Rántás mentes tökfőzelék
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan 1 ek vizet adunk hozzá. Belekeverjük a tököt, sózzuk. kb. 20 percig fedő alatt, időnként átkevergetve, kis lángon, saját levében megfőzzük. Hozzá adjuk az apróra vágott kaprot, és még 1-2 percig együtt főzzük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
- 2 csokor Friss kapor (8 dkg)
- 150 dkg Gyalult tök 
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 242
- CH: 29.6 g
- fehérje: 5.7 g
- zsír: 10.8 g