Medvehagymás zabpehely palacsinta
Elkészítés
Zabpelyhet sós vízben 2-3 percig főzzük, majd 5 percig fedő alatt hagyjuk megduzzadni. Ha kihűlt, a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk alaposan összekeverjük. Az apróra vágott medvehagyma leveleket a tésztába keverjük. A palacsintákat kevés olajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalán 5-5 perc alatt megsütjük.
Magában, vagy medvehagyma pestoval is kínálhatjuk.
-
- 2
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 10 db Medvehagyma levél (5 dkg)
- 10 dkg Zabpehely  
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
- 2 db Tojás (11 g)
- 4 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (40 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 380
- CH: 48.8 g
- fehérje: 9.6 g
- zsír: 17.4 g