Mit ehetek? | Receptek
Vasban gazdag

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 281 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...


  • kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...


  • kcal: 809 / CH: 68.2 g / Fehérje: 43.3 g / Zsír: 37.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A bárányhúst kisebb darabokra vágjuk, majd felhevített vajon hirtelen elősütjük. Ráöntjük a méz felét, sózzuk, behintjük az őrült fűszerekkel, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, aláöntünk egy pohár vizet, és lefedve majdnem teljesen puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kevés vízbe beáztatott, ...


  • kcal: 987 / CH: 103.4 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 44.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Palacsinta: A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedve fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőben, amíg a pörkölt készü...


  • kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...


  • kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...


  • kcal: 388 / CH: 4.0 g / Fehérje: 26.5 g / Zsír: 27.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kockákra vágott csirkemájat forró olajon hirtelen megpirítjuk. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajon megpárolt, negyedekbe vágott sárgabarackot, átforgatjuk, és pici barackpálinkával ízesítve tálaljuk.


  • kcal: 271 / CH: 48.0 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy tálat 7 percig melegítünk. A vajat megolvasztjuk, és a kacsamelleket bőrös oldalukkal felfelé belehelyezzük. Először 4-5 percig, aztán megfordítva 6-8 percig sütjük. Mikor megpuhult a hús, kivesszük a tálból, és elkészítjük a mártást. Egy mély tálban összekeverjük a kukoricalisztet a konzervbar...


  • kcal: 607 / CH: 14.0 g / Fehérje: 50.1 g / Zsír: 34.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a...


  • kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...


  • kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...


  • kcal: 309 / CH: 18.2 g / Fehérje: 29.9 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A karajszeleteket folpack közé téve 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk, félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a Barbecue szószt, az ananászt és a borsot. Egy nagy, alacsony peremű tepsit kikenünk olajjal. Aljára fektetjük a karaj szeleteket és ...


  • kcal: 424 / CH: 19.4 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A paradicsomokat megmossuk. A tetejükből egy vékony szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kikaparjuk, a húshoz keverjük, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsa...


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 388 / CH: 14.3 g / Fehérje: 31.8 g / Zsír: 21.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apró kockára vágott sertéshúst a zöldséggel, zöldborsóbal, vöröshagymával, babérlevéllel, sóval feltesszük főni 1,5 liter vízben. A sertésmájat külön főzzük meg. Ha a hús a zöldséggel megfőtt, hozzátesszük a puha, apró kockára vágott sertésmájat. Zsemleszínű rántást készítünk, pirospapr...


  • kcal: 1148 / CH: 33.3 g / Fehérje: 50.2 g / Zsír: 87.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A húst kockákra vágjuk, az inas részeket eltávolítjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és negyedeljük. Egy serpenyőben két evőkanál olajat forrósítunk, a húst világosbarnára pirítjuk, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, egy gerezd zúzott fokhagymát és a...


  • kcal: 1512 / CH: 2.4 g / Fehérje: 67.9 g / Zsír: 131.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A babérlevelet és a rozmaringot finomra vágjuk, a zöldborsót megtörjük. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal. A hússzeleteket megkenjük ezzel a marináddal, és 30 percig állni hagyjuk. A szeleteket kivesszük a marinádból, és lecsepegtetjük. Az előmeleg...


  • kcal: 249 / CH: 15.0 g / Fehérje: 16.8 g / Zsír: 11.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Vágjunk finomra egy fej hagymát, a marhahúst daráljuk le, vagy késsel vágjuk apróra. Kockázzunk apróra egy sárgarépát, daraboljunk fel a zellerszárat. Tegyünk egy serpenyőt közepes lángra és hevítsünk fel benne 2 evőkanál olívaolajat. Öntsük hozzá a húst és kevergetve pirítsuk 2 percig. Adjuk hozzá ...


  • kcal: 317 / CH: 11.7 g / Fehérje: 31.1 g / Zsír: 15.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük, melegen tartjuk. Az olajban félig megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és répát. Egy lábost kikenünk olajjal, beleöntjük a zöldségeket, és erre tesszük a hússzeleteket. Aláöntünk egy kevés vizet, beletesszük a babérlevele...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kockázzuk fel és süssük meg a borjúlábszárat. Fűszerezzük ízlés szerint. Hámozzuk meg és egészben főzzük meg a burgonyát. Csepegtessük le, hagyjuk kihülni. Készítsük el a vinaigret öntetet. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a mogyoróhagymát. Karikázzuk fel a savanyúuborkát, vágjuk apróra a metélőhagym...


  • kcal: 564 / CH: 10.9 g / Fehérje: 64.1 g / Zsír: 28.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 ek vajat, plusz 2 ek olajat. Amikor a keverék már habzásig hevült, helyezzük bele a májszeleteket. közepes lángon lassan süssük. 4 perc után fordítsuk meg a szeleteket, majd süssük további 2 percig. Tálra helyezve azonnal kínáljuk.


