Mit ehetek | Medvehagymás túrógombóc

Medvehagymás túrógombóc

Medvehagymás túrógombóc

Elkészítés

A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal.
 Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 30 percig pihentetjük, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.

 A pihentetett masszából, vizes kézzel diónyi  gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, majd alaposan lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük és rögtön tálaljuk. (Ha nem tálaljuk rögtön, akkor a tál tetejét lefedjük és melegen tartjuk a gombócokat tálalásig.) Tálaláskor a gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel megcsorgatjuk.



    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 2 db Tojás (80 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 6 csapott evőkanál Búzadara (75 g)
  • 150 ml Tejföl, 12%-os (150 g)
  • 10 db Medvehagyma levél (5 dkg)
  • 25 dkg Túró - félzsíros 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 255
  • CH: 19.7 g
  • fehérje: 16.3 g
  • zsír: 11.5 g