-
kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...
-
kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g8
Hosszú elkészítési idő
A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...
-
kcal: 656 / CH: 26.6 g / Fehérje: 45.6 g / Zsír: 38.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivess...
-
kcal: 238 / CH: 25.7 g / Fehérje: 23.3 g / Zsír: 4.4 g8
Hosszú elkészítési idő
A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát a keverőtál aljára tesszük és összekeverjük majd ezután a túróval is összenyomkodjuk (kézi krumplinyomóval). Belekeverjük a gyümölcsöt. A tepsi alját ki kell bélelni sütőpapírral, amit erősen meg kell kenni vajjal, erre tenni a kész masszát. Előmelegített 220 ...
-
kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...
-
kcal: 321 / CH: 11.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 29.9 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát hámozás és csumázás után lereszelem, majd az összes többi hozzávalót simára keverem. Jól behűtve tálalom.
-
kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g4
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...
-
kcal: 386 / CH: 19.3 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 18.6 g6
Átlagos elkészítési idő
A csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére ...
-
kcal: 584 / CH: 71.0 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 25.6 g12
Átlagos elkészítési idő
Készítsünk a tésztához való anyagokból linzeralapot, osszuk két részre, vékonyra nyújtsuk ki. Az alsó lap legyen valamivel nagyobb, hogy a tepsi is széleit is kibélelhessük. Töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan kenjük meg baracklekvárral. A töltelékhez a túrót törjük át, ha túl nedvesnek találjuk...
-
kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...
-
kcal: 580 / CH: 78.3 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 22.4 g8
Átlagos elkészítési idő
Az almát karikára vágjuk. A tojást, lisztet, tejet, tejszínt összekeverjük. Ezután a cukrot, darált mandulát és a mazsolát is összekeverjük egy külön tálba. A tepsibe öntjük a tészta egy részét, ami kb. olyan állagú, mint a palacsinta tésztája. Ráteszünk egy adag karikára szelt almát, és megszór...
-
kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g8
Átlagos elkészítési idő
Az aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.
-
kcal: 794 / CH: 89.4 g / Fehérje: 20.7 g / Zsír: 37.6 g8
Hosszú elkészítési idő
Gyenge kelt tésztát készítünk, sütőformában szaggatva, cukrozott dióval meghintve kelni hagyjuk, majd kisütjük. Tejből vanília öntetet készítünk, amit tejszínnel dúsítva külön tálalunk az aranygaluskához.
-
kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...
-
kcal: 454 / CH: 60.9 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 19.2 g4
Átlagos elkészítési idő
Az árpadarát 2 órára áztassuk negyed liter vízbe, majd keverjük el a további fél liter vízzel és a sóval. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb. 20 percig. A mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, adjuk hozzá a vajat és a mézet, és addig kevergessük, amíg a méz elolvad. Fűszerezzük fahéjj...
-
kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g4
Gyorsan elkészíthető
Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...
-
kcal: 619 / CH: 73.8 g / Fehérje: 20.4 g / Zsír: 25.4 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Az árpát lisztté őröljük, és hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojássárgákat, a vajban párolt finomra vágott hagymát és snidlinget, végül sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Vizes kézzel 12 g...
-
kcal: 460 / CH: 66.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 14.2 g6
Átlagos elkészítési idő
A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott z...
-
kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...
-
kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...
-
kcal: 1914 / CH: 71.9 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 167.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, ma...
-
kcal: 296 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A zsömléket vékony szeletekre vágjuk, és leöntjük a felforrósított tejjel. A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A tormát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Hozzákeverjük a citromlevet, hogy ne színeződjön el. Az almát elnegyedeljük, meghámozzuk, a magházát ...
-
kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...
-
kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.
-
kcal: 1379 / CH: 251.4 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 22.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és ...
-
kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g4
Hosszú elkészítési idő
Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...
-
kcal: 730 / CH: 13.5 g / Fehérje: 79.6 g / Zsír: 34.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkét megmossuk, 8 részre vágjuk és besózva kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a lisztben megforgatjuk és a fölolvasztott vajon körös-körül megpirítjuk. A húsdarabokat kiemeljük, a visszamaradó vajon a fölaprított hagymát megfuttatjuk. A paradicsompürét belekeverjük, a bort és 2 dl vizet ráöntünk...
