Mit ehetek? | Receptek
D vitaminban gazdag

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 190 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...


  • kcal: 736 / CH: 10.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 72.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát meghámozom, feldarabolom és annyi sós vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi. Jó puhára megfőzöm, leszűröm, majd áttöröm. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a tojássárgákat és jól kikeverem. Az olajat úgy keverem hozzá, mintha majonézt készítenek, tehát kezdetben csak cseppenként, később m...


  • kcal: 477 / CH: 77.4 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 13.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva, a tojásokból, a lisztből, a tejből és a szódavízből hígabb palacsintatésztát keverünk. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, a továbbiakban erre már nem lesz szükséges. Kb. 0,5 cm-es p...


  • kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 693 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.2 g / Zsír: 25.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vajat, a tojássárgákat és a porcukrot simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel tésztával dagasztjuk. Belekeverjük a megmosott és leszárított szedret, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és liszttel meghintett formába öntjük...


  • kcal: 1346 / CH: 78.8 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 97.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tönkölyt mossuk meg, csepegtessük le és éjszakára áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A meghámozott almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és gyorsan keverjük el a citromlé felével. A meghámozott banánt hosszában vágjuk négybe, majd kockára, és keverjük el a többi citromlével. Kis lábasb...


  • kcal: 388 / CH: 14.3 g / Fehérje: 31.8 g / Zsír: 21.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apró kockára vágott sertéshúst a zöldséggel, zöldborsóbal, vöröshagymával, babérlevéllel, sóval feltesszük főni 1,5 liter vízben. A sertésmájat külön főzzük meg. Ha a hús a zöldséggel megfőtt, hozzátesszük a puha, apró kockára vágott sertésmájat. Zsemleszínű rántást készítünk, pirospapr...


  • kcal: 422 / CH: 12.5 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 30.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott és nagyon apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a vajon. Szórjuk bele a lisztet, pirítsuk világosra. Öntsük rá a bort és a levest, 10 percig rotyogtassuk, közben időnként keverjük meg. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, és még 5 percig rotyogtassuk.  A mártást ízesítsük sóval, szerec...


  • kcal: 730 / CH: 5.5 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A pórét megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. A vaj felét fölolvasztjuk, a pórét kis lángon kb. 12 percig pároljuk benne. Közben, ha kell, egy kevés vizet is önthetünk alá. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, a tejszínt és a bort ráöntjük. 2-3 pernyi forralás után kivajazott közepes ...


  • kcal: 356 / CH: 12.1 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 26.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Brokkolit gőzben megpároljuk. Ezalatt elkészítjük a mártást. Felhevített vajon megizzasztjuk a lisztet, felengedjük a forrásban lévő tejjel, és állandó keverés közben besűrítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával, cayenne borssal ízesítjük. A tűzről levével hozzákeverjük a tej...


  • kcal: 909 / CH: 17.0 g / Fehérje: 47.5 g / Zsír: 63.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lazacszeleteket öblítsük le, töröljük szárazra és kenjük be citromlével. A megtisztított hagymát vágjuk apró kockákra, a megmosott és megtisztított leveszöldséget vágjuk nagyobb darabokra. Halsütő edényben forrósítsunk fel 20 g vajat, pároljuk üvegesre a hagymát és a leveszöldséget. Moss...


  • kcal: 624 / CH: 14.9 g / Fehérje: 58.7 g / Zsír: 33.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított pisztrángokat tűzálló tálba fektetjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, ráöntjük a bort és kevés vizet. Letakarva a sütőben 15 percig pároljuk. A pisztrángokat kiszedjük, levéhez hozzáadjuk a tejfölt, és felforraljuk. A halakat szitált zsemlemorzsával meghintjük, és vajazott sü...


  • kcal: 356 / CH: 2.5 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halszeleteket ecetes vízzel meglocsoljuk, fél órán át állni hagyjuk. A tűzálló tálat margarinnal áthúzzuk, a frissen vágott kaprot a tejföllel, tojássárgájával jól összekeverjük. A halszeleteket kiemeljük az ecetes léből, tűzálló tálba helyezzük és sütőben szép pirosra sütjük. Utána a halszelet...


