-
kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...
-
kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g5
Gyorsan elkészíthető
Az alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk.
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2
Hosszú elkészítési idő
Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...
-
kcal: 352 / CH: 17.5 g / Fehérje: 40.5 g / Zsír: 13.0 g2
Átlagos elkészítési idő
A csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt si...
-
kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...
-
8
Gyorsan elkészíthető
Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...
-
kcal: 317 / CH: 42.2 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 14.1 g4
Gyorsan elkészíthető
Az ananászkonzerv levét leszűrjük, félre tesszük. Hagyjuk lecsöpögni! Egy nagy fazékba beleteszünk 1 ek cukrot, elkezdjük karamellizálni majd hozzáadjuk az ananász kockákat és együtt karamellizáljuk. Felöntjük 1 l vízzel és az ananász levével, citromhéjat teszünk bele és felforraljuk, majd...
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.
-
kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsoljuk, erre egy so...
-
kcal: 805 / CH: 43.2 g / Fehérje: 22.7 g / Zsír: 61.7 g4
A pácolt heringet gerinccsontjától, farkától és uszonyától megtisztítjuk, majd kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. A savanyított káposztát apróra vágjuk. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk, a babot lecsepegtetjük. Az előkészített anyagokat egy tálba tesszük. Az öntethez valókat alaposan ös...
-
kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.
-
kcal: 143 / CH: 20.8 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 7.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A megmosott citromhéjat hosszú szalagban, körbe levágjuk, ugyanúgy, mint hogy az almát hámozok. Lassan felforraljuk a tejet a citromhéjjal. Forrponton hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, és állandó keverés közben gyorsan besűrítjük, majd a tűzről levével kissé hűlni hagyj...
-
4
Átlagos elkészítési idő
Kockázzuk fel és süssük meg a borjúlábszárat. Fűszerezzük ízlés szerint. Hámozzuk meg és egészben főzzük meg a burgonyát. Csepegtessük le, hagyjuk kihülni. Készítsük el a vinaigret öntetet. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a mogyoróhagymát. Karikázzuk fel a savanyúuborkát, vágjuk apróra a metélőhagym...
-
kcal: 161 / CH: 18.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.0 g2
Gyorsan elkészíthető
A paprikát a magjától megtisztítjuk, a burgonyát sütőben, héjában megsütjük és péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a nyers, aprított fűszernövényeket, fűszereket, kikeverjük a burgonyát, majd megtöltjük a paprikát és kettévágva tálaljuk.
-
kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.
-
kcal: 416 / CH: 29.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 29.2 g4
Gyorsan elkészíthető
A finomra reszelt céklához reszeljük az almákat és jól összekeverjük.Túrómajonézzel leöntjük. Egy banánt karikára vágunk és a keverékre helyezzük. Darált mandulával hintjük meg. Túrómajonéz: a szitán áttört túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarép...
-
kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.
-
kcal: 90 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 2.4 g2
Gyorsan elkészíthető
A céklalét összeturmixoljuk a joghurttal. Citrommal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük. Jégkockával tálaljuk.
-
kcal: 173 / CH: 19.6 g / Fehérje: 11.5 g / Zsír: 5.1 g2
Gyorsan elkészíthető
Először a mandulatejet tegyük a turmixgépbe, majd a felaprított céklalevelet és sárgarépát, majd a többi hozzávalót. Alaposan, krémesre turmixoljuk össze és azonnal fogyasszuk. (Én azért ezt a fehérjeport használom, mert maximális a fehérje biohasznosulása, nem tartalmaz káros összetevőket és ...
-
kcal: 150 / CH: 12.3 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 8.4 g2
Gyorsan elkészíthető
Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt héját. Alaposan sózzuk, és íz...
-
kcal: 344 / CH: 44.4 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 13.9 g8
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított, megmosott, kimagozott cseresznyét szitára téve lecsurgatjuk. Az előkészített réteslapot meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, és elosztjuk rajta a gyümölcsöt. Megszórjuk a darált dióval és búzacsíra keverékével, mézzel belocsoljuk, fahéjjal behin...
-
kcal: 126 / CH: 26.2 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 0.9 g4
Hosszú elkészítési idő
A csipkebogyót megtisztítjuk, langyos vízben többször megmossuk, majd hosszában kettévágjuk, és a magjait kikaparva újból átmossuk. Annyi forrásban lévő vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Hagyjuk teljesen kihűlni. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra metéljük. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és ...
