Mit ehetek | Mi így készülődünk Karácsonyra
2022 nov 27
Mi így készülődünk Karácsonyra

Szól a zene, természetesen a karácsonyi zene. Olyan rövid az a pár nap, amikor kicsit megnyugszik, megbékél az ember. Szeretem megnyújtani. Úgy 2 hónapra legalább. Így január elején már szinte várom az új éve adta lehetőségeket.

Mindig csak egy kicsit teszek azért, hogy ne Karácsony napjára torlódjon minden. Évekbe telt, mire sikerült ezt kialakítani. Egy ideig gondolatban már készültem, de mégis 23-án éjjel még takarítottam, sütöttem. Nem volt jó. Fáradtan ébredtem, és erőltetni kellett, hogy nyugi, béke van és minden OK.

Igaz, már nincsenek itthon gyerekek, mindenki szanaszét a világban, országban. De ha belegondolok, nem a gyerekek akadályoztak meg abban, hogy apró napi lépésekkel jussak előbbre. Úgy gondoltam, majd, ha egyben lesz 2-3 napom, majd akkor nekiveselkedek és mindent megcsinálok. Hát sose volt. Most már más a stratégiám. Napi 20 perc vagy amennyi épp van. Egy polc rendbetétele, egy süti előkészítése, ami lefagyasztható vagy eláll. 

Most pedig a liszt, cukor, tojás időben megvásárlása. Nem akarok azon bosszankodni Karácsonykor, hogy elfogyott, és nem jut már nekem. Nem akarok másra haragudni, aki épp előttem vette le az utolsó darabot. Inkább minden vásárláskor 1-1 kg liszt vagy cukor, fűszer beugrik a kosárba és otthon elteszem. Persze nem kell rengeteg, de a mézest, a bejgliket, a márványkuglófot és az islert kötelező elkészítenem. Ezek családom kedvencei, ahogy csak én tudom. Na jó, más is, hisz a mit-ehetek.hu oldalra felkerültek a receptek.
A pirított mogyorós kenyérről már nem ejtek szót, ezt október elején elkészítettem, így a különleges tojáslikőr is vele együtt elkészült. Az egyikbe csak a sárgája kell, míg a másikba csak a fehérje. Ezért is készülhet együtt.

Az ajándékok könyvek főleg. Meg persze a Tudatos egészség webshopunk termékei közül adunk ajándékba. Főleg az érzékeny bőrűeknek való mézes-narancsos tusfürdőt szeretik nagyon. Semmi túlzás, csak pár kedvesség egymásnak is, a családnak is.

Idén egy új dolgot vezettünk be nyáron. Adománygyűjtő vacsit tartottunk születésnapunkkor, és így a veresi óvodáknak tudtunk több, mint 200.000 forintot gyűjteni.
Én főztem sok érdekességet, finomságot, párom előkészítette a lakást. Barátaink, ismerőseink eljöttek és jót beszélgettek, ettek-ittak és adományba adtak pár ezer forinttól kezdődően, kinek, hogy telt a keretéből.

Annyira jó visszhangja volt, hogy most ismét tartunk Mikulás napi adományozó partyt.
Forró csoki, forralt bor, gyümölcssaláta, pogi és aprósütemény kerül az asztalra. Most egy olyan szervezetnek gyűjtünk, akiket jól ismerünk, pénzt, játékot, ruhát adományoztunk már nekik. Azért őket választottuk, mert a családokat, akikhez az adományokat  eljuttatják, ismerik, tudják hol hány milyen és mennyi idős gyermek van. Szóval egy kicsit személyesebb is így.

Az adományozás alapvetően az adományozónak ad jó érzést. Akik kapják, talán nem is fog annyira örülni neki, mint amilyen örömmel, készülődéssel dolgoznak az adománygyűjtők. De ez ebben a jó. Hisz adni jó érzés, és ez visszaköszön sok mindenben utána.

Szóval, mi így készülődünk Karácsonyra. Veled mi a helyzet?

Képforrás: Canva

Köszönjük, hogy itt jártál!
Jó egészséget kívánok: Böcker Bea HP mentor és a Mit-ehetek.hu tulajdonosa
Mit-ehetek? - Étrendek az egészségért csapat


Kapcsolódó blogbejegyzések

További bejegyzések