Mit ehetek | Mangó szószos csirke rizs körettel

Mangó szószos csirke rizs körettel

Mangó szószos csirke rizs körettel
Mangó szószos csirke rizs körettel

Elkészítés

A riszt kétszeres mennyiségű csipet sóval elkevert vízben, fedő alatt lassú tűzön 25-30 perc alatt megfőzzük. A lilahagymát, a mangót és a paprikát apró kockákra vágjuk. Előkészítjük a grillsütőt. A csirkemellek mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk. Közepes lángon oldalanként 5 percig grillezzük. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat és az ecetet. A rizs kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól összekeverjük. A grillezet csirkét meglocsoljuk a mangószósszal.  A csirkemelleket a rizzsel tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 db fél kisebb Csirkemell filé (60 dkg)
  • 1 mokkáskanál Diétás só (3 g)
  • 1 teáskanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (5 g)
  • 1 db közepes Mangó (40 dkg)
  • 1 kis fej Lilahagyma (65 g)
  • 2 dl Barna rizs (18 dkg)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 evőkanál Rizsecet (16 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 405
  • CH: 54.9 g
  • fehérje: 38.1 g
  • zsír: 4.0 g