Meggyes pite
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük. A gombócot kettévesszük, majd a piteformát vékonyan zsírral kikenjük. Az egyik gombócot kisodorjuk és a piteformába helyezzük.
A tölteléket a következőképpen készítjük el: a meggyet kimagozzuk, kicsit megnyomkodjuk és az így kapott levével keverjük el a pudingport, majd a meggyet cukrozzuk, fahéjjal meghintjük és forrásig főzzük. Ezután a kikevert pudingport hozzáadva sűrű állagúra főzzük. A piteformába helyezett tésztalapra adagoljuk a sűrű állagú meggyünket, én rétegesen adagoltam és a rétegek közé darált mogyorót hintettem. Ezután ha a töltelék elfogyott, a másik tésztagombócunkat kisodorjuk, és bármilyen formájú kiszúróval több helyen mintát szúrunk a tésztalapba. Ezután óvatosan a töltelék tetejére tesszük, a széleket összecsipkedjük. Előmelegített, 160 fokos sütőben szép pirosodóra sütjük. A piteformában hagyjuk, kihűlés után porcukorral meghinthetjük és szeleteljük.
Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/24/meggyes-pite/
-
12
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Töltelék:
- 40 dkg Meggy  
- 5 dkg Darált mogyoró - török 
- 2 púpos evőkanál Barna cukor (5 dkg)
- 1 zacskó Pudingpor - vaníliás (40 g)
- 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
Tésztához:
- 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
- 2 csapott evőkanál Kristálycukor (30 g)
- 2 db Tojás (11 g)
- 3 evőkanál Joghurt (47 g)
- 2 evőkanál Disznózsír (4 dkg)
- 6 dl Finomliszt BL55 (39 dkg)
- 2 evőkanál Darált mogyoró - török (15 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 228
- CH: 34.7 g
- fehérje: 4.7 g
- zsír: 7.4 g