Mit ehetek | Medvehagymás krémmel töltött tojások

Medvehagymás krémmel töltött tojások

Medvehagymás krémmel töltött tojások

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűtjük és megpucoljuk. Éles késsel kettévágjuk és a sárgákat óvatosan egy tálkába kiszedjük. Egy villával  átnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, majonézt, a puha vajat, tejfölt, mustárt, csipet fehérborsot, a durvára vágott medvehagymát, a bort, majd botmixerrel átdolgozzuk. A kész masszát visszatöltjük a félbevágott tojásokba.

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2015/03/10/medvehagymas-kremmel-toltott-tojasok-a-husveti-asztalra/



    • adag3
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Vaj (6 g)
  • 6 db Tojás (240 g)
  • 1 csapott teáskanál Mustár (5 g)
  • ízlés szerint Tengeri só
  • 1 mokkáskanál Fehérbor - száraz (2 g)
  • 1 késhegynyi Őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál Majonéz (25 g)
  • 1 evőkanál Tejföl, 20%-os (25 g)
  • 5 levél Medvehagyma levél (3 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 234
  • CH: 1.3 g
  • fehérje: 11.7 g
  • zsír: 19.5 g