Mit ehetek? | Receptek
Koleszterin diéta

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 1077 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...


  • kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...


  • kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk. 


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 352 / CH: 17.5 g / Fehérje: 40.5 g / Zsír: 13.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt si...


  • kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...


  • kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.


  • kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 454 / CH: 60.9 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 19.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpadarát 2 órára áztassuk negyed liter vízbe, majd keverjük el a további fél liter vízzel és a sóval. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb. 20 percig. A mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, adjuk hozzá a vajat és a mézet, és addig kevergessük, amíg a méz elolvad. Fűszerezzük fahéjj...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...


  • kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.


  • kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...


  • kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...


  • kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...


  • kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsoljuk, erre egy so...


  • kcal: 1379 / CH: 251.4 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és ...


  • kcal: 607 / CH: 14.0 g / Fehérje: 50.1 g / Zsír: 34.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a...


  • kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...


  • kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...


  • kcal: 309 / CH: 18.2 g / Fehérje: 29.9 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A karajszeleteket folpack közé téve 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk, félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a Barbecue szószt, az ananászt és a borsot. Egy nagy, alacsony peremű tepsit kikenünk olajjal. Aljára fektetjük a karaj szeleteket és ...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 305 / CH: 70.4 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A banánokat pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a mézet, rumaromával ízesítjük. Kb. egy hétig hűtőszekrényben eltartható.


  • kcal: 199 / CH: 25.6 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 7.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az aszalt gyümölcsöket egy éjszakán keresztül vízben puhítjuk. Másnap a gyümölcsökből turmixgépben pürét készítünk, belekeverjük az őrölt mandulát, esetleg a puhító vízzel hígítjuk. A lekvárt csavaros üvegben néhány napig a hűtőszekrényben tároljuk.


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 561 / CH: 58.6 g / Fehérje: 43.2 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst feldaraboljuk. Forró olajban a finomra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk és rátesszük a csirkedarabokat. Megsózzuk, majd amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott répákat, a zellert és a zöldborsót. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a vékony...


  • kcal: 232 / CH: 18.1 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A bimbóskelt forró vízben megfőzzük, amelyet majoránnával és diétás sóval ízesítünk. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és ebbe halmozzuk a leszűrt bimbóskelt. A kefirt a diétás sóval, a reszelt szerecsendióval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét habbá verve, és a mártást ezzel lazítjuk...


  • kcal: 263 / CH: 30.4 g / Fehérje: 15.8 g / Zsír: 7.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bimbóskelt kevés sóval megpároljuk. A zsemlemorzsát szárazon megpirítjuk, beleforgatjuk a párolt bimbóskelt. Tejföllel megcsurgatjuk.


  • kcal: 301 / CH: 39.9 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 dl vízben feloldjuk a cukrot. A birsalmát falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat és beleöntjük a barnacukros szószt, és az apróra vágott birsalmát. 10 percig közepes lángon forraljuk. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges. A lisztet kevés vízben csomómentes...


  • kcal: 81 / CH: 10.6 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 4.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát felaprítjuk, 1 teáskanálnyit egy picike olajon megpirítunk és ezt félretesszük díszítésre. 1 ek olajon egy csipet sóval megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott birsalmát. Belekeverjük az összes ...