Mit ehetek | Rántás mentes tökfőzelék

Rántás mentes tökfőzelék

Rántás mentes tökfőzelék
Rántás mentes tökfőzelék

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan 1 ek vizet adunk hozzá. Belekeverjük a tököt, sózzuk. kb. 20 percig fedő alatt, időnként átkevergetve, kis lángon, saját levében megfőzzük. Hozzá adjuk az apróra vágott kaprot, és még 1-2 percig együtt főzzük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 2 csokor Friss kapor (8 dkg)
  • 150 dkg Gyalult tök 
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 242
  • CH: 29.6 g
  • fehérje: 5.7 g
  • zsír: 10.8 g