Mit ehetek? | Receptek
Zsírszegény

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 156 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...


  • kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...


  • kcal: 279 / CH: 29.9 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 12.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Készítsük el a palacsintatésztát, majd pihentessük. Egy lábasban pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Fedjük le és pároljuk 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt v...


  • kcal: 450 / CH: 55.6 g / Fehérje: 17.5 g / Zsír: 16.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát olajon megpirítjuk, rászórunk 1 tk. pirospaprikát és azonnal teszünk hozzá 1 ek. vizet, majd beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát. A brokkolit megmossuk, és előkészítjük. A fás részeit levágjuk, a rózsáit leszedjük. A törzsét kockákra vágjuk (ezeket előbb tes...


  • kcal: 196 / CH: 31.5 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 3.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát apró kockára vágjuk, sóval, vegetával, babérlevéllel, köménnyel és citromlével ízesített vízben főzzük. Botmixerrel turmixolás után 2 kk. szójatejfölt adunk hozzá. (Ekcéma, pikkelysömör esetén a citromot hagyjuk ki.)


  • kcal: 130 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 2.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát megmosom, vékonyan lehámozom, majd kis darabokra vágom. Fazékba téve 8 dl vizet ráöntök, beleszórom az ételízesítőt és puhára főzöm. Ezután hagyom kicsit kihűlni, majd a turmixgép poharába teszem a leszűrt burgonyát. Két dl burgonya főzőlevet ráöntve egészen pépesre turmixolom, azután ap...


  • kcal: 218 / CH: 23.0 g / Fehérje: 12.0 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát finomra reszeljük, belekeverjük a tojássárgáját, sóval és gyömbér porral ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a a felvert tojásfehérjét. Egy serpenyőt olajjal kikenünk, a masszát két adagra osztva a serpenyőbe tesszük. A tésztát simító lapáttal kb. 1 cm vastagságúra egyengetj...


  • kcal: 80 / CH: 16.5 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 0.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A citromlevet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a cukorral 12 dl vízben felforraljuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval habosra keverjük és a forró levesben habgaluskákat főzünk. A habgaluskákat kiszedjük a levesből és félretesszük. Majd a tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a liszte...


  • kcal: 119 / CH: 10.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 7.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet szárazon fehér színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a margarint, és a tejjel simára keverve, gyenge erősségű főzőfelületen megfőzzük. Amikor ez a besamel mártás elkészült, ízesítjük a citrom reszelt héjával, és kevés hideg vízzel a megfelelő sűrűségűre kikeverjük, majd ízesítjük a citrom...


  • kcal: 146 / CH: 8.0 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 11.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított gombát összevágjuk, majd az olajjal kikent főzőedénybe tesszük az apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemzölddel, és pár percig pirítjuk. Ezután meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk, és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. A g...


  • kcal: 200 / CH: 35.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az egy napig áztatott borsót megfőzzük, a lángról levesszük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Vörös- és fokhagymát dinsztelünk olajon, hozzáadjuk a borsóhoz, utána őrölt koriandert, köménymagot teszünk rá, majd turmixoljuk.


  • kcal: 655 / CH: 41.3 g / Fehérje: 31.5 g / Zsír: 38.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Forrásban lévő 0,5 l vízben főzzük az árpagyöngy 5 percig, majd szitán csepegtessük le. A csirkemellet mossuk meg, a bőrét húzzuk le. A zöldséglevest forraljuk fel, tegyük bele a húst, az árpagyöngyöt és a babérlevelet, és fedő alatt 40 percig rotyogtassuk kis lángon. A répát és a zellert hámozzuk é...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, és megtisztítjuk. A mángold fehér részét másfél centiméteres rombuszokra vágjuk. A zöld részét hosszában félbe vágjuk, és csíkokra szeljük. A szár zellert vékonyan felszeleteljük. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és...


  • kcal: 351 / CH: 40.0 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 7.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük a tésztát. A csirkemellet 2 cm-es csíkokra, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre, a tököt szeletekre, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük. Egy nagy serpenyőt az étolajjal kiolajozunk. Középerős lángon kör...


  • kcal: 482 / CH: 8.4 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 45.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukkinit felszeleteljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd leöblítjük. Az ecetet a húslevessel felfőzzük, a cukkini szeleteket beledobjuk, 2-3 percig főzzük, majd a levet leöntjük és a cukkinit lecsepegtetjük. A marinádhoz kipréseljük a citrom levét, és a citromhéjat hajszálvékonyra leres...


  • kcal: 527 / CH: 65.4 g / Fehérje: 18.3 g / Zsír: 20.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spagettit a hagyományos módon, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét hullámos pengéjű késsel 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, ahogyan a megtisztított sárgarépát is. Az olajat egy széles lábasban megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát beled...


