Partnerek
Balogh Adrienn, dietetikus - a Tápláld jól megalapítója A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán végeztem 2012-ben dietetikusként, majd 2014-ben táplálkozástudományi szakemberként. Szakmai tapasztalataimat, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató-Diabetológiai járóbeteg szakrendelésén, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, a Bethesda Gyermekkórházban szereztem. Mottóim egyike,- „A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod”- , is hűen tükrözi, hogy nemcsak a megelőzésben hangsúlyos étkezésünk minősége, hanem a már kialakult betegségek talaján is befolyásoló tényezővel bír ennek ismerete. A Tápláld jól csupán két szó, de többet közöl, mint azt elsőre gondolnád. Napjaink forrongó témáit szeretné összekapcsolni, miszerint a lelkünknek (tudatos lét), a Földünknek (fenntarthatóság), a bélflóránknak, a szeretteinknek is szüksége van a JÓL TÁPLÁLÁSRA, ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozottabb, jobb életminőséget tudjunk megélni. Az alábbi problémákban segíthetek neked, vagy gyermekednek: elhízás, metabolikus szindróma, köszvény, cukorbetegség (terhességi, 1-es, 2-es típusú), inzulinrezisztencia, pajzsmirigy működési zavarok (túl/alulműködés, Hashimoto thyreoiditis), emésztő rendszeri problémák (reflux, puffadás, székrekedés, irritábilis bél szindróma, fruktózintolerancia), táplálékallergiák/intoleranciák, hisztaminintolerancia, várandósság. |
Gyürüsi Anna dietetikus, élelmiszerminőségi és -biztonsági mérnök 2012-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, mint dietetikus, 2014-ben pedig élelmiszerbiztonsági - és minőségi mérnök MSc képesítést szereztem a Debreceni Agrártudományi Egyetemen. Pályafutásomat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ terápiás dietetikusaként kezdtem el, ahol főként elhízottakkal, vesebetegekkel, cukorbetegekkel és szív-érrendszeri problémákkal küzdőkkel foglalkoztam. Itteni munkám során aktívan részt vettem a táplálkozástudományt érintő oktatási tevékenységben, magyar és angol nyelven, valamint több tucat tankonyhai gyakorlatot tartottam. Részt vállaltam több dietetikai kutatásban és projektben, ahol kiemelten a magyar egyetemisták, illetve a hazai lakosság tápláltsági állapotát, fogyasztói szokásait vizsgálták. Szívügyem a prevenció, a tudatos táplálkozásra való nevelés: több Hajdú-Bihar megyei iskolában szakmai vezetőként koordináltam a Menő Menza projekt lefutását, ahol a diákok, pedagógusok és szülők egészségesebb táplálkozásra nevelését valósítottuk meg. Jelenleg máshol van a fókusz az életemben: itthon vagyok a második gyermekemmel. Mottóm: "A gyógyulás az egyensúly és a harmónia megtalálása". |
Garai-Jakab Ágnes dietetikus 2016-ban végeztem A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, majd a Tolna Megyei Balassa János Kórházban dietetikusként álltam munkába ahol több osztályon is volt lehetőségem tapasztalatot szerezni (belgyógyászat, endokrinológia, ideggyógyászat, járóbeteg ellátás-gestációs diabétes) 2018-ban férjemmel együtt megálmodtuk a Mitevő-t, táplálkozással és sport tevékenységekkel foglalkozó közös cégünket, melynek keretein belül egyéni diétás tanácsadással is foglalkozunk Baján, a Súgó-Med rendelőintézetben, illetve online formában. Valamint közétkeztetések konyháinak tervezünk normál, illetve diétás étlapokat. Fontos számomra a prevenció, a gyermekek megfelelő, minőségi táplálása, egészség nevelése. Előadások szervezésével igyekszünk szélesíteni a szülők és a gyermekek táplálkozási ismereteit, valamint több egészség neveléssel kapcsolatos projekt szakmai vezetését is vállaltuk. A következő területeken tudunk segítséget nyújtani: |