Mit ehetek? | Receptek
Jód gazdag

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 161 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 656 / CH: 26.6 g / Fehérje: 45.6 g / Zsír: 38.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivess...


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 457 / CH: 19.2 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 33.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készítet...


  • kcal: 805 / CH: 43.2 g / Fehérje: 22.7 g / Zsír: 61.7 g

    adag4
    elkészítési idő

    A pácolt heringet gerinccsontjától, farkától és uszonyától megtisztítjuk, majd kétujjnyi széles szeletekre vágjuk. A savanyított káposztát apróra vágjuk. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk, a babot lecsepegtetjük. Az előkészített anyagokat egy tálba tesszük. Az öntethez valókat alaposan ös...


  • kcal: 338 / CH: 12.5 g / Fehérje: 41.9 g / Zsír: 6.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat felszeleteljük, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, citromlevet csepegtetünk rá, és egy óra hosszat állni hagyjuk. A hagymát apróra felvágjuk, olajban megpirítjuk, és a vékonyan kiolajozott cseréptálba tesszük. Rátesszük a halat, és felöntjük a borral. A gombát vékonyra felvágjuk, és a halho...


  • kcal: 266 / CH: 4.4 g / Fehérje: 39.1 g / Zsír: 10.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. A brokkoli vastag szárát fél centis karikákra vágjuk, a többit rózsáira szedjük. Sós vízben félpuhára főzzük, és kihűtjük. A halat kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. A brokkolit a halszeleteken elosztjuk....


  • kcal: 909 / CH: 17.0 g / Fehérje: 47.5 g / Zsír: 63.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lazacszeleteket öblítsük le, töröljük szárazra és kenjük be citromlével. A megtisztított hagymát vágjuk apró kockákra, a megmosott és megtisztított leveszöldséget vágjuk nagyobb darabokra. Halsütő edényben forrósítsunk fel 20 g vajat, pároljuk üvegesre a hagymát és a leveszöldséget. Moss...


  • kcal: 624 / CH: 14.9 g / Fehérje: 58.7 g / Zsír: 33.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított pisztrángokat tűzálló tálba fektetjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, ráöntjük a bort és kevés vizet. Letakarva a sütőben 15 percig pároljuk. A pisztrángokat kiszedjük, levéhez hozzáadjuk a tejfölt, és felforraljuk. A halakat szitált zsemlemorzsával meghintjük, és vajazott sü...


  • kcal: 279 / CH: 1.4 g / Fehérje: 38.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat megmossuk, felszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk a halszeleteket, és csipetnyi sóval ízesítjük. A szeleteket egy lapos jénaitálba fektetjük, a tejföllel bekenjük, rászórjuk a megreszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet és pirospaprikát. Lefedve, 190 fokos sütőben 30 percig ...


  • kcal: 356 / CH: 2.5 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halszeleteket ecetes vízzel meglocsoljuk, fél órán át állni hagyjuk. A tűzálló tálat margarinnal áthúzzuk, a frissen vágott kaprot a tejföllel, tojássárgájával jól összekeverjük. A halszeleteket kiemeljük az ecetes léből, tűzálló tálba helyezzük és sütőben szép pirosra sütjük. Utána a halszelet...


  • kcal: 596 / CH: 50.5 g / Fehérje: 27.1 g / Zsír: 30.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit forró, sós vízben főzzük 2-3 percig. Két paradicsomot vastagabb karikákra vágunk. A cérnametéltet 3 percig főzzük lobogó sós vízben, majd csepegtessük le. Egy tálat rakjunk ki salátalevelekkel. Terítsünk rá egy vékony metélt réteget, majd a paradicsomkarikákat, utána a rózsákra szedet...


  • kcal: 270 / CH: 6.1 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 9.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A félbevágott citromot meghámozzuk óvatosan, és a megtisztított és lemosott halakat és citromhéjával jól bedörzsöljük. 1 ek olajból, a gyömbérből, a szerecsendióból, a babérlevélből és a citromfűből ízesítőt készítünk, és a halakat jól bekenjük. Ezután lisztben meg...


  • kcal: 155 / CH: 5.5 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A leöblített halat kiengedjük, majd sózzuk és az olaj felével elkevert petrezselyemzölddel, szerecsendióval a halszelet mindkét oldalát bekenjük. Ezután beleforgatjuk a lisztbe, és az olajjal kikent tűzálló edénybe a halszeleteket egy más mellé lerakjuk. A vékonyra vágott citromk...


