-
kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g3
Gyorsan elkészíthető
A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2
Hosszú elkészítési idő
Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...
-
kcal: 1476 / CH: 62.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 135.6 g4
Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól megreszelem. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verem, apránkét hozzáadom a lisztet, sózom, majd beleteszem a reszelt almát. Ezután belekeverem a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségünek kell lennie.) Az almás masszát evőkaná...
-
kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!
-
kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...
-
kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...
-
kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.
-
kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g4
Gyorsan elkészíthető
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...
-
kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g8
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...
-
kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g4
Átlagos elkészítési idő
Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...
-
kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g4
2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...
-
kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g8
Átlagos elkészítési idő
A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...
-
kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...
-
kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...
-
kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g4
Átlagos elkészítési idő
6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...
-
kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.
-
kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g2
Átlagos elkészítési idő
A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...
-
kcal: 81 / CH: 10.6 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 4.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A hagymát felaprítjuk, 1 teáskanálnyit egy picike olajon megpirítunk és ezt félretesszük díszítésre. 1 ek olajon egy csipet sóval megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott birsalmát. Belekeverjük az összes ...
-
kcal: 420 / CH: 33.8 g / Fehérje: 43.5 g / Zsír: 12.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkecombokat kettévágjuk, bőrét lefejtjük, és a húst enyhén megsózzuk, megszórjuk borsikával. Egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a lehúzott bőrét, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával letakarva sütőbe toljuk. Kis lánggal, saját levével többször meglocsolva kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Közben ...
-
kcal: 564 / CH: 10.9 g / Fehérje: 64.1 g / Zsír: 28.6 g3
Gyorsan elkészíthető
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 ek vajat, plusz 2 ek olajat. Amikor a keverék már habzásig hevült, helyezzük bele a májszeleteket. közepes lángon lassan süssük. 4 perc után fordítsuk meg a szeleteket, majd süssük további 2 percig. Tálra helyezve azonnal kínáljuk.
-
kcal: 1459 / CH: 31.3 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 140.9 g5
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és egy tepsibe öntjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a burgonyára. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a tojás kissé összeáll. Melegen, pirospaprikával megszórva tálaljuk.
-
kcal: 84 / CH: 11.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A brokkolit és a kockára vágott burgonyát odateszem főni, annyi vízben ami ellepi. Amikor felfő a víz, beleteszem a leveskockákat és az ételízesítőt. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom.
-
kcal: 103 / CH: 12.7 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 2.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A brokkolit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és turmixoljuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összemorzsoljuk. A tojások sárgáját és a zsemlét a brokkolipépbe keverjük, borsikafűvel, szerecsendióval fűszerezzük. Végül a tojások keményre vert habját is be...
-
kcal: 306 / CH: 43.6 g / Fehérje: 15.3 g / Zsír: 6.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyákat megmossuk és szárazra töröljük, villával többször megszurkáljuk, és sütőben 180 °C-on 45 percig sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, puha ropogósra pároljuk, és félretesszük. Egy kis tálban csomómentesre keverjük a levest és a keményítőt. Addig keverjük, míg a keményítő telj...
-
kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...
-
kcal: 196 / CH: 31.5 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 3.9 g1
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát apró kockára vágjuk, sóval, vegetával, babérlevéllel, köménnyel és citromlével ízesített vízben főzzük. Botmixerrel turmixolás után 2 kk. szójatejfölt adunk hozzá. (Ekcéma, pikkelysömör esetén a citromot hagyjuk ki.)
-
kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
-
kcal: 658 / CH: 86.8 g / Fehérje: 23.7 g / Zsír: 20.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát héjastul vízben puhára főzzük, meghámozzuk, összetörjük. Sóval, tojással, liszttel és zsályával összegyúrjuk. Vékony csíkokat formálunk, ezeket ferde darabokra vágjuk és a forró sós vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg a felszínre nem emelkednek. Leszűrjük, meleg, vajjal kikent tálba rakjuk...
-
kcal: 316 / CH: 53.1 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 7.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A kockára vágott burgonyát annyi sós vízben, hogy éppen ellepje megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, hozzáadjuk a margarint és a felforralt tejet. Krumplinyomóval összetörjük és pépesítjük kézi habverővel, vagy villával.
