Mit ehetek? | Receptek
Gyermek diéta

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 1215 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...


  • kcal: 374 / CH: 27.1 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 19.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret érdemes napokkal korábban megvenni, hogy kellően megszikkadjon. Kb. 3 cm-es kockára vágjuk a kenyeret, és félretesszük. 1,5 l vízbe beletesszük a kakukkfüvet és felforraljuk. A petrezselymet, fokhagymát, sót mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és még ezzel is...


  • kcal: 478 / CH: 45.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 24.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Simára keverjük a sütőporos lisztet a tejjel, a tojásokkal, sóval, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítve. Teflonserpenyőben egy evőkanál vajat felolvasztunk, beleöntjük a tésztamassza 1/4 részét, megszórjuk a megtisztított áfonya 1/4 részével. Így sütjük, majd lapátkanállal óvatosan megf...


  • kcal: 321 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonya szemeket kevés lisztben meghempergetjük és óvatosan a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a m...


  • kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...


  • kcal: 238 / CH: 25.7 g / Fehérje: 23.3 g / Zsír: 4.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát a keverőtál aljára tesszük és összekeverjük majd ezután a túróval is összenyomkodjuk (kézi krumplinyomóval). Belekeverjük a gyümölcsöt. A tepsi alját ki kell bélelni sütőpapírral, amit erősen meg kell kenni vajjal, erre tenni a kész masszát. Előmelegített 220 ...


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 1476 / CH: 62.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 135.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól megreszelem. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verem, apránkét hozzáadom a lisztet, sózom, majd beleteszem a reszelt almát. Ezután belekeverem a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségünek kell lennie.) Az almás masszát evőkaná...


  • kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...


  • kcal: 482 / CH: 81.9 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit 2 ek vízzel összegyúrjuk, kivajazott torta-, vagy piteformába nyújtjuk. Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét. A tojássárgákat, 2 ek fügelekvárt, cukrot és a tejszínt összekeverjük és rákanalazzuk. 190 fokon kb. 50-55 percig sütjük...


  • kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 477 / CH: 77.4 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 13.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva, a tojásokból, a lisztből, a tejből és a szódavízből hígabb palacsintatésztát keverünk. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, a továbbiakban erre már nem lesz szükséges. Kb. 0,5 cm-es p...


  • kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 415 / CH: 56.7 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 19.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Összekeverjük a lisztet, cukrot és a sót. Robotgéppel hozzákeverjük a hideg vajat, amíg szétmorzsolódik. A vizet kanalanként adagoljuk miközben folyamatosan dolgozik a gép, hogy a liszt felvegye a vizet. Amikor a tészta összeáll, két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban. Fóliába...


  • kcal: 321 / CH: 11.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 29.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát hámozás és csumázás után lereszelem, majd az összes többi hozzávalót simára keverem. Jól behűtve tálalom.


  • kcal: 250 / CH: 35.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előm...


  • kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g

    adag4
    elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...


  • kcal: 584 / CH: 71.0 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 25.6 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Készítsünk a tésztához való anyagokból linzeralapot, osszuk két részre, vékonyra nyújtsuk ki. Az alsó lap legyen valamivel nagyobb, hogy a tepsi is széleit is kibélelhessük. Töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan kenjük meg baracklekvárral. A töltelékhez a túrót törjük át, ha túl nedvesnek találjuk...


  • kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.


  • kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...


  • kcal: 317 / CH: 42.2 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az ananászkonzerv levét leszűrjük, félre tesszük. Hagyjuk lecsöpögni! Egy nagy fazékba beleteszünk 1 ek cukrot, elkezdjük karamellizálni majd hozzáadjuk az ananász kockákat és együtt karamellizáljuk. Felöntjük 1 l vízzel és az ananász levével, citromhéjat teszünk bele és felforraljuk, majd...


  • kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.


  • kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy  csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük.  A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...


  • kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük -  ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...


  • kcal: 460 / CH: 66.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 14.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott z...


  • kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.


  • kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...


  • kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...


  • kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...


  • kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.