Mit ehetek? | Receptek
Colitis (kolitisz)

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 151 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 420 / CH: 33.8 g / Fehérje: 43.5 g / Zsír: 12.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkecombokat kettévágjuk, bőrét lefejtjük, és a húst enyhén megsózzuk, megszórjuk borsikával. Egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a lehúzott bőrét, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával letakarva sütőbe toljuk. Kis lánggal, saját levével többször meglocsolva kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Közben ...


  • kcal: 84 / CH: 11.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit és a kockára vágott burgonyát odateszem főni, annyi vízben ami ellepi. Amikor felfő a víz, beleteszem a leveskockákat és az ételízesítőt. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom. 


  • kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...


  • kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.


  • kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...


  • kcal: 322 / CH: 29.0 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 20.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 per...


  • kcal: 339 / CH: 30.1 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 21.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A hozzávalókat deszkán összegyúrjuk, sózzuk és kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és pár órát pihenni hagyjuk. Kimargarinozott sütőlemezem, közepes hőfokon, kb. 25 percig sütjük...


  • kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...


  • kcal: 170 / CH: 17.1 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 10.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alaposan megmosott céklát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és az olajjal kiket főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval, a zeller levéllel, és a gyenge erősségű főzőfelületén fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a cékla már felpuhult, áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadva ...


  • kcal: 108 / CH: 9.4 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 6.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat egy serpenyőben 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A cukkinit megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a vajra helyezzük, megsózzuk, és a citromlevével meglocsoljuk. Fedő alatt, gyenge-közepes lángon 6-8 percig pároljuk, utána előmelegített tányérokra tesszük, és apróra vágott ...


  • kcal: 270 / CH: 6.1 g / Fehérje: 41.3 g / Zsír: 9.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A félbevágott citromot meghámozzuk óvatosan, és a megtisztított és lemosott halakat és citromhéjával jól bedörzsöljük. 1 ek olajból, a gyömbérből, a szerecsendióból, a babérlevélből és a citromfűből ízesítőt készítünk, és a halakat jól bekenjük. Ezután lisztben meg...


  • kcal: 155 / CH: 5.5 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A leöblített halat kiengedjük, majd sózzuk és az olaj felével elkevert petrezselyemzölddel, szerecsendióval a halszelet mindkét oldalát bekenjük. Ezután beleforgatjuk a lisztbe, és az olajjal kikent tűzálló edénybe a halszeleteket egy más mellé lerakjuk. A vékonyra vágott citromk...


  • kcal: 252 / CH: 6.1 g / Fehérje: 31.4 g / Zsír: 11.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert a kókuszzsíron megpirítjuk, majd annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a zöldségágyra helyezzük a megtisztított, mind...


  • kcal: 255 / CH: 39.9 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és ovális szeletekre vágjuk, és olajjal kikent tepsibe terítjük. Sóval, borsikafűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ráöntjük a citromlé felét, a tetejét megspricceljük olajjal, majd forró sütőben kb. 30 percig sütjük, a végén ráöntjük a maradék citromlevet.


  • kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...


  • kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.


  • kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.


  • kcal: 105 / CH: 27.7 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát vékonyan meghámozzuk, majd négybe vágjuk, a magházát kivesszük, és a szükséges mennyiségű hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom héjával. Amikor a kompót forrni kezd, ízesítjük édesítővel, és lehűtve tálaljuk.


  • kcal: 260 / CH: 34.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 10.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amikor a pal...


  • kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...


  • kcal: 646 / CH: 130.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 5.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megszitált búzadarát a forrásban lévő vizes tejbe tesszük állandó keverés mellett. Majd a leggyengébb erősségű főzőfelületén forrásig főzve, ízesítjük a margarin felével, a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve, a kihűtött masszába keverjük a megmosott és k...


  • kcal: 186 / CH: 26.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a nyírfacukor kivételével, egy kisebb tálban pedig a mandulatejet az almapéppel és a cukorral. Végül lassan, kevergetve öntsük bele a folyékony keveréket a lisztes keverékbe, és robotgéppel keverjük egynemű...


  • kcal: 262 / CH: 10.9 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 16.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A darált húst a megmosott rizzsel, aprított petrezselyemmel, fűszerkeverékkel, sóval, zsiradékkal, tojásfehérjével jól összedolgozzuk. Amikor a massza kész, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő gyengén sózott vízben puhára főzzük.


  • kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...