  • kcal: 418 / CH: 22.4 g / Fehérje: 52.1 g / Zsír: 11.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Meghámozzuk, karikára vágjuk és az olajjal kikent tepsibe tesszük a burgonyát. Megsozzuk és meghintjük a fahéj felével és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ráterítjük a felszeletelt paradicsomot, erre fektetjük a sóval, fahéjjal bedörzsölt húsdarabokat. Ráöntjük az olaj maradékát és letakarva...


  • kcal: 391 / CH: 34.7 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 23.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat habosra keverem a cukorral és a citrom héjával. Hozzáadom a tojások sárgáját és ezt is alaposan elkeverem. Belekanalazom a lisztet, majd a citrom levét, valamint a vanília kikapart belsejét. Picit meglangyosítom a tejet és a masszához keverem. Csipet sóval felverem a tojások fehérjét, ma...


  • kcal: 774 / CH: 20.3 g / Fehérje: 32.4 g / Zsír: 61.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A májat megmossuk, jól lecsorgatjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot és a szeletelt gombát. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk, végül rö...


  • kcal: 461 / CH: 2.5 g / Fehérje: 45.0 g / Zsír: 26.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét felvágjuk, megsózzuk, rozmaringlevéllel meghintjük, mély jénaitálba rakjuk. Meglocsoljuk langyos vajjal, a  fél dl vízzel elkészített kávéval és felengedjük a tejszínnel. Lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük 50 percre. A sütés befejeztével hozzáöntjük a konyakot.


  • kcal: 504 / CH: 11.0 g / Fehérje: 50.7 g / Zsír: 26.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csirkét hideg vízzel lemossuk, szárazra töröljük és 8 darabba vágjuk. A húsdarabokat megsózzuk. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk, a szárát meg a magokat eldobjuk. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és finomra vágjuk. A sáfrányszálakat az ...


  • kcal: 410 / CH: 33.7 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zöldborsót kevés sós vízben előfőzzük. A csirkemájat megmossuk, csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a keményítőbe. Az olajat teflon edényben felmelegítjük, beleszórjuk a májat és kevergetjük. Ízesítjük gyömbérrel és szójaszósszal. Hozzáadjuk a zöldborsót és átforgatva együtt pároljuk készre. Sóznunk ...


  • kcal: 754 / CH: 62.4 g / Fehérje: 39.9 g / Zsír: 34.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemájat megmossuk, szívét eltávolítjuk, és leszárítjuk. Szalonnaszeletekbe burkolva és fűszerezve fogvájóval rögzítjük. Tűzálló tálba téve forró sütőben 220 fokon 10 percig sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel óvatosan ö...


  • kcal: 859 / CH: 102.9 g / Fehérje: 37.2 g / Zsír: 31.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sajtokat lereszeljük. A makarónit enyhén sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, majd lábasba töltjük. A tejet fölforraljuk, a tésztára öntjük és kb. 20 percig főzzük. Akkor jó, ha szinte az összes tejet beitta és jó puha lesz. Egyszemélyes kis pudingformákat kivajazunk, a tésztával megtöltjük. A t...


  • kcal: 781 / CH: 90.3 g / Fehérje: 36.6 g / Zsír: 29.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tegyük egy tálba a főtt makarónit, a tejfölt és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Egy kivajazott sütőtálba tegyünk egy réteg makarónit, egy réteg mozarellát, újra egy réteg makarónit, a tetejére a durvára reszelt mozarella kerüljön. Sütőben süssök 210 fokon 35-40 percig.


  • kcal: 544 / CH: 99.2 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 9.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a kakaóporral és a hajdinadarával elkeverjük. Kis lábasban lassú tűzön felforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 15 percig főzzük. A darát tányérba öntjük, a tejszínt ráöntjük és jól elkeverjük.


  • kcal: 847 / CH: 71.8 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 43.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a darával, két tojással, a vaj felével és kevés sóval. Forrásban lévő vízbe nagyobb galuskákat szaggatunk, kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. Az olvasztott vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és két tojássárgájával jól kikeverjük. Hoz...


  • kcal: 369 / CH: 34.4 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 19.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Meghámozzuk az apró cukkinikat, és pár percig előfőzzük, majd lecsurgatjuk. A húsos paradicsom héját lehúzzuk és felszeleteljük. A főtt fürjtojásokat cikkekre vágjuk, a rókagombát és a tisztított zellert megfőzzük. A tárkonylevelet finomra vágjuk, salátát leveleire tépdessük. A tejszínt fe...