  • kcal: 281 / CH: 10.1 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 11.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Ha fagyasztott halat használunk, akkor kiolvasztjuk, a levét leöntjük. A sárgarépát, fehérrépát és zellert tisztítjuk és kockára vágjuk, majd a kókuszzsíron megpirítjuk. Annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldsé...


  • kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...


  • kcal: 537 / CH: 2.8 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 43.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet és a szardellát mixerrel finom péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a citromlé felével össze dolgozott olajat. A mártást a maradék citromlével és borssal ízesítjük.


  • kcal: 691 / CH: 18.9 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 52.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk, egy citrom levével ízesítjük, majd a halat megpároljuk benne (egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen belefér, így a szeleteket meg is fordíthatjuk). Utána leszűrjük ...


  • kcal: 435 / CH: 19.1 g / Fehérje: 31.0 g / Zsír: 24.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °-ra. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és sütőben 10-12 percig süssük. Míg a hal sül, az olajat felforrósítjuk és közepes teflonserpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, míg barnára nem pirul. Egy kis tálban összekeverjük a mézet,...


  • kcal: 371 / CH: 56.9 g / Fehérje: 24.2 g / Zsír: 4.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levét leszűrjük, majd hideg vízzel felöntjük. A kakukkfűvel és a babérlevéllel főni tesszük. Lassú tűzün kb. 1 óráig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szardellát és a koc...


  • kcal: 330 / CH: 12.3 g / Fehérje: 30.3 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kifilézett fogast kisebb darabokra vágjuk, majd roston megsütjük. Közben a megtisztított zöld spárgát ízesített lében megpároljuk (só, fehér bors, fehérbor). A léből kiszedjük. Mártást készítünk, a vajat megolvasztjuk, lisztet beleszórjuk átkeverjük, fél perc múlva felöntjük fehérborral ...


  • kcal: 335 / CH: 4.3 g / Fehérje: 39.8 g / Zsír: 17.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított, előkészített fogast citromos, tejes vízben 15 percig főzzük. Amikor megfőtt, kiemeljük, lecsöpögtetjük. A margarint barnára hevítjük, majd a halszeletek tetejére öntjük.


  • kcal: 123 / CH: 2.6 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 1.2 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halszeleteket besózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd szeletenként alufóliára fektetve beborítjuk a zöldpaprika és paradicsom karikákkal. Lazán becsomagoljuk, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kibontva közvetlenül tányérokra csúsztatjuk.


  • kcal: 406 / CH: 39.8 g / Fehérje: 17.2 g / Zsír: 19.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A margarint felolvasztjuk és az apróra vágott újhagymát 1 percig sütjük benne. A halat kevés sóval besózzuk, és a citromlével meglocsolva 3-4 percig főzzük. Mikor megpuhult, az újhagymát és a halat a csíkokra vágott barna kenyérre halmozzuk, és retekkel, salátával tálaljuk.


  • kcal: 609 / CH: 25.7 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 50.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A halkonzervet levéből leszűröm (a levét félre teszem). A burgonyát tisztítás után héjában megfőzöm, meghámozom és kihűlés után vékony karikákra vágom. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól felkockázom, majd azonnal meglocsolom az ecettel. A keményre főtt tojást felkockázom. A megtisztított hagy...


  • kcal: 400 / CH: 3.4 g / Fehérje: 32.9 g / Zsír: 28.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pontyfiléket megtisztítjuk, és beirdaljuk. Bedörzsöljük fokhagymával, sóval és a majoránnával. Az edényt kikenjük zsírral, és fedő nélkül sütjük. A tetejét időnként zsírral megöntözzük. Mielőtt elkészül, néhány szelet karikára vágott paradicsomot és paprikát teszünk minden halszeletre, és még 2-3 ...


  • kcal: 338 / CH: 6.6 g / Fehérje: 41.4 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd megpároljuk benne a felszeletelt gombát. Egy jénaitálban a gombát és a halat rétegesen lerakjuk, sózzuk és a tetején egyenletesen elkenjük a tejfölt. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk, közben egyszer megforgatju...


