Mit ehetek? | Receptek
Fűszerszegény

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 259 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 635 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 19.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojást, a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tészta jó kemény legyen. Gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük....


  • kcal: 477 / CH: 77.4 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 13.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva, a tojásokból, a lisztből, a tejből és a szódavízből hígabb palacsintatésztát keverünk. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, a továbbiakban erre már nem lesz szükséges. Kb. 0,5 cm-es p...


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g

    adag4
    elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 162 / CH: 2.3 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk. 6-8 percig sós-cukros vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. 3-3 spárgát 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és grillrácson vagy grill tepsiben 10 perc alatt ropogós-pirosra sütjük. 


  • kcal: 693 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.2 g / Zsír: 25.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vajat, a tojássárgákat és a porcukrot simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel tésztával dagasztjuk. Belekeverjük a megmosott és leszárított szedret, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és liszttel meghintett formába öntjük...


  • kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...


  • kcal: 226 / CH: 54.3 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A birsalmát megtisztítjuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcs húsát cikkekre vágjuk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat meg a fűszereket és lefedve addig főzzük, amíg a birs megpuhul. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, még egyszer átforraljuk, maj...


  • kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.


  • kcal: 218 / CH: 34.8 g / Fehérje: 0.7 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Meghámozzuk a körtéket és kivájjuk a magházat. Keresztben félbe, majd hosszában csíkokra vágjuk. Kerek, fedeles jénaitálba rakjuk a körtéket, megszórjuk a fahéjjal, és ráöntjük a bort és a mézet. Letakarva 15 percig sütjük 180 fokos sütőben, félidőben egyszer megfordítjuk az edén...


  • kcal: 178 / CH: 30.7 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A petrezselymet apróra vágjuk. A felét pálmazsíron kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt (vagy mirelit) borsót, felkarikázott sárgarépát és vékony csíkokra vágott karalábét. Sózzuk, átkeverjük és fedő alatt kb. 30-35 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult megszórjuk a lisztte...


  • kcal: 1459 / CH: 31.3 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 140.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és egy tepsibe öntjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a burgonyára. Előmelegített sütőben 200 fokon  addig sütjük, amíg a tojás kissé összeáll. Melegen, pirospaprikával megszórva tálaljuk.


  • kcal: 1161 / CH: 91.0 g / Fehérje: 35.0 g / Zsír: 73.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojássárgákat a vajjal, cukorral, a citrom levével és a héjával habosra keverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon, és könnyen formázható legyen. Apró gombócokat formálunk belőle, amelyeket először tojásfehérjébe, majd a kézzel összemorzsolt mandulába hempergettünk, végül uj...


  • kcal: 440 / CH: 7.3 g / Fehérje: 35.3 g / Zsír: 28.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kevés, csipet sós vízben 6-8 perc alatt megpároljuk. Egy 25 cm átmérőjű teflonserpenyő alját olajozzuk meg, és közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel az olajat. Verjük fel a tojásokat és a tojásfehérjét a tejjel és a sóval. Adjuk hozzá óvatosan a p...


  • kcal: 306 / CH: 43.6 g / Fehérje: 15.3 g / Zsír: 6.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyákat megmossuk és szárazra töröljük, villával többször megszurkáljuk, és sütőben 180 °C-on 45 percig sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, puha ropogósra pároljuk, és félretesszük. Egy kis tálban csomómentesre keverjük a levest és a keményítőt. Addig keverjük, míg a keményítő telj...


  • kcal: 1383 / CH: 20.8 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 139.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A még forró főtt burgonyát meghámozom és összetöröm, majd hozzáadom az előzőleg sóval és szerecsendió-virággal kikevert tojássárgáját, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, lisztet és a sütőport. Végül beledolgozom a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából olajba mártott evőkanállal...


  • kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.


  • kcal: 130 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 2.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát megmosom, vékonyan lehámozom, majd kis darabokra vágom. Fazékba téve 8 dl vizet ráöntök, beleszórom az ételízesítőt és puhára főzöm. Ezután hagyom kicsit kihűlni, majd a turmixgép poharába teszem a leszűrt burgonyát. Két dl burgonya főzőlevet ráöntve egészen pépesre turmixolom, azután ap...