  • kcal: 374 / CH: 52.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 12.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőt 200 °C-ra felmelegítjük. 125 g (1/8 l) tejet kimérünk, kis edényben felforraljuk és a grízt lassan szórjuk bele, nehogy megcsomósodjon. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Az edényt leveszik a tűzről, és a vajat belekeverjük. A darakását sütőformában a sütőbe tesszük (középre) kb. 15 perc alatt világ...


  • kcal: 350 / CH: 45.5 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 11.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kemény habbá verjük a tojások fehérjét 2 ek vízzel, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját végül a búzadarát. Kivajazott, kilisztezett 2 l-es lábosba öntjük és a sütőben megsütjük. Amikor már szép piros (185 fokon kb. 15-20 perc), leöntjük a széleinél körben, forró vaníliás cukorral ízesített...


  • kcal: 217 / CH: 17.1 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Habosra keverjük a tésztához való tojássárgákat a glukononnal, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd kanalanként a lisztet, diót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett tortaformában a közepesen forró sütőben tűpróbáig sütjük (amíg a massza már nem ragad a tűr...


  • kcal: 434 / CH: 27.5 g / Fehérje: 32.3 g / Zsír: 20.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A káposzta torzsáját kivágjuk és a káposztát csíkokra szeletelve sós vízben megfőzzük. Közben a kicsontozott és kivert hússzeleteket enyhén sózzuk és a margarinban ropogós pirosra sütjük. Margarinnal kikent tűzálló tál aljára öntjük a káposzta felét, befedjük a hússzeletekkel, erre ismét káposztát t...


  • kcal: 537 / CH: 2.8 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 43.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet és a szardellát mixerrel finom péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a citromlé felével össze dolgozott olajat. A mártást a maradék citromlével és borssal ízesítjük.


  • kcal: 207 / CH: 5.2 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 19.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mascarponét és a joghurtot egy tálban habosra keverjük egy kevés reszelt citromhéjjal, egy kávéskanál citromlével és a tojássárgájával. A krémet édesítőszerrel ízesítjük, majd 30 percig hideg helyen állni hagyjuk. Mentával díszítjük.


  • kcal: 156 / CH: 19.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 7.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az édesköményt megtisztítjuk, zöldjét finomra pirítjuk, zöldséget magát pedig vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymával, citromlével, cukorral, sóval ízesített vízben - csak annyiban, amennyi éppen ellepi - puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd 1 ek. tejszínnel meg a...


  • kcal: 577 / CH: 93.3 g / Fehérje: 35.8 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy éjjelen át áztatjuk a babot, másnap sós vízben puhára főzzük. Majd a tűzről levéve, levét sóval, ecettel, cukorral salátalének ízesítjük és abban hagyjuk kihűlni. Simára keverjük a tojássárgákat tejföllel és egy kevés páclével. Vékony karikákra vágjuk a hagymát és a leszűrt babhoz keverjük az eg...


  • kcal: 445 / CH: 16.5 g / Fehérje: 24.8 g / Zsír: 31.5 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet tejben megáztatjuk, hozzáadjuk a kikevert vajat, a tojássárgáját, a sajtot, a darált (vagy felaprított) füstölt sonkát, sót és pirospaprikát. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és a masszával finoman összekeverjük. Ovális, tűzálló edényben, 200 C fokon 10 percig sütjük. Az ételt ki...


  • kcal: 123 / CH: 2.6 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 1.2 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halszeleteket besózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd szeletenként alufóliára fektetve beborítjuk a zöldpaprika és paradicsom karikákkal. Lazán becsomagoljuk, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kibontva közvetlenül tányérokra csúsztatjuk.


  • kcal: 620 / CH: 45.3 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 41.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat a fele cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, majd lazán beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott palacsintasütőbe ujjnyi vastag réteget öntünk és az egyik oldalán megsütjük. A krémes felére ráhalmozzuk az epret és összehatjuk. ...


  • kcal: 789 / CH: 133.0 g / Fehérje: 19.2 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat vajjal, cukorral, citromhéjjal felkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Vajjal kikenünk egy alacsony szélű nagyobb jénait, liszttel megszórjuk és a masszát belesimítjuk.  Sütőben, 175 fokon 20 perc alatt megsütjük, még melegen megkenjük baracklekvárral. Az egyik felébe szépen felrak...


