Mit ehetek? | Partnerek

Partnerek

Balogh Adrienn, dietetikus - a Tápláld jól megalapítója

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán végeztem 2012-ben dietetikusként, majd 2014-ben táplálkozástudományi szakemberként. Szakmai tapasztalataimat, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató-Diabetológiai járóbeteg szakrendelésén, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, a Bethesda Gyermekkórházban szereztem.
Jelenleg magán vállalkozóként dolgozom több magán egészségügyi szolgáltatónál, mint dietetikus, de több oktatói programban is részt vettem egészséges, illetve beteg gyermekek, továbbá orvostanhallgatók körében.

Mottóim egyike,- „A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod”- , is hűen tükrözi, hogy nemcsak a megelőzésben hangsúlyos étkezésünk minősége, hanem a már kialakult betegségek talaján is befolyásoló tényezővel bír ennek ismerete

A Tápláld jól csupán két szó, de többet közöl, mint azt elsőre gondolnád. Napjaink forrongó témáit szeretné összekapcsolni, miszerint a lelkünknek (tudatos lét), a Földünknek (fenntarthatóság), a bélflóránknak, a szeretteinknek is szüksége van a JÓL TÁPLÁLÁSRA, ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozottabb, jobb életminőséget tudjunk megélni. 

Az alábbi problémákban segíthetek neked, vagy gyermekednek: elhízás, metabolikus szindróma, köszvény, cukorbetegség (terhességi, 1-es, 2-es típusú), inzulinrezisztencia, pajzsmirigy működési zavarok (túl/alulműködés, Hashimoto thyreoiditis), emésztő rendszeri problémák (reflux, puffadás, székrekedés, irritábilis bél szindróma, fruktózintolerancia), táplálékallergiák/intoleranciák, hisztaminintolerancia, várandósság.

Gyürüsi Anna dietetikus, élelmiszerminőségi és -biztonsági mérnök

2012-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, mint dietetikus, 2014-ben pedig élelmiszerbiztonsági - és minőségi mérnök MSc képesítést szereztem a Debreceni Agrártudományi Egyetemen.

Pályafutásomat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ terápiás dietetikusaként kezdtem el, ahol főként elhízottakkal, vesebetegekkel, cukorbetegekkel és szív-érrendszeri problémákkal küzdőkkel foglalkoztam. Itteni munkám során aktívan részt vettem a táplálkozástudományt érintő oktatási tevékenységben, magyar és angol nyelven, valamint több tucat tankonyhai gyakorlatot tartottam.

Részt vállaltam több dietetikai kutatásban és projektben, ahol kiemelten a magyar egyetemisták, illetve a hazai lakosság tápláltsági állapotát, fogyasztói szokásait vizsgálták.

Szívügyem a prevenció, a tudatos táplálkozásra való nevelés: több Hajdú-Bihar megyei iskolában szakmai vezetőként koordináltam a Menő Menza projekt lefutását, ahol a diákok, pedagógusok és szülők egészségesebb táplálkozásra nevelését valósítottuk meg. 

Jelenleg máshol van a fókusz az életemben: itthon vagyok a második gyermekemmel.

Mottóm: "A gyógyulás az egyensúly és a harmónia megtalálása".
A helyes életmódbeli szokások kialakításával, dietetikusként segíthetek visszatalálni az egyensúlyhoz, az egészséghez vezető úthoz.  

Garai-Jakab Ágnes dietetikus

2016-ban végeztem A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, majd a Tolna Megyei Balassa János Kórházban dietetikusként álltam munkába ahol több osztályon is volt lehetőségem tapasztalatot szerezni (belgyógyászat, endokrinológia, ideggyógyászat, járóbeteg ellátás-gestációs diabétes)

2018-ban férjemmel együtt megálmodtuk a Mitevő-t, táplálkozással és sport tevékenységekkel foglalkozó közös cégünket, melynek keretein belül egyéni diétás tanácsadással is foglalkozunk Baján, a Súgó-Med rendelőintézetben, illetve online formában. Valamint közétkeztetések konyháinak tervezünk normál, illetve diétás étlapokat.

Fontos számomra a prevenció, a gyermekek megfelelő, minőségi táplálása, egészség nevelése. Előadások szervezésével igyekszünk szélesíteni a szülők és a gyermekek táplálkozási ismereteit, valamint több egészség neveléssel kapcsolatos projekt szakmai vezetését is vállaltuk.

A következő területeken tudunk segítséget nyújtani:
Cukorbetegség (1-es, 2-es típusú , gestációs diabétesz), Inzulin rezisztencia, Elhízás, Metabolikus szindróma, Szív És érrendszeri problémák, Várandósság, Hozzátáplálás, Gasztrointesztinális megbetegedések (reflux, IBS, gastritis, ulcus), Táplálék allergiák és Intoleranciák

Batta Ágnes alternatív gyógyász, Természetes gyógymódok tanácsadója, Komplementer hormonegyensúly terapeuta, Akupresszőr, Fülakupunktúrás addiktológus, Diplomás higiénikus: "Komplex, és célzott állapotfelméréssel feltérképezem a háttérben húzódó okokat. Az okok ismeretében személyre szóló, részletes terápiás javaslattal, egyénre tesztelt készítményekkel indítalak a gyógyulás felé."