  • kcal: 397 / CH: 78.2 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Összekeverem a habosra felvert tojással, tejföllel, liszttel, sóval, borsikafűvel és a megtisztított, fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymával. A masszát tepsibe teszem és az előmelegített, forró sütőben 180 fokon 40-50 perc alatt szép pirosra...


  • kcal: 223 / CH: 34.6 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 4.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított burgonyát kockákra vágva, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Leszűrjük, és forrón áttörve hozzáadjuk a margarint, és állandó keverés közben fokozatosan a zsírszegény tejet. Addig keverjük, amíg jó habos lesz. (Elkészítését igazítsuk a tálalás időpontjához, mert a ké...


  • kcal: 252 / CH: 19.9 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 16.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát egy kis méretű lábasban, kevés vízzel, lassú tűzön 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben egy másik lábasban vizet forralunk. A paradicsomokat megmossuk, a forró vízbe tesszük. A lábast leveszik a tűzről, a paradicsomokat 2 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután kivesszük, héjukat lehúzzu...


  • kcal: 371 / CH: 59.2 g / Fehérje: 8.6 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Zöldségalaplében megfőzzük a kis kockára vágott burgonyát, és ha már puha, burgonyanyomón áttörjük. Néhány percig forraljuk, a tejfölben elhabart liszttel besűrítjük és margarinnal gazdagítjuk.


  • kcal: 177 / CH: 19.6 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 7.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyából hagyományos módon pürét készítünk. A tejet felmelegítjük, a sajtot lereszeljük. A pürébe keverjük a vajat, sót, tejet, sajtot és tojásokat. Kivajazunk egy hosszúkás süteményformát, a belsejét meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a pürét. Sütőben 20 percig 190 fokon sütjük, pár&nbs...


  • kcal: 356 / CH: 2.5 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halszeleteket ecetes vízzel meglocsoljuk, fél órán át állni hagyjuk. A tűzálló tálat margarinnal áthúzzuk, a frissen vágott kaprot a tejföllel, tojássárgájával jól összekeverjük. A halszeleteket kiemeljük az ecetes léből, tűzálló tálba helyezzük és sütőben szép pirosra sütjük. Utána a halszelet...


  • kcal: 394 / CH: 48.7 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 17.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A búzacsírát megdaráljuk és a szétnyomott banán, reszelt alma, fahéj és tejszín keverékével összevegyítjük.


  • kcal: 391 / CH: 34.7 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 23.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat habosra keverem a cukorral és a citrom héjával. Hozzáadom a tojások sárgáját és ezt is alaposan elkeverem. Belekanalazom a lisztet, majd a citrom levét, valamint a vanília kikapart belsejét. Picit meglangyosítom a tejet és a masszához keverem. Csipet sóval felverem a tojások fehérjét, ma...


  • kcal: 108 / CH: 9.4 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 6.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat egy serpenyőben 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A cukkinit megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a vajra helyezzük, megsózzuk, és a citromlevével meglocsoljuk. Fedő alatt, gyenge-közepes lángon 6-8 percig pároljuk, utána előmelegített tányérokra tesszük, és apróra vágott ...


  • kcal: 188 / CH: 15.1 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 10.4 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk és belenyomkodjuk egy kiolajozott tortaformába. 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Míg a tészta sül, a krémet is elkészítjük. A joghurtot egy robotgéppel eldolgozzuk a tojásokkal (egyesével) és a többi hozzávalót is alaposan belekeverjük a mas...


  • kcal: 92 / CH: 7.6 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt hé...


  • kcal: 449 / CH: 18.3 g / Fehérje: 43.6 g / Zsír: 21.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A 4 szeletre vágjuk a mellet, és fél centi vastagra kiklopfoljuk. Minden szeletre egy sonkát és egy szelet sajtot teszünk, összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük.  Megolvasztjuk a margarint, megforgatjuk benne a csirkét, majd sózott lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepa...


  • kcal: 511 / CH: 36.3 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 40.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többs...


  • kcal: 213 / CH: 27.1 g / Fehérje: 9.0 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az érett csipkebogyót 1 l víz segítségével paradicsomnyomón áttörjük. Az így kapott csipkeléhez hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd turmixoljuk.


  • kcal: 531 / CH: 24.1 g / Fehérje: 51.4 g / Zsír: 22.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét a pörköltnél szokásos módon daraboljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret hasábokra, a zöldpaprikát darabokra vágjuk. A darabolt csirkét 8 dl felforralt vízbe rakjuk, lehabozok, belerakjuk az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Margarinon fel...