  • kcal: 585 / CH: 58.2 g / Fehérje: 35.7 g / Zsír: 21.6 g

    adag5
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst apró kockákra vágjuk. A póréhagymát vastag karikákra szeljük, a répákat felkockázzuk. A római tálat kiolajozzuk, beletesszük a borjúhúst, a vegyes zöldséget, a póréhagymát. Ízesítjük a gyömbérrel, rozmaringgal és sóval. Néhány kanál olajat felforrósítunk, megöntözzük vele a húst és a zöldsége...


  • kcal: 518 / CH: 21.1 g / Fehérje: 36.7 g / Zsír: 30.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés olajban megsütjük. Az apró kockákra vágott hagymát a hús zsiradékában megpirítjuk, majd rátesszük a felkockázott zöldpaprikát, és megpirítjuk. 3 dkg liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és megszórjuk finomra vágott kaporral. Amikor f...


  • kcal: 349 / CH: 8.7 g / Fehérje: 29.4 g / Zsír: 19.9 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A zsírral kikent lábasba tesszük a felszeletelt vöröshagymát, a 2x2 cmesre vágott lehártyázott, gondosan előkészített vadhúst és ezt rétegesen végezzük. A zöldpaprikát, fokhagymát, tört borókabogyót a tetejére tesszük. Kis lángon a lábas mozgatásával párolgatjuk. Ha levet enged és a hús felület...


  • kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.


  • kcal: 416 / CH: 29.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 29.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A finomra reszelt céklához reszeljük az almákat és jól összekeverjük.Túrómajonézzel leöntjük. Egy banánt karikára vágunk és a keverékre helyezzük. Darált mandulával hintjük meg. Túrómajonéz: a szitán áttört túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarép...


  • kcal: 210 / CH: 46.8 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 5.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát megmossuk, meghámozzuk, majd apróra daraboljuk, és annyi hideg vizet öntük rá, amennyi bőven ellepi. A cukrot, a meghámozott, fehér bundájatól is megfosztott, felszeletelt citromot, a fűszereket és a megtisztított tormát hozzáadjuk, felforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon 35-40 perc ala...


  • kcal: 418 / CH: 22.4 g / Fehérje: 52.1 g / Zsír: 11.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Meghámozzuk, karikára vágjuk és az olajjal kikent tepsibe tesszük a burgonyát. Megsozzuk és meghintjük a fahéj felével és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ráterítjük a felszeletelt paradicsomot, erre fektetjük a sóval, fahéjjal bedörzsölt húsdarabokat. Ráöntjük az olaj maradékát és letakarva...


  • kcal: 374 / CH: 14.8 g / Fehérje: 30.8 g / Zsír: 19.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a margarint, a kakukkfüvet 1 perig pirítjuk benne, majd beletesszük a hússzeleteket és oldalanként 5 percig sütjük. Mikor kész, a húst kivesszük, félretesszük. A lisztet a léhez keverjük, folyamatos kevergetés mellett megbarnítjuk. F...


  • kcal: 332 / CH: 0.8 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 26.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A nyelvet a gégerészektől és minden hártyától jól letisztítjuk, forró vízbe tesszük, tíz-tizenöt percig főzzük, utána kiszedjük és vastag rétegét lehúzzuk. Ezután tovább főzzük (kb. 2 óra hosszat), annyi forró sós vízben, hogy ellepje, míg olyan puha lesz, hogy a villa könnyen belemegy. Ugyanis a...


  • kcal: 726 / CH: 13.3 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 63.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felmelegített olajon átfuttatjuk a felkockázott húst. Tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, petrezselyemmel, készre főzzük. Tűzről levéve önt...


  • kcal: 188 / CH: 14.5 g / Fehérje: 23.4 g / Zsír: 3.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztogasd meg a csirkealkatrészeket, majd tedd 2-3 ujjnyival több vizet, mint ami ellepi, és tedd fel főni. Közben pucold meg a répát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát és a zellert. Amikor már egy kicsit elszíneződött a hús, szedd le a habot, dobd mellé a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, ...


  • kcal: 515 / CH: 43.9 g / Fehérje: 36.8 g / Zsír: 29.1 g

    adag4
    elkészítési idő

    A csalánt óvatosan, kesztyűvel leszedjük. Alaposan megmossuk, forró vízzel leöntjük, és 2-3 órát állni hagyjuk. Többször váltott hideg vízben leöblítjük, majd lábasba szórva 1 liter húslevest öntünk rá. A meghámozott, apróra vágott burgonyát hozzáadjuk és fölforraljuk. Lefödve, kis lángon kb. 30 ...


  • kcal: 774 / CH: 20.3 g / Fehérje: 32.4 g / Zsír: 61.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A májat megmossuk, jól lecsorgatjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot és a szeletelt gombát. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk, végül rö...


  • kcal: 690 / CH: 17.2 g / Fehérje: 41.1 g / Zsír: 49.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle darált húst összegyúrjuk a reszelt vöröshagymával és a szódabikarbónával. Sóval, borssal ízesítjük, és néhány óráig hűvös helyen pihentetjük. Ezután ujjnyi kolbászkákat formálunk belőle és a szalonnával megkent rostélyon, egy kevés olajjal locsolgatva, többször forgatva, köröskörül kb. ...


