Mit ehetek? | Nyers étrend

Nyers étrend

A nyers étrend lényege a nyers élelmiszerek, elsősorban zöldség, gyümölcs, valamint növényi csírák, olajos magvak, gabonafélék és pasztörizálatlan tejtermékek fogyasztásán alapul.

A nyers étrend követői azt vallják, hogy egészségesebbek, energikusabbak, aktívabbak az étrendtől.

A zöldségeket nyersen, főzés nélkül fogyasztják, így a vitaminok és a tápanyagok nem sérülnek a főzéstől. A nyers étrend fő alapja, hogy 47 fok felett az enzimek megsemmisülnek, ezáltal a főtt ételek megemésztése a szervezet számára nehezebb, mint a nyerseké. Az étrendben nincsenek állományjavítók, színezékek, ízfokozók, alacsony a zsír-és kalóriatartalma.

Hátránya, hogy csontritkulás léphet fel, B12-vitamin hiány gyakori - ezt nyers tojássárgája fogyasztásával lehet elkerülni - , és a zsírban oldódó vitaminok felszívódása zavart szenvedhet.

Nyers ételeink közül itt válogathatsz.

Részletek később.