-
kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g3
Gyorsan elkészíthető
A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...
-
kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g8
Átlagos elkészítési idő
Az aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.
-
kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...
-
kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g8
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...
-
kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g4
Átlagos elkészítési idő
Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...
-
kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g4
2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...
-
kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g8
Átlagos elkészítési idő
A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...
-
kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...
-
kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.
-
kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g2
Átlagos elkészítési idő
A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...
-
kcal: 232 / CH: 18.1 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 8.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A bimbóskelt forró vízben megfőzzük, amelyet majoránnával és diétás sóval ízesítünk. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és ebbe halmozzuk a leszűrt bimbóskelt. A kefirt a diétás sóval, a reszelt szerecsendióval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét habbá verve, és a mártást ezzel lazítjuk...
-
kcal: 564 / CH: 10.9 g / Fehérje: 64.1 g / Zsír: 28.6 g3
Gyorsan elkészíthető
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 ek vajat, plusz 2 ek olajat. Amikor a keverék már habzásig hevült, helyezzük bele a májszeleteket. közepes lángon lassan süssük. 4 perc után fordítsuk meg a szeleteket, majd süssük további 2 percig. Tálra helyezve azonnal kínáljuk.
-
kcal: 1459 / CH: 31.3 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 140.9 g5
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és egy tepsibe öntjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a burgonyára. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a tojás kissé összeáll. Melegen, pirospaprikával megszórva tálaljuk.
-
kcal: 472 / CH: 73.3 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 12.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A brióst a következő módon elkészített tejeskávéval fogyasztjuk: az inkakávét elkeverjük egy kanál hideg vízzel, felöntjük forró tejjel és ízlés édesítjük.
-
kcal: 462 / CH: 71.1 g / Fehérje: 13.7 g / Zsír: 12.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A brióst hideg, vagy langyos tejjel fogyasztjuk.
-
kcal: 84 / CH: 11.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A brokkolit és a kockára vágott burgonyát odateszem főni, annyi vízben ami ellepi. Amikor felfő a víz, beleteszem a leveskockákat és az ételízesítőt. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom.
-
kcal: 103 / CH: 12.7 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 2.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A brokkolit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és turmixoljuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összemorzsoljuk. A tojások sárgáját és a zsemlét a brokkolipépbe keverjük, borsikafűvel, szerecsendióval fűszerezzük. Végül a tojások keményre vert habját is be...
-
kcal: 306 / CH: 43.6 g / Fehérje: 15.3 g / Zsír: 6.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyákat megmossuk és szárazra töröljük, villával többször megszurkáljuk, és sütőben 180 °C-on 45 percig sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, puha ropogósra pároljuk, és félretesszük. Egy kis tálban csomómentesre keverjük a levest és a keményítőt. Addig keverjük, míg a keményítő telj...
-
kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...
-
kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
-
kcal: 130 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 2.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát megmosom, vékonyan lehámozom, majd kis darabokra vágom. Fazékba téve 8 dl vizet ráöntök, beleszórom az ételízesítőt és puhára főzöm. Ezután hagyom kicsit kihűlni, majd a turmixgép poharába teszem a leszűrt burgonyát. Két dl burgonya főzőlevet ráöntve egészen pépesre turmixolom, azután ap...
-
kcal: 316 / CH: 53.1 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 7.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A kockára vágott burgonyát annyi sós vízben, hogy éppen ellepje megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, hozzáadjuk a margarint és a felforralt tejet. Krumplinyomóval összetörjük és pépesítjük kézi habverővel, vagy villával.
-
kcal: 223 / CH: 34.6 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 4.9 g5
Gyorsan elkészíthető
A megtisztított burgonyát kockákra vágva, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, és forrón áttörve hozzáadjuk a margarint, és állandó keverés közben fokozatosan a zsírszegény tejet. Addig keverjük, amíg jó habos lesz. (Elkészítését igazítsuk a tálalás időpontjához, mert a ké...
-
kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g1
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...
-
kcal: 371 / CH: 59.2 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 8.6 g4
Gyorsan elkészíthető
Zöldségalaplében megfőzzük a kis kockára vágott burgonyát, és ha már puha, burgonyanyomón áttörjük. Néhány percig forraljuk, a tejfölben elhabart liszttel besűrítjük és margarinnal gazdagítjuk.
-
kcal: 322 / CH: 29.0 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 20.6 g6
Átlagos elkészítési idő
Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 per...
-
kcal: 339 / CH: 30.1 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 21.8 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A hozzávalókat deszkán összegyúrjuk, sózzuk és kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és pár órát pihenni hagyjuk. Kimargarinozott sütőlemezem, közepes hőfokon, kb. 25 percig sütjük...
-
kcal: 177 / CH: 19.6 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 7.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyából hagyományos módon pürét készítünk. A tejet felmelegítjük, a sajtot lereszeljük. A pürébe keverjük a vajat, sót, tejet, sajtot és tojásokat. Kivajazunk egy hosszúkás süteményformát, a belsejét meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a pürét. Sütőben 20 percig 190 fokon sütjük, pár&nbs...
-
kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...
-
kcal: 394 / CH: 48.7 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 17.3 g2
Gyorsan elkészíthető
A búzacsírát megdaráljuk és a szétnyomott banán, reszelt alma, fahéj és tejszín keverékével összevegyítjük.
