízbe beáztatott, ...
-
kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...
-
kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.
-
kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.
-
kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)
-
kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g8
Hosszú elkészítési idő
A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 987 / CH: 103.4 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 44.1 g4
Átlagos elkészítési idő
Palacsinta: A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedve fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőben, amíg a pörkölt készü...
-
kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g4
Átlagos elkészítési idő
Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...
-
kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g8
Átlagos elkészítési idő
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...
-
kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g4
Hosszú elkészítési idő
A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...
-
kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...
-
kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...
-
kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g4
Hosszú elkészítési idő
A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...
-
kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g4
2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...
-
kcal: 457 / CH: 19.2 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 33.4 g8
Átlagos elkészítési idő
A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készítet...
-
kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g8
Átlagos elkészítési idő
A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...
-
kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.
-
kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsoljuk, erre egy so...