Mit ehetek | Pirított pöfeteggomba

Pirított pöfeteggomba

Pirított pöfeteggomba
Pirított pöfeteggomba

Elkészítés

Az olajat összekeverjük a sóval, borssal. A gombát megtisztítjuk, kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük. Mindkét oldalát megkenjük a fűszeres olajjal (ha a sütőbe öntjük az olajat a gomba azonnal felszívja, és további olajat kellene öntenünk a második oldal sütésekor) és közepes lángon mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Melegen fogyasztjuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 4 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (52 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 30 dkg Pöfeteggomba 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 779
  • CH: 0.6 g
  • fehérje: 85.6 g
  • zsír: 41.0 g