  • kcal: 949 / CH: 23.6 g / Fehérje: 44.2 g / Zsír: 30.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vágott vegyes zöldségből vékony metéltet vágunk. A vékonyra lapított halfiléket ezekkel a zöldségekkel megtöltjük és rolád alakra formáljuk. Alufóliába göngyöljük. Az előkészített alaplében szépen elhelyezzük és fedő alatt megpároljuk, kb. 20 perc alatt. (Alaplé: zöldségalaplé babérlevél...


  • kcal: 750 / CH: 16.7 g / Fehérje: 71.1 g / Zsír: 40.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pisztrángokat öblítsük le, töröljük szárazra, kenjük meg borecettel, és enyhén sózzuk be. A megtisztított, kockára vágott hagymát és leveszöldséget halsütő edényben 20 g vajon pirítsuk meg. Öntsük hozzá a levest és a bort, tegyük bele a borsot, a fűszereket és a babérlevelet, és 15 percig egy...


  • kcal: 197 / CH: 1.8 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 7.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Előkészítjük a grillsütőt. Egy kis tálban összekeverjük a majorannát, a zúzott fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot. A halak bőr nélküli oldalát bedörzsöljük két evőkanál majorannás keverékkel. A halakat oldalanként 3 percig grillezzük.


  • kcal: 997 / CH: 5.4 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 91.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az angolnát megmossuk, kb. 10 centiméterenként bevagdossuk, kevés sóval, citromlével bedörzsöljük, és előmelegített roston mindkét oldalán megsütjük. Tálalásnál a halat meleg tányérra helyezzük, a zsályaleveleket olvasztott margarinnal elkeverjük, az angolnára öntjük és citromlével bespricceljük. Pi...


  • kcal: 185 / CH: 4.1 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 7.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat leöblítjük, majd a felengedés után szeleteljük. Besózzuk és a fűszerpaprikából és fűszerekből készített ízesítővel a halszeletek mindkét oldalát bekenjük. Ezután a lisztben megforgatva, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük sütőben vagy grillsütőben.


  • kcal: 196 / CH: 22.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozom, lereszelem és hozzáteszem a dobozból kibontott halat, az összes szósszal együtt. Citromlével, citromhéjjal, zúzott fokhagymával, törött borssal ízesítem, majd az egészet addig keverem, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Megmosott, kierezett és kicsumázott papri...


  • kcal: 355 / CH: 33.0 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverék hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a marga...


  • kcal: 598 / CH: 12.2 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 13.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy kicsit pihentetjük. A cukkinit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a felszeletelt paradicsommal és újhagymával együtt megfuttatjuk a vajon. Beletesszük a pépesített fokhagymát, pár perc alatt összerotyogtatjuk. A halat kikent tűzálló tálba rakjuk, majd e...


  • kcal: 164 / CH: 8.0 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 7.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Turmixoljuk össze az összes hozzávalót. 4 kerámia vagy üveg felfújtformát kenjünk ki olajjal, oszlassuk el bennük egyenletesen a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. A zabpehelylisztet magunk készítsük gluténmentes zabpehely megőrlésével. Ez az étel a Healthpointe élet...


  • kcal: 358 / CH: 12.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 28.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikákat a szárukkal együtt hosszában kettészeljük, és kimagozzuk. A főtt tojást kis kockákra vagdaljuk, a halhúst apró darabokra tördeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítjük. Megtöltjük a paprikáka...


  • kcal: 306 / CH: 11.4 g / Fehérje: 28.2 g / Zsír: 15.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított és lemosott halat igen apróra vágjuk, hozzákeverjük a rizstejben áztatott lisztet, tojássárgáját, a kemény habbá vert fehérjét, a sót, a szerecsendiót, a vágott petrezselymet és a citrom reszelt héját. Az alapanyagokat óvatosan összekeverjük, az olajjal kikent pudingformába...


  • kcal: 371 / CH: 7.6 g / Fehérje: 18.7 g / Zsír: 6.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított halfilét és zöldségféléket felszeleteljük, és az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt a zsírral kikent főzőedénybe tesszük. Ezután sózzuk, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára főzzük. Amikor a hal és a zöldségfélék már felpuhultak,...


