-
kcal: 478 / CH: 45.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 24.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Simára keverjük a sütőporos lisztet a tejjel, a tojásokkal, sóval, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítve. Teflonserpenyőben egy evőkanál vajat felolvasztunk, beleöntjük a tésztamassza 1/4 részét, megszórjuk a megtisztított áfonya 1/4 részével. Így sütjük, majd lapátkanállal óvatosan megf...
-
kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g4
Hosszú elkészítési idő
A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...
-
kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...
-
kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2
Hosszú elkészítési idő
Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!
-
kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g4
A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...
-
kcal: 352 / CH: 17.5 g / Fehérje: 40.5 g / Zsír: 13.0 g2
Átlagos elkészítési idő
A csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt si...
-
kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...
-
kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g6
Átlagos elkészítési idő
Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...
-
kcal: 619 / CH: 73.8 g / Fehérje: 20.4 g / Zsír: 25.4 g4
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Az árpát lisztté őröljük, és hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojássárgákat, a vajban párolt finomra vágott hagymát és snidlinget, végül sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Vizes kézzel 12 g...
-
kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük - ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...
-
kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...
-
kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.
-
kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)
-
kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g2
Gyorsan elkészíthető
A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...
-
kcal: 457 / CH: 19.2 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 33.4 g8
Átlagos elkészítési idő
A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készítet...
-
kcal: 282 / CH: 47.8 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.8 g4
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk gépben, és poharakba töltjük. Egy-két jégkockát is tehetünk bele.
-
kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...
-
kcal: 135 / CH: 1.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.4 g6
Gyorsan elkészíthető
A bazsalikom leveleit a szárról lecsipkedjük, majd a fenyőmaggal meg a megtisztított fokhagymával, sóval, merülőmixerrel fölaprítjuk. Először az olajat, majd közvetlenül tálaláskor a sajtot is belekeverjük és kissé megsózzuk. Fontos, ha a sajttal sokáig áll, besűrűsödik, ezért keverjük bele csak a v...
-
kcal: 546 / CH: 3.8 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 53.6 g1
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymát összeaprítjuk, szétnyomkodjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a bazsalikommal, a darált dióval, megsózzuk és hozzákeverjük az étolajat.
-
kcal: 424 / CH: 19.4 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 24.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A paradicsomokat megmossuk. A tetejükből egy vékony szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kikaparjuk, a húshoz keverjük, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsa...
-
kcal: 301 / CH: 39.9 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 14.4 g4
Gyorsan elkészíthető
1 dl vízben feloldjuk a cukrot. A birsalmát falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat és beleöntjük a barnacukros szószt, és az apróra vágott birsalmát. 10 percig közepes lángon forraljuk. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges. A lisztet kevés vízben csomómentes...
-
kcal: 177 / CH: 25.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 6.5 g8
Hosszú elkészítési idő
Egy kisebb kerek tortaformát vajazzunk ki és szórjuk meg mandulaliszttel. A tojásokat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a mandulalisztet, a kukoricadarát, a joghurtot, a narancslevet, a reszelt narancshéjat, az útifű maghéjat és a szódabikarbónát, majd keverjük homogén állagúra. H...
-
kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.
-
kcal: 356 / CH: 12.1 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 26.2 g4
Átlagos elkészítési idő
Brokkolit gőzben megpároljuk. Ezalatt elkészítjük a mártást. Felhevített vajon megizzasztjuk a lisztet, felengedjük a forrásban lévő tejjel, és állandó keverés közben besűrítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával, cayenne borssal ízesítjük. A tűzről levével hozzákeverjük a tej...
-
kcal: 345 / CH: 70.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 2.2 g1
Gyorsan elkészíthető
A citromlét a szétnyomott banánnal elkeverjük, beletesszük a mazsolát és a fahéjat és az egészet jól összekeverjük.
-
kcal: 356 / CH: 81.5 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 3.2 g4
Átlagos elkészítési idő
Az almákat meghámozzuk, magházát kiszúrjuk. A búzakorpát, búzacsírát, diót, mézet és lekvárt összekeverjük, és betöltjük az almákba. Sütőben fóliával letakarva megpároljuk. Ezalatt a meggylébe belekeverjük a keményítőt, és sűrűre beforraljuk. Meglegen az almákra öntve tálaljuk.
-
kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.
-
kcal: 416 / CH: 29.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 29.2 g4
Gyorsan elkészíthető
A finomra reszelt céklához reszeljük az almákat és jól összekeverjük.Túrómajonézzel leöntjük. Egy banánt karikára vágunk és a keverékre helyezzük. Darált mandulával hintjük meg. Túrómajonéz: a szitán áttört túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarép...
-
kcal: 210 / CH: 46.8 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 5.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A céklát megmossuk, meghámozzuk, majd apróra daraboljuk, és annyi hideg vizet öntük rá, amennyi bőven ellepi. A cukrot, a meghámozott, fehér bundájatól is megfosztott, felszeletelt citromot, a fűszereket és a megtisztított tormát hozzáadjuk, felforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon 35-40 perc ala...
