Mit ehetek | Mandulatejmártás

Mandulatejmártás

Mandulatejmártás
Mandulatejmártás

Elkészítés

A mandulát meghámozzuk (forró vízbe dobjuk, utána könnyen lejön a héja) megdaráljuk, a mézzel együtt a forró tejhez adjuk. A fél liter hideg vízzel elkevert kukoricalisztet hozzáelegyítjük. Felforraljuk és 3-4 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Kukoricaliszt (24 g)
  • 1 dl Tejszín, 30%-os (10 g)
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • 2 dkg Mandula  
  • 2 dl Tej-2,8% (18 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 212
  • CH: 22.1 g
  • fehérje: 7.0 g
  • zsír: 9.6 g