Mit ehetek | Pirított rókagomba

Pirított rókagomba

Pirított rókagomba
Pirított rókagomba

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, megszárogatjuk, feldaraboljuk. A fűszereket a sót és az olajat összekeverjük, ráöntjük a gombára és jól átkeverjük. 1 órát állni hagyjuk. Tepsibe terítjük és sütőben 30-35 perc alatt 180-200 fokon átsütjük, kicsit megpirítjuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 kg Rókagomba 
  • 3 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (40 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • fél mokkáskanál Szárított kakukkfű
  • fél mokkáskanál Szárított bazsalikom
  • fél mokkáskanál Szárított oregano

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 173
  • CH: 8.3 g
  • fehérje: 6.0 g
  • zsír: 12.4 g