Mit ehetek | Meggyes pite

Meggyes pite

Meggyes pite
Meggyes pite

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A gombócot kettévesszük, majd a piteformát vékonyan zsírral kikenjük. Az egyik gombócot kisodorjuk és a piteformába helyezzük.
A tölteléket a következőképpen készítjük el: a meggyet  kimagozzuk, kicsit megnyomkodjuk és az így kapott levével keverjük el a pudingport, majd a meggyet cukrozzuk, fahéjjal meghintjük és forrásig főzzük. Ezután a kikevert pudingport hozzáadva sűrű állagúra főzzük. A piteformába helyezett tésztalapra adagoljuk a sűrű állagú meggyünket, én rétegesen adagoltam és a rétegek közé darált mogyorót hintettem. Ezután ha a töltelék elfogyott, a másik tésztagombócunkat kisodorjuk, és bármilyen formájú kiszúróval több helyen mintát szúrunk a tésztalapba. Ezután óvatosan a töltelék tetejére tesszük, a széleket összecsipkedjük. Előmelegített, 160 fokos sütőben szép pirosodóra sütjük. A piteformában hagyjuk, kihűlés után  porcukorral meghinthetjük és szeleteljük.

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/24/meggyes-pite/


    • adag12
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Töltelék:
  • 40 dkg Meggy  
  • 5 dkg Darált mogyoró - török 
  • 2 púpos evőkanál Barna cukor (5 dkg)
  • 1 zacskó Pudingpor - vaníliás (40 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
Tésztához:
  • 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
  • 2 csapott evőkanál Kristálycukor (30 g)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 3 evőkanál Joghurt (47 g)
  • 2 evőkanál Disznózsír (4 dkg)
  • 6 dl Finomliszt BL55 (39 dkg)
  • 2 evőkanál Darált mogyoró - török (15 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 228
  • CH: 34.7 g
  • fehérje: 4.7 g
  • zsír: 7.4 g