-
kcal: 213 / CH: 27.1 g / Fehérje: 9.0 g / Zsír: 6.8 g4
Gyorsan elkészíthető
Az érett csipkebogyót 1 l víz segítségével paradicsomnyomón áttörjük. Az így kapott csipkeléhez hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd turmixoljuk.
-
kcal: 475 / CH: 53.8 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 18.1 g4
Hosszú elkészítési idő
A megtisztított és kiválogatott lencsét 1 órára áztassuk vízbe, majd forraljuk fel és főzzük 60 percig. Csak ekkor adjuk hozzá a két zöldségleveskockát. A megtisztított hagymát vágjuk apró kockákra, a megtisztított fokhagymát szintén. Forró olivaolajban mindkettőt pároljuk üvegesre. Tisztítsuk ...
-
kcal: 153 / CH: 4.2 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 6.1 g6
Átlagos elkészítési idő
Előkészítjük a grillsütőt. Egy közepes tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. Fél csésze öntetet külön teszünk. A csirkemelleket az öntetbe tesszük és 15 percig hűtőben pácoljuk. A húst kivesszük a pácléből és középerős lángon oldalanként 5-6 percig grillezünk. A grillezet csirkemelleket ...
-
kcal: 715 / CH: 28.0 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 67.1 g6
A kimagozott és lecsöpögtetett meggyet összeturmixolom a mézzel és az utifűmaghéjjal és pár perc múlva 1-2 cm vastagon elterítem egy lapos tányéron vagy tálcán. Fél órára a hűtőbe rakom. Felkockázom, majd belemártogatom a csokimázba és beteszem egy rácson a fagyasztóba 5 percre. A csokimázhoz felol...
-
kcal: 1922 / CH: 7.2 g / Fehérje: 138.0 g / Zsír: 144.4 g2
Gyorsan elkészíthető
A hámozatlan cukkinikat hosszában uborkagyaluval vékonyra felszeleteljük, fél órára kissé besózzuk, papírkendővel felitatjuk a levét. A tonhalat lecsepegtetjük, elnyomkodjuk, elmorzsoljuk a túrót, sózzuk, borsozzuk, elektromos habverővel simára, habosra keverjük. Hozzáadjuk a finomra vágott mentalev...
-
kcal: 334 / CH: 18.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 19.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A csirkemellet rostjaira merőlegesen 3-4 vékony szeletre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. A vajat serpenyőben megforrósítjuk és a hús mindkét oldalát 5-6 perc alatt átsütjük benne. A tűzről lehúzva narancslevet öntünk alá, az edényt lefedjük, a húst így hagyjuk kihűlni. A kiwit meghámozzuk, fé...
-
kcal: 392 / CH: 26.6 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 27.6 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát kis darabokra vágjuk és azonnal leöntjük citromlével, és krémesre mixeljük. Azután hozzáadjuk a rizstejet, borsikafüvet, az apróra vágott kaporral és sóval ízesítjük. Tovább turmixoljuk, míg habos, krémszerű levest nem kapunk. Csészékben, alap...
-
kcal: 144 / CH: 20.0 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 5.0 g6
Hosszú elkészítési idő
A zöldségeket vékonyra gyaluljuk, sóval elkeverjük. 5 dl vízzel elvegyítjük a citromlevet, az olajat, és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk őrölt köménnyel, lazán összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk.
-
kcal: 226 / CH: 51.5 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.0 g6
Gyorsan elkészíthető
A dinnyék húsát kockázzuk fel, vagy dinnyekanállal kanalazzuk ki egy közepes tálba. Szórjuk meg a felvágott mentalevéllel, öntsük rá a mézet és finoman keverjük össze.
-
kcal: 207 / CH: 37.9 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 3.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A zöldségeket és a barackot megmossuk. Az édesköményt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot négybe vágjuk. A csírát és a zsombort külön lecsepegtetjük. A barackot kimagozzuk, és cikkekre szeljük. A fűszerolajat, a narancslevet és az édesköményt felforraljuk ...
-
kcal: 114 / CH: 23.8 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Mossuk és szárítsuk meg az epret, tisztítsuk meg a szárától. Turmixoljuk össze a citromlével. Cukrozzuk meg. Verjük fel kemény habbá a tojásokat, valamint a tejszínt. Óvatosan keverjük az eperbe előbb a tojásfehérje egyik felét, majd a tejszínhabot, végül a tojásfehérje másik felét. Tegyük 2-3 órára...