-
kcal: 424 / CH: 19.4 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 24.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A paradicsomokat megmossuk. A tetejükből egy vékony szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kikaparjuk, a húshoz keverjük, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsa...
-
kcal: 381 / CH: 17.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 29.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A sampinyont és a si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozva apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne, a fokhagymát és a gom...
-
kcal: 555 / CH: 39.5 g / Fehérje: 21.0 g / Zsír: 33.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici ...
-
kcal: 233 / CH: 23.5 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 7.5 g2
Gyorsan elkészíthető
Egy kisebb lábosban 2 ek zabkorpát szárazon megpirítunk. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk és 1 ek olajon átpirítjuk. Összekeverjük a zabkorpával és kb. 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. Közben a karalábét és a répát lereszeljük. A tofut fe...
-
kcal: 232 / CH: 18.1 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 8.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A bimbóskelt forró vízben megfőzzük, amelyet majoránnával és diétás sóval ízesítünk. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és ebbe halmozzuk a leszűrt bimbóskelt. A kefirt a diétás sóval, a reszelt szerecsendióval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét habbá verve, és a mártást ezzel lazítjuk...
-
kcal: 238 / CH: 33.7 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 9.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A szegfűszeget, fahéjat, a citrom vékony levágott héjával, a fehérborral és egy csipet sóval 1liter vízben felforraljuk. Megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a birsalma magházát, majd kockára vágjuk. Az alapléhez adjuk, és puhára főzzük. A levest behabarjuk: a tejszínt és a tejfölt kikeverjük a cu...
-
kcal: 1543 / CH: 66.9 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 137.1 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük. Ezalatt az olajat felforrósítjuk. Ha elkészült a galuska-állagú tészta, két evőkanál segítségével közepes méretű gombócokat szaggatunk a forró olajba úgy, hogy ne érjenek össze. Megforgatni nem kell: amennyiben elég sok az olaj és elférnek, a fá...
-
kcal: 1645 / CH: 71.9 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 148.7 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük. Ezalatt az olajat felforrósítjuk. Ha elkészült a galuska-állagú tészta, két evőkanál segítségével közepes méretű gombócokat szaggatunk a forró olajba úgy, hogy ne érjenek össze. Megforgatni nem kell: amennyiben elég sok az olaj és elférnek, a fá...
-
kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.
-
kcal: 143 / CH: 20.8 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 7.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A megmosott citromhéjat hosszú szalagban, körbe levágjuk, ugyanúgy, mint hogy az almát hámozok. Lassan felforraljuk a tejet a citromhéjjal. Forrponton hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, és állandó keverés közben gyorsan besűrítjük, majd a tűzről levével kissé hűlni hagyj...
-
kcal: 585 / CH: 58.2 g / Fehérje: 35.7 g / Zsír: 21.6 g5
Hosszú elkészítési idő
A húst apró kockákra vágjuk. A póréhagymát vastag karikákra szeljük, a répákat felkockázzuk. A római tálat kiolajozzuk, beletesszük a borjúhúst, a vegyes zöldséget, a póréhagymát. Ízesítjük a gyömbérrel, rozmaringgal és sóval. Néhány kanál olajat felforrósítunk, megöntözzük vele a húst és a zöldsége...
-
kcal: 518 / CH: 21.1 g / Fehérje: 36.7 g / Zsír: 30.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés olajban megsütjük. Az apró kockákra vágott hagymát a hús zsiradékában megpirítjuk, majd rátesszük a felkockázott zöldpaprikát, és megpirítjuk. 3 dkg liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és megszórjuk finomra vágott kaporral. Amikor f...
-
kcal: 358 / CH: 25.7 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 20.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A vöröshagymát meghámozzuk, vékony karikákra gyalujuk, és forró olajban alacsony hőmérsékleten, gyakori keverés mellett üvegesre és puhára pirítjuk, de nem barnítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével és a borral, felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Közben a bagettszeleteket ...
