Mit ehetek | Rebarbarafelfújt

Rebarbarafelfújt

Rebarbarafelfújt
Rebarbarafelfújt

Elkészítés

A megtisztított rebarbarát darabokra törjük, 2 dl vízben 35 dkg cukorral puhára pároljuk, majd a levét lecsurgatva, összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a maradék cukorral habosra kevert tojások sárgáját és a keményre felvert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a lisztet, és margarinnal kikent, kilisztezett cseréptálba tesszük. Sütőben 175 fokon 25 percig sütjük, majd tálaláskor fahéjjal meghintjük.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 kg Rebarbara 
  • 50 dkg Kristálycukor  
  • 6 dkg Finomliszt BL55 
  • 6 db Tojás (330 g)
  • 2 dkg Tejmentes margarin 
Forma kikenéshez:
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 503
  • CH: 96.8 g
  • fehérje: 9.6 g
  • zsír: 8.9 g