-
kcal: 425 / CH: 58.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 16.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk. A négy legszebb szemet a díszítéshez félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót szitán áttörjük, vagy villával nagyon jól összetörjük. A tejföllel, a citromlével meg a porcukorral kikeverjük és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük...
-
kcal: 919 / CH: 130.3 g / Fehérje: 32.0 g / Zsír: 31.4 g4
Fektessük a piskótalapot megfelelő méretű, zsírpapírral bélelt tepsibe, majd zsírpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogassunk köré. Kenjük meg eperlekvárral. A túrót szitán törjük át, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben oldjuk fel, langyosítsuk ...
-
kcal: 67 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.4 g3
Átlagos elkészítési idő
A külső leveleitől megtisztított fejessalátát leveleire szétszedve, folyóvízben alaposan megmossuk, megszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, és salátástálba tesszük. Ezután a megmosott metélőhagymát szintén megmossuk, apróra vágva a salátához keverjük a gyömbérrel és a cukorból, ecetből, ví...
-
kcal: 117 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 6.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal ízes...
-
kcal: 172 / CH: 24.3 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 5.9 g5
Hosszú elkészítési idő
A káposztát csíkokra vágva gyengén besózzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd az almával együtt kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. Összekeverjük a kefirt a zsírszegény tejföllel, majd ízesítjük mustárral, sóval, borssal, citromlével. Káposztából kinyomkodjuk a leve...
-
kcal: 549 / CH: 41.3 g / Fehérje: 30.7 g / Zsír: 28.1 g2
Gyorsan elkészíthető
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot egy kis jénaiba helyezzük. A fokhagyma gerezdeket hosszúkás csíkokra vágjuk, és a camembert sajtba tűzdeljük. A sajt tetejét egész szemű rózsaborssal és őrölt fekete borssal megszórjuk. A megmosott leszárítgatott és leszemezett szőlőt egy másik kis...
-
kcal: 96 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 8.8 g3
Gyorsan elkészíthető
A mangold levelet megmosom, leszárítom, és durván felaprítom. Az olajon gyengén megpirítom a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd belekeverem a mangoldleveleket és fedő alatt 5 percig enyhe tűzün megpárolom.
-
kcal: 34 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.8 g / Zsír: 1.4 g1
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát héjastól vékony karikára vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. Az egészet összekeverjük a sóval és a joghurttal.
-
kcal: 147 / CH: 15.9 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.0 g2
220 fokra előmelegítjük a sütőt. Kb. 5mm vastagra felszeleteljük a káposztát. Olajjal kikenjük a tepsit, belefektetjük a káposztaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kevés olajjal és a citromlével megspricceljük. A sütőben 15-20 perc alatt megpirítjuk.
-
kcal: 293 / CH: 30.9 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 14.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát héjában főzzük meg, hámozzuk le és vágjuk kis kockákra. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Az egyik hagymát keverjük a burgonyához, és öntsünk rá a forró levest, majd hagyjuk együtt kihűlni. A salátát alaposan mossuk és szárítsuk meg. A főtt tojásokat hámozzuk meg, a ...
-
kcal: 143 / CH: 15.9 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 6.6 g5
Gyorsan elkészíthető
Az étolajat vékony sugárban a citromléhez keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, a citromfüvet, kevés sót, a mustárt és kb. 1 dl vizet. Közvetlenül a tálalás előtt ebben forgatjuk meg az alaposan leszárított és kisebb darabokra tépett fejessaláta-leveleket.
-
kcal: 183 / CH: 20.5 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 10.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét mossuk és hámozzuk meg, a zsenge zöld leveleit tegyük félre. A karalábét vágjunk gyufaszálnyi csíkokra. Az almákat mossuk meg, vágjuk négybe, és távolítsuk el a magházukat. A karalábéhoz hasonlóan vágjuk fel, és gyorsan locsoljuk meg citromlével, nehogy meg barnuljon. A csírát hideg...
-
kcal: 151 / CH: 29.6 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 2.1 g6
Hosszú elkészítési idő
Az uborkát, paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, erős paprikát vékony karikákra vágjuk, káposztát finom szeletekre vágjuk, összekeverjük és besózzuk. 2 órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk, sóból, cukorból, ecetből, köménymagból salátaecetet készítünk. Az előkészített, kicsavart nyers...