  • kcal: 358 / CH: 14.4 g / Fehérje: 41.6 g / Zsír: 14.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megmosott csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a vékony szeletekre vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, és néhány percig tovább pirítjuk. Beletesszük a csirkemájat, borssal, majoránnával fűszerezzük. A végén megszórjuk...


  • kcal: 410 / CH: 33.7 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zöldborsót kevés sós vízben előfőzzük. A csirkemájat megmossuk, csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a keményítőbe. Az olajat teflon edényben felmelegítjük, beleszórjuk a májat és kevergetjük. Ízesítjük gyömbérrel és szójaszósszal. Hozzáadjuk a zöldborsót és átforgatva együtt pároljuk készre. Sóznunk ...


  • kcal: 230 / CH: 14.6 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 11.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemájat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A 2-2 sárgarépát és fehérrépát tisztítjuk és kockára vagy karikára vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, és az összes zöldséget, valamint a vöröshagymát beleszórjuk. Nagy lángon, állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk. Meghin...


  • kcal: 484 / CH: 26.1 g / Fehérje: 35.5 g / Zsír: 25.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát felkockázva sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. A csirkemájakat szétszedem és darabokra vágom. Annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. Majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm, ezután leszűröm. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. 20 dkg ...


  • kcal: 284 / CH: 5.2 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 17.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemájat zsírban, az apróra vágott hagymával puhára pároljuk. A kemény tojásokat, a kihűlt májat és a hagymát ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. Hidegen a diétának megfelelő kenyérre kenve kitűnő.


  • kcal: 561 / CH: 12.7 g / Fehérje: 19.9 g / Zsír: 40.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemájat a margarinon, finomra vágott hagymán megdinszteljük. Sóval, borssal, kevés majoránnával fűszerezzük. Liszttel megszórjuk, majd húslével felöntve puhára főzzük. Amikor megpuhult, szitán áttörjük, tejszínnel és konyakkal ízesítjük, jól kiforraljuk.


  • kcal: 259 / CH: 11.0 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a tisztított, szeletelt gombát, és megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét és az apró kockára vágott májat, borssal, babérlevéllel, reszelt citromhéjjal, citromlével, zúzott fokhagymával ízesítjük, felöntjük a borral, és puhára pároljuk. Össze...


  • kcal: 1043 / CH: 40.4 g / Fehérje: 36.3 g / Zsír: 78.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst kétcentis kockákra, a szalonnát meg a hagymát hasonló méretű szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végeikre csirke kerüljön, majd a lisztben meghempergetjük. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával simára keverjük, megsózzuk. A kemény habbá ...


  • kcal: 605 / CH: 73.7 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 24.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát bőséges mennyiségű sós vízben, a csomagoláson található útmutató szerint haraphatóra főzzük, majd leszűrjük. A chilit megmossuk, hosszabban kettévágjuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra szeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felhasítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A gyömb...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, és megtisztítjuk. A mángold fehér részét másfél centiméteres rombuszokra vágjuk. A zöld részét hosszában félbe vágjuk, és csíkokra szeljük. A szár zellert vékonyan felszeleteljük. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom. Megsózom és 10 percig állni hagyom. Közben az uborkát almareszelőn lereszelem, a marinált paprikát vékony csíkokra metélem és a koriender szemeket ősszetöröm. A felforrósított margarinon erős lángon hirtelen megpirítom a csirkemelldarabok mindkét olda...


  • kcal: 319 / CH: 2.7 g / Fehérje: 42.2 g / Zsír: 15.0 g

    adag4
    elkészítési idő

    A tojást kéményre főzzük és kihűtjük. A csontról lefejtett húst és bőrkét feldaraboljuk és 2 dkg vajon, kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, beletesszük a karikára vágott hagymát és együtt zsírjára sütjük. A hagymás húst és a főtt tojást ledaráljuk, majd j...


  • kcal: 450 / CH: 11.4 g / Fehérje: 49.8 g / Zsír: 20.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét részeire vágjuk és megmossuk. A zsiradékban az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a darabot csirkehúst, megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Leve rövid és tartalmas legyen. Hozzátesszük a kockára vágot...


  • kcal: 266 / CH: 8.1 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkét és a zöldségeket nagyobb darabkákra szeljük, majd a fűszereket az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Az öntetet a csirkés-zöldséges elegyhez adjuk, és egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Másnap bemelegítjük a sütőt, és a csirkét, meg a zöldségeket nyársakra h...


  • kcal: 637 / CH: 54.0 g / Fehérje: 55.4 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét szétdaraboljuk és megmossuk. A darabokat megsózzuk, egy mély üvegtálba öntjük az olajat. A megmosott burgonyát karikákra vágjuk, és a tepsi aljában helyezzük, majd a tetejére halmozzuk a csirkecombokat, a mellet és a szárnyakat. Rárakjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, és ismét a karikák...