-
kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...
-
kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2
Hosszú elkészítési idő
Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!
-
kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g1
Gyorsan elkészíthető
Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.
-
kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...
-
8
Gyorsan elkészíthető
Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...
-
kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...
-
kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...
-
kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.
-
kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.
-
kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.
-
kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g2
Gyorsan elkészíthető
A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.
-
kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...
-
kcal: 305 / CH: 70.4 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 0.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A banánokat pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a mézet, rumaromával ízesítjük. Kb. egy hétig hűtőszekrényben eltartható.
-
kcal: 135 / CH: 1.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.4 g6
Gyorsan elkészíthető
A bazsalikom leveleit a szárról lecsipkedjük, majd a fenyőmaggal meg a megtisztított fokhagymával, sóval, merülőmixerrel fölaprítjuk. Először az olajat, majd közvetlenül tálaláskor a sajtot is belekeverjük és kissé megsózzuk. Fontos, ha a sajttal sokáig áll, besűrűsödik, ezért keverjük bele csak a v...
-
kcal: 546 / CH: 3.8 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 53.6 g1
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymát összeaprítjuk, szétnyomkodjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a bazsalikommal, a darált dióval, megsózzuk és hozzákeverjük az étolajat.
-
kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.
-
kcal: 345 / CH: 70.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 2.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A citromlét a szétnyomott banánnal elkeverjük, beletesszük a mazsolát és a fahéjat és az egészet jól összekeverjük.
-
kcal: 394 / CH: 48.7 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 17.3 g2
Gyorsan elkészíthető
A búzacsírát megdaráljuk és a szétnyomott banán, reszelt alma, fahéj és tejszín keverékével összevegyítjük.
-
kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.
-
kcal: 416 / CH: 29.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 29.2 g4
Gyorsan elkészíthető
A finomra reszelt céklához reszeljük az almákat és jól összekeverjük.Túrómajonézzel leöntjük. Egy banánt karikára vágunk és a keverékre helyezzük. Darált mandulával hintjük meg. Túrómajonéz: a szitán áttört túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarép...
-
kcal: 276 / CH: 14.2 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 18.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A céklát tormareszelőn lereszeljük, szétnyomott fokhagymát és darált diót, olajat, szójaszószt, köménymagot adunk hozzá. A kelkáposztalevelek vastag ereit vágjuk ki és szűrőben forrázzuk le. A kelkáposztalevelekre, mint egy csészébe helyezzük a céklát.
-
kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.
-
kcal: 198 / CH: 3.8 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 17.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A krémsajtot összekeverem a félbevágott, kimagozott és kivájt avokádóhússal, majd hozzáadom a pépesre zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott előzőleg keményre főzött tojást. Sóval, borssal ízesítem. A krémet nyomózsákból a megmosott és leszárított cikorialevelekre töltöm. Tetszés szerint dí...
-
4
Gyorsan elkészíthető
A bodzavirágot párszor belemártjuk tiszta vízbe, lecsöpögtetjük, óvatosan lerázogatjuk. Leszedjük a virágokat a száráról és a turmixedénybe tesszük. Megszórjuk a porcukorral és 30-40 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlét, a zabtejet és 2 evőkanál diétás vanília fagylaltot, amit előző nap elké...
-
kcal: 92 / CH: 7.6 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 5.4 g2
Gyorsan elkészíthető
Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt hé...
-
kcal: 252 / CH: 34.1 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 10.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A csicsókát nem kell meghámozni, alaposan megtisztítjuk, majd durvára reszeljük. A zellert meghámozzuk, és finomra reszeljük. Öntetet készítünk citromléből, olívaolajból, és adunk hozzá néhány csepp édesítőt. Fűszerezzük köménnyel, turbolyával, majd csicsókával és a zellerrel alaposan összekev...
-
kcal: 86 / CH: 15.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 0.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A patisszon magját kiszedjük, meghámozzuk, széles metéltszerűre vágjuk, sóval megszórjuk, tejföllel, citromlével, tárkonyecettel, finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Salátástálban vagy kis tányérban adagoljuk. Apróra vágott zöldfűszerrel is díszíthetjük.