-
kcal: 575 / CH: 4.9 g / Fehérje: 26.3 g / Zsír: 45.5 g2
Gyorsan elkészíthető
A vajat 2-3 órával előbb kivesszük a hűtőből. A bort magas falú lábosban egy picit felmelegítjük, a sajtokat lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A puha vajat a borral és a mustárral habosra keverjük a lábosban. A keverékbe beleszórjuk a reszelt sajtokat, a v...
-
kcal: 320 / CH: 29.1 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 17.9 g4
A 25 dkg kifejtett borsót egy csésze vízzel felfőzzük, 5 percig forraljuk. A zöldséglevest hozzáöntjük és további 15 percig forraljuk. A levest szitán áttörjük vagy mixerben pürésítjük. A si-take gombát folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre ...
-
kcal: 536 / CH: 30.9 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 34.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A sajtot összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a porcukorral és annyi bort keverünk bele, amennyitől még formázható, de nem lágy krém lesz. A krémből nedves kézzel kis diónyi gömböket formázunk. Egyet-egyet ízlés szerint mákba, pirospaprikába, szezámmagba, snidlingbe és dióba hemperge...
-
kcal: 543 / CH: 87.2 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 13.3 g1
Gyorsan elkészíthető
A brióshoz a kakaót elkészítjük. A cukrot és a kakaóport egy kis lábosban összekeverjük, egy kevés tejet keverünk hozzá és addig melegítjük folyamatos kevergetve, míg egynemű sűrű masszát nem kapunk. Kb. fél dl tejjel még összeforraljuk és egy pohárban a maradék tejjel összeöntjük, átkeverjük.&...
-
kcal: 472 / CH: 73.3 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 12.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A brióst a következő módon elkészített tejeskávéval fogyasztjuk: az inkakávét elkeverjük egy kanál hideg vízzel, felöntjük forró tejjel és ízlés édesítjük.
-
kcal: 462 / CH: 71.1 g / Fehérje: 13.7 g / Zsír: 12.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A brióst hideg, vagy langyos tejjel fogyasztjuk.
-
kcal: 498 / CH: 13.1 g / Fehérje: 26.0 g / Zsír: 36.6 g2
Átlagos elkészítési idő
A brokkolit és a kelbimbót főzd sós vízben félig puhára, majd helyezd egy tűzálló tálba. Keverd össze a tejfölt a reszelt sajtok felével, üsd hozzá a tojásokat, sóval ízesítsd, majd az egészet öntsd a zöldségre. A végén szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és 190-200 fokos sütőben kb. 25 perc a...
-
kcal: 356 / CH: 12.1 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 26.2 g4
Átlagos elkészítési idő
Brokkolit gőzben megpároljuk. Ezalatt elkészítjük a mártást. Felhevített vajon megizzasztjuk a lisztet, felengedjük a forrásban lévő tejjel, és állandó keverés közben besűrítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával, cayenne borssal ízesítjük. A tűzről levével hozzákeverjük a tej...
-
kcal: 288 / CH: 13.7 g / Fehérje: 14.4 g / Zsír: 19.1 g10
Hosszú elkészítési idő
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk vékony karikákra. Tegyük egy fazékba, öntsünk rá hideg vizet, sózzuk és kezdjük el főzni. Csendesen forralva főzzük 30 percig, ekkor adjuk hozzá a meghámozott burgonyát. Főzzük addig, amíg egy villa hegyével könnyedén át tudjuk szúrni a zellerszeleteket, és a bu...
-
kcal: 450 / CH: 55.6 g / Fehérje: 17.5 g / Zsír: 16.7 g4
Gyorsan elkészíthető
A hagymát olajon megpirítjuk, rászórunk 1 tk. pirospaprikát és azonnal teszünk hozzá 1 ek. vizet, majd beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát. A brokkolit megmossuk, és előkészítjük. A fás részeit levágjuk, a rózsáit leszedjük. A törzsét kockákra vágjuk (ezeket előbb tes...