  • kcal: 575 / CH: 12.0 g / Fehérje: 56.1 g / Zsír: 31.7 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon és az apróra vágott hagymán kevés vízzel, félig megpároljuk, majd a csíkokra vágott sárgarépával, a húsleveslével, sóval, borssal, rozmaringgal, babérlevéllel, tárkonnyal puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a csíkokra...


  • kcal: 351 / CH: 34.0 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 21.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Mártsd a meggyeket csokoládéba, majd helyezd őket kiolajozott tálcára. Addig hűtsd, amíg a csoki meg nem dermed.


  • kcal: 544 / CH: 99.2 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 9.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a kakaóporral és a hajdinadarával elkeverjük. Kis lábasban lassú tűzön felforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 15 percig főzzük. A darát tányérba öntjük, a tejszínt ráöntjük és jól elkeverjük.


  • kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...


  • kcal: 363 / CH: 10.5 g / Fehérje: 39.1 g / Zsír: 18.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemellet kisujjnyi csíkokra metéljük. A cukkinit hámozás nélkül 2 centi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. Az olajon a húst körös-körül kb. 3-5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit és 5 percig kevergetve sütjük-pároljuk. Utána fölaprított kaporral és metélőhagymával fűszerezzük...


  • kcal: 206 / CH: 18.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 10.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot mossuk, szárítjuk, felaprítjuk. A zöldbabot mossuk, lecsepegtetjük, végeit letördeljük és felaprítjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, a kapor egy részét megfuttatjuk benne, sóval ízesítjük, belekeverjük a zöldbabot, kis lángon fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kicsit megpirítjuk, végül hozzá...


  • kcal: 507 / CH: 91.3 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, sót és kb. 2,5 dl vizet kemény tésztával gyúrjuk és elfelezzük. A két cipó tetejét kevés olajjal megkenjük és 20 percig pihentetjük. Gyúródeszkán egy mm vastagságúra nyújtjuk, hagyjuk szikkadni, majd kb. 5x15 cm-es lapokat vágunk belőle. Bő, enyhén sós, forró vízben kifőzzük. A vizet...


  • kcal: 226 / CH: 51.5 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dinnyék húsát kockázzuk fel, vagy dinnyekanállal kanalazzuk ki egy közepes tálba. Szórjuk meg a felvágott mentalevéllel, öntsük rá a mézet és finoman keverjük össze.


  • kcal: 462 / CH: 29.8 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 29.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Kis lábosban tejet melegítünk, ebben elkeverjük a diót, a búzacsírát és a mézet. Egy percig forraljuk, majd lehűtjük.


  • kcal: 663 / CH: 72.4 g / Fehérje: 21.7 g / Zsír: 30.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sárgarépát tormareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a meleg vízben elkevert szódabikarbónát és a borkőport. Beletesszük a lisztet és a fűszereket, a vízből megmaradt langyos vizet és olajat. Lágy tésztát gyúrunk belőle és pihentetjük egy óra hosszáig. Két részre osztjuk. Zabkorpával vastagon meghinte...


  • kcal: 691 / CH: 18.9 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 52.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk, egy kevés citromlével ízesítjük, majd a halat megpároljuk benne (egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen belefér, így a szeleteket meg is fordíthatjuk). Utána leszűrjük és...


  • kcal: 330 / CH: 42.9 g / Fehérje: 14.8 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A póréhagymák haragos zöldjét levágjuk. A hagymaszárakat alaposan megmossuk, hosszában mindegyiket félbehasítjuk, majd enyhén sós vízben 6-8 percig főzzük. Szűrőlapáttal - nehogy eltörjenek - ügyesen kiemeljük, lecsöpögtetjük, és vajjal kikent hosszúkás tűzálló tálba fektetjük. Az ementáli sajt...


  • kcal: 178 / CH: 14.9 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 12.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény gumóját megmossuk, a foltos, fekete helyeket kivagdossuk, és a gumót apróra vágjuk. A burgonyát és a köménydarabokat a beleszórt köménymaggal együtt két evőkanál vízben egy kis fazékban, forrástól számítva mintegy 12-15 pe...


  • kcal: 233 / CH: 18.7 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát megdaráljuk, és mézzel, valamint 4 dl meleg vízzel turmixgépben elkeverjük.