  • kcal: 582 / CH: 74.9 g / Fehérje: 31.2 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük meg az olajat, majd pároljuk puhára benne a hagymát 6-8 perc alatt. Adjuk hozzá a csirkét, és néhány perc alatt pirítsuk meg. Keverjük hozzá a curry port és egy kis vizet. Öntsük hozzá az alaplevet, majd tegyük bele a durvára reszelt répát és a rizst. Mikor forr, vegyük takarékra, ma...


  • kcal: 845 / CH: 117.3 g / Fehérje: 18.0 g / Zsír: 31.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Meglangyosítunk 2,5 dl vizet, ezzel dolgozzuk össze a tésztához való összetevőket, majd beolajozott kézzel egy kikent tepsibe nyomkodjuk. A tésztát ezután előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. A mártáshoz a felaprított hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vízzel fel...


  • kcal: 206 / CH: 18.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 10.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot mossuk, szárítjuk, felaprítjuk. A zöldbabot mossuk, lecsepegtetjük, végeit letördeljük és felaprítjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, a kapor egy részét megfuttatjuk benne, sóval ízesítjük, belekeverjük a zöldbabot, kis lángon fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kicsit megpirítjuk, végül hozzá...


  • kcal: 80 / CH: 17.0 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 0.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben alaposan lemosott gyümölcsöt szűrőkanálba tesszük, majd gőz felé tartjuk 3-4 percig, és a gyümölcs héját lehúzzuk, kiemeljük a magot, és a fűszerekkel ízesített, forrásban lévő (5dl) vízbe tesszük. Ezután édesítjük, majd felforralás után turmixoljuk és hozzáadjuk a rizsl...


  • kcal: 195 / CH: 32.4 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 3.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kölest megmossuk, tepsibe terítjük, hozzáöntjük a tejet. 170 °C-os sütőben sütjük, amíg a tej elpárolog. Diétának megfelelően fogyaszthatjuk fahéjjal, kakaóval, vagy gyümölcsökkel.


  • kcal: 193 / CH: 31.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 2.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. Fél répát és fél csicsókát egész kis kockákra darabolunk. Ezután lobogó sós vízben előfőzzük úgy, hogy a felkockázott apró zöldségeket 5 perccel később tesszük a főzővízbe. Leszűrjük és félretesszük. Felforralunk bő 1 l vizet és ebben felold...


  • kcal: 84 / CH: 11.8 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott és apróra vágott kaprot az olajjal kikent főzőedénybe tesszük, és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt megpároljuk. A párolásnál vigyázunk, hogy a kapor meg ne piruljon. Majd meghintjük liszttel, édesítjük és állandó keverés mellett pár percig pirítjuk. Ezután 6 ...


  • kcal: 207 / CH: 37.9 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 3.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zöldségeket és a barackot megmossuk. Az édesköményt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot négybe vágjuk. A csírát és a zsombort külön lecsepegtetjük. A barackot kimagozzuk, és cikkekre szeljük. A fűszerolajat, a narancslevet és az édesköményt felforraljuk ...


  • kcal: 271 / CH: 36.5 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 11.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A zsiradékon puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét és sárgarépát kevés sóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm a tejjel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm.


  • kcal: 211 / CH: 29.0 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 7.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.


  • kcal: 182 / CH: 27.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 4.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.


  • kcal: 254 / CH: 36.1 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 7.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Öntsük a gabonapelyhet egy tálba, keverjük össze a joghurttal, 2-3 percig hagyjuk állni fogyasztás előtt.


  • kcal: 222 / CH: 35.1 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 4.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy tálkába öntjük a gabonapelyhet és felöntjük tejjel. Azonnal fogyasztjuk.


  • kcal: 117 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 6.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal í...


  • kcal: 151 / CH: 31.8 g / Fehérje: 3.0 g / Zsír: 1.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy lábast töltsünk kétharmad részig vízzel, majd forraljuk fel. Tegyük bele a megpucolt és kockára vágott paszternákot és a fokhagymát egészben. 10-15 perc alatt puhára főzzük a paszternákot. A főzővizet leöntjük. Egy közepes tálban turmixgéppel pürét készítünk a hozzávalókból.


  • kcal: 145 / CH: 10.3 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 11.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kis hagymafejeket megtisztítjuk, és sós vízben üvegesre főzzük. Lecsöpögtetjük, és forró olajban szép barnára pirítjuk, majd tálra szedjük megöntözzük ecettel, sóval ízesítjük és ráöntjük az olajat amelyben sült. Jól lehűtve tálaljuk.


  • kcal: 481 / CH: 65.0 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot egy éjszakára beáztatjuk. Lecsepegtetjük és kevés vízben egy csipet sóval megpároljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a hagymát üvegesre pároljuk, majd a babhoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a húslevest és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk...