  • kcal: 406 / CH: 39.8 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 19.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A margarint felolvasztjuk és az apróra vágott újhagymát 1 percig sütjük benne. A halat kevés sóval besózzuk, és a citromlével meglocsolva 3-4 percig főzzük. Mikor megpuhult, az újhagymát és a halat a csíkokra vágott barna kenyérre halmozzuk, és retekkel, salátával tálaljuk.


  • kcal: 237 / CH: 25.9 g / Fehérje: 13.0 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A búzadarát keverjük el 8 ek. vízzel, és egy éjszakát hagyjuk puhulni. Másnap a fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra és vágjuk apróra. Az uborkát hámozzuk meg és durva reszelőn reszeljük le. A megtisztított hagymát szintén vágjuk apró kockákra. A túrót, a tejfölt és az olajat keverjük h...


  • kcal: 400 / CH: 3.4 g / Fehérje: 32.9 g / Zsír: 28.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pontyfiléket megtisztítjuk, és beirdaljuk. Bedörzsöljük fokhagymával, sóval és a majoránnával. Az edényt kikenjük zsírral, és fedő nélkül sütjük. A tetejét időnként zsírral megöntözzük. Mielőtt elkészül, néhány szelet karikára vágott paradicsomot és paprikát teszünk minden halszeletre, és még 2-3 ...


  • kcal: 270 / CH: 29.4 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 10.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk a kukoricalisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és lágyan, óvatosan hozzákeverjük. Margarinnal kikent és kukoricaliszttel bőven meghintett sütőformába öntjük, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütjük.


  • kcal: 367 / CH: 14.7 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 24.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tisztítsuk, de ne mossuk meg a gombát, hanem konyharuhával dörzsöljük át, majd vágjuk vékony szeletekre. A megtisztított hagymát vágjuk kockára, és nagy serpenyőben a vajon és az olajon pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, őröljük rá a borsot, és éppen csak forgassuk át. Öntsük rá a b...


  • kcal: 338 / CH: 6.6 g / Fehérje: 41.4 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd megpároljuk benne a felszeletelt gombát. Egy jénaitálban a gombát és a halat rétegesen lerakjuk, sózzuk és a tetején egyenletesen elkenjük a tejfölt. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk, közben egyszer megforgatju...


  • kcal: 201 / CH: 2.7 g / Fehérje: 11.2 g / Zsír: 15.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A teflonserpenyőt megkenjük az olajjal és a vékonyra szelt szalonnacsíkokat ropogósra sütjük, majd félretesszük. A tojásokat egy tálba ütjük és a sóval felverjük. A gombát tisztítás után feldaraboljuk és a szalonna zsírjában, kis lángon, fedő alatt pár perc alatt megpároljuk, majd ráöntjük a tojást ...


  • kcal: 255 / CH: 30.6 g / Fehérje: 15.7 g / Zsír: 7.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tököt meghámozzuk, hosszban kettévágjuk, magját kivájjuk. A húsából is leszedünk kb. 1 cm és ezt egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és vajon mindkettőt megpároljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Mindezt összekeverjük, hozzáadjuk a ...


  • kcal: 258 / CH: 12.6 g / Fehérje: 11.0 g / Zsír: 17.6 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát félbevágjuk és vékony karikákra-cikkekre vágjuk. Sóval és oreganóval megszórjuk, átkeverjük és 1 éjszakára állni hagyjuk. A paradicsomokat kockázzuk, a zöldpaprikát vékony 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Az uborkát hosszában negyedelve vékony cikkekre daraboljuk. A paradicsomot az ub...


  • kcal: 750 / CH: 16.7 g / Fehérje: 71.1 g / Zsír: 40.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pisztrángokat öblítsük le, töröljük szárazra, kenjük meg borecettel, és enyhén sózzuk be. A megtisztított, kockára vágott hagymát és leveszöldséget halsütő edényben 20 g vajon pirítsuk meg. Öntsük hozzá a levest és a bort, tegyük bele a borsot, a fűszereket és a babérlevelet, és 15 percig egy...


  • kcal: 997 / CH: 5.4 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 91.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az angolnát megmossuk, kb. 10 centiméterenként bevagdossuk, kevés sóval, citromlével bedörzsöljük, és előmelegített roston mindkét oldalán megsütjük. Tálalásnál a halat meleg tányérra helyezzük, a zsályaleveleket olvasztott margarinnal elkeverjük, az angolnára öntjük és citromlével bespricceljük. Pi...