  • kcal: 84 / CH: 7.7 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 5.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A letisztított spárgát leöblítjük, majd egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a spárga már puha, turmixgépben kevés víz hozzáadásával pépesítjük. Ezután a főzőedénybe ...


  • kcal: 119 / CH: 10.0 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 7.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy edényben vizet forralunk, majd alacsonyra vesszük a lángot és egy kisebb fémüstben a tojássárgáját a porcukorral a vízgőz felett habosra keverjük. A zabtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját. Fagylaltgépbe tesszük (ha ni...


  • kcal: 291 / CH: 65.3 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 2.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A magnélküli görögdinnyét megmossuk, oldalára fektetjük, és a turmixoló méreténél egy kicsit nagyobb méretű lyukat vágunk a dinnyébe. A turmixgép egyik szárát használva csak a dinnyehéjban összeturmixoljuk a dinnyét. Borkiöntővel vagy félbevágott műanyag poharat a lyukba helyezve azonnal pohárb...


  • kcal: 318 / CH: 60.3 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal és kicsit állni hagyjuk. Tepsibe, egymás mellé fektetük a fűszeres burgonyakarikákat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.


  • kcal: 425 / CH: 72.6 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, forrón áttörjük és kihűtjük. Az így előkészített burgonyát a cukorral habosra kevert tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a tojások kemény habbá vert fehérjéjével összedolgozzuk. A kapott masszát sütőpapírral bélelt sütőlapon 1 cm vastagon elsimítjuk....


  • kcal: 254 / CH: 47.6 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 3.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és pépesítjük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A margarint habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, a pépesített sütőtököt, a sütőporral elkevert lisztet, és lágy tésztává gyúrjuk. A meglisztezett...


  • kcal: 178 / CH: 14.9 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 12.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény gumóját megmossuk, a foltos, fekete helyeket kivagdossuk, és a gumót apróra vágjuk. A burgonyát és a köménydarabokat a beleszórt köménymaggal együtt két evőkanál vízben egy kis fazékban, forrástól számítva mintegy 12-15 pe...


  • kcal: 283 / CH: 31.2 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 15.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mélyhűtött margarint vastag reszelőn lereszeljük, és a finom liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csípett sót és annyi szódavizet, hogy összeálljon a tésztánk. Fél centiméter vastagra kinyújtjuk. Forró sütőben 12 perc alatt kisütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk. De készíthetünk hozzá...


  • kcal: 88 / CH: 18.4 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 0.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kész réteslapot szétnyitjuk, majd tiszta konyharuhára rakjuk a vizes kézzel egyenként szétszedett lapokat. Az első lapot kinyitása után olajjal megkenjük, majd rátesszük a másik lapot is. Ezután a kimagozott, kinyomkodott meggyet a cukor felével, valamint az őrölt fahéjjal összekeverjük,...


  • kcal: 155 / CH: 23.0 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 6.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Hámozzuk meg a karórépát, a zsenge sárgarépát és a cukkinit. Vágjuk közepes, azonos méretű kockákra. Az előkészített zöldséget egy nagy fazékba tesszük, adjuk hozzá a porcukrot, a sót, valamint a margarint. Majd öntsünk rá 4 dl vizet. Közepes lángon forraljuk fel. Fedő nélkül főzzük 15-20 percig. Am...


  • kcal: 196 / CH: 0.5 g / Fehérje: 12.3 g / Zsír: 15.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított sertéshúst leöblítjük, majd le csepegtetés után szeleteljük. Ezután besózzuk, és az olajból, borsikafűből, fűszerpaprikából készített ízesítővel a szeleteket mindkét oldalon bekenjük. Közben az alufóliát a sütőlemezre tesszük, majd az alufóliára egymás mellé tesszük a hússzeleteket. A...


  • kcal: 169 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben, amennyi ellepi és egy kevés sóval megfőzzük. Leszűrjük és melegen tálaljuk.


  • kcal: 177 / CH: 38.8 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Forraljunk fel 1 dl vizet, sózzuk meg, forraljuk föl benne 5 dkg rizst. Ha felforrt, keverjük meg, takarjuk le és alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára.


  • kcal: 501 / CH: 52.2 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 27.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az alapanyagokat jól elkeverjük és azután adjuk hozzá a vizet. Állni hagyjuk kb. 1 órahosszat. Nokedli sűrűségűre kavarjuk. Gofrisütőben kisütjük. Olajos maggal, karobkrémmel fogyasztjuk.