-
kcal: 1005 / CH: 94.2 g / Fehérje: 37.2 g / Zsír: 50.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A tésztát enyhén sós vízben al dente módra főzzük. Vagyis enyhén harapható, roppanós maradjon! Közben a szalonnát felkockázzuk és egy nagyobb serpenyőben (amibe majd a tészta is belefér) enyhén lepirítjuk és zsírján hagyjuk. A nagyvonalúan leszűrt tésztát tegyük a szalonnára, kev...
-
kcal: 449 / CH: 18.3 g / Fehérje: 43.6 g / Zsír: 21.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A 4 szeletre vágjuk a mellet, és fél centi vastagra kiklopfoljuk. Minden szeletre egy sonkát és egy szelet sajtot teszünk, összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük. Megolvasztjuk a margarint, megforgatjuk benne a csirkét, majd sózott lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepa...
-
kcal: 348 / CH: 39.5 g / Fehérje: 18.5 g / Zsír: 14.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított édesköménygumókat vágjuk hosszában négyfelé, rakjuk sorba egy kiolajozott cserépedénybe úgy, hogy a vágásfelületük felfelé nézzen. Az édesköményszárát is mossuk meg, rázzuk le, vágjuk apróra és tegyük félre a tálaláshoz. Ízesítsük sóval, borsikafűvel, tetejét locsoljuk meg ...
-
kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g1
Gyorsan elkészíthető
Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.
-
kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g1
Átlagos elkészítési idő
Főzzük meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.
-
kcal: 358 / CH: 35.8 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 20.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, és a vajat hozzátéve jól összedörzsöljük. Hozzáadjuk az apróra morzsolt élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd apró pereceket formálunk, és a tepsibe téve tíz-tizenöt percig langyos helyen pihentetjük. K...
-
kcal: 195 / CH: 29.9 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 5.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formázunk. Forró, sós vízben kifőzzük a gombócokat, pici margarinra szedjük , és megszórjuk fahéjas édesítőszerrel.
-
kcal: 260 / CH: 34.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 10.7 g2
Gyorsan elkészíthető
A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amikor a pal...
-
kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g2
Átlagos elkészítési idő
A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...
-
kcal: 646 / CH: 130.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 5.9 g1
Átlagos elkészítési idő
A megszitált búzadarát a forrásban lévő vizes tejbe tesszük állandó keverés mellett. Majd a leggyengébb erősségű főzőfelületén forrásig főzve, ízesítjük a margarin felével, a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve, a kihűtött masszába keverjük a megmosott és k...
-
kcal: 186 / CH: 26.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.3 g6
Átlagos elkészítési idő
Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a nyírfacukor kivételével, egy kisebb tálban pedig a mandulatejet az almapéppel és a cukorral. Végül lassan, kevergetve öntsük bele a folyékony keveréket a lisztes keverékbe, és robotgéppel keverjük egynemű...
-
kcal: 262 / CH: 10.9 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 16.8 g2
Átlagos elkészítési idő
A darált húst a megmosott rizzsel, aprított petrezselyemmel, fűszerkeverékkel, sóval, zsiradékkal, tojásfehérjével jól összedolgozzuk. Amikor a massza kész, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő gyengén sózott vízben puhára főzzük.
-
kcal: 307 / CH: 29.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 17.5 g8
Hosszú elkészítési idő
A túrót áttöröm, a margarint egy nagylyukú szitán átnyomom. Az összes anyagot egy nagy tálba teszem és gyorsan összegyúrom. Cipóba formálom, folpack fóliában 2 órán át pihentetem a hűtőszekrényben. A kinyújtott tészta, a linzer tésztához hasonlóan használható fel. Készíthető belőle túrós- és almás-l...
-
kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g1
Gyorsan elkészíthető
A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...
-
kcal: 84 / CH: 7.7 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 5.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A letisztított spárgát leöblítjük, majd egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a spárga már puha, turmixgépben kevés víz hozzáadásával pépesítjük. Ezután a főzőedénybe ...
-
kcal: 195 / CH: 32.4 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 3.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A kölest megmossuk, tepsibe terítjük, hozzáöntjük a tejet. 170 °C-os sütőben sütjük, amíg a tej elpárolog. Diétának megfelelően fogyaszthatjuk fahéjjal, kakaóval, vagy gyümölcsökkel.
-
kcal: 119 / CH: 10.0 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 7.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Egy edényben vizet forralunk, majd alacsonyra vesszük a lángot és egy kisebb fémüstben a tojássárgáját a porcukorral a vízgőz felett habosra keverjük. A zabtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját. Fagylaltgépbe tesszük (ha ni...
-
kcal: 291 / CH: 65.3 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 2.0 g6
Gyorsan elkészíthető
A magnélküli görögdinnyét megmossuk, oldalára fektetjük, és a turmixoló méreténél egy kicsit nagyobb méretű lyukat vágunk a dinnyébe. A turmixgép egyik szárát használva csak a dinnyehéjban összeturmixoljuk a dinnyét. Borkiöntővel vagy félbevágott műanyag poharat a lyukba helyezve azonnal pohárb...
-
kcal: 445 / CH: 48.3 g / Fehérje: 14.2 g / Zsír: 21.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A tojásokat habosra verjük, hozzáöntjük a tejet és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Belekeverjük a lisztet, a tejszínt és a késhegynyi sót. Félretesszük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd a palacsintamasszához keverjük (vagy na...
-
kcal: 318 / CH: 60.3 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.8 g2
Átlagos elkészítési idő
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal és kicsit állni hagyjuk. Tepsibe, egymás mellé fektetük a fűszeres burgonyakarikákat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.