Mit ehetek | Mángold krémleves

Mángold krémleves

Mángold krémleves
Mángold krémleves

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk az olajon, beledobjuk a fokhagymát, felengedjük vízzel és beletesszük a csíkokra vágott mángold leveleket. 10-15 perc múlva, mikorra a levelek átpuhultak, beleöntjük a tejfölt, majd turmixoljuk. Ízesítsük sóval, borssal, vegetával. 


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • ízlés szerint Vegeta
  • 350 ml Tejföl, 20%-os (350 g)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 30 dkg Mangoldlevél 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 316
  • CH: 10.9 g
  • fehérje: 5.0 g
  • zsír: 27.7 g