-
kcal: 223 / CH: 34.6 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 4.9 g5
Gyorsan elkészíthető
A megtisztított burgonyát kockákra vágva, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, és forrón áttörve hozzáadjuk a margarint, és állandó keverés közben fokozatosan a zsírszegény tejet. Addig keverjük, amíg jó habos lesz. (Elkészítését igazítsuk a tálalás időpontjához, mert a ké...
-
kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g1
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...
-
kcal: 322 / CH: 29.0 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 20.6 g6
Átlagos elkészítési idő
Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 per...
-
kcal: 339 / CH: 30.1 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 21.8 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A hozzávalókat deszkán összegyúrjuk, sózzuk és kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és pár órát pihenni hagyjuk. Kimargarinozott sütőlemezem, közepes hőfokon, kb. 25 percig sütjük...
-
kcal: 161 / CH: 18.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.0 g2
Gyorsan elkészíthető
A paprikát a magjától megtisztítjuk, a burgonyát sütőben, héjában megsütjük és péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a nyers, aprított fűszernövényeket, fűszereket, kikeverjük a burgonyát, majd megtöltjük a paprikát és kettévágva tálaljuk.
-
kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...
-
kcal: 477 / CH: 73.1 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 17.5 g4
Gyorsan elkészíthető
800 ml vizet a cukorral, a mézzel és a vaníliával sziruppá főzzük, közben a búzadarát a margarinon egyenletesen enyhén megpirítjuk. Ezután felöntjük a darát a sziruppal és a citrom levével, pár percig főzzük, majd letakarva hagyjuk megdagadni. Az elkészült desszertet fagylaltos kanállal adagoljuk. T...
-
kcal: 349 / CH: 57.8 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 8.7 g6
Átlagos elkészítési idő
A tojásfehérjét habbá verjük, az alapanyagokat 3 dl vízzel összekeverjük, kevés margarinon, sütőlapon addig sütjük, amíg a tészta össze nem állt. Ekkor lapáttal összetörjük, és tovább sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem készül a morzsa. Baracklekvárral fogyasztjuk.
-
kcal: 511 / CH: 36.3 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 40.0 g2
Hosszú elkészítési idő
A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többs...
-
kcal: 365 / CH: 61.1 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 9.3 g4
Átlagos elkészítési idő
Elkeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a citromhéjat, és legalább fél óráig pihentetjük. Közben a cseresznye raguhoz megmossuk a cseresznyét, kimagozzuk, és félbevágjuk. A gyümölcslevet felforrósítjuk egy lábosban, vaníliával és mézzel ízesítjük. A fahéjjal és a cseresznyével felforraljuk, és gyeng...
-
kcal: 151 / CH: 14.7 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.0 g1
Gyorsan elkészíthető
A kenyeret megkenjük vajjal és megszórjuk a friss csírával.
-
kcal: 531 / CH: 24.1 g / Fehérje: 51.4 g / Zsír: 22.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkét a pörköltnél szokásos módon daraboljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret hasábokra, a zöldpaprikát darabokra vágjuk. A darabolt csirkét 8 dl felforralt vízbe rakjuk, lehabozok, belerakjuk az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Margarinon fel...
-
kcal: 382 / CH: 22.5 g / Fehérje: 43.4 g / Zsír: 13.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkecombokat kicsontozzuk és lebőrözzük. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. A káposztából és az almából fészkeket készítünk és beletesszük a csirkecombokat, betakarjuk az almával és a káposztával, lefedjük, és sütőben készre sütjük (kb. 60 perc).
-
kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...
-
kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g1
Gyorsan elkészíthető
Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.
-
kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g1
Átlagos elkészítési idő
Főzzük meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.
-
kcal: 358 / CH: 35.8 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 20.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, és a vajat hozzátéve jól összedörzsöljük. Hozzáadjuk az apróra morzsolt élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd apró pereceket formálunk, és a tepsibe téve tíz-tizenöt percig langyos helyen pihentetjük. K...
-
kcal: 195 / CH: 29.9 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 5.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formázunk. Forró, sós vízben kifőzzük a gombócokat, pici margarinra szedjük , és megszórjuk fahéjas édesítőszerrel.
-
kcal: 260 / CH: 34.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 10.7 g2
Gyorsan elkészíthető
A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amikor a pal...
-
kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g2
Átlagos elkészítési idő
A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...