Mit ehetek | Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Elkészítés

A lisztbe tesszük a vajat, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
Amíg pihen a tészta, addig elkészítjük a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a vajat egy kissé megpuhítjuk és jól elkeverjük a medvehagymával.
Ha pihent a tésztánk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével, majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe. Tiszta konyharuhával letakarva, fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra, akkor ezt a hajtogatást megismételjük. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk, és fél órát ismét pihen. Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.



    • adag12
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Só (40 g)
  • 1 dl Tej-2,8% (9 g)
  • 375 g Tejföl, 20%-os 
  • 2 db Tojás (80 g)
  • 1 csipetnyi Kristálycukor
  • 50 g Élesztő 
  • 1 kg Finomliszt BL55 
  • 50 dkg Vaj 
Tetejére:
  • 1 db Tojás (40 g)
Rétegzéshez:
  • 15 dkg Vaj 
  • 10 dkg Medvehagyma levél 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 776
  • CH: 61.3 g
  • fehérje: 16.4 g
  • zsír: 51.7 g