  • kcal: 178 / CH: 6.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsomos halat leszűröm. A haldarabokat félreteszem, ez lesz a leves tetején. Az olajos-paradicsomos levet kis fazékba öntöm. Hozzáöntök 6 dl vizet, beleszórom a vegetát és beleteszem a halászlékockát. Borssal és citromhéjjal fűszerezem. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem. A...


  • kcal: 493 / CH: 35.9 g / Fehérje: 27.4 g / Zsír: 26.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felaprított petrezselyemzöldet és a hagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálkátlanított halat, sózzuk, borsikával fűszerezzük, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg pépes lesz. A keverékkel megtöltjük a korábban megsütött palacsintákat, és a kivajazott, szerecsendióval meghintett cseréptálba t...


  • kcal: 516 / CH: 10.8 g / Fehérje: 33.6 g / Zsír: 35.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat öblítsük le, töröljük szárazra, sózzuk és a fehér borssal borsozzuk meg, majd kenjük be kevés citromlével. A kelleveleket bő sós vízben éppen csak 1 percig blansírozzuk. Hideg vízzel öblítsük át és csepegtessük le, és az ereivel lefelé terítsük szét több réteg konyhai papír tö...


  • kcal: 163 / CH: 11.9 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 3.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A jól letisztított halat folyóvízben lemossuk, majd forrásban lévő, gyengén sós vízbe téve puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és lehűtvel, éles késsel egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Közben az almát, sárgarépát megtisztítjuk, és szintén alaposan lemosva, lereszeljük és besózzuk. Jól...


  • kcal: 1079 / CH: 7.2 g / Fehérje: 50.6 g / Zsír: 48.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A harcsafilét felszeleteljük, és fólia alatt kissé kiverjük. Sóval és curryporral megszórjuk, mindegyikre egy vékony sajtszeletet valamint egy póréhagymarudat rakunk. A halat felgöngyöljük, az egészet a szalonnaszeletekbe tekerjük, és hústűvel összetűzzük. A tekercseket cserépedénybe tesszük. K...


  • kcal: 265 / CH: 5.9 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított és leöblíted halak mindkét oldalát bekenjük az 1 ek olajból, pirospaprikából, fokhagyma porból, az őrült borsból készített ízesítővel. Majd megforgatjuk a lisztben, és az olaja kikent teflonbevonatú edényben, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra sütjük (kb. 8-8 perc alatt).


  • kcal: 1011 / CH: 75.9 g / Fehérje: 35.5 g / Zsír: 62.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat kizsírozott tepsibe téve, kevés vizet alátöltve sütőben megpároljuk. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel. Ráöntjük a halra és a vitaminos rizzsel körítve tálaljuk. Vitaminos rizs: a rizst zsírba megpirítjuk, sózzuk, felengedjük forró vízzel és fedő ...


  • kcal: 227 / CH: 0.9 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 14.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A heringet megmossuk, megszárítjuk, óvatosan sózzuk, fűszerezzük. Megkenjük olajjal, majd előmelegített grillsütőben 200 fokon mindkét oldalát 6-7 percig sütjük. A halat előmelegített tányérra tesszük. A citromlével meghintve azonnal tálaljuk.


  • kcal: 473 / CH: 25.2 g / Fehérje: 15.5 g / Zsír: 33.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásokat keményre főzöm és hámozás után felkarikázom. A héjában főtt burgonyát, kihűlés után meghámozom és felkockázom. A halat gerincétől megszabadítom és vékony metéltre vágom. A vöröshagymát felaprítom és megsózom. Az uborkát kis kockákra vágom. A majonézt a tejföllel összekeverem, törött bors...


  • kcal: 711 / CH: 12.1 g / Fehérje: 99.8 g / Zsír: 30.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított halad besózzuk, 30 perc múlva gézbe burkoljuk. Sós, ecetes vízben, egész borssal, a megtisztított és egészben hagyott zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel takarékon kb. 40 percig főzzük. Kiemeljük a halat a léből és kihűtjük, majd jégszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Csak ezután...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A juhsajtot feldarabolom. A paradicsomot negyedekre vágom, a hagymát vékonyra karikázom. Az olajat simára keverem a szardellapasztával és a citromlével, majd borssal ízesítem és a tejfölbe keverem. A juhsajtot összekeverem a paradicsommal és a hagymával, a leszűrt szardíniával, rászórom az olajbogyó...