Mit ehetek | Pirított erdei gomba

Pirított erdei gomba

Pirított erdei gomba
Pirított erdei gomba

Elkészítés

Az olívaolajat, a zöldfűszereket, a borsot, a sót és a zúzott fokhagymát összekeverjük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombával és a megpucolt, felkarikázott sárgarépákkal. Jénaiba simítjuk (ne legyen túl vastag rétegben, így könnyebben megpirul) és 200 fokon 20-30 perc alatt átsütjük, megpirítjuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 4 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (52 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 evőkanál Friss zöldfűszer keverék (4 g)
  • 50 dkg Erdei gomba 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 395
  • CH: 22.5 g
  • fehérje: 5.7 g
  • zsír: 26.5 g