-
kcal: 213 / CH: 27.1 g / Fehérje: 9.0 g / Zsír: 6.8 g4
Gyorsan elkészíthető
Az érett csipkebogyót 1 l víz segítségével paradicsomnyomón áttörjük. Az így kapott csipkeléhez hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd turmixoljuk.
-
kcal: 351 / CH: 34.0 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 21.0 g2
Gyorsan elkészíthető
Mártsd a meggyeket csokoládéba, majd helyezd őket kiolajozott tálcára. Addig hűtsd, amíg a csoki meg nem dermed.
-
kcal: 392 / CH: 26.6 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 27.6 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát kis darabokra vágjuk és azonnal leöntjük citromlével, és krémesre mixeljük. Azután hozzáadjuk a rizstejet, borsikafüvet, az apróra vágott kaporral és sóval ízesítjük. Tovább turmixoljuk, míg habos, krémszerű levest nem kapunk. Csészékben, alap...
-
kcal: 144 / CH: 20.0 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 5.0 g6
Hosszú elkészítési idő
A zöldségeket vékonyra gyaluljuk, sóval elkeverjük. 5 dl vízzel elvegyítjük a citromlevet, az olajat, és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk őrölt köménnyel, lazán összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk.
-
kcal: 134 / CH: 29.3 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 0.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A szamócát pürésítjük, mézzel ízesítjük. Kb. egy hétig tartható el hűtőszekrényben.
-
kcal: 226 / CH: 51.5 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.0 g6
Gyorsan elkészíthető
A dinnyék húsát kockázzuk fel, vagy dinnyekanállal kanalazzuk ki egy közepes tálba. Szórjuk meg a felvágott mentalevéllel, öntsük rá a mézet és finoman keverjük össze.
-
4
Hosszú elkészítési idő
A céklasalátát leszűröm, és vékony csíkokra vágva mély salátástálba szórom. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastul ugyancsak csíkokra vágom, majd a céklához rakom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a rozspehellyel, a mézzel, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a fele mennyiségű...
-
kcal: 233 / CH: 18.7 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 13.1 g2
Gyorsan elkészíthető
A mandulát megdaráljuk, és mézzel, valamint 4 dl meleg vízzel turmixgépben elkeverjük.
-
kcal: 114 / CH: 23.8 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Mossuk és szárítsuk meg az epret, tisztítsuk meg a szárától. Turmixoljuk össze a citromlével. Cukrozzuk meg. Verjük fel kemény habbá a tojásokat, valamint a tejszínt. Óvatosan keverjük az eperbe előbb a tojásfehérje egyik felét, majd a tejszínhabot, végül a tojásfehérje másik felét. Tegyük 2-3 órára...
-
kcal: 211 / CH: 29.0 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 7.6 g1
Gyorsan elkészíthető
Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.
-
kcal: 182 / CH: 27.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 4.7 g1
Gyorsan elkészíthető
Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.
-
kcal: 425 / CH: 58.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 16.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk. A négy legszebb szemet a díszítéshez félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót szitán áttörjük, vagy villával nagyon jól összetörjük. A tejföllel, a citromlével meg a porcukorral kikeverjük és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük...
-
kcal: 254 / CH: 36.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 7.3 g1
Gyorsan elkészíthető
Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.
-
kcal: 222 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 4.1 g1
Gyorsan elkészíthető
Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.
-
kcal: 67 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.4 g3
Átlagos elkészítési idő
A külső leveleitől megtisztított fejessalátát leveleire szétszedve, folyóvízben alaposan megmossuk, megszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, és salátástálba tesszük. Ezután a megmosott metélőhagymát szintén megmossuk, apróra vágva a salátához keverjük a gyömbérrel és a cukorból, ecetből, ví...
-
kcal: 195 / CH: 10.2 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 14.2 g4
Gyorsan elkészíthető
A jól megtisztított salátákat négybevágjuk, üveg tányérra helyezzük. Erre rátesszük a kapros öntetet, amely tejfölből, olívaolajból, sóból, citromléből és finomra vágott kaporból áll. Tálaláskor a tetejére friss kaprot teszünk.
-
kcal: 117 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 6.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal ízes...