  • kcal: 152 / CH: 29.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy kis fazékba 6 dl vizet öntök. Beleszórom az ételízesítőt, a tört borsot és a zúzott fokhagymát. Felforralom. Közben a kefirt simára keverem a gesztenyemasszával és 1 dl vízzel, majd belekeverem a zabpelyhet is. A keveréket a forrásban lévő levesbe öntöm, és folyamatosan kevergetve főzöm. 5 perc ...


  • kcal: 199 / CH: 49.4 g / Fehérje: 1.2 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megmosott ringlót 8 dl vízbe teszem és felforralom. 3 percnyi forralás után citromlével és a fűszerekkel ízesítem és a gyümölcs puhulásáig főzöm. Ezután leszűröm és a ringlót kimagozva visszateszem a levébe. A gesztenyemasszát kevés ringlólébe folyósra keverem, majd a forrásban lévő levest állandó...


  • kcal: 241 / CH: 17.3 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 13.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, fűszerpaprikát, paradicsomot, gombát, fokhagymát és a borsikafűvet. 0,5-1 dl meleg vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk.


  • kcal: 359 / CH: 56.8 g / Fehérje: 18.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A hagymát kockára vágjuk és mindkettőt olajon, fedő nélkül megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra metélt petrezselymet, a borsot, sót, vegetát és fedő alatt puhára pároljuk. Közben megfőzzük a spagettit, leszűrjük. A gombát összekeverjük a spagettivel és hozzáadjuk...


  • kcal: 738 / CH: 73.7 g / Fehérje: 17.0 g / Zsír: 39.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A liszteket az olajjal összemorzsoljuk, majd langyos tejjel, sóval, őrölt köménnyel, a tojásokkal és a feloldott élesztővel pogácsatésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel kockamintát rajzolunk a tetejére, kiszaggatjuk, tepsibe helyezzü...


  • kcal: 381 / CH: 69.4 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 3.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajat a mézzel jól elkeverjük, hozzáadjuk az aludttejet, majd a tojássárgákat, a lisztet és a sót. Az élesztőt feloldjuk 3 ek. meleg vízben, és a tésztába keverjük. Főzőkanállal alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Olajjal kikent formában, mérsékelt meleg sütőben 1 ó...


  • kcal: 586 / CH: 76.4 g / Fehérje: 20.6 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagy...


  • kcal: 207 / CH: 34.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 3.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben alaposan megmosott burgonyát vékonyan meghámozzuk, majd egyenlő nagyságú vastag egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. Ezután az előkészített cserép-, vagy vasedény alját kikenjük olajjal, a burgonyát belerakjuk, rá hintjük a felvágott vöröshagymát és meglocsoljuk a szójatejjel elke...


  • kcal: 186 / CH: 31.8 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 4.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy csészényi átöblített hajdinát kétszer annyi vízben feltesszük főni, kevés tengeri só és vegamix hozzáadásával, forrástól számított 20 perc múlva kész. (Vastag falú lábasban a legkisebb fokozaton kell főzni, fedő alatt.) Melegen találjuk és tálaláskor öntünk rá egy kevés oliva olajat és megszórju...


  • kcal: 131 / CH: 16.1 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 4.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Turmixgépbe öntöm a joghurtot, a zabpelyhet, a mézet, a megmosott kaprot, a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű nem lesz, ezután beleöntök 2 dl vizet és még egyszer összekeverem. A levest befedve, a hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül hűtöm. Előhűt...


  • kcal: 88 / CH: 4.7 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 2.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Összekeverjük a húst, a tojást, a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a sót, a borsot és a delikátot. Negyedóráig pihentetjük, majd kávéskanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Csendes forrásnál 10 percig főzzük.


  • kcal: 205 / CH: 0.7 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 15.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olvasztott margarinhoz hozzákeverjük a lisztet, majd 10 ml vízzel felengedjük, főzzük. Az így elkészített "besamelt"sertéshússal és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük, majd enyhén sós forróvízben megfőzzük.


  • kcal: 247 / CH: 37.8 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 6.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A joghurtot alaposan felrázzuk, és ehetjük együtt, vagy egymás után.


  • kcal: 52 / CH: 8.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 1.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát kockákra vágva megfőzzük és leszűrjük. A joghurtot az apróra vágott metélőhagymát, őrölt köményt, sót, kevés citromlevet összekeverjük és ráöntjük a céklára. Hűtőben érleljük.


  • kcal: 168 / CH: 15.5 g / Fehérje: 24.6 g / Zsír: 1.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A joghurtot simára keverjük a citrom lereszelt héjával és a kifacsart levével. Porcukorral ízesítjük és hűtve tálaljuk.