-
kcal: 276 / CH: 14.2 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 18.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A céklát tormareszelőn lereszeljük, szétnyomott fokhagymát és darált diót, olajat, szójaszószt, köménymagot adunk hozzá. A kelkáposztalevelek vastag ereit vágjuk ki és szűrőben forrázzuk le. A kelkáposztalevelekre, mint egy csészébe helyezzük a céklát.
-
kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.
-
kcal: 101 / CH: 11.1 g / Fehérje: 3.3 g / Zsír: 4.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A meghámozott, kis kockára vágott céklát sós, citromos, gyömbéres vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott paradicsomot. Egyet forralunk rajta. Joghurttal gadagítjuk és steviával ízesíthetjük. Tálaláskor meglocsoljuk kevés olívaolajjal és apróbbra vágott petrezselymet ...
-
kcal: 208 / CH: 30.7 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 8.8 g3
Átlagos elkészítési idő
A diót durvára vágjuk és a chiamaggal együtt megpirítjuk, rálocsoljuk az 1 ek juharszirupot, átkeverjük és lehúzzuk. tűzhelyről. Hagyjuk hűlni. A birsalmát megtisztítjuk (én csak mosom, nem hámozom), a magházát és a csumáját kivágjuk. Egy serpenyőbe 1 ek juharszirupot öntünk, beleforgatjuk a birsal...
-
kcal: 460 / CH: 8.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 42.4 g1
Gyorsan elkészíthető
A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.
-
kcal: 270 / CH: 6.1 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 9.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A félbevágott citromot meghámozzuk óvatosan, és a megtisztított és lemosott halakat és citromhéjával jól bedörzsöljük. 1 ek olajból, a gyömbérből, a szerecsendióból, a babérlevélből és a citromfűből ízesítőt készítünk, és a halakat jól bekenjük. Ezután lisztben meg...
-
kcal: 188 / CH: 15.1 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 10.4 g12
Átlagos elkészítési idő
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk és belenyomkodjuk egy kiolajozott tortaformába. 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Míg a tészta sül, a krémet is elkészítjük. A joghurtot egy robotgéppel eldolgozzuk a tojásokkal (egyesével) és a többi hozzávalót is alaposan belekeverjük a mas...
-
kcal: 154 / CH: 6.0 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 3.3 g4
Átlagos elkészítési idő
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban keverjük össze a citromlét, zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. Tegyük bele a halfiléket és lefedve, hűtőben 15 percig pácoljuk. A cukkinit vágjuk vékony szeletekre.Vegyük ki a halat a pácból, a páclevet tegyük félre. Egy 30x30 cm-es alufóliát ...
-
kcal: 92 / CH: 7.6 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 5.4 g2
Gyorsan elkészíthető
Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt hé...
-
kcal: 515 / CH: 43.9 g / Fehérje: 36.8 g / Zsír: 29.1 g4
A csalánt óvatosan, kesztyűvel leszedjük. Alaposan megmossuk, forró vízzel leöntjük, és 2-3 órát állni hagyjuk. Többször váltott hideg vízben leöblítjük, majd lábasba szórva 1 liter húslevest öntünk rá. A meghámozott, apróra vágott burgonyát hozzáadjuk és fölforraljuk. Lefödve, kis lángon kb. 30 ...
-
kcal: 1204 / CH: 167.6 g / Fehérje: 25.4 g / Zsír: 41.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A csicsókát meghámozzuk, lereszeljük, majd habverővel elkeverjük a vízzel, az étolajjal, a mézzel, a liszttel és a darával. Hozzáadjuk az ánizst és a darált diót. Olajjal kikent, korpával meghintett formába öntjük, és egy órát állni hagyjuk. Közepesen meleg sütőben egy óráig sütjük. Kihűtjük, majd l...
-
kcal: 86 / CH: 15.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 0.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A patisszon magját kiszedjük, meghámozzuk, széles metéltszerűre vágjuk, sóval megszórjuk, tejföllel, citromlével, tárkonyecettel, finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Salátástálban vagy kis tányérban adagoljuk. Apróra vágott zöldfűszerrel is díszíthetjük.
-
kcal: 213 / CH: 27.1 g / Fehérje: 9.0 g / Zsír: 6.8 g4
Gyorsan elkészíthető
Az érett csipkebogyót 1 l víz segítségével paradicsomnyomón áttörjük. Az így kapott csipkeléhez hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd turmixoljuk.
-
kcal: 292 / CH: 3.3 g / Fehérje: 39.3 g / Zsír: 13.9 g4
Átlagos elkészítési idő
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy kis teflon serpenyőben középerős lángon 2-3 percig pirítsuk a fenyőmagot, majd tegyük félre. Klopfoljuk ki a csirkemelleket fólia alatta, kb. fél centiméter vastagságúra, majd tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a pirított fenyőmagot, parmezán sajtot...
-
kcal: 322 / CH: 33.7 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 7.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A zöldborsót kevés sós vízben előfőzzük. A csirkemájat megmossuk, csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a keményítőbe. Az olajat tapadásmente edényben felmelegítjük, beleszórjuk a májat és kevergetjük. Ízesítjük gyömbérrel és szójaszósszal. Hozzáadjuk a zöldborsót és átforgatva együtt pároljuk készr...