Mit ehetek? | Receptek
Energiagazdag

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 936 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 311 / CH: 31.2 g / Fehérje: 6.7 g / Zsír: 17.2 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Először a tölteléket készítjük el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ezen is sok múlik. Ha ugyanis a töltelék túl lágy, túl cukros va...


  • kcal: 308 / CH: 36.2 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 14.6 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Először a tölteléket készítjük el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ezen is sok múlik. Ha ugyanis a töltelék túl lágy, túl cukros va...


  • kcal: 321 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonya szemeket kevés lisztben meghempergetjük és óvatosan a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a m...


  • kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...


  • kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...


  • kcal: 894 / CH: 67.4 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 58.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet kikeverjük a borral, a tojások sárgájával és a sóval. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát almafúróval kivájjuk. Húsát 1 centi vastagon fölszeleteljük, vagy cikkekre vágjuk. A gyümölcsöt a boros masszába mártjuk, és bő, forró olajban 3...


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 635 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 19.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojást, a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tészta jó kemény legyen. Gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük....


  • kcal: 1476 / CH: 62.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 135.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól megreszelem. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verem, apránkét hozzáadom a lisztet, sózom, majd beleteszem a reszelt almát. Ezután belekeverem a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségünek kell lennie.) Az almás masszát evőkaná...


  • kcal: 482 / CH: 81.9 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit 2 ek vízzel összegyúrjuk, kivajazott torta-, vagy piteformába nyújtjuk. Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét. A tojássárgákat, 2 ek fügelekvárt, cukrot és a tejszínt összekeverjük és rákanalazzuk. 190 fokon kb. 50-55 percig sütjük...


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 415 / CH: 56.7 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 19.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Összekeverjük a lisztet, cukrot és a sót. Robotgéppel hozzákeverjük a hideg vajat, amíg szétmorzsolódik. A vizet kanalanként adagoljuk miközben folyamatosan dolgozik a gép, hogy a liszt felvegye a vizet. Amikor a tészta összeáll, két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban. Fóliába...


  • kcal: 434 / CH: 54.7 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 20.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A margarint elmorzsoljuk a finomliszttel, azután összegyúrjuk a porcukorral, a tojáshelyettesítő porral és sütőporral. Kettéosztjuk, és hűvös helyen állni hagyjuk. Az almát hámozzuk, reszeljük és ízlés szerint fahéjjal megpároljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és az első lapot nem t...


  • kcal: 250 / CH: 35.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előm...


  • kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g

    adag6
    elkészítési idő

    A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...


  • kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g

    adag4
    elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...


  • kcal: 386 / CH: 19.3 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 18.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére ...


  • kcal: 584 / CH: 71.0 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 25.6 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Készítsünk a tésztához való anyagokból linzeralapot, osszuk két részre, vékonyra nyújtsuk ki. Az alsó lap legyen valamivel nagyobb, hogy a tepsi is széleit is kibélelhessük. Töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan kenjük meg baracklekvárral. A töltelékhez a túrót törjük át, ha túl nedvesnek találjuk...


  • kcal: 580 / CH: 78.3 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 22.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát karikára vágjuk. A tojást, lisztet, tejet, tejszínt összekeverjük. Ezután a cukrot, darált mandulát és a mazsolát is összekeverjük egy külön tálba. A tepsibe öntjük a tészta egy részét, ami kb. olyan állagú, mint a palacsinta tésztája. Ráteszünk egy adag karikára szelt almát, és megszór...


  • kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 355 / CH: 13.6 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    elkészítési idő

    A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A borjúszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lehámozzuk és aprítjuk. Az olajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, a hagymát üv...


  • kcal: 794 / CH: 89.4 g / Fehérje: 20.7 g / Zsír: 37.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Gyenge kelt tésztát készítünk, sütőformában szaggatva, cukrozott dióval meghintve kelni hagyjuk, majd kisütjük. Tejből vanília öntetet készítünk, amit tejszínnel dúsítva külön tálalunk az aranygaluskához.


  • kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy  csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük.  A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 619 / CH: 73.8 g / Fehérje: 20.4 g / Zsír: 25.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Az árpát lisztté őröljük, és hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojássárgákat, a vajban párolt finomra vágott hagymát és snidlinget, végül sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Vizes kézzel 12 g...


  • kcal: 592 / CH: 67.7 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 24.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütöm. A sárga piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukor felével, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját is belekeverve óvatosan beleforgatom a lisztet. A diós piskótához a liszttel kevert diót keverem...


  • kcal: 987 / CH: 103.4 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 44.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Palacsinta: A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedve fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőben, amíg a pörkölt készü...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...


  • kcal: 402 / CH: 65.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és együtt puhára főzzük. Egy evőkanál olajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, megszórjuk piros...


  • kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...


  • kcal: 1914 / CH: 71.9 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 167.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, ma...


  • kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 693 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.2 g / Zsír: 25.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A vajat, a tojássárgákat és a porcukrot simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel tésztával dagasztjuk. Belekeverjük a megmosott és leszárított szedret, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és liszttel meghintett formába öntjük...


  • kcal: 1346 / CH: 78.8 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 97.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tönkölyt mossuk meg, csepegtessük le és éjszakára áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A meghámozott almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és gyorsan keverjük el a citromlé felével. A meghámozott banánt hosszában vágjuk négybe, majd kockára, és keverjük el a többi citromlével. Kis lábasb...


  • kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...


  • kcal: 735 / CH: 54.9 g / Fehérje: 44.8 g / Zsír: 36.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kett...


  • kcal: 271 / CH: 48.0 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy tálat 7 percig melegítünk. A vajat megolvasztjuk, és a kacsamelleket bőrös oldalukkal felfelé belehelyezzük. Először 4-5 percig, aztán megfordítva 6-8 percig sütjük. Mikor megpuhult a hús, kivesszük a tálból, és elkészítjük a mártást. Egy mély tálban összekeverjük a kukoricalisztet a konzervbar...


  • kcal: 1379 / CH: 251.4 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és ...


  • kcal: 607 / CH: 14.0 g / Fehérje: 50.1 g / Zsír: 34.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a...


  • kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...


  • kcal: 730 / CH: 13.5 g / Fehérje: 79.6 g / Zsír: 34.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét megmossuk, 8 részre vágjuk és besózva kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a lisztben megforgatjuk és a fölolvasztott vajon körös-körül megpirítjuk. A húsdarabokat kiemeljük, a visszamaradó vajon a fölaprított hagymát megfuttatjuk. A paradicsompürét belekeverjük, a bort és 2 dl vizet ráöntünk...


  • kcal: 851 / CH: 152.8 g / Fehérje: 30.1 g / Zsír: 13.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük ki a tésztát lobogó, sós vízben. Süssük meg egy serpenyőben margarinon az apróra vágott hagymát. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk párolódni néhány percig. Öntsük a mártást a tésztára. 

  • adag30
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gesztenyemasszát mély tálba tesszük, hozzáadjuk a mascarponet, a tejszínt és a rumot. Beleszitáljuk a porcukorral összekevert kakaót, habosra kikeverjük. A mogyorós csókokat megreszeljük, arányosan elosztva a mignyontálkák aljára szórjuk. A masszát nyomózsákba szedjük, csillagbetétes csőrrel minde...


  • kcal: 381 / CH: 17.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 29.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sampinyont és a si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozva apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne, a fokhagymát és a gom...


  • kcal: 1347 / CH: 144.1 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 71.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez a darált mákot leforrázom a tejszínnel, majd belekeverem a porcukrot, a megtisztított mazsolát, sót, és éppen csak összemelegítem. Ezután elkeverem benne a zsemlemorzsát és a sárgabarack lekvárt, és már veszem is le a tűzről. 2 dkg vajat hozzáadok és 15 percig pihentetem. A réteslapot ...