Mit ehetek | Medvehagymás zabpehely palacsinta

Medvehagymás zabpehely palacsinta

Medvehagymás zabpehely palacsinta
Medvehagymás zabpehely palacsinta

Elkészítés

Zabpelyhet sós vízben 2-3 percig főzzük, majd 5 percig fedő alatt hagyjuk megduzzadni. Ha kihűlt, a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk alaposan összekeverjük. Az apróra vágott medvehagyma leveleket a tésztába keverjük. A palacsintákat kevés olajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalán 5-5 perc alatt megsütjük.
Magában, vagy medvehagyma pestoval is kínálhatjuk. 


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (40 g)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
  • 10 dkg Zabpehely  
  • 10 db Medvehagyma levél (5 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 380
  • CH: 48.8 g
  • fehérje: 9.6 